Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 21 minutami, Sawoy napsal:

Pro mě je legenda 111 ... hlavně to dělený čelní sklo na dvě okýnka otevírací dole s pantama nahoře. To bylo boží ...

Ale v ulicích vládly espětky, vejtřasky, ereny. Novinka byly pekařský a pošťácký robury. Dodávka jedině Žuk, nějaký Barkas, pak přišla 1203 ... Později (70ky?) se tu a tam objevila IFA ... Avie byla vzdálená budoucnost ... bože to byly časy ☺️

Myslím si, že IFA se objevila až po Avii. :myslim

Odesláno (upraveno)

taky bych řek, že IFA byla po Avii:myslim, to taky byla východoněmecká pomsta ta IFA 😂, ale já s tím jel jen občas, jinak Robury byly oblíbené--hlavně proto, že to byl benzíňák, takže se jezdilo i doma se  škodovkou zadarmo :aut  (Robury byly i naftové, ale k nám nedošly)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Ještě si vybavuju ROMAN a další rumunskou pomstu BUCEGGI - oboje to byly strašný stroje (i když ten ROMAN byl licence německýho MANa, tak se to prej s*alo neskutečně)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Romany jsme neměli vůbec a Bucegi jen dva kusy--furt to stálo před dílnou, karburátor měl velikosti židle pro děcka 😲, žralo to nesmyslně (V8 benz.), tak mě vedoucí požádal, zda bych nepřešel na týden na dílnu a vyvrakoval je, za dva dny byl kontejner na železo plný a zbytek se spálil v kotelně , ale přístrojovku to mělo francouzskou Jagger, takže jsem ty přístroje (kromě tachometru) využil na ,,zdokonalení'' mé škodovky 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 2 hodinami, Sawoy napsal:

Pro mě je legenda 111 ... hlavně to dělený čelní sklo na dvě okýnka otevírací dole s pantama nahoře. To bylo boží ...

Neměla náhodou i takový ten "setrvačník" vzadu na diferáku, co se točil bez krytu :myslim

Odesláno (upraveno)

To si pamatuju !!! Takový jakoby UFO nastojato na bok, kotouč... tak 40-50 čísel průměr to mělo a točilo se to jakoby na kardance nebo tam někde?

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Oba víme čím lidi topí (jsou schopni topit). Kolik z nich k tomu bylo skutečně dohnáno je věc jiná a pochopit to s tím souvisí minimálně (právě jen u těch dohnaných a ještě jen částečně). 

Bohužel je nutno si přiznat, že gramotnost zejména části seniorů (té druhé se omlouvám) v téhle oblasti je bídná, mizivá až nulová. V kombinaci se schopnostmi šmejdů smrtící stav, viz moje ne úplně hloupá teta (bez omezení svéprávnosti, vyučená, normální rodina co vychovala děti, zvládá účet, bankomat, placení inkasa atd.), které ještě nebylo 60, když za mnou před lety přišla celá nešťastná se složkou výhružných dopisu a prosbou o pomoc. Když jsem to po týdnu nastudoval a pochopil, zíral jsem na její schopnost uzavřít během osmi měsíců současně čili souběžně čtyři smlouvy na elektřinu a tři na plyn se dvěma různými dodavateli.

Odesláno

@Fruktisje to jen o kvalitě paliva a dostatečném množství vzduchu. Když topíme automatem na uhlí, tak kouř není ani vidět. Když teď dřevem, tak po přiložení to chvíli zakouří. Nejhorší je přiložení do plně hořícího topeniště, to potom hulí jak lokomotiva. :D

Dnes jsem po třech týdnech posekal zahradu. Už začíná padat listí z jabloní... Podzim je definitivně tu. Nejen kalendářně. :roll

