VojtouNerCZ Odesláno 9. květen 2025 Autor Odesláno 9. květen 2025 (upraveno) Osobní zkušenost nemám, ale Aisin AT6 je defacto AL4 s 2 stupni navíc. Hydroměničová skřín. Je na nich dobrý, že jim nevadí prokluz, takže na cukačky apod je to fajn, člověk tím tu převodovku nezničí (resp nespálí spojky). Obecně pokud se v automatu mění opravdu olej, nic moc v něm neodejde, a veškeré díly ohledně mechatroniky se dají vyměnit, na tyhle starý auta to ani není drahý. Větší starosti by mi dělala ta 2.2hdi, resp eko kraviny okolo. Upraveno 9. květen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
thorr001 Odesláno 9. květen 2025 Odesláno 9. květen 2025 před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal: A to tam je taky 4 stupňová skříň, nebo už 6 stupňový Aisin (AM6), a poslední kusy snad měly AT6 jako jumpy apod? Tohle má 307k... Jako takto, takto vysoký nájezd je strašák, v mém případě u automatu, ale jelikož znám komplet servisní historii a i majitel v ČR s tím autem jezdil ještě donedávna do autorizáku, kde se pravidelně i dělal olej apod i na převodovce, nebál jsem se toho. Při nejhorším budu shánět jinou převodovku, ale jelikož je aktuálně v dobrým stavu, i olej byl pěkný a bez špon, pochybuji, že by najednou jen tak padla. U tý nafty je to horší, protože vysoký nájezd=náklady na vstřiky, turbo (2.2 je snad biturbo), fap, čerpadlo... TO je na uvážení každého Jinak moje 307 sw 2.0i v plynu má aktuálně 78x xxx km... A jezdí dál. 307ka s 780x xxx km? Wow, já myslel že moje bývala 307 HDi s cca 550 je unikát Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2025 Autor Odesláno 15. červen 2025 (upraveno) Tak dnešek ve znamení očisty, vysávání a tepování. Ze sedaček tekl hroznej hnus. No a první závada. Chyba p0011 a p0012. Ventil VVT, nastavovač nebo rozvody. Takže jsem vyčistil ventil a uvidím, co to bude dělat. Rozvody jsou stejně v plánu. A čištění chladící soustavy. A máme spolu najeto 10k. Upraveno 16. červen 2025 uživatelem VojtouNerCZ radim.1008, Péťa a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 15. červen 2025 Odesláno 15. červen 2025 Nevím,ale není lepší jít grilovat,než ležet v autě ? Snad ta doba není tak špatná. OK406 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2025 Autor Odesláno 15. červen 2025 Mám nemocný děcka, takže žena je s nima doma a já mám chvíli klid něco udělat. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 15. červen 2025 Odesláno 15. červen 2025 před 44 minutami, Milan+ napsal: není lepší jít grilovat,než ležet v autě ? V tomhle vedru je nejlepší se schovat ve chladné místnosti, třeba garáži radim.1008, ozzy56, Hafity a 4 další ohodnotil 7 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2025 Autor Odesláno 15. červen 2025 (upraveno) Chladná místnost bych tomu úplně neříkal, bo tu nemám ještě vrata, ale jinak souhlas Příští víkend jedu do Broumova pro velkej stropní ventilátor Upraveno 15. červen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Péťa Odesláno 15. červen 2025 Odesláno 15. červen 2025 Tak to se můžeš stavit na kafe, pojedeš okolo Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. červen 2025 Autor Odesláno 15. červen 2025 @Péťadíky, stavil bych se, ale pojedu se všema smradama Spojíme to s vejletem. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 15. červen 2025 Odesláno 15. červen 2025 Doufám, že neplánujete Adršpach Pokud ano, je potřeba online rezervace na webu. V Broumově můžete navštívit klášter, pokud chcete do přírody, Pěkná je Hvězda a z ní procházka Kovářovou roklí. Nebo Ostaš, ale tam už také bývá hodně Poláků. pavelu96 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červen 2025 Autor Odesláno 27. červen 2025 Tak začala zlobit převodovka. Po cca 11 tisících km. Skáče do nouze, chyba p1167, závada regulace tlaku. Tlak oleje při měření OK, ale teď po delší jízdě, kdy mi to z Kolína do Zábřehu vyplivlo aai 7x jsem vypozoroval, že problém nastane když vyleze teplota vody nad 90°C. Normálně se drží na 85. Takže se nejspíš převodovka blbě chladí. Jakmile se auto drží okolo těch 85, nic se neděje. Naštěstí se to stalo před prázdninama, budu mít čas. Přemýšlím zda to nemá souvislost s nedávným proplachemna výměnou chladící kapaliny. