Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

teraz ti vacsina bazarov v zmluve garantuje,ze auto nie je kradnute a z c.motora a karoserie je origo, lebo ze inak ti daju prachy naspat,skus si to pozriet

Odesláno

no to je teda mazec,to je na zabití(někoho.)Asi by bylo nejlepší sehnat jiný motor,nechat přehodit a dát to zpátky do trhu.Určitě to přijde levněji,jak dělat generálku motoru.Prodáš to sice se ztrátou,ale lepší něco,než nic.To je pěkně drahá zkušenost.:(

Odesláno

a v jakém servise je to teď?

zajímavé, že při první prohlídce nepřišli na to špatné VINko...

ale stane se

ohledně servisní knížky má kámoš dobré úsloví: takových ti seženu a vyplním kolik chceš

řekl bych že se při koupi prvního auta napálil snad každý, ale mě to potkalo u auta za 50 000 a kdybych o tom věděl co vím teď tak 10 - 15 000 srazím dolů

taky by se asi nemělo zapomínat, že ne všechno, co servis vymění, vyměnil - ale zaplatit si to nechá.

i na klubu bylo pár příkladů, že se mysí vyměnit motor za 80 000 kč a pak to nějaký šikula opravil myslím za 10 tkč

nejlepší by asi bylo si někde půjčit dalších 5 tisíc a jít se smlouvou za právníkem a? se na to podívá a poradí ti co dělat...

ale bojím se toho, že je ta smlouva napsaná velice šikovně a nedomůžeš se ničeho

[Editován dne 16/3/05 zoby]

Odesláno

Jo jasne a pravnik ti rekne, ano to je dobre to jiste bez problemu zvladneme vyresit. Pak se budes rok soudit a nakonec zjistis ze jsi nikdy nemel sanci to vyhrat a pravnikovi kterej rikal ze je to v poho vysolis v lepsim pripade dalsich 30 koliku.

Takze pokud nemate nekde znami tak nikomu neverte...

Bohuzel to v tehle zemi plati celkem spolehlive :(

Odesláno

je mi tě upřímně líto.To je pech na druhou.Je to vskutku kruté potvrzení známé rady : koupil jsem starší auto - a? si říká kdo chce co chce,okamžitě měním rozvoďák a oleje.Přeju ti aby ti to nějak dobře dopadlo.

Odesláno

Chlpi úprimne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto utekal z bazáru rovno do servisu?

A nespravi konkrétne 200 km????????!!!!!!!! alebo aj trošku viac?

Držím palce!

[Editován dne 16/3/05 igor.sk]

Odesláno

5 let starý firemní auto a najeto jen 60tis?:o Už tohle je podezřelý. Běžná praxe v bazarech je ubrat \"pár km\". Jde se zhruba u novějších aut na 1/3 skutečně ujetých km.:mad: Zajímavý je, že na přeražený VINka nepřišli při evidenční kontrole. Tady ti přeju pevný nervy, protože vše nasvědčuje tomu, že jsi pěkně \"nalít\".

[Editován dne 16/3/05 Bohumil]

Odesláno
Napsán autorem Bohumil

5 let starý firemní auto a najeto jen 60tis?:o Už tohle je podezřelý. Běžná praxe v bazarech je ubrat \"pár km\". Jde se zhruba u novějších aut na 1/3 skutečně ujetých km.:mad: Zajímavý je, že na přeražený VINka nepřišli při evidenční kontrole. Tady ti přeju pevný nervy, protože vše nasvědčuje tomu, že jsi pěkně \"nalít\".

[Editován dne 16/3/05 Bohumil]

Jo s tou evidenčkou by mne to taky zajímalo. Mě to prověřovali docela detailně

Odesláno
Napsán autorem sauce

Evidenční kontrolu i přepis zařizoval autobazar - takže to proběhlo naprosto bez problémů...

Jen tak mimochodem: \"přeražené\" VINko a ještě k tomu na jiném místě, nemusí nutně znamenat nekalost, nebo čórku. Taky se mohl měnit díl, kde VIN bylo a to \"nové\" je vyraženo náhradní technologií a úředně. ;) Já jsem takhle kvůli blbýmu VIN přišel o 30 litrů (schade FaKo) a s každým průserem se člověk učí. Ta evidenčka je divná, každopádně zkus zapátrat po původu vozu a mrknout do techničáku, jestli tam není přeražení VIN uvedeno. Ověření VIN: http://www.cardetect.cz/servis/vin.py

Odesláno

To Sauce :

pokud mas prerazeny VIN, vubec bych nevahal a bazaru oznamil, ze na ne podavas trestni oznameni pro podvod. To, ze se chrani zprostredkovatelskou smlouvou, neznamena, ze jsou total cisti. Notabene, penize jsi platil jim a navic bych k tomu pridal jeste stocenej tachometr a padelanou servisni knizku. Pokud je to tak jak rikas.

