Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

...ma kouli na dieselgenerator - kdyby bylo nejhur  .. za me   cajk..   🤣  ... a z toho kameroveho systemu by si Peezo mel vzit priklad...  ja maly vozik za RIfterem nevidim ani omylem ... ... musim otevrit kufr a skopit prostredni sedacku, kdyz s tim couvam...

Odesláno
před 4 hodinami, Péťa napsal:

Když budeš mít kabel (nabíječku), která to podporuje, tak ano. Logicky ;)

nejspíš jsem se blbě zeptal 🤠--jasně, ze zásuvky 380 V by to mělo být nabité rychleji,  zeptám se jinak, nabíjecí kabel na 220 V existuje, jak píšeš,  existuje i nabíjecí kabel na 380 V ?   dá se při koupi auta vybrat, jestli chci kabel na 220 nebo 380 V ?  ptám se proto, že bych nabíjel jen ze zásuvky 380 V 32A   (wallbox neřešit)

Odesláno

@Péťa možná dám hloupý dotaz protože jsem ještě takové autíčko neviděl: všimnul jsem si že na dveřích nejsou kliky, takže se dveře otvírají dálkovým ovladačem? Předpokládám že každé zvlášť. :myslim:papa

Odesláno (upraveno)

Zadní dveře u Tesly Model X, známé jako "Falcon Wings", fungují na odlišném principu než běžné dveře automobilů. Jsou elektricky ovládané a navržené tak, aby se otevíraly směrem nahoru, což usnadňuje nastupování a vystupování, zejména na stísněných místech.

Jak fungují vnější kliky:

* Elektronické ovládání: Kliky zadních dveří nejsou mechanicky spojené s mechanismem zámku. Jsou to spíše elektrické spínače.

* Otevření zvenčí: Chcete-li otevřít zadní dveře zvenku, stisknete kliku dveří. To vyšle elektrický signál a dveře se automaticky otevřou. Případně můžete použít dálkový klíč, na kterém stisknutím tlačítka dvakrát otevřete dveře Falcon Wing.

* Senzory: Dveře jsou vybaveny řadou senzorů, které detekují překážky (např. strop garáže nebo vedlejší vozidla). Na základě těchto senzorů se dveře přizpůsobí a otevřou se tak, aby nenarazily do překážky.

Jak fungují kliky zevnitř:

* Spínač na sloupku dveří: Uvnitř vozu se zadní dveře otevírají stisknutím spínače na sloupku dveří, nikoli klasickou klikou.

* Dotyková obrazovka: Dveře lze také ovládat z dotykové obrazovky uvnitř vozu.

Další způsoby a bezpečnostní prvky:

* Automatické otevírání: Dveře se mohou odemknout a otevřít automaticky, když se k vozu přiblížíte s klíčem (tuto funkci lze nastavit).

* Mobilní aplikace: Dveře můžete ovládat také prostřednictvím mobilní aplikace Tesla.

* Nouzové otevření: V případě výpadku napájení existuje mechanismus pro nouzové otevření. Je ukrytý za krytem reproduktoru v dolní části dveří. Sejmutím mřížky reproduktoru se dostanete k mechanickému lanku, jehož zatažením se dveře odjistí a lze je ručně zvednout. Tento postup je však určen pouze pro nouzové situace.

* Dětské pojistky: Zadní dveře jsou vybaveny dětskými pojistkami, které lze aktivovat na dotykové obrazovce, aby se zabránilo dětem v jejich otevření zevnitř během jízdy.

Zdroj Gemini 

Jo a @Péťa gratuluji k novému vozu :super

Kdyby byla možnost mít FVE na střeše, tak model X je pro mě jasná volba - psal jsem to tu už když Tesla Xko začala nabízet. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno

Je to, jak píše Gemini ;) To lesklé, co označil @Radek Hurvajz se na kraji zmáčkne a dveře se otevřou. Je to mechanický spínač, ne dotykový (kapacitní). U Tesly 3 a Y ty kliky vyjedou ven.

@ozzy56 Ano, existují nabíječky na 3x400V, například tahle, ale je jich strašně moc v různých cenách

@radim.1008 V Hradci supercharger ještě není v provozu. Ale stojany tam už jsou, tak to snad nebude dlouho trvat. Já předpokládám, že většinou budu nabíjet doma

Odesláno (upraveno)

Nebudu zastírat žádné minusy, klidně je sem napíšu.

Dnes jsem si hrál s vestavěnou navigací. Je nepoužitelná, což odporuje několika tvrzení od @Radovanek, které psal v jiném vlákně. Ale možná to jen neumím.

1. Když nastavím trasu, tak mě posílá jen na superchargery, úplně ignoruje nabíječky třetích stran. Nenašel jsem, jak navigaci nastavím tak, aby mě poslala i na normální nabíječky.

2. Když dám zobrazit mapu s nabíječkami, jsou tam opět jen nabíječky Tesla (nemusí to být nutně superchargery, ale také veřejně přístupné nabíječky Tesla, např. https://mapy.com/cs/zakladni?source=firm&id=13250758&ds=1&x=16.0326800&y=50.3970331&z=17).

3. Neukazuje mi radary, přestože má konektivitu do internetu.

Jdu hledat, jestli je ta navigace tak nepoužitelná nebo to s ní jen neumím...

EDIT:

obrazek.png

Nabíjecí stanice třetích stran mám pochopitelně zapnuté, ale poslední věta vystihuje řešení mého problému = řešení neexistuje.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

bych se divil kdyby uz nekdo nemel na ty nabijecky uz reseni, nejaky  plugin nebo upravenou aktualizaci.... musis jen poradne hledat, bohuzel co mam zkusenost ( sleduju abych byl v obraze) je to vzdy jen v soukromych EV skupinach na fcb a to se hledá blbě.

Odesláno

Jasně, že Waze umí nabíječky. Přesně tak to budu řešit. Ale štve mě to, protože v mé staré Tesle nejde sdílet obrazovka z telefonu na tom obrovském displeji v autě.

Hyundai Ioniq mi v mapě ukazoval úplně všechny nabíječky. Je pravda, že navigaci jsem v něm nezkoušel, to jsem nepotřeboval.

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Péťa napsal:

Ale štve mě to, protože v mé staré Tesle nejde sdílet obrazovka z telefonu na tom obrovském displeji v autě.

To tam nejede android auto? Ani po nejakym upgrade? Potom teda připojit nejskou tu AA krabičku.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Ono si to vyoci vpnku, protoze Tesla se odmita pripojovat na lokalni adresy v prohlizeci... opet omezeni na strane Tesly. A k tomu to samozrejme ppotrebuje hrmadu obskurnich opravneni.

Odesláno (upraveno)

@sitler jj, to jsem si v aplikaci nastudoval, ona to poměrně dobře popisuje a vysvětluje. Jen jsem to tady nechtěl dlouze rozepisovat, protože to pravděpodobně nikoho nezajímá. 

Zatím jsem objednal tohle: https://shop.atoselektro.cz/carlinkit-cpc200-t2c-pro-tesla-model-3-y-s-x-cybertruck-bezdratove-carplay-a-android-auto_d584520.html a když to nebude fungovat, tak to vrátím. Je to pro auta od roku 2018, u starších prý nemusí stíhat hardware. Já mám ale nejlepšího autopilota, tak snad ten hw bude stačit.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno
V 21. 8. 2025 at 13:01, Péťa napsal:

Když budeš mít kabel (nabíječku), která to podporuje, tak ano. Logicky ;)

No moment, takže klasickou prodlužovačku "z obýváku" nepřipojím? Tam musí být mezikus? Jakási "kabelonabíječka"?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...