sitler Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Je to tak no... a taky teda to, ze dnesni kotouce kdyz uz maj velkou hranu a mely by se stahnout, tak uz jim zpravidla moc nezbyva na povolenou minimalni tloustku. A jestli se drbat se stocenim, kdyz to pak prezije mozna jedny desky a to jeste s bidou.... to je lepsi tam rovnou flaknout novej kotouc. Precejen, je to jedna z nejdulezitejsich casti auta. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 před 3 hodinami, Vena garážmistr napsal: ........něco jiného by bylo kdyby člověk měl svůj soustruh vedle v dílně a za ten čas než by dojel pro nové kotouče to stočil sám. Vcelku nemám co rozporovat. Jen si pamatuju, že soustruh býval vcelku běžnou součástí autodílny a tak mechanik nemusel řešit kolik času bude na cestě a co bude stát práce strejdy soustružníka, ale prostě je demontoval, na soustruhu trochu liznul a měl tágo doma. Já včera byl v autorizáku, takže jsem si jen planě povzdechl, páč tam by mi kotouče nestočili ani za příplatek, páč to není úkon doporučený výrobcem Citovat
Milan+ Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 @Vena garážmistr Tak to pan soustružník asi upadl na hlavu,1000 za jeden. pavelu96, radim.1008 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 @Milan+ nemyslim si, ze upadl... Proste "se mi to delat moc nechce, ale nechci to rict na plnou hubu. Takhle to sam nebude chtit a ja se s tim nebudu muset crcat. A pkud jo, tak za to aspon neco kapne.". A pokud ma dost jiny prace dlouhodobe, asi se ani nedivim... Citovat
Milan+ Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 @sitler Jelikož jsem jich pár taky už přetočil,tak vím ,že to piplačka není, na CNC to je sjeté hned,na normálním o chvilku déle. Já jedu naráz třecí plochy a dosedací na náboj,pak kotouč mrsknu na magnetku a přejede se dosedačka pro kolo a máš ho troufni si říct v toleranci 0,01mm. Za litr jeden ,tak máš za 8 hodin 16 tácků. Citovat
PaKr Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Já jsem soustružníkovi platil za oba 800, ale byly to vyhozené peníze, protože házely předtím i potom... A potom ještě možná i víc... Jenom já pak chodil kolem auta jak blbec a přemýšlel,co s tím vlastně může být... Citovat
radim.1008 Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Na klasice musíš vzít obě strany na jedno upnutí a potom ještě nejlépe na venkovní stranu ho položit na magnetku, jak píše Milan. Potom by to házet nemělo. A ještě nejlépe ho co nejvíc srovnat na budík před soustružením. Na CNC nevím, na tom jsem nikdy nedělal. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 @Milan+ nezapomeň že Praha a Pražské cenovky. Jinak taky je dost možné že to bylo tak jak píše Sitler. Já to tak občas taky dělám že když je to práce do které se mi nechce tak cenovku " přepálím" a nemusím zákazníka odmítat. Citovat
Milan+ Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Praha ne Praha,na CNC se počítá 850 s poháněnými nástroji,když to bude dělat na klasice tak cca 400-450 hodina včetně zaměstnance. Takže si pan soustružník mohl lehce vydělat a pak jen nějaký šolich. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 (upraveno) dneska už to nemá smysl řešit . na meho Granda .....Nipparts se dava i do prvovyroby . a to to jsou 320mm kotoučky a to je predrazena Kelly Upraveno 12. květen 2022 uživatelem Pe.Tr Citovat
Milan+ Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Ona po slevách,zas tak drahá není,pak je pošta,přijde něco jiného a starost. Mám to má kole přes most teď do nové kelly cca 10minut. Takže raději tady,ale když mě už se pod tím nechce ležet. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 (upraveno) Hotovo Upraveno 14. květen 2022 uživatelem minimaxa Citovat
Péťa Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 (upraveno) Ty jseš jak já Krásný přírodní materiál nahradíš betonem Brzy dojde i na výměnu dřeva za kov a plast Upraveno 14. květen 2022 uživatelem Péťa radim.1008 a vendelinek ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 A takový to tam bylo pěkný Sawoy, radim.1008, Charlie 1 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Milan+ Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 @minimaxa Co Tě k tomu vedlo? Vidím to na hráblo v zimě. Takový pěkný nášlapy přírodní. vendelinek ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 tvl mels pod to dat trubky od topeni kdyz uz ses v tom hrabal. takove skody Péťa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 Ty kameny se různě propadaly nebo lezly nahoru, někde koukaly i 5cm nad terén. Nedalo se to přejíždět sekačkou a v zimě hrablem. Až to obroste trávou... A ano, až se jednou naseru, tak to celý vybetonuju a natáhnu na to umělý trávník Citovat
radim.1008 Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 Dnes to byl Vendův velký den. Dopoledne 1.závody za SDH Kunvald, odpoledne besídka ve školce a navečer pouť v Letohradě. Vena garážmistr, Fruktis, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Milan+ Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 před 5 hodinami, minimaxa napsal: Ty kameny se různě propadaly nebo lezly nahoru, někde koukaly i 5cm nad terén. Nedalo se to přejíždět sekačkou a v zimě hrablem. Až to obroste trávou... A ano, až se jednou naseru, tak to celý vybetonuju a natáhnu na to umělý trávník Ty se snad znáš s mojí sousedkou,ta říká,nejlepší trávník je betonový. Citovat
RichVa Odesláno 14. květen 2022 Odesláno 14. květen 2022 V 11. 5. 2022 at 17:33, minimaxa napsal: A už je náš! já myslel, že náš má vypadat takto Péťa, Radek Hurvajz a PaKr ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.