petrinza Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 (upraveno) V noci se mi poprvé za těch 36 let, co mám řidičák, a více než milionu kilometrů, nepovedlo vyhnout nějakému zvířeti. A že jsem jich na silnicích potkal. Koně, krávy, kozy, želvy, velbloudi, srnky, sobi, losi, psi, kočky, srnky, divočáci, zajíci, bažanti, kachny, slepice, osli a čert ví co ještě. Srnka mi skočila před auto v lese zprava, doprava se uhnout nedalo, skončil bych v lese, jen jsem zašlápl brzdu. Skoro to stihla. Vzal jsem jí levým předním rohem na pánev. Zastavil jsem, auto vypadalo nepoškozené, srnka sice přežila, ale vypadalo to minimálně na zlomenou nohu, ne-li přeraženou pánev a odplazila se do lesa. Stál jsem za horizontem v zatáčce, tak jsem popojel a potkal druhou srnku. Stála uprostřed cesty a ani se nehnula. Musel jsem jí ručně odtlačit na krajnici. Z první vesnice jsem srážku se zvěří nahlásil na stopadesátosmičce, ať to dají vědět myslivcům. Vysílat hlídku netřeba, škodu nemám. Ráno jsem auto překontroloval, na předku fakt nic, ale levé zadní dveře trochu promačklé. Šlo o služební auto, tak jsem to nahlásil i na našem fleetu. Škoda srnky a nedělám si iluze, že jí v noci někdo hledal, aby jí zastřelil a netrápila se. To není ta, kterou jsem srazil, ale ta druhá. Byl čas i najít mobil a vyfotit jí. Na svém autě bych to asi ani neřešil. Upraveno 28. únor 2023 uživatelem petrinza Pepito ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Dneska mě čeká STK...tak uvidíme Vcera pretesneny záchod...když jsem to zasilikonoval a uklidil,tak mi manželka položila otázku .... To je tak jednoduchý? Proč jsme nedali novou mísu rovnou... No neklepli byste ji? Jednoduchý to nebylo...výrobce upravil těsnění mezi rourou a misou a je asi o 1mm užší a nešlo to tam narvat... A vyměnil jsem geiger a kus okapu...konečně nemusím cuchat kanalizaci...ale v Geigeru je pěkně debilně udělaná klapka..drží tam silo vůle...to bude chtít ještě nějak upravit Citovat
Medvěd Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Blbý no Ale stane se a dobře, že zkušenost za volantem zapracovala a nedovolila Ti zazmatkovat a kvůli srnce vyletět ze silnice mezi stromy. Pepito a dýzl ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 ty dveře se dají vymáčknout rukou v hraně , po sundání tapecu samozřejmě..., srnka bude už naporcovaná v lednici Citovat
dýzl Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Dnes jsem byl u zubaře- bolavý zoubek šel ven, hned poté jsem jel k obvodní nechat se uschopnit po pěti a půl měsících. Myslel jsem, že zítra půjdu do arbajtu a ne , až v pondělí . Citovat
RichVa Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 před 4 hodinami, petrinza napsal: tak jsem popojel a potkal druhou srnku. Stála uprostřed cesty a ani se nehnula. Musel jsem jí ručně odtlačit na krajnici. Zřejmě někde poblíž na poli zasetá řepka. V teplých dnech nabrala sil, teď přimrzlo a je velmi lákavá a chutná pro lesní zvěř. Bohužel srnky jsou po ní lehce omámené a hůř vidí. No a následek znáš. Citovat
Fruktis Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 STK bez ztráty kytičky...ale ta doba...než to udělali...dvě hodiny jen to hvizdlo...možná se méně vybavovat... A s mým štěstím cestou na STK přestala svítí práva brzda a byl jsem ponaučen že to mám příště kontrolovat...co jsem asi dělal než jsem vyjel VojtouNerCZ a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
dýzl Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Mně před lety na xantii zhasla žárovka přesně v momentu když na konci rozsvítil světla na komtrolu seřízení a prdlo potkávací vlákno na H4. Akorát nwn proč (asi aby vydělali víc?) mne hnal přes celou halu do vedlejší haly servisu a zase přes celou do skladu koupit novou. Navíc, hlava mapa, samé bílé místa, vůbec nenapadlo vzít náhradní z výbavy auta! Citovat
Fruktis Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Mě ji též prodali na STK...v žárovkách z Peugeot a dvouvlakno nebyla Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 (upraveno) Takhle jsem manželce ještě ráno před STK rovnal nárazník, protože den předtím to o něco opřela, přidělával drátem lanovody, protože je o něco urvala a ještě jsem letěl na benzinku pro reflexní vestu, když bylo auto na emisích, kterou jsem jí kupoval, ale záhadně zmizela Mně zas při čekání na emise začla svítit kontrolka bagu. 2 roky nic... A najednou bum Naštěstí mi technik uvěřil, že to začlo až teď a při startu to na focení zrovna neudělalo. Třeba tuhle posedlost žárovkou nechápu, to se prostě stane. Tak napsat do protokolu a když za 2 roky nebude svítít ta stejná, tak už z toho něco vyvodit. Upraveno 28. únor 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Fruktis Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Ty jo...to vlastně vůbec nekontroloval... