Vena garážmistr Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 @Akoc ano pesimistů je tady dost a taky je tady dost lidí kteří mají reálné zkušenosti. A velmi záleží na způsobu používání toho kterého vozu. Pokud auto bude jezdit jako mamataxi tedy v relaci ráno z domu do školy dál do obchodu a zpět domů a odpoledne to samé a na té cestě v délce několika málo km se startuje x krát tak v takovém režimu málokterý motor dojede do 40 000 km. Ale pokud se bude auto používat na přesuny mezi obcemi tedy při jedné cestě ujede třeba 15 km a občas ujede i více km naráz a motor je pravidelně prohřívám na provozní teplotu tak pak ten motor má šanci ujet víc km. Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 @Vena garážmistr S tým sa dá len súhlasiť. Preto som zvedavý, akými dlhými trasami a akým štýlom sa tou @petrinzaho 2008-kou prevažne jazdilo. Ako často sa menil motorový olej, prípadne aký benzín sa používal. Čo sa muselo doteraz v motore meniť. Keďže má motor najazdených 150-tisíc, tak tam asi ešte bola málo odolná 1. verzia rozvodového remeňa. Citovat
petrinza Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 Popořadě, Evoque má pod kapotou dvoulitr v naftě od Jaguaru, 110 kW. Prý byl lepší ten dvoulitr od Fordu/Peugeotu, který mm ve Freelanderu a nějaký čas se montoval i do Evoquů. Ježdění 2008 - manželka s tím jezdí denně do práce, 32 km tam, 32 km zpátky. Z vesnice do Prahy - chvilku okreska, chvilku dálnice, nejdelší čas tráví stáním v Praze na magistrále. Mimo to občas nějaký výlet - trasy od 350 - 1200 km za den, převážně po dálnicích, ale i po takových spíš polňačkách, jako jsme zažili letos v Maroku. Rok 2016, s tím původním řemenem, kanálky se ucpaly v nějakých 80 000 km (hned po tom, co jsem si ho odkoupil po operativním leasingu, protože do té doby šlapal bez problémů. Na ten operák jsme auto brali my jako nové. 1 x za rok chodíme k Peugeotům na servisní prohlídku, průběžně se to posouvá do dřívějších měsíců, najezdíme ročně cca 20 000 km. Tak ve 100 000 km si motor začal říkat o olej, nejdříve po troškách, teď tak litr na 1000 km. Prý je to u toho motoru normální. Jinak s motorem nic, v nějakých 90 000 km odešly přední tlumiče. Pravý přední blatník a dveře před nějakými 3 roky nové, za to mohl přebíhající divočák. Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 právě jsem se vrátil...z Globusu, bylo to peklo , letos už nikam nejdu VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 Tak ono je to uz asi ctrnact dnu jako by byl konec sveta - v kramech na ulicich na silnicich proste vsude - abych "vybocil z rady" tak zitra obdaruju u nas v pekarne prodavacky necim co snad bude prekvapenim a je samotne potesi "Predplaceny poukaz" na volnou konzumaci u Drasnaru v Novaci ... Kdyz to vidim co se deje tak si rikam zlate v kolbence - ikdyz i tam je to uz taky takove jak to slusne napsat proste jine. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 @Lihous Myslíš sem? Tam se dobře konzumuje, když se jede okolo, tak snad pokaždé zastávka. Jináč jsem teď zaplatil členství na 2024. Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 @Milan+ Dej si tam tatarák, mají vynikající Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 (upraveno) @Milan+ Ano prave tam zname se leta a je to tam pohodove ... Upraveno 22. prosinec 2023 uživatelem Lihous Citovat
Akoc Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 @petrinza vďaka za info. Takže prevažne dlhšie a dlhé trasy a pravidelné servisné prehliadky.Ak som dobre rozumel, tak len jedna výmena remeňa. Ak sa často nejazdia krátke trasy, počas ktorých sa benzín nestihne z oleja odpariť, tak s tým remeňom, obzvlášť s jeho najnovšou verziou, nebudú väčšie problémy. Asi skutočne ten riedky olej (0W20) treba meniť najneskôr po 10 000 km, kým ešte vyhovujúco maže. Potešilo, že aj turbo vydržalo. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: právě jsem se vrátil...z Globusu, bylo to peklo , letos už nikam nejdu Jo, byl jsem rád že máme nakoupeno dopředu a ženská mě stejně ještě poslala pro majonézu a marmeládu. Děsný. