sauce Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Ahoj vsichni, prosim vas, poradte mi: Koupil jsem z bazaru ojety Peugeot 206, rok vyroby 2000, najeto 60000 kilometru, za 185000 Kc. Vypadal pekne, libil se mi. Zkusebni jizda probehla bez problemu, nechal jsem ho zkontrolovat i v nezavislem servisu. Motor pri chodu trochu piskal, ale pry to nic neni. Po ujeti asi 200 kilometru se mi pri jizde (chtel jsem zrovna predjizdet, tak jsem pridal plyn) roztrhnul rozvodovy remen (vyjadreni servisu). Oprava pry bude stat asi 40000 Kc. Musi se pry udelat i GO motoru. Je to mozne? Co mam delat? Co mi radite? Jsem zoufaly, byl to muj nejvetsi vydej penez v zivote a takhle jsem dopadl... Co mi radite? Dekuji predem za vsechny odpovedi. Josef Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Radím ti silný nervy. Minimálně se ti potkali válce s pístama. Širší pojednání o škodách způsobených prasklým rozvoďákem ti tu určitě někdo napíše. [Editován dne 16/3/05 Jezkovi.voci] Citovat
voštík Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 no tak to je teda pech jak swyne. No teoreticky by jsi se mohl soudit s bazarem. Piskani asi zpusobila pridrena napinaci kladka rozvodaku. A to uz je pak k roztrzeni dost blizko. Nemusel by jsi se ani tak soudit, ale z praxe to bejva asi nejcastejsi, protoze od toho ti smejdi davaji nejradeji ruce pryc. Kazdopadne i na auto z bazaru je zaruka a tu bys mel ted uplatnovat. Pokud mas nejakou smlouvu o koupi, tak by tam mely byt i ty zarucni podminky, pokud nejsou, tak by mely byt zakonem dane, coz je snad az 2 roky. Nejmin teda 6mes. Rozhodne bych to resil v ramci zaruky, protoze tohle by se mohlo asi dat do kategorie skrytych vad. Jestli kecam, tak me prosim nekdo opravte - tyhle veci nastesti nemusim nijak resit - z bazaru si auta nekupuju Co se tyka techniky: pri velkem stesti by se ta GO snad ani nemusela delat (zalezi, zda se potkaly ventily a pisty), ale v 99% pripadu to bohuzel motor nemine. To predjizdeni skoncilo asi fiaskem co? Citovat
voštík Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 cece, nez tu neco clovek napise, tak uz jsou tu 3 nove thready Citovat
Kurt Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Co chceš poradit, jako co s tím máš dělat? No asi nechat spravit, protože teď už je na cokoliv dalšího pozdě. A ještě poděkuj tomu, co ti tvrdil, že to pískání \"motoru\" nic není. Pokud to byl bazar, tak to řešit s nimi... Citovat
sauce Odesláno 16. březen 2005 Autor Odesláno 16. březen 2005 Dekuju za odpovedi, bazar zadnou zaruku nedava, protoze je to prodane na zprostredkovatelskou smlouvu, tak to musim resit s byvalym majitelem. A to je podle technickeho prukazu firma, ktera uz dneska neexistuje... No aspon jsem se svezl v novem aute, moc daleko to ale nebylo... Dal jsem za neho vsechny uspory, co jsem mel a jeste jsem si musel 50000 vypujcit. Hned po koupi jsem menil olej, filtr, svicky, brzdovou kapalinu, desticky... Na opravu zatim vubec nemam penize, musim nejdriv splatit pujcku a pak muzu teprve na opravu zacit setrit... Po kolika kilometrech se ma u 206 menit ten rozvodovej remen s kladkou? To auto ma prokazatelne najeto tech 60000 kilometru, mam i servisni knizku. Jo a neprejte si vedet, co mi na skvelou koupi auta rekla moje zena Citovat
ron Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 roztrhnuty rozvodovy remen pri 60tis KM?sak vymenny interval na 206 je 120tis.km tusim.to sa mi nejak nezda moc.asi by som sa tiez sudil s bazarom ,ale samozrejme zaviselo by od toho,ako je zmluva postavena, je tam taka ta carovna formulka zhruba-stav vozidla odpoveda veku a km, a s tym sa uz moc neda robit.na druhej strane, ak tam to piskanie ako zavadu do zmluvy neuviedli, resp uviedli ale dali k tomu nejake ine odovodnenie,tak by sa s tym mozno dalo nieco robit Citovat