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Nejlepší bylo, když 10 minut civěl na něco na podvozku, pak si zavolal druhýho a civěli na to oba. Na konci se mě akorát ptal, kdo měnil ty čepy řízení, že jsou naopak Přiznal jsem se, že já, ale na moji obranu, dal jsem je tam stejně, jak jsem je vyndal. Bylo mi divný, že vpravo měl označení L a naopak,, a na mém mám normálně levo L, pravo R... Ale jak jsem vyndal, tak jsem nasadil zpátky Fruktis ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 já byl jednou na STK s Thálií z rodiny, nemohli najít na autě VIN, chodil k autu jeden technik po druhém a ani zaboha nenašli, už jsem si myslel, že je to Skrytá kamera či co -- přece není normální, aby to neznali lidi, co to denně kontrolují --, až nakonec se tam objevil jiný zákazník a ukázel jim to, VIN je u tohoto auta u sedadla spolujezdce Pepito, Akoc, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 @petrinza nechci nic zakřiknout, ale mě se nepodařilo vyhnout akorát zajícovci. Ale možností bylo nepočítaně, ale hlavně si pamatuju na první " setkání", kdy jsem měl řidičák sotva 14 dní a na cestě, kde jsem byl poprvé, jsem ve Š105 brzdil před srnou tak, že mi praskla brzdová trubka k LP kolu a pak jsme s tátou zbytek cesty jeli na ručku. Taky mi cestou na technickou přestala svítit jedna brzdovka a jednou nemohl na 406 najít lékárničku ( v kastlíku na zadním platu, ale ne každá 406 ten kastlík má ) a jednou se rozblikal bag, protože si technik posunul sedačku Pepito ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 Jo zvířátka. Kdysi dávno v hluboké minulosti jsme s politrukem a dalším dvěmi kolegy jeli (asi v jednu po půlnoci) z nácviku BoPo a zéměř ve městě sejmul srnu-rozbil si světlo a blikač (emková) srna asi rzdrcenou pánev -táhla celý zadek po zemi ale i přesto nějak "přeskočila" svodidla a zmizela v podrostu u Vajgaru. Já jsem před lety když jsme jeli do práce v P307SW , taky ve vesnici potkal srnu-ulomeny všechny držáky pravého světla (pak jsem je doma dodělal z plechu aby to vydrželo než se dá vyměnit samozřejmě-nioc se jí nestalo a utekla. Už asi 5 let to tak jezdí a prošlo i 2x na TK!!! Kolega pro změnu s Partnerem taky sejmu srnu-auto mimo to že bylo od krve a štětin ni nestalo, Tonda ji pak na stavbě vysvléknul z kožichu, Pak po nějaké době z nich vylezlo, že celá jejich partaa pak měla srnčí. Citovat
sitler Odesláno 28. únor 2023 Odesláno 28. únor 2023 srnky jsou mrchy ... mam na konte jen jednu pulku ... proc pulku? protoze vletela pod kola kamionu, kterej jsem predjizdel. Ten ji doslova rozdrtil a nahazel me na auto... to byl humus. Citovat
vendelinek Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 V 20. 2. 2023 at 17:19, vendelinek napsal: Udělal jsem si dneska radost,minulý týden mi odešla telka,tak jsem si objednal něco pořádnýho k zítřejším narozeninám 55" TCL 55C735 Tak mě nějak ta radost docela včera přešla , chtěl jsem si pustit nějakej film z "flešky" a z 65 filmů co na ní mám mi jdou přehrát jen 4, ,nemáte někdo zkušenost co s tím a jak to napravit? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 před 15 hodinami, Fruktis napsal: STK bez ztráty kytičky...ale ta doba...než to udělali...dvě hodiny jen to hvizdlo...možná se méně vybavovat... A s mým štěstím cestou na STK přestala svítí práva brzda a byl jsem ponaučen že to mám příště kontrolovat...co jsem asi dělal než jsem vyjel Dvě hodiny je normální čas. Vezmi si že metodikou je dáno kolik času který úkon zabere to že ty kluci mají praxi a dokážou tu prohlídku udělat za polovinu času nikoho nezajímá ale to bylo vždy jen od těch dob co jsou všude kamery a auta se fotí tak už to nejde šulit tím že se to vyvezlo za halu a na linku se dal další auťák. Zrovna tak má technik předepsaný čas na to aby vyplnil papíry a pak je předepsaný čas na přepis všeho do protokolu. Takže v čistém čase když se dostaneš na emise např. 13.00 tak na emisích má auto být 40 min. tak 13.40 hotové emise 10 min na papíry a přejezd na linku TK tam 45 min a 15 min na papíry a 10 na přepsání do protokolu takže reálně 15.05-10 hotové auto je si myslím dost rychle. A tohle je taky to proč Tě třeba v poledne už na STK vyženou že maj do večera plno. Když je předepsáno kolik času musí věnovat každému autu tak nemůže technik za normální směnu udělat víc než 7 aut a když tam budou tři technici tak je to 21 aut a hotovo. Tím spíše když mají jen jednu linku tak ty auta zkrátka tou linkou neprotlačí. Citovat
vendelinek Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 Asi je to normální, když sem byl jen na evidenčce taky jsem tamztvrdnul třičtvrtě hodiny Citovat
Péťa Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 před 20 minutami, vendelinek napsal: co s tím a jak to napravit Já na to pouižívám Freemake Video Converter, ale mám ho zaplacený, takže mě neotravuje s vodoznakem. V něm pak stačí vybrat profil, kdy po konverzi video funguje i na Tvé TV. Já ho musel nastavit tak, aby doma fungoval na 3 různých TV a to byla sranda vendelinek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.