Radek Hurvajz Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 @PaKrNo to zaleží potom asi na pravidlech daný obce, pokud maš nemovitost pro rekreaci tak se platit nemuselo, ale jak piše Goldinka, nastavili si tam nějakou novou vyhlášku a už to je asi jinak. Citovat
sitler Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 Ono to dava smysl. Jinak se "luftaci" vezli zadarmo s domacima, kterym ale logicky naklad rostl, protoze odpadu bylo vic. RichVa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 (upraveno) ja mam jiny odpadovy trabl, popelnice mame na čarove kody , tzn pred vysypanim naskenuji kod ,vysypou do auta na stupinku se odpad zvazi, a me se to nacita do celkoveho rocniho objemu a pak se mi vypocita poplatek. jenze jak jsem na hlavni ulici, tak kdyz dam popelnici vecer ven , nebo klidne i rano nez jedu do prace , tak nez prijedou popelari, hazi tam bordel lidi z ulice ( zatim asi nic extremniho) , nebo nez prijde dite ze skoly ,nez se stahne popelnice z ulice ,uz tam neco je . ( a to rotujeme po tydnu ,smesny , plasty,papir a do toho bio ( bio je gratis ale do objemu se nacita) a lidi z ulice serou samo na barvu popelnice)) prvni rok je zkusebni ale do budoucna bych to chtel nejak poresit nejake napady ? ( a to si nedelam iluze ze popelari pred vysypanim kontroluji jestli jsou v papiru jen papiry , v plastu plasty,...takze vaha muze byt odost vetsi ..) jeste Edit : a v okolnich vesnicich se radikalne zvysila platba za odpady takze mam realny strach o odpadovou turistiku.... Upraveno 10. duben 2024 uživatelem Pe.Tr Péťa ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 (upraveno) @Pe.Tr No měl bych nápad, ale ten asi nechceš slyšet: Odstěhuj se k nám do Strakonic - odpady jsou zdarma. Na ulicích "hnízda" na tříděný, navíc popelnice na BIO, sběrný dvůr pro trvale přehlášené osoby také zdarma (kromě sutě, starých pneu apod. - v podstatě co by tam vozili živnostníci) Ano je to populismus vedení radnice, ale na druhé straně ubyla administrativa a především neřešíš sousedské spory kdo dal co komu do popelnice. Ale i přesto úplně nezmizely černé skládky v "temných" zákoutích slepého ramena Otavy a městských lesů kolem. Třeba nepochopím, proč se někdo táhne se starou pračkou do lesa, když ji může se stejnou námahou dát do sběrného dvora. Asi síla zvyku No a na chalupě platím jako za jednoho, i když tam nikdo nemá trvalý pobyt. Ale chápu to tak, že tam máme popelnici do které taky něco strkáme a obec ji nechává vyvážet. Takže za mě OK. Upraveno 10. duben 2024 uživatelem RichVa Péťa, Radek Hurvajz, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 Čárový kódy máme zatím jen na tříděný odpad v pytlích. Vytříděné množství dělá slevu na další rok z poplatku za odpady. Směsný nám vyváží jednou za 14dní stejně jako bio. V Žamberku přecházejí od poloviny roku z pytlů na barevné popelnice u rodinných domů, které se musely koupit. Směsný vývoz z týdne jede už druhý rok po 14dnech. Na sídlištních místech město ruší kontejnery a zavádí 1000l nádoby na směšný a tříděný odpad. Samozřejmě u nás i ve městě vzrostl poplatek. Odpad se zatím u nás neváží. @Pe.Tr nápad bych měl nechat popelnice za brankou a domluvit se s nima nebo popelnice zamykat. Nebo být taky hovado a než si je uklidíš tak je vybrat a odnést odpad do veřejného koše. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. duben 2024 Odesláno 10. duben 2024 No hele v práglu normálně funguje že si popeláři vytahujou popelnice zpoza branky nebo dveří vchodu baráku příp. na sídlištích jsou popelnice v klecích a popeláři si ty klece odmykají sami. Asi by to tedy muselo řešit vedení města potažmo vedení popelářské firmy a ten podnět by musel asi přijít od vícero občanů ale myslím si že řešitelné to je. Na druhou stranu asi raději sneseš že ti někdo hodí do popelnice sáček s nějakým svinčíkem než aby Ti to pohodil před vrátka. Tady u nás před lety obecní úřad začal razit teorii že lepší když budou do kontíků na tříděný cpát materiál i přespolňáci než by dělali bordel a zakládali černé skládky kolem obce. Snad kromě skla se tříděný vyváží dvakrát týdně což je málo ale podle vyjádření svozové (popelářské) firmy jsou na hranici kapacity takže častější svoz není možný. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 (upraveno) Mám kvůli tomu popelnice zamčený a odemykám je jen v pondělí, když vyváží. Máme vedle baráku kontejnery ns tříděný odpad a dost lidí jsou tak líní, že mi jsou během 1 odpoledne schopni naplnit všechny 3 kontejnery... Přitom tu na vsi máme tříděný odpad na každém rohu, vyváží tu zadarmo i karton, větve, bio odpad, středa a čtvrtek otevřený sběrný dvůr zdarma... Ale je snazší to narvat ke mně Upraveno 11. duben 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
sitler Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 (upraveno) lidi jsou obecne strasny hovada, co se odpadu tyka... u nas jsou proste kontejnery na smes, papir, plast, bio, sklo... a otevreny sberny dvur zdarma... a stejne v plastu najdes pytel se smesnym (protoze problem dat to o 10m vedle), je v nem hozena zachodova misa... a podobne. Proste nec neskutecnyho. A spousta dementu neleni a ten pytel s bordelem vyhodi za mesto do prikopu. Osobnem bych za tohle jednani daval likvidacni pokuty. Vysoky desitky az stovky tisic s okamzitou exekuci majetku. Nasrat. Upraveno 11. duben 2024 uživatelem sitler Péťa, Pe.Tr, RichVa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 @Pe.Tr - mám to podobně. Popelnici se směsným mi vyvážejí 1x za 14 dnů, a než večer přijedu a dám jí domů, už tam mám plastové láhve, pytlíky od svačin a tak. Ovšem většinou je pro lidi, co jdou kolem, jednodušší hodit odpadky rovnou přes plot nám do zahrad. Kus od nás je Billa a akorát tak to vychází, že lidi dopijou nápoje a dojedí svačiny tam koupené přesně u nás. Tlačíme na starostu, aby nám tam obec umístila odpadkový koš, ale taková akce je evidentně na víc volebních období O víkendu jsem nějakou náhodou zalez za boudu, kam normálně ze zahrady nevidím, a našel jsem tam vyhozený okap. Pěkně naohýbaný do balíku. To mi hlava už vůbec nebere.. Kdyby aspoň byl z mědi. pavelu96, radim.1008 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 Tak CU okap by Ti naši spořiví spoluobčani sundali i ze střechy kůlny, kdybys ho tam třeba náhodou měl Citovat
Rikic339 Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 Tak jsem se byl konečně podívat na ten speciál z Lega neuvěřitelná stavba.. Mohli by to prodávat, to by na pár večerů zabavilo regius, pavelu96, zbynek..s a 2 další ohodnotil 5 Citovat
jarokare Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 @Pe.Tr https://www.google.com/search?q=zámek+na+popelnici&oq=zamek+na+pop&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBEAAYgAQyBggAEEUYOTIHCAEQABiABDIICAIQABgWGB4yCAgDEAAYFhgeMggIBBAAGBYYHjIICAUQABgWGB4yCAgGEAAYFhgeMggIBxAAGBYYHjIICAgQABgWGB4yCAgJEAAYFhge0gEINjQ5NWowajSoAgCwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7cde7502,vid:1ngLekyec60,st:0 Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 před 5 hodinami, petrinza napsal: @Pe.Tr - mám to podobně. Popelnici se směsným mi vyvážejí 1x za 14 dnů, a než večer přijedu a dám jí domů, už tam mám plastové láhve, pytlíky od svačin a tak. Ovšem většinou je pro lidi, co jdou kolem, jednodušší hodit odpadky rovnou přes plot nám do zahrad. Kus od nás je Billa a akorát tak to vychází, že lidi dopijou nápoje a dojedí svačiny tam koupené přesně u nás. Tlačíme na starostu, aby nám