vix Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Hned po koupi se meni rozvodak a olej... ten zbytek nejak casem. MMCH: kdyz kupujes auto z Bazaru, je nutny si nechat cca 20% ceny na budouci investice, jako je ten olej, svicky a desticky.. tyhle veci, vetsinou funguji.. Nevim, ale vydat se z penez.... no tvoje rozhodnuti. ale bud rad, ze to auto nemas na leasing. MMCH: ojeta 306 se pohybuje o tech 50 tKc niz a je o tridu vetsi Jeste k tomu rozvodaku. Ano, original Peugeot rozvodak se ma menit po 120 tkm. Ale v ceske kotline se doporucuje menit po koupi auta... Vy vite, ze to auto ma prokazatelne najeto 60 tkm ? Jak?? Servisnich knizek se po Cechach vali mraky, a razitek podobnych ze servisu taky. Nejdulezitejsi je, ze papirove je vsechno v poradku. Citovat
Kurt Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 No pokud ten rozvoďák pískal, chtělo to dát zkontrolovat servisem - byla to známka špatné funkce soustavy, takže to riziko prasknutí tam bylo větší. Jenže to je už teď jedno, asi bych to dal do servisu minimálně proto, aby zjistili rozsah škod (a tedy výši budoucí investice)... Citovat
voštík Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 jen jestli by nebylo levnejsi koupit jinej motor a normalne to prevexlovat.... co je to za obsah? 1.4? Citovat
sauce Odesláno 16. březen 2005 Autor Odesláno 16. březen 2005 Je to 1.1, v servise uz je - podle nich to vypada dost spatne, ventily jsou vsechny zmackany, sedla a jejich drahy zniceny, tri pisty poskozeny... Co se tyce toho piskani, tak to bylo takrka neslysitelne, v pravidelnych intervalech. V aut. servisu Famko Brno to pred koupi prohlizeli s tim, ze je to normalni. Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Meli te upozornit, ze si mas nechat vymenit alespon ten rozvodak s kladkama. Protoze ti nikdo nerekne jak tezkou nohu mel majitel pred tebou a jak tomu daval na frak. Docela te lituju. Citovat
jmonika Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Já jsem koupla auto též před nedávnem, též 206 z roku 2000, najeto má 68000 km, rozvodový řemen + olej atd. plánuji vyměnit zhruba za týden. Po přečtení tohoto příspěvku jsem si uvědomila, že taky občas slyším slabé pískání při jízdě. Safra, to se mám bát, že se mi to stane taky? Citovat
Kurt Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Napsán autorem jmonika Já jsem koupla auto též před nedávnem, též 206 z roku 2000, najeto má 68000 km, rozvodový řemen + olej atd. plánuji vyměnit zhruba za týden. Po přečtení tohoto příspěvku jsem si uvědomila, že taky občas slyším slabé pískání při jízdě. Safra, to se mám bát, že se mi to stane taky? Upřímně? ANO. Jen pro uklidnění napíšu, že jsem koupil 106-ku a rozvody zatím neměnil.... (bojím se už taky:o) Citovat
sauce Odesláno 16. březen 2005 Autor Odesláno 16. březen 2005 Tak ted mi volali ze servisu, ze je praskla hlava valcu... a navic zjistili, ze VIN kod je prerazeny a je na jinem miste nez ma byt... Ach jo Citovat
sauce Odesláno 16. březen 2005 Autor Odesláno 16. březen 2005 Nejradsi bych se toho auta nejak zbavil... Myslite, ze by to nejak slo? Ze by to nekdo v tomhle stavu koupil? Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Napsán autorem sauce Tak ted mi volali ze servisu, ze je praskla hlava valcu... a navic zjistili, ze VIN kod je prerazeny a je na jinem miste nez ma byt... Ach jo Ty vole. Citovat
graver Odesláno 16. březen 2005 Odesláno 16. březen 2005 Tak na tohle je asi jediné řešení. Pokud to byla komise, dohledat původního majitele (to, že firma zanikla, neznamená, že neodpovídá za své závazky), kontaktovat statutára a buď prachy zpět nebo trestní oznámení - jasný §250. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.