Na kupni smlouve je napsany podle ceho je uzavrena, jestli podle obchodniho nebo obcanskyho zakonniku, tam se doctes, jak se uplatnuje zaruka, u koho a vse kolem.

A jeste bych dodal, pokud to chces resit obcanskopravni cestou, je to horsi, dukazni bremeno neses ty ale pokud podas trestni oznameni, tady tu nemilou cinnost za tebe prevezme stat-policie, statni zastupitelstvi ...

Je otazka, jestli na to vse mas nervy, cas a chut, ale zcela jiste to neni predem v pr....

Odesláno

To snowboy

>To, ze se chrani zprostredkovatelskou smlouvou, neznamena, ze jsou total cisti.

Bohužel, de iure jsou.

>Notabene, penize jsi platil jim a navic

Ale za zprostředkování, ne za auto.

>bych k tomu pridal jeste stocenej >tachometr a padelanou servisni knizku.

Dokaž, že to udělal servis a ne původní majitel.

>Na kupni smlouve je napsany podle ceho je uzavrena

Na kupní smlouvě z autobazaru bohužel většinou nikoliv. Ostatně v tomto případě nemá kupující s autobazarem kupní, ale zprostředkovatelskou smlouvu (kupní by měl mít s pův. majitelem). Pokud to tak není, je to hodně, hodně špatně.

Odesláno

Hoši, takhle s náma vydrbaly AAA. Nejdřív vše v pohodě, ři?olizci, nechali jsme si udělat za 5 litrů ověření o původu, ale když se auto rozesralo po 14 dnech a pak se při evidenčce zjistilo, že to má přeražený čísla, tak bylo AAA ticho.Nejdřív jsme to chtěli vyřešit, ale dali od toho ruce pryč a šlo to k soudu. Teďka ( po půl roce) nabídli výkup toho auta za jeho zbytkovou cenu.Tudíž jde další soud a žádáme zaplacení celé částky za auto, včetně výdajů na provoz náhradního vozidla.Jak to dopadne nevim.

Odesláno

Tak to je sila, ja som kupoval 206ku pred 2 mesiacmi (84tkm, rv. 09/2000), rozvodak by sa mal ale menit az pri 120tkm. Uz som spravil asi 3tkm a vsetko v pohode. Ked ale pocujem toto, tak mam strach. Asi ho dam pre istotu vymenit tiez. Pripadne, da sa to nejak len skontrolovat a nasledne sa rozhodnut ci vymenit, alebo pockat ?

Odesláno

To že je přeražený VINko neznamená že je to nějaký podfuk, mohli ho přerazit kvůli opravě po bouračce, potom ho můžou vyrazit i na jiný místo. Já ho mám vyražený úplně jinde, má být správně na podběhu u blatníku, dokonce tam nemám ani VINko ale tzv. úřední číslo.

Odesláno
Napsán autorem Driver

To že je přeražený VINko neznamená že je to nějaký podfuk, mohli ho přerazit kvůli opravě po bouračce, potom ho můžou vyrazit i na jiný místo. Já ho mám vyražený úplně jinde, má být správně na podběhu u blatníku, dokonce tam nemám ani VINko ale tzv. úřední číslo.

....estli jsem to nepsal o pár řádků výš;)

Odesláno

naletel jsi pekne. ted te muze podle me zachranit jedine kdyz prokazes, ze VIN bylo prerazene kvuli nejake nekalosti (VIN je na aute jen na jednom miste?) a pak, nejlepe po porade s pravnikem, se obratit na ten bazar. Jestli jen to jen trochu seriozni bazar, tak ve smlouve musi byt neco o zaruce na puvod auta.

Odesláno

wow :(

sem se teďka díval do Workshopu a je tam opravdu 120.000 na výměnu řemene. Takže něco nesedí... buď kiláky stáhli, nebo s tím někdo kur.... lítal ale to snad ani nejde takto uhnat (neznám praxi). Otázka jak jím to dokázat. 15tis. km/rok je hodně málo. To je cca 50km denně, firemní auta najedou 2-3x tolik.

Doporučil bych www.justice.cz kde se dají zjistit všechny informace o firmách. Pak třeba zkusit zkontaktovat někoho z té firmy. Je otázka proč to prodali. Pochybuju že to bylo kvůli tomu že někdo řekl \"bude třeba vyměnit řemen\". Taky je potřeba si důkladně prostudovat všechny papíry o koupi auta protože nějaká záruka by měla být....

nevím co víc bych poradil, je to strašná situace. Pokud by mě ale ještě něco napadlo tak dám vědět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...