tam obec umístila odpadkový koš, ale taková akce je evidentně na víc volebních období O víkendu jsem nějakou náhodou zalez za boudu, kam normálně ze zahrady nevidím, a našel jsem tam vyhozený okap. Pěkně naohýbaný do balíku. To mi hlava už vůbec nebere.. Kdyby aspoň byl z mědi. ani nevis jak ti rozumim jsme mezi Penny a Lidlem a za rohem mame letni kino a koupaliste. pomohlo dat z mych penez plechovou popelnici pred plot . ( pri smesnem svozu ji taky vysypavaji - kod nema ) ale i tak se sem tam plechovka, obal od cigar , nanuku apod sem tam na zahrade objevi. starsi foto plecharna je ponicena od popelarskeho vozu Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 Jardo to vim, ale jakoze by popelari meli klice si nejak neumim predstavit, ale zeptam se na to Citovat
sitler Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 @Pe.Tr tenhle zamek se odjisti, kdyz to preklopis vzhuru nohama. Takze klice netreba, staci preklopit do popelarskyho auta a otevre se. Pe.Tr, Klemoň a Péťa ohodnotil 3 Citovat
jarokare Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 před 26 minutami, Pe.Tr napsal: jakoze by popelari meli klic Nee , koukni se na to video do konce Pe.Tr a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 Lidi jsou prasata, nemám vedle sebe Penny ani koupaliště, ke všemu bydlím ve slepý ulici a stejně nacházím vajgly pohozené u popelnic...obaly od sušenek apod...a to mám popelnice venku odemcene a ať to tam lidi klidně hodí...svoz máme tedy "zdarma"...obec vybírá peníze vyšším koeficientem na dani... Někdo to zvládne...a někdo je prostě líný prase a klidně to k ty popelnici pohodí.... Citovat
Goldinka Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 před 18 hodinami, sitler napsal: Ono to dava smysl. Jinak se "luftaci" vezli zadarmo s domacima, kterym ale logicky naklad rostl, protoze odpadu bylo vic. No, já tam nemám ani popelnici, protože si odpad zlikviduju v místě trvalého bydliště. Tu popelnici by mi při prvním vystrčení před barák (vyváží se v týdnu a já jezdím na víkendy) po mém odjezdu někdo ukradl. Obyčejné odpadkové koše v obci vůbec nemáme, zrušili popelnici na papír a zůstala obecní jen na plast a tu jsem taky ještě nevyužila Platim za to, že vlastnim nemovitost a pak za to, že někde bydlim (trvalé bydliště). Prý je ta vyhláška napsaná tak blbě, že to na normálního člověka působí, že je osvobozen, ten rozdíl tam dělá vlastně jen jedno slovíčko (které jsem v kontextu nevnímala jako ukazatel, že nespadám do skupiny osvobozených od poplatku). Včera mi to bylo vysvětleno. Asi začnu plnit obecní popelnici na plast, ať ty peníze nevyhazuju do luftu Dřív jsem totiž platila nějakou poměrnou částku (vyhláška to nějak upravovala pro rekreační objekty), teď už platim částku stejnou, jako kdybych tam bydlela trvale. Jinak ve Svobodě už nejsou ani veřejné plasty/papír/bio, každej má svou popelnici/kontejner a jediné, co je pro všechny tak kontejner na sklo a jedna malá popelnice na celé město na olej. Jednou za měsíc vyvezou plast, papír, dvakrát za měsíc bio a komunál. Bydlet sama a mít popelnici pro sebe, tak pohoda, ale v baráku to vyvezou a za pár dní už je to zas narvané bo se tu málokdo namáhá krabice rozložit, plastové lahve rozšlapat a do komunálu třídit... Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. duben 2024 Odesláno 11. duben 2024 @jarokare @sitler diky kluci ! a to mi připomělo zaplatit členství pavelu96, Péťa a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
vendelinek Odesláno 13. duben 2024 Odesláno 13. duben 2024 Už sem tady dlouho nic nedal,tak to malinko napravim,teda není to přímo o peugotech ale za kouknutí mi to stálo, krásný kousky tam byly sitler, Péťa, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.