Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem byl šikovný a chytnull jsem rozpálenou pájku mezi prsty...to pálilo 🙈ale aspoň jsem za cenu vlastních zranění opravil Aku vysavač a zase funguje

@RichVa já vím že ti to bude k prdu,ale tak šest let zpátky jsem ujel s tranzitem tak půlku D11 a ještě notnou část Prahy bez dobíjení...a dojel...sice na mě v podvečer každej blikal abych si rozsvítil...ale na to jsem neměl odvahu😁

Odesláno (upraveno)

Tak k řemenu jsem se vůbec nedostal 😞 a nikde ho nevidím. Auto velké jak kráva, ale vedle motoru ani ruku neprostrčím. Zespoda jsou dekly a k nim se před panelákem snadno nedostanu. 

Motor nemá žádné divné pazvuky ani se nezdá, že by se tam chtělo něco motat. Na palubce je samozřejmě varování, že je závada dobíjecího systému, kontrolka STOP a výzva k okamžitému zastavení motoru.  Nevím, jestli mi to dovolí jet nějakou dobu (co a to řídící SW celého auta) a je tam zřejmě elektrický posilovač takže každé zatočení volantem baterce moc nepomůže - je pětiletá jako celé auto. 

Se starou 306kou 1.9D  jsem taky jezdil notný kus cesty bez funkčního alternátoru jen na baterku - ale tam nebylo prakticky nic, co by kecalo do jízdy.

S řemenicí alternátoru i horní napínací kladkou lze točit rukou volně níž se nedostanu.

20230416_081156.thumb.jpg.0945f2c72a5562e071a58ad82d8e0cd9.jpg

Zítra dopoledne pozvoním mechanika a vymyslíme co s tím (doufám, že není někde mimo ČR jak občas mívá ve zvyku).

Pokud bude jen malou pochybnost, zavolám na pojišťovnu a nechám to odtáhnout - v rámci pojistky bych měl mít odtah při poruše do servisu.

Naštěstí se ještě neprodala 308ma takže se dnes bylo čím dopravit na chalupu a něco tam porobit.

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

RichVa - kdysi dávno jsem měl KO altik na seatu.Z JH jsem vyjel na z části už vybitou AKB a za JI jsem měnil za plnou, s tou jsem dojel až do PV kde jsem je obě dal na nabíječku. Ale tam byl rozdíl od Tvého povozu-byl to dehet-jeden z nejhorších dieselových motorů v evropě-typ 022A500, 1714ccm.  V úterý kolega s XP s motorem LFY- před Ji když jel s paní na chemošku přestalo auto dobíjet. dojel na místo určení a poté ještě zpět do JH , kde mu na příjezdu do města auto totálně díky vybité AKB kleklo. ty 4km musí baterka vydržet.

Odesláno

Osobně mne štve já.

Protože, když jsem kdysi koupil starší 306 1.9D, tak mi po 14ti dnech řemen prask a namotal se pod rozvoďák a naštěstí se motor nepotkal. Od té doby jsem si na něj dával pozor a i na 308 s 2.0Hdi ho nechal měnit dřív - max 4 roky. No a u téhle krásky jsem se nechal ukolébat kompletním servisem a nenechal ho preventivně vyměnit hned po koupi. Tak si holt  to řekl sám 😞

Odesláno

Tak podle mechanika by cesta po vlastní ose znamenala riziko 50 na 50, což se mi nechtělo riskovat. Využil jsem tedy pojistky - odtah vozu při poruše do servisu. Musím říct, že to fungovalo jak po drátkách. Přes QR kód na "zelené" kartě načtena stránka pojišťovny s předvyplněnými údaji, označil jsem odkud kam, kolik lidí pojede v odtahovce a zda požaduji další služby jako ubytování a pod. Pod odeslání formuláře do 2 minut přišla SMS s oznámením, že za půl hoďky budou na místě s odkazem na sledování polohy odtahovky. Borec dorazil o pár minut dříve, auto nafotil, z dokladů chtěl jen malý techničák a naložil. V servisu složil na místo určené mechanikem a odjel. Prostě služba jak má být.

Mechanik pro jistou sundá i kryty rozvodů a koukne, zdali se tam náhodu nějaký kus řemínku neocitl. 

2023-04-17v09_02_59.thumb.jpg.7cf8893ae97194a0524e904463570cc8.jpg

Odesláno (upraveno)

Postupoval bych stejnou cestou, i když jsem kdysi byl schopen bez řemenu jezdit s naftovou Mazdou celý den. Dík nefunkčnímu servu jsem mel ruce vytahaný jako opičák, ale protože se tehdy ještě nemuselo celodenně svítit, tak problém vznikl až při návratu domů, kdy jsem měl na baterku najeto asi 300 km a začalo se šeřit + lehce pršet. 

Neznaje povídání o tom, kterak někomu vletěl řemen do rozvodů a jak to odskákal motor jsem byl v naprostém klidu - dnes už bych to nedal a volal bych asistenci 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Dle plánu-byl jsem u dvou lékařů-diabetolog ,spokojenost cukr jen 6,2 (skoro jako zdravý) apřed chvílí hematolog, taky OK .. tak kolem 13 pak zase k "lékaři", ale s autím-objednat opravu-zadní brzdy komplet a výměnu lp náboje-kupoval jsem s jedním strženým , na plecháčích OK-jeden lehce a druhý šel i na moment, ale na litých už nejdou. 

Odesláno

Dnes me bylo po ranu smutno tak si rikam sprav si naladu a napis na dodavatele plynu a elektriky :)

E.ON me poslal nabidku s uvazkem na dve leta a uspora cca 6tis pri platbe cca 80tis / rok - to fakt potesilo
a
CEZ - ze prej maji velkou poptavku a narust a ......... tak se zkusi ozvat do 5dnu.

Musim napsat ze me to naladu skutecne pozvedlo.

Nevim proc ale mam pocit beznadeje a navrat nekolik desetileti zpatky jeste dal nez se ........ !

Odesláno

Nám poslal Armex cca před 3-ma týdnama dopis změně cen s tím, že když to podepíšeme na 3 roky tak cenu budeme mít zafixovanou (cca5,40Kč) ohledně stropu.

Ale když půjde cena dolů , tak nas*at a cena zůstane na stejné úrovni 🤮

Ať jdou do ....☝️

Odesláno
před 18 hodinami, jarokare napsal:

Auto je tříletý a má něco přes 30k km , platit to bude pojišťovna :)

Srážka se zvěří? :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...