Přejít na obsah

Maroš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    507
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Novy Jicin
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Maroš's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

6

Popularita

  1. Maroš

    Vysoké emisie 2L HDI

    Ako vazne by to mohlo pomoct? Ako dik za radu, ale ja to auto preháňam fakt Makov a Becva tak neviem, ci by sam mal ísť n a diaľnicu to prehnať ako na vysokých otáčkach. Dám to na pp2000 lebo raz som mal nejaku chybu vaha vzduchu ale po vymazaní závad to tam uz nebolo nikdy. Mal som tieto zavady. Ale vsetko odstránené. Vymenil som sensor abs, vymenil som senzor teploty vody a relé na chladenie oboje som odstrihol a urobil nanovo lebo tam bola zelene korózia a jeden vodič bol úplne dopadnutý koli korózii. To boli trvale zavady a tie ktore su len náhodne som neriešil lebo po vymazaní uz tam neboli len ten vypínač spojky ale to je koli tempomatu si myslím tak to som neriešil.
  2. Maroš

    Vysoké emisie 2L HDI

    Nedá sa to pozrieť cez diagnostiku?
  3. Maroš

    Vysoké emisie 2L HDI

    Takze vymontovať vstreky a poslať ich na test
  4. Bol som na emisiách a neprešiel som nakoľko boli vysoké? Dal som auto na pp2000 a nemám žiadne zavady. Neviem kde začať a čo to môže byt. Prikladám protokol o emisiach dakujem za každú radu. Technicka kontrola žiadne problémy len emisie.
  5. Tak, dnes ráno som pripojil batériu a naštartoval auto. Odpojil som power steering a šoféroval asi 20 km potreboval som previesť auto. Motor beží už 1 hodinu a 17 minút a dobíjanie 14.17 V čo to je? ked som robil video ohľadom dobíjania tak napájanie k posilovací bolo odpojené. A po pár sekundách dobíjanie išlo na 12V. co to je? pripojil som Power steering unit ( posilovac) a všetko funguje. Dobíjanie je na 14,1V a riadenie funguje auto dobíja ja teraz neviem co to bolo. Kde mám hľadať chybu? Počas točenia volantom na miestne dobíjanie klesalo na 13,9V ale to bol krátkodobé počas záťaže volantom.
  6. Neviem ako dlho to je schopne ísť na baterku koli posilovací riadenia ten pravdepodobne velky odber. Ja som prešiel max 2 km a baterka bola vybita. Neviem či je možné ísť bez posilovaca riadenia keď ho odpojim od konektorov koli vybíjaniu batérie potrebujem previesť auto niekoľko km po diaľnici koli oprave
  7. Ja som neodpájame baterku účelovo . Len som prepol multimeter na meranie prúdu a chcel som pripojiť ampérmetra počas chodu motora do série a jeden z kontaktov ampérmetra sa odpojil počas odpájanie z baterie a motor zhasol a som bol prekvapený, že motor zhasol Ja len nechápem to správanie alternátora. Chvíľku dobíja batériu a za niekoľko sekúnd nedobija. Zhasnem motor a nastartujem a to iste.
  8. Toto video je 10 sekúnd po naštartovaní auta. Neviem či pomôže. Keď som odpojil batériu počas chodu motora tak auto sa vypne. Pripojil som multimeter a meral prúd ktorý je počas vybíjacia batérie a je to okolo 5-6 A bez záťaže ako sú svetla a tak. Myslel som si že auto je schopne bežať aj bez batérie ako moja stará skodovka. IMG_4286.MOV
  9. Dobry den, naštartoval som auto a po niekoľkých sekundách, keď som otočil volánt, zobrazilo se mi Power steering faulty a hneď na to Battery low voltage. Dokázal som ísť ešte 1 km mimo hlavný ťah. A z ničoho nič som nemohol otočiť volantom, pumpa nešla. Zaparkoval som auto a vypol. Keď som chcel znovu naštartovať, už som pocul len cvakanie štartéru, ale baterka bola vybita. Dobil som baterku na plno (do 2hodin ), a keď som ju pripojil, sa mi zdalo, že pri zapojenie kontaktov baterka dosť silno iskrila ako keby bola v skrate. Naštartoval som auto. Bez svetiel skúšal točiť volantom do ľavá do práva, všetko fungovalo, aj pumpu od posilovaca som pocul a po asi 10 - 12 minútach: Power steering faulty a Battery low voltage. Ked som odpojil posilňovač od konektorov a pripojil baterku, tak kontakty od baterky tak neiskrili. Nabil som baterku a naštartoval a meral na kontaktoch baterky napätie - 14,5V a po dvoch minútach to padlo na 12,5V a keď som otočil volant tak to začalo klesať až k 10,5V. Neviem či je zlá baterka, alebo alternátor nedokáže dať dostatok prúdu, alebo je to power steering unit.
  10. Ďakujem za odpoved. Presne takto to urobilo aj mne presne ako si to popísal.
  11. Raz mi to urobilo tak dávnejšie asi rok nazad, odpojil som batériu a po niekoľkých minútach zapojil a ok. Teraz odpojenie batérie nepomohlo. Neviem akú hodnotu má mat ten senzor s plnou a prázdnou nádržou, ale divne že diagnostika vie hodnotu nádrže ale palivomer nie a ani počítač ukazuje - - -
  12. Nie, nemyslím si, že som ho nechal v zapaľovaní, ale možné to je. Ja na tuto závadu jazdím už mesiac a tankoval som niekoľko krat. Včera som urobil asi 1100 km a tankoval som plnú nádrž v zahraničí tak kľúče mám pri sebe a zamykam auto keď idem platiť. Na tuto závadu som urobil už okolo 6000km tento mesiac. Tankoval som niekoľko krat.
  13. Dobrý večer. Palivomer mi ukazuje prázdnou nádrž aj ked natankujete plnu nádrž. Začalo to necakane. Všimol som si že po natankovani plnej nádrže mi ukazovalo 0 a kontrolka tankovania svietila. Keď som vyjazdil asi pól nádrže a natankoval zrazu nádrž ukazovala plnú nádrž a pomaličky hodnotila klesala ako som jazdil. Počítač nie je schopný vypočítať dojazd lebo nevie množstvo v nádrži, ale podľa diagnostiky tam bolo 65%. Další deň už keď som natankoval hodnota nádrže zostala ako pred tankovaním ako keby nepripocitalo množstvo ktoré som natankoval. A ako som jazdil hodnota klesala až na 0 a už ukazuje iba 0 aj keď dám plnú nádrž. Meral som odpor na senzory nádrže medzi pinom 5 a 6 a bolo tam 201 ohmov, čakal som že nenameriam nič, že bude poškodený senzor ale keď diagnostika vie že tam je 65% a hodnota je 200 ohm kde je problém? Urobil som diagnostiku a našiel som tieto zavady. C403 (otvorený okruh), P0461, P2408.
  14. Maroš

    Ovalíta predných bŕzd

    Ja som ich menil pred pár dňami a robila to láva predná brzda ja som videl ako tá ručička kolíše na indikatore. Čo s tým? Môže to byt že to treba odvzdušnené alebo vymeniť brzdic? Ale urobil som na nich Nemecko a spat tak asi 2000km
  15. Vie mi niekto vysvetliť, čo to znamená ovalítá brzda . Bol som na kontrole brzd A ľavá Predná brzda má veľkú ovalíu viac ako 24%. Predné kotúče aj zadné kotúče sú nové obloženie je nové a ja neviem čo to znamená A čím to může být sposobene?
×
×
  • Vytvořit...