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. červen 2025 Autor Odesláno 30. červen 2025 (upraveno) Tak máme 3 možnosti. Chyba odkazuje opět na ventily. Buď jeden umřel (může se stát), nebo mi dorazily novější ventily které potřebují nový software (aktuálně čekám na vyjádření výrobce). Třetí málo pravděpodobné - je tam něco v prdeli, ale prošel jsem vše a nic jsem nenašel, takže si to nemyslím. Hydroměnič sw jeví OK a ten bx se projevoval při jízdě (prokluz) , blok je čistý, bez puklin, s novýma těsněníma. A defacto tam nic jiného není. Tak uvidíme. Upraveno 30. červen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. červenec 2025 Autor Odesláno 3. červenec 2025 Tak konečně využívám garáž k něčemu zábavnějšímu, než je plácání cihel a malty. Rozebrání a vyčištění bloku, výměna ventilů po konzultaci s SKV. Tentokrát použiji origo olej (ačkoli 307 jezdí na ATF3 pohodě) No a tlumiče, uložení, ramena, kosti, tyčky, gumy, gufera poloos a další kraviny. + tu mám od Wurth čistič na motory, tak pořádně umeju motor a převodovku. Draslar ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. červenec 2025 Autor Odesláno 5. červenec 2025 Podvozek OK, tam to bylo bez problémů. Bohužel převodovka je stále v limp módu. Po dlouhém hledání a bádání jsem došel k tomu, že ventily co jsem koupil jsou již novější typ od Borg Warner. Na Čínském fóru se tím někdo zabývá (zajímavý web, kde jsou krásně popsané neduhy této převodovky, když se člověk prokouše těma klikyhákama), a údajně staré ventily mají krom jiné PWM modulace, což nemám šanci ověřit, i jiný odpor cívky - 12.5ohm. Nový typ vyžadující update SW má 1.5ohm. No a ty co jsem namontoval mají také 1.5ohm. Bohužel se nikde nepíše, který typ to je a ani výrobce neporadil. Jen že jsou ty ventily kompatibilní se starým i novým číslem. Dále nový soft je údajně kompatibilní i se starýma ventilama, takže nemám co ztratit. Na mechatronice jsem žádnou závadu nenašel. Takže zkusím Citroën v Kutné Hoře zda to nezkusí aktualizovat, pokud jim to nepůjde, budu muset zapřáhnout plato a vyrazit směr Praha. Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. červenec 2025 Autor Odesláno 10. červenec 2025 Vyměnil jsem čidlo tlaku oleje v převodovce, to co jsem dával po koupi auta začalo protékat. Nový čidlo chcalo ještě víc ale tam jsem to vyřešil jiným o kroužkem. Ale. Auto řadí, jezdí, bez nouze... Nechápu. Měřil jsem tlak oleje i měřákem a sedělo to. Tsk nevím. Tak či tak jsem na zítra objednaný do Mělníka na aktualizaci softu, takže se udělá i to a uvidíme, snad už to dá pokoj. pavelu96 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červenec 2025 Autor Odesláno 11. červenec 2025 Tak ještě jednou veliké díky @jarokare, že si na mě udělal tak rychle čas. Nakonec zjistil, že auto už má nejnovější soft, takže teoreticky zbytečná cesta, prakticky to aspoň vím a mám klid. Nicméně závada byla pravděpodobně způsobena čidlem tlaku oleje, půjdu ho reklamovat. Cestu jsem stejně spojil s nákupem v makru, takže to byla jen malá zajížďka. No a teď můžu je s klidem autem do Řecka. ozzy56, Charlie 607 a OK406 ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. červenec 2025 Autor Odesláno 20. červenec 2025 (upraveno) Mno dovolenou jsem z důvodů co nastaly zrušil, ale aspoň jezdíme o víkendu na výlety. Auto stále řadí. Co ale zlobí je klima. Chladí chladí, a najednou přestane, vypne kompresor, za pár minut se zase pustí. Doplněná je, tlak je taky OK, jediná chyba je F72F, což souvisí s nějakým ventilátorem ale všechny větráky fungují, takže netuším, co tomu je, moc infa jsem k tomu nenašel. Ale je to dosti otravné. Upraveno 20. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ferinko2 Odesláno 21. červenec 2025 Odesláno 21. červenec 2025 (upraveno) Ventilátory na chladiči neidú plný výkon. Iba na malý keď sú zapojené v sérii. (prvý stupeň....zapojené v sérii , druhý stupeň....oba ma plný výkon. Riadia to prepínacie relé ) Vadné niektoré prepínacie relé ,alebo maxipoistka pod BSM. Schéma v súkr.správe. Upraveno 21. červenec 2025 uživatelem ferinko2 Citovat
oddie Odesláno 21. červenec 2025 Odesláno 21. červenec 2025 Tohle zapojení jsem měl kdysi v 205D tady u 807 mám tuším jen jeden větrák, v 806 taky, ale tam je ten nablblý dvourychlostní se 4 uhlíky, peklo... Ty dva s přepínáním sériově - paralelně jsou vtipné, tak před 20 lety jsem tu to zapojení řešil Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. červenec 2025 Autor Odesláno 21. červenec 2025 Tady je jeden větrák ale má 3 rychlosti. Všechno jsem právě přes diag otestoval a maká to. Mrknu na schéma a projdu to. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.