Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
V 21. 5. 2019 at 21:05, radim.1008 napsal:

To u nás tak nějak nejde. Seču červeně vyznačené a zelené je na seno. Kompost je teď v rohu zahrady.

61033577_304448660485765_8801468358462537728_n.png

Dnes jsem zahájil boj s listím. Foceno v šest večer z dolního rohu od kompostu. Já chci traktůrek. :D

IMG_20191023_175524.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Snazim se zrepasovat jeden zatezovy tester na autobaterie (kdyz sem zjistil ze rano nenastartuju) 

Netusite nekdo typ tohoto voltmetru ??

Bud takhle nebo s voltmetr stupnici ja si ten stitek prehodim predpokladam ze to je 24V verze ?

20191024_131945.jpg

20191024_131935.jpg

Odesláno

Dnes jsem najezdil cca 500km po našich mlhou zakrytých silnicích a "dálnicích"  To co jsem viděl jsem rozdělil na tři skupiny . První : řidič co umí rozeznat sníženou viditelnost, svítí a ví že řidič jedoucí za ním několik desítek metrů ho vidí a zhasne mlhovku. Druhá : řidič rozeznal sníženou viditelnost ,svítí ale už nedokáže sledovat provoz kolem sebe a musí ti za každou cenu pálit zadní mlhovku do očí . Třetí : kur.va vy k.reteni s denníma světlama jestli se chcete zabít tak  to udělejte někde v klidu  mimo silnici. Twl to neni možný kolik takovejch řidičů je !!!  

Odesláno (upraveno)

@Davidak79 zcela s Tebou souhlasím.

Já jsem navíc dnes ráno strávil cca 20 minut na D4 mezi 12tým a 9tým kilometrem směrem do Prahy. Kousek pod Cukrákem byla nehoda dvou osobáků a na chvíli i policajti uzavřeli dálnici, aby je odklidili. 

Co bylo velice dobré a čím ostatní řidiči mile překvapili, byla záchranářská ulička, která plynule vznikala hned při dobržďování do stojící kolony.

Co ovšem štvalo, bylo několik málo aut, co ji hned využili a všechny předjeli a na konci s snažili někam vecpat. Sebrat jim papíry !!! Jen aby ji pak sami někdy nepotřebovali. Tady už naštěstí záchranářské složky byly pryč a před tím tam najížděli od Jíloviště.

ulicka.jpg.acba07687f2fae4e20e9b68a61219e36.jpg

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

No problém záchranné uličky je ten že je málo policajtů v přímém výkonu služby a pokud se někde semele něco většího tak tam musí co má ruce nohy a zbytek rajonu zůstává nehlídaný. Pokud by bylo víc hlídek tak by asi nebyl problém aby po nějakém čase najeli do té kolony a " uličku pročistily " a věřím tomu když by za to co píšeš pár frajerů pořádně ocenili tak by si to každej rozmyslel.  Druhej problém je že málokdo ví kdo všechno smí záchrannou uličku použít protože to nejsou jen vozidla IZS ale i vozidla správce komunikace a vozidla a technika technické pomoci čímž je myšleno odtahovky vyprošťováky apod. 

Jinak dnes jsem vyrobil stojan do gumárny do kterého přijde vložit zednický kalfas s vodou aby bylo kde hledat únik z pneu pak jsem vyčistil kotel a komín a pak jsem naložil kotel a zatopil jsem a myslím si že už to vezmu jako zahájení topné sezony. 

Odesláno

Prave jsem dodelal druhe kolo "smesky" nejake vonavky - no retuch sileny ale zhruba 400ml snad kunu "presvedci" ze tady to mame "MY"

Dovolila si me obesrat me rukavice .... no chtela boj bude ho miit   :D

Jen si musim poresit nejaky aplikator toto s rozprasovacem me moc nenaplnuje budu smrdet zase tak tyden .....

Odesláno

tak Volvo dostalo k 145.000-nám nove papuce od Yokohamy, dal jsem mu novy olej Morris 5W30, nove svicky Denso, a jede zase jako za mlada :D . Trosku to rosi u prevodovky a casem bude potreba udelat novy simerink, ale na to je jeste cas....

Odesláno (upraveno)

Psal jsem v pokecu AKVA, ale ať si to užijete a poučíte se i tady :    Šel jsem si odpoledne zalétat s obrem (rozpětí přes dva metry) na nové letiště, které je velké a byl jsem tam poprvé po roce a půl nelétání. Neměl jsem kde . . .

Mělo mě varovat, že mi při rolování na start ulítlo podvozkové kolo. S kolegy piloty jsme dali nového "červíka" a . . . Můžeš jít na to.  Nějak mne to rozhodilo - start byl trochu divoký , ale srovnal jsem to a šel nahoru.  No ale hlavu jsem si nesrovnal - třes v rukou / prstech mne nepustil - prostě nerv.   Udělal jsem dva oblety a šel udělat sudový výkrut. Díky dostatečné výšce jsem se z toho nepodařeného průseru dostal . Kolega za mnou jen poznamenal : "Co to mělo být, radši toho nech"  Poslechl jsem ho a v klidu si poletoval nad hlavou. Před přistáním si zkusil nízký průlet na přistání.  Bylo to v pohodě na konci dráhy jsem přidal zvedl to a šel si udělat okruh na finálku . . .  Z dálky si v klidu vyklesal a pomalu šel dolů na dráhu.  A pak to přišlo :( Zkrátím to o pilotní info.  Prostě jsem se lekl , že klesám do pole místo na dráhu ikdyž už jsem byl nad trávou. Přitáhnul , ztratil vztlak a šel po křídle dolů. V poslední křeči jsem to trochu podrovnal nicméně dosed / dopad byl moc tvrdý.  Podvozek to nedal. Povolil a šlo to levá, pravá  na křídla a pak stojka na čumák.

Výsledek je vytržený podvozek - opravitelné, na to je to dělané + ze stojky přeražená hřídel motoru (někdo moc zakalil) - průšvih na nový motor + ustřihané šrouby v obou křídlech na vzpěrách = asi největší malér, protože já nemám v paneláku šanci je odvrtat.  Zkažený den a vlastně delší období - vůbec nevím co s tím. Závidím lidem co mají dílničku a jsou kutilové. U mne to vypadá s opravou dost bledě - vlastně asi nereálně.  Stojanovou vrtačku opravdu nevlastním  :bojim

No a tak se z původně radostného odpoledne - těšil jsem se na to celý týden - stalo pokažené období. Tohle bude chvíli trvat než mne to pustí . . .

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...