Odesláno

@ozzy56 no že vyrazím do Tatrováckého muzea si slibuju už drahně let. Zatím teda mám nakoukané různé reportáže a videa od tama ale chci se tam dostat protože si myslím že každej správnej náklaďáckej šofér by měl vidět tuhle historii. Já jsem teda měl na vojně přidělenou T 815 6x6VVN, T 815 S3 a osmikolu Ávéčko ale ta stála v NZ a za celých 8 měsíců co jsem ji měl přidělenou jsem ji jednou nastartoval. Sklopka taky moc nejezdila a když tak jí jel někdo jinej protože já měl službu jako hotovostní řidič v AP  šestikolku jsem jezdil jen chvilku protože to prej žralo i malí děti podle cesty tak se většina věcí jezdila Vejtřaskama nebo Aviema pak jsem jezdil chvilku 706 a z ní přešel rovnou na DAFa a další západní náklaďáky ještě jednou jsem měl čest se T815 6x6 S3 u cestářů tam jsem ji honil v covidoví zimě. Párkrát jsem si zkusil i Phoenixe šestikolku. 

Jinak v úterý ráno jsem se rozeběhnul a pořádně jsem se zastavil dneska kolem 17 hodiny a mám toho dost od úterka jsem naspal asi tak 15 hodin dohromady. 

Odesláno
V 23. 9. 2022 at 20:06, Vena garážmistr napsal:

že vyrazím do Tatrováckého muzea si slibuju už drahně let

Tak až vyrazíš, nezapomeň mne vzít ssebou :papa

Odesláno (upraveno)

@Milan+

Asi takhle dělám všechno proto abych fungoval, nebyli za mnou dluhy a já byl v rámci možností spokojený. Vím že někteří to jak momentálně funguju nepochopí a že dost lidí si myslí že se nedá dlouhodobě takhle fungovat  ( vlastní otec se mou kvůli tomu nemluví přes 2 roky).

Ježdění mě pořád baví ale bohužel než jsem skončil jako kmenový tak přišli řekněme jisté zdravotní problémy které se podařilo vyřešit tím že jsem přestal jezdit na plný úvazek takže jezdím 2 dny v týdnu na autobusu. A zbytek týdne jsem většinou na dílně nebo když nemám na dílně práci tak třeba zaskakuju za kamarády na jejich ježdění. Po pravdě zaměstnání u DPP bylo svého času to nejlepší co mě mohlo potkat do té doby než jsem začal u DPP tak jsem prošel dost firem nikde jsem nevydržel déle jak 2 roky. Ale i v dobách kdy jsem byl kmenovým u DPP tak jsem měl různé vedlejšky ať už to bylo protože jsem potřeboval víc peněz než se dalo u DP udělat nebo protože byli období kdy se dalo dělat i jinde protože vytíženost stran DP nebyla taková. Takže při tom ježdění jsem asi 3 sezóny chodil dělat tady u nás k sedlákovy. Dost dlouho jsem taky chodil na vedlejšku jezdit na odtahovku pak na doprovody nadměrnejch nákladů což vlastně sporadicky jezdím i teď. A tak nějak protože mám boty z toulavýho telete tak nevydržím být na dílně zavřený 5 dní v týdnu takže to dělám tak jak mi to vyhovuje vím že když bych jezdil jako kmenový u DP tak bych se měl po finanční stránce lépe než teď ale to je vykoupené tím že mám vcelku svobodu v tom co dělám. 

No a co se týče fóra tak jsem kdysi @Weri 605 slíbil že když bude potřebovat tak jí pomůžu a když byli poslední volby tak na mě Weri můj dřívější slib vytáhla s tím že nikdo to dělat nechce tak že nastal čas splnit slib. Vím že jako člen vedení bych měl jezdit na " velké " srazy ale bohužel to my nejde a souvisí to s tím co jsem psal výše zkrátka v době kdy jsem jezdil se mi vytvořil jakýsi psychický blok na větší množství lidí a nedokážu se přinutit jet dobrovolně někam kde vím že bude xx lidí  konec konců to je i důvod proč nejezdím na dovolené atd. Takže pro club a fórum se snažím dělat maximum toho co se po mě chce takhle ze zákulisí ale velké srazy jsou pro mě mimo. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...