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 22. prosinec 2023 Odesláno 22. prosinec 2023 Já jsem byl včera v olomouckém globusu a taky to byl zážitek i když v obchodě to šlo, ale příjezd a posun po parkovišti byl zážitek, ale to byla jízda po Olomouci celkově Tohle jsem teda chtěl dát do vtipů, ale když @ozzy56 a @VojtouNerCZ tak nahráli na smeč pavelu96, VojtouNerCZ, Péťa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Medvěd Odesláno 23. prosinec 2023 Odesláno 23. prosinec 2023 (upraveno) Mě dneska dovezl nákup kurýr z BILLY (DoDo), jsem rád, že díky těmto službám do obchodů vůbec nemusím - běžně na potraviny využívám rozvozy TESCO, ale nějak nebyl volný termín. Jediný co jsem musel koupit napřímo" byli kapři - 2 kapři včetně kompletního "nařízkování" borcoj trvali skoro hodinu - jsem přesvědčenej, že loňská parta to zvládala podstatně rychlejc. Ještě, že jsem vyrazil už v 8 a nemusel jsem stát ve frontě P. S. A dárky jsou taky dobalený, ještě je musím dopravit z práce domů pod strom Upraveno 23. prosinec 2023 uživatelem Medvěd zbynek..s a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. prosinec 2023 Odesláno 23. prosinec 2023 letos sem myslel ze kapry ani neuvidim a ono prdlajz dorazily sice s vyraznym spozdenim ale dorazily i kdyz ej teda nejime rychly nakup v rybarne kde jsem mel objednano lososa - jako v 8 rano a uz tam bylo tak 30 lidi pak presun smer Tesco dokoupil sem neco an bramborovy salat a na houbovou polevku a ted dorazil kosik s ovocem a zeleninou (ano mohl jsem koupit v obchode ale chtel sem si to vyzkouset ) aktualne jedu pripravy varim brambory na 3 plotynkach a zeleninu na ctvrte Citovat
zbynek..s Odesláno 23. prosinec 2023 Odesláno 23. prosinec 2023 Dnes doděláné kola na zeď (kolega mi udělal držáky /na alegru chtěli za to 750kaček/, chemické kotvy a uvidíme ráno jestli jsou kola na stěně). Stromek nástrojený, celá rodina se podílela, naštěstí. Sisalovy terč přemístěný, ze zeleného vzhledu jsem přezul na modré a musím dodělat osvětlení, je tam lehké přítmí. Dneska ráno jen do Hrušky pro pečivo, ale i tak tam bylo plno, jít do nějakého OC, to ne už. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 24. prosinec 2023 Odesláno 24. prosinec 2023 Konečně jsem vyměnil display a baterku v mém telefonu (stále Samsung Galaxy Note 10+). Všechno je perfektní, akorát nefunguje tlačítko na zvýšení hlasitosti Jsem zvědavej, co na to napíše Číňan. Ale protože jsem mu už dřív odklikl, že display dorazil a tak má peníze, obávám se, že nebude reagovat vůbec Citovat
Fruktis Odesláno 24. prosinec 2023 Odesláno 24. prosinec 2023 @Péťa a už si mu dal hodnocení? Kdyby ne,dal bych mu špatné hodnoceni...Číňani to nemají rádi a hned se snaží to vyřešit..ale třeba to bude chtít vyřešit i sám od sebe...:) Citovat
Péťa Odesláno 24. prosinec 2023 Odesláno 24. prosinec 2023 Nedal, zatím jsem mu napsal a pohrozil tím... Citovat
Péťa Odesláno 25. prosinec 2023 Odesláno 25. prosinec 2023 @Fruktis Číňan nepřekvapil Napsal, že chyba je na mé základní desce Tak jsem mu odpověděl a tím dal poslední šanci. Pak dostane špatné hodnocení. Citovat
Lihous Odesláno 25. prosinec 2023 Odesláno 25. prosinec 2023 @Péťa Skoda odkliknuti ... takhle je to mensi sance vyrizeni. Taky se me to stalo ale cinan byl "ferovej" pry tak me to poslete zpatky vymenim to. No displej pro akcni kameru za cca 550Kc posilat zpatky za cca 600?? mozna i vic A pak jsem byl v case nespokojeny s kamerou za ucho a tam to bylo podobne ale pani co to vyrizovala byla vstricna dohode tak jsem dostal slevu na dalsi stejnou kameru ktera prosla kontrolou / sice tam ma chybu v obraze ale mensi / a prihodila dalkove ovladani velkou kartu /ktera prekvapive jeste funguje / - tak ze spokojenost. Netusim co to stalo ale pouceni je vice mene jasne. Citovat
Fruktis Odesláno 25. prosinec 2023 Odesláno 25. prosinec 2023 @Péťano tak to má Číňan blbý...asi jsem měl štěstí na prodejce...ale vždycky se to snažili vyřešit ve prospěch sveho hodnocení.. Ale zase lepší že nefunguje zvyšování hlasitosti než půlka displeje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.