Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal:

V úterý chodím jezdit taky

tak proto jsem tě potkal tak brzo ráno a ještě v košili u šraněk do Kbel :D

Odesláno

no něco modreho to bylo :D já ráno jel na koloběžce z prace domů tak jsem tě zahlédl.. 

Po noční jsem se rozhodl trochu uklidit auto jelikož pojedeme na svatbu tak at to nedělá takovou ostudu a za chvili na fotbal :D

ja zase budu skučet to vím už ted :D

Odesláno

@brixtr tak coupé snad nemůže dělat ostudu :) ale abys nedopadl jak ( nejen ) já. V pátek jsme snad všichni umyli auta aby celou svatební sobotu pršelo.

Ale aby to nebylo jenom veselé, tak dneska jsme se rozloučili s babičkou. Odešla minulý týden v necelých 96. Vím, že je to krásný věk, kterého se málokdo dožije, ale stejně je mi smutno 😥😥

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, minimaxa napsal:

dneska minimaxa utrácel 

To je svarenec nebo je to sroubovany?

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněn obrázek z citace
Odesláno
před 1 hodinou, minimaxa napsal:

dneska minimaxa utrácel 

@minimaxa neví, že je krize? Že se sluší kňučet, kolik stojí chleba, a že kupovat vozejky je fuj, hlavně vůči důchodcům, samoživitelkám a nepřizpůsobivým? Teda říkali to na ČT ... :myslim

Odesláno (upraveno)

Mno... ja dneska malem potreboval novy spodky. Pan s malym Fordem z vedlejsi se rozhodl, ze proste na te hlavni asi ani nejsem a vlastne tam vubec nejsem a proste mi to poslal primo pred cumak. No, bylo to mimo obec, mel jsem tam kilo na tachu. Ani jsem nestihl sahnout po brzde, ale jen cuknout volantem a zarvat neco o kretenech. Mel jse mz prdele kliku, ze v protismeru bylo uplne prazdno. Jinak bych pana sebral v 90+ na jeho dvere. Asi by muj cumak bylo to posledni, co by kdy na svete videl.

Jak bych dopadl ja radsi ani nemyslet. 

Sakra C4 Picasso je dost velky auto, ani jsem nemel v zadech slunicko... A na den mi sviti normalni potkavacky. Sakra, jak to jde nevidet... 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
Před hodinou, Charlie 1 napsal:

To je svarenec nebo je to sroubovany?

Nýtovaný/šroubovaný. Požití 3-5x ročně pro drobné zahradní a stavební potřeby. Na prvním místě byla cena. Už mě nebaví se pořád doprošovat a nebo platit nehorázné sumy za dovoz materiálu apod...

Odesláno
před 2 hodinami, Sawoy napsal:

důchodcům, samoživitelkám a nepřizpůsobivým?

důchodci ať drží huby, už tak jim furt přidávají 😂🤣

samoživitelky chlapy odkoply, prý to jde aj bez chlapa, tak ať se starají 😜

nepřizpůsobiví--no comment, kujva 🙊

Odesláno

Koupací sezóna může začít. Dnes doplněna voda ze zimního na letní standard, nasypán chloršok, filtrace spuštěna na 24 hodin. Ještě o víkendu hodím do vody ponorku aby vyčistila dno.

31404e36-c1d2-4873-9329-781d8cb9e906.thumb.jpg.253cd079e744b274f0d8c0c8e157baee.jpg

ještě slunko se musí trochu pochlapit 😉

62a66330-757a-4f3b-b423-644789de0d55.thumb.jpg.eef86475cd34f8dd52de7f0586be99cf.jpg

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem se se služebním Ďoblem fláknul - zajeli jsme na pravidelnou kontrolu k dochtoroj (už má na hrbu 75 000 km, tak si to žádal). Původně to měla být jen kontrola spojená s výměnou oleje a filtrů, ale nečekaně se přidala ještě výměna brzdových destiček a kotoučů. Desky by prý ještě pár tisíc daly, ale znamenalo by to zase auto za pár týdnů odstavit a tak jsem souhlasil s výměnou v rámci dnešního servisu - když už jsme tam byli a oni měly díly skladem. Kotouče se měnily kvůli vysoký hraně - kde jsou ty doby, kdy se v podobném případě kotouč demontoval, hodil na soustruh a za 5 minut byl zase na 50 000 km klid. Nicméně při tom, jakej Ďoblo dostává zápřah se domnívám, že 75 000 km na první destičky je docela v cajku a ani na škole vedoucí neprotestoval - takže vše O.K.
Večer jsme se sešli na rodinné večeři se slečnou co Pavlovi pomáhala s přípravou na přijímačky oslavit, že se vše povedlo a Pavel v září nastupuje do vysněné automobilní průmyslovky - takže dnes celkem příjemný den

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Jenže dříve byly kotouče plné a tak bylo co soustružit. Dnes na těch odvětrávaných už tolik materiálu není 😥

Odesláno

ale joo, dají se stočit i ty větrané kotouče--kdo má možnost udělat to levně, tak i činí bez ohledu na doporučení výrobce..., kdysi jsme je točili za flašku, dneska chtějí ofiko tolik, že si koupíš kotouče nové :)

Odesláno

No pravda je že pokud by to byl nějaký exot na který se kotouče nedají sehnat tak bych je asi nechal stočit ale jinak to nemá smysl. Teď se tady válí WV transportér přední kotouče po smrti náhodou byl včera u souseda dvorní soustružník tak mu říkám mistře pojď se podívat jestli by šli stočit kouknul sáhnul a povídá jo to by šlo ale počítej 1000 Kč za jeden zejtra to ráno přivez a večer to bude hotové k němu je to 20 km takže 80 km cesta hodina a kousek časově když to spočítám tak jsem schopnej novej kotouč koupit za 1000 Kč zákazníkovy ho nadělit za 1500 Kč když bych spočítal tu cestu třeba 300 Kč čas 300 Kč plus práce soustružníka 2000 Kč tak jsem o 400 Kč dražší ale na novejch dá dvoje desky na těch osoustruženejch by dal jedny desky.  Takže to fakt nemá vejšku něco jiného by bylo kdyby člověk měl svůj soustruh vedle v dílně a za ten čas než by dojel pro nové kotouče to stočil sám. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...