Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No já jsem dneska probudil sekačku ze zimního spánku. Uklidil jsem v dílně protože jsem zjistil že když jeden něco dělám tak už se mi nechce uklízet ale pak se na to nemůžu koukat jakej je bordel na stole. Ale asi stárnu protože tohle mi dřív nevadilo a vůbec nejvíc mě dokážou nakrknout kluci Pepa s Honzou když mi tu něco pomáhají nebo si dělají samy něco na svých povozech a pak se hrnou že nářadí který vytahali nahází zpátky do skříně nebo do stolu to jsem rudej jak ruská zástava protože jsou schopný jak je to nářadí zaprasený od práce ho nastrkat zpátky ani ho hadrou neutřít. To je raději vyženu z dílny ať nechají nářadí na hromadě na stole a já si to pak utřu a uklidím zpátky na místo. 

Jo a co se týče toho pitiva tak taky jsem měl období kdy jsem chlastal úplně všechno krom litýho asfaltu protože ten tuhne moc rychle ale to období skončilo dne po mých 25 narozeninách a od té doby jsem téměř abstinent víno mi teda nechutnalo nikdy pivo jsem mohl a tvrdý taky ale teď nejčastěji Sodastream se šťávou a nebo nějaká minerálka Birella jsem měl naposled když jsme měli ten pražský minisraz na kterém jsem byl.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

tak to já tělu ještě semtam ukážu, kdo je tady pánem 😂, ale druhý den umírám a to doslova 😢, pak si slibuju že už nikdy

No já už také zjistil , že 2 lahve rumu Republika od 14,00 do cca 19,00 taky není úplně optimální  - pak je to viz Ozzy :roker

Upraveno uživatelem Klemoň
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@PaKr Uf tak se drž 👍 Já bych usnul. Člověk musí pořád něco dělat jinak Chrrrrrr 😁

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno
před 6 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Tak jsem dostal novou hračku :) Teda, tisk na resinu trvá fakt dlouho, až takový rozdíl jsem nečekal. 

IMG_20210426_172048.jpg

No a ten smrad u toho a tolik patlání s chemií že si člověk příjde jako alchymista. Detaily jsou sice úžasné ale pevnost a cena tisku je mizérie. 

Odesláno (upraveno)

S tím souhlasím. SLA tisk je mnohem dražší. 1l resinu stojí okolo  900, pak líh na čištění, fólie, sem tam odejde displej... Ale taky to nemám na non-stop tisk jako FDM tiskárnu :) Smrad je věc osobní, já s tím problém nemám, přítelkyně si stěžovala, tak tiskárnu přestěhuju do sklepa. Navíc to mám jen na tisk figurek. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

dnes chci posbírat listí a bordel po zahradě, tak nastartuju traktor a když šlápnu na pedál ,,vpřed-vzad'' , tak motor chcípne , tak jsem ,,obešel'' mikrospinač na tom pedálu, potom traktor jede dopředu dozadu, ale nejde sečení--:grr, mám nervy v kýblu, všude samá elektrika, čidla, mikrospínače, servis Mountfield za měsíc...:roll

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

dnes chci posbírat listí a bordel po zahradě, tak nastartuju traktor a když šlápnu na pedál ,,vpřed-vzad'' ....

Zlatý voči ... Ozzy ... HRÁBĚ se to jmenuje, pamatuješ? Když jsi byl mladej, občas na to někdo i šlápnul. 

Odesláno

ale jo, dá se i hráběma, ale na co mám pak nový traktor?  spíš mě včera dožralo, že to nejsem schopen opravit , bo to má tolik elektrických cypovin !!😯:grr, místo, aby to bylo jednoduché :myslim, na podzim jsem to odstavil umyté, namazané atd., a teď to nejede, navíc servis přijede asi za měsíc...

nakonec to skončilo u rumu, jak jinak, musel jsem tu zlost vyplavit 🤠

Odesláno

No a vo ... vo .... vo tom to je. Tak jasně, kosu a srp nahradila sekačka bo srp byl ideově závadnej, ale - a to není nic proti tobě, k tomu nemám důvod - koupit si na sečení traktor v ceně ojetý fabky ... to bych asi nejprv musel šlápnout na ty hrábě, který se na zimu nemyly s nemazaly, stačilo je uklidit tak, aby je jeden na jaře našel. A opravil sis je s kudlou sám a rum sis dal z radosti jak pěkně se ti to povedlo. V tomhle smyslu vidím vývoj lidstva jakože obloukem zpátky do zadele. Kua to už jsou tisíce věci o kterých nás přesvědčili, že se bez nich nedá žít. Prohlídni si třeba vlastní auto ... nebo vlastně ten traktor ... dyť to nakonec píšeš sám ...

Návštěvník
Odesláno

@SawoyNo nevím ale kdo má těch metrů víc tak traktor super pomocník. Široký záběr který to rovnou sebere a je to. Pak zůstane čas na ten rum. No ale sekat kosou natož srpem, pak to ještě pohrabat... Jak se říká, čas jsou peníze a není čas ztrácet čas. Takže kdo má prostředky tak si tu práci může hodně usnadnit. A že se to pokazí? Samozřejmě. Čím víc toho člověk má, logicky se toho víc kazí. Když máš jen lopatu tak max zlomíš násadu kterou vyměníš a jedeš dál. Předci také chodili boso a ty chodíš v botách které prošlapeš, neměl bys raději také chodit bos? Kdo tě přesvědčil že potřebuješ boty? 🤣😉

A samozřejmě taky nic proti tobě, na zdraví 😉🍻

Odesláno

@HanysR  čas jsou peníze .... to je vono, tos trefil přesně. Tím to všechno začalo jít do pryč. Od toho začínají má občasná více či méně soukromá zamyšlení posledních pár let .... kolik času jsem promrhal získáváním penez na věci, který ve skutečnosti nepotřebuju, ale když jsem si je pořizoval, byl jsem skálopevně přesvědčenej, že je tomu naopak, a boty to nebyly, ty mi poradila maminka dřív než jsem začal brát rozum. Moje úvahy jsou o smysluplnosti části těch věcí, který "potřebujem". Boty jsou smysluplný. Každej má tu hranici jinde. Jen se podívej, bez čeho všeho lidi jsou/nejsou ochotný .. můžou/"nemůžou" žít posledních 14 měsíců a jaký to "nemůžou" (rozuměj někdo je o tom přesvědčil) má následky ...

Neříkám že všechno špatně, zpátky na stromy, ale víc přemejšlet o tom, jestli se na ty stromy nevracíme částí toho našeho "vývoje" by neškodilo ... 🍻

Odesláno
před 14 hodinami, ozzy56 napsal:

dnes chci posbírat listí a bordel po zahradě, tak nastartuju traktor a když šlápnu na pedál ,,vpřed-vzad'' , tak motor chcípne , tak jsem ,,obešel'' mikrospinač na tom pedálu, potom traktor jede dopředu dozadu, ale nejde sečení--:grr, mám nervy v kýblu, všude samá elektrika, čidla, mikrospínače, servis Mountfield za měsíc...:roll

Co spínač na brzdě?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...