Maroš Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Prosim poradi mi niekto kde mam najst priemery a velkost podloziek na tieto auta: peugeot 407sw 2L hdi 100kw /136 2005 a dalej na auto pre 206HDi 66kW 2003, 3 dv. dakujem ja som pozeral rozne stranky a nenasiel som neviem ako a kde to je zaradene ako diel..dakujem Citovat
Ferry Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 14X21-2 v obou pripadech, pokud ma ta 206 klimatizaci v autokelly pod cislem VR 41-72029-30 za 7Kc/ks [upravil dne 23/4/13 16:55 od Ferry] Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Dakujem ...je to divne ze su obe rovnake lebo som bol v Peugeote a dali mi dve odlisne podlozky...jedna je ako klasicka velkoplosna podlozka a druha je uzka medena podlozka...obe auta maju klimu...dakujem a bol som v autokelly a tam mi povedali ze si mam donies podlozku ze prirovnaju lebo oni to nevedie podla auta najst...dakujem Citovat
Ferry Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 tak jedine napis VIN kody obou aut a reknu ti origo cisla, podle kterych uz najdou Citovat
abio Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 a náhodou jaké jsou na 306 1.4 benzin r.v. 2001 ted tam je nejaka jakoby plastová Citovat
Ajap Odesláno 5. březen 2016 Odesláno 5. březen 2016 (upraveno) Ahoj pánové, zítra jedu k tchánovi a napadlo mě, že bych u něj vyměnil olej (má montážní jámu). Všechno mám, ale vzpomněl jsem si, že mně chybí nová měděná podložka pod vypouštěcí šroub. A teď otázka - když tam dám tu původní, jak velké je riziko, že to poteče? Dáváte všichni vždy novou nebo to není nutné? Upraveno 5. březen 2016 uživatelem Ajap Citovat
ozzy56 Odesláno 5. březen 2016 Odesláno 5. březen 2016 dej tu starou, má se sice vždy dát nová, ale málokdo to dělá... Citovat
Návštěvník Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Měním 3 až 4 oleje týdně na různejch autech. Vždy dávám novou podložku a u koncernovejch aut celej šroub. Kdyby někdo chtěl dát starou, ( a že jsou lidi co se ptají zda je nutná nová podožka za 10,-) tak to raději odmítnu ať si to nchá vyměnit jinde. V dávný době se mi totiž dvakrát stalo, že to kapalo, když jsem dal starou podložku. A to je pak pěknej opruz a zbytečná práce na svý náklady A pokud je měděná podložka plochá, vždy ji vyžíhám plamenem. Ona změkne a hezky se "rozmázne". To neplatí u těch dutých kroužků. Citovat
Šalda Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Já teda dávám už x let vždy novou podložku, právě z důvodu že by to mohlo kapat, protože kdyby to náhodou kapalo, tak i když se budeš sebe víc snažit tak Ti aspoň litr oleje vyteče při výměně za novou. A co jsem si všiml tak u pár olejových filtrů dokonce už je podložka přibalená. Citovat
Laďa Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Jednou kdysi dávno ještě na 406 jsem dal zpět starou a kapalo to. Od té doby jsem dával novou. Teď jsem si koupil čerpadlo a nechal jsem starou. Citovat
Péťa Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Ale on má problém, že podložku nemá a asi v neděli ani nedokáže koupit. Takže to buď riskne nebo odloží výměnu na yndy Citovat
John Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Podložku dávám ob jednu výměnu novou a nikdy jsem neměl problém s kapáním. Citovat
Návštěvník Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Ale on má problém, že podložku nemá a asi v neděli ani nedokáže koupit. Takže to buď riskne nebo odloží výměnu na yndy Pravda, pravda. Pokud ten olej musíš vyměnit dnes, asi bych zkusil nějakej místní servis. Prostě někoho kdo má dílnu doma a ty podložky má. Já bych klidně pomohl, mám jich několik různých sad a rozměrů. Jenže ta dálka.... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 (upraveno) ideální je mít ty podložky koupené dopředu, když si olej měníte sami, to je jasné , jinak kdyby to kapalo, tak přece vypustím olej do nádoby, vyměním podložku a bude chybět max. velká štamprle oleje s tím litrem oleje mi to nehraje Šaldo, že ty tu podložku měníš v momentě, kdy to nejvíc teče?? , jinak jak psáno, je dobré tu podložku vyžíhat--pak pěkně změkne a dobře těsní jinak mám za sebou kvanta výměn olejů, jak tak chlap před důchodem může mít..., byly roky, kdy jsem byl na servisní RS (rychlá služba), kde se dělaly jenom výměny olejů a drobnosti, ne vždy se dávaly nové podložky a co pamatuju, opravdu velmi vyjímečně se stalo, že by to kapalo, ono je taky nutné se na tu podložku podívat--pokud má už sílu jako alobal, tak samozřejmě vyměnit Upraveno 6. březen 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
dusan2 Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Tiez menim olej kazdu chvilu davam vzdy nove dute podlozky. Citovat
MilanF1 Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 (upraveno) Já jsem na svém autě měnil asi 5x olej a dal jsem starou podložku. Naposledy to lehce slzelo, musel jsem šroub dotáhnout více než jsem zvyklý. Před poslední výměnou jsem koupil nový šroub (byl už za ta léta ožvejkaný) a novou origo podložku (dutá). Takže obavu, když dám starou podložku, že to poteče bych neměl. Upraveno 6. březen 2016 uživatelem MilanF1 Citovat
Ajap Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Pánové, díky za odpovědi, výměnu jsem nakonec radši odložil, protože jak znám svou kliku, tak by to určitě teklo Akorát teď už to budu muset vyměnit někde v servisu, ale co už, aspoň vyzkouším blízkej servis na banalitě (přestěhoval jsem se z Brna do Budějovic). Citovat
ineverexist Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Pravda je ze na starších autech třeba Škoda 120 s hliníkovou vanou ta podložka byla stara 20 let a ani nekapla. Dneska je to už horší. Jednou u twinga jsem 2x vypoustel olej protože ani měděná to nevzala. Tak jsem si udělal výlet 10km pro dutou a byl pokoj. Což podložka horší je strzenej závit. Každej to dotahuje na bajka. Citovat
oddie Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Co sem si posledně koupil v Lídlu to zázračné čerpadýlko, tak doufám, že už ten šroub povolovat nebudu Jinak kovářova kobyla, jak mám v regále podložky více různých rozměrů, tak zrovna tahle mi tam chyběla, takže současná už je tam snad asi pátou výměnu - aniž by prosakovala, ona je to ta pevná a na hliníkové vaně, takže relativně měkké na obou stranách. Citovat
celda1970 Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Já u svého HDi měnil olej sám už 3x ,ale žádnou měděnou podložku jsem nikdy nedával ....ona tam teda poprvé při povolení byla nějaká pryžová...která praskla. Tak jsem vyřízl narychlo z kousku lina co bylo po ruce jinou a dělám to tak pořád......a nic nekape. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.