Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké je u vás počasí aneb počasí v ČR a SR

Recommended Posts

Odesláno

Jízda po do sucha vymrzlý silnici je 1000 x příjemnější než po těch bílejch a kluzkejch ****, já sníh k životu fakt nepotřebuju

Odesláno

Asi to patří do počasí:

Odjezd z domu v sobotu 03:50: Náchod - Rychnov nad Kněžnou - Ústí nad Orlicí - Moravská Třebová - Mohelnice - Olomouc - Prostějov - Němčice nad Hanou

Až po tunel Hřebeč v pohodě, pak začínala mlha, která směrem k Olomouci pekelně houstla. Když jsem sjížděl na Litovel, tak mi hned na sjezdu z dálnice auto trochu bustřelilo a tím jsem zjistil, že je silnice pokrytá souvislou vrstvou ledu. Pár aut v protisměru, vždycky někdo zastavil u krajnice a druhý projel. V Litovli už silnice jen mokrá a kromě mlhy v pohodě. V Hnojicích (u Štenberka) jsem sjel z hlavní a opět jel po ledě, jednou auto začalo samo sjíždět k chodníku, ale naštěstí tam nebyl nikdo zaparkovaný a tak jsem jen doklouzal ke kraji, kde se auto zase chytlo. Další cesta do Olomouce (přes prdelky "Štěpánov atd.) v pohodě, silnice jen mokrá. Dálnice na Prostějov v pohodě (až na mlhu), sjížděl jsem na Vranovice - Kelčice. Tam lidi už chodili po silnici, chodníky neschůdné, silnice s opatrností. Jediné, co mě překvapilo, byl sypač silničářů, který stál na kopci a odmítal jet dolů. Je pravda, že silnice byla pokrytá vrstvou ledu, ale čtyřkolka nahoru jela v pohodě. Už jsem se těšil na cestu zpět :D

V sobotu před půlnocí odjezd domů (to jsem nemusel do Hnojic). Celou cestu silnice mokré a většinu cesty mlha, v Mohelničáku a kolem Studené Loučky viditelnost tak 10 až 15 metrů. Ale neklouzalo to.

Odesláno
před 1 hodinou, Péťa napsal:

V Hnojicích (u Štenberka) jsem sjel z hlavní a opět jel po ledě,

Kdybych byl u našich,  tak bych se ptal, proč nedáš vědět.  

Jinak asi bych jel do Šternberka a pak po státní do Olomouce.  S cestou ze Štěpánova do Ol. mají někteří problémy i v létě... 

Odesláno (upraveno)

@Péťa ta černá barva mezi Šluknovským a Frýdlantským výběžkem je nově anektované území co už nepatří Německu? :P

Jinak ráno -3°C a silnice Fdl - Lbc suché, sníh leží všude okolo cca 10cm 🥶❄️

Upraveno uživatelem pavelu96

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...