Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já třeba při výběru TV pro sebe nebo do rodiny koukám na avmania na testy podle kterých "zatím" (klep, klep, klep) nebyl nikdy problém. 

Ano, moje osobní TV (Panasonic ještě řada Viera) po roce z ničeho nic zhasla ale reklamace byla na místě výměna za nový kus a ten hraje přes 10let bez potíží dodnes. 

Osobně třeba ve 4K nevidím "zatím" žádné velké + protože kromě pár placených služeb a filmů co si člověk buď to koupí nebo stáhne v tom "zatím" ze žádných z poskytovatelů nešíří signál 

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno

Ahoj Peťo,

mám zkušenosti s oběma značkama TV.

Kolem Vánoc 2013 jsem pořizoval TV od Philipsu 47PFL7108K , v té době patřila k těm lepším a bohužel už bych do Philipsu nikdy nešel. Nejdříve problém s integrovanou kamerou a následně neustálý problém s obrazem-sekal se po určitě době,následně problém i s HDMI až jsem to nevydržel a prodal ji. Zkoužel jsem od Philipsu následně i nižší řadu, ale bohužel taktéž nic moc tak jsem šel do následující LG.

Teď provozuji přes 3roky LG 55EF950V a nemohu si stěžovat. Jen si dej pozor není OLED jako OLED. Mněl jsem možnost srovnat vedle sebe různé typy OLED televizí a nakonec šel radši do dražší verze, ten rozdíl v kvalitě obrazu byl opravdu velký natož to pokud uvažuješ o 65´´ TV.

Odesláno

A že se @Pe.Trnepochlubil jakou... Nebo tím že psal, že na Alze ji už nemají myslel to, že ji koupil? 

Odesláno

U Philipsu se všeobecně ví, že kdysi se to kousalo atd, byli pomalejší, teď televize od cca 2019 už jsou na tom v pořádku, dá se to i najít všude na netu. 

Odesláno
V 25. 12. 2020 at 20:46, Pe.Tr napsal:

TCL jsem koukal , jen je to pro mne neco neznameho ,philips zase je vetsinou s ambientem ikdyz to by melo jit asi vypnout. ale kazdopadne to jsou jen LED tv ne?

já jsem si koupil loni předchůzce této https://www.alza.cz/70-philips-70pus7505-d5888650.htm

původně jsem ani nechtěl chytrou, protože všechno jedeme přes Xbox... ale v dnešní době jiná varianta není, takže jsem vzal prakticky nejlevnější televizi, která byla... jediná podmínka byla, že to má být větší než 165cm

Je to Philipska a nemá ambient

Odesláno

50 Hz je naprostý nedostatek, na sport atd to moc dělané není. Stačí rolující titulky ve zprávách atd a je to hrůza. 

@Pe.Tr Kdyby ta tv měla nevím kolik wattů tak ten zvuk bude o ničem. Ty televize prostě dnes nejsou stavěné na vestavbu kvalitnějších repro. Do těch placek se to nevleze a taky tam není dostatečná ozvučnice. Nejlepší je AV receiver a repro. Marketingové nápisy věhlasných značek jsou k ničemu pokud není součástí nějaký sound bar jak měla myslím nějaká nejvyšší série od Philips. Tuším že spolupráce byla s Bowers & Wilkins 

Odesláno

Kdysi jsem měl tu čest si poslechnout lampový zesilovač o výkonu 20W ve spojení s PSB repro (typy už opravdu nevím)...dodnes vzpomínám na ten drajf a detailnost...ale to je na jiné téma :D

Odesláno

@vagiAno ale nebylo to zabudované v TV a o Wattech to není takže tak :) To už je jiná písnička :D

Odesláno
před 5 hodinami, Pe.Tr napsal:

Luky dobrý ,ale na mně 20W repro je málo :D ale jinak vypadá za ty kačky good

Když jsem tu měl starou plasmu, tak lehl  jeden reprák, Samsung to byl, kolega co mi dělá antény a sat, opravuje okrajově i TV a při  výměně tam byl repro cca10 nebo 12w a v papírech cca 2x 25w,takže  tak. Ale já tenkrát i s tou TV pořídil Onkyo a tam píšou 130w na kanál. 

Odesláno

Mám teď Samsung 40", docela spokojenost až na tu skutečnost, že telku před lety shodili honící se kocouři a tak je na vrchu obrazovky chybový pás led panelu, asi 3cm široký. Teď jsem koukal v Okay na televize a dost mne tam zaujala značka Hisense. Tuším že Finská značka, montuje se tady u nás. Takže až mne přestane bavit stávající Samsung, tak tuším že půjdu do Hisense (50"). Parametry, recenze i od známých a poměr cena výkon mne naladily tímto směrem.

Odesláno

máš pravdu Mílo+, je to čajna (ostatně jako dnes všechno) - níže uvedené jen tak pro zajímavost:

"Historie společnosti Hisense sahá až do roku 1969, kdy byla v malé továrně v městě Qingdao zahájena výroba rozhlasových přijímačů. Z původně malé továrny následně vyrostl dnes již celosvětově známý výrobce plochých televizorů, spotřební elektroniky, domácích spotřebičů, klimatizací, mobilních komunikačních zařízení a dalších odvětví výzkumu a vývoje v oblasti elektroniky.

Dnes Hisense zaměstnává více než 80 000 pracovníků téměř po celé planetě. Na trhu plochých televizorů v Číně je nepřetržitě jedničkou již takřka 14 let, dvojkou pak na trhu chladniček a čtyřkou na trhu klimatizací. Je jediným držitelem ocenění kvality na čínském trhu, který toto hodnocení získal již dvakrát."

Odesláno

mno, když kluk přivez na chatu ledničku s mrazákem značky Hisense, myslel jsem, že mě jebne, ale je to 2 roky a no problema, tak doufám, že vydrží cca 10 let jako ostatní značky :myslim

• O 1 rok později...
Odesláno

Otevřu po delší době toto téma, jelikož jsem od tchána dostal za úkol vybrat "nějakou" TV. Současně má 40" plazmu od panasonicu. Za mě furt ukazuje pěkně, ale že chce LED a větší. Má ještě od panasonicu domácí kino, takže se koukám zase spíš po panasonicu, ale už mi jde z toho hlava kolem.

Takže základní požadavky: cena do 20k, LED (OLED), 50" a více a spíš 100Hz. OS systém nedůležitej. TV bude na zdi.

Máte někdo nějakej typ?

Koukal jsem třeba na tuhle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...