Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

ja si říkal ze bych pak na stary kolena sel sedet nekam na bránu...tvl ale trebas ti nasi duchodci na brane ,pres den daji trikrat vic kroku jak ja a ukazuji mi v prumeru 200-220 prujezdů za  12 hod smenu (denni ) 😁, takze koukam po necem jinym 😁. svoji pozici vidim max tak do 55

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno
před 10 minutami, ozzy56 napsal:

taky si myslím že poslední roky (v nejhorším) dělat na sebe přes IČO nemusí být katastrofa, samozřejmě to předpokládá man. zručnost a dovednost..., myslím práci rukama, něco jako hodinový manžel atd., tohle přece umí za ty roky každý ženatý chlap 😉, navíc tyhle profese nejsou už dnes...

Tyhle profese nejsou, protože je nikdo pořádně nechce zaplatit (ve větším rozsahu). Zrovna hodinovej manžel je práce docela za trest, dohadovat se s lidma z ulice o každou korunu. Jo, dá se vybudovat si jméno, ale zdaleka to není pro každýho. Se zeptej lidí, kolik by byli ochotní takovému řemeslníkovi zaplatit. Každej má pocit, že to, co mu zaplatí, je jeho plat, tak co by chtěl. Jenže to je velkej omyl...

Odesláno (upraveno)

@Pe.Tr  kdepak, vrátný je úplně v pici, kolega to dělal týden a hlavu měl jak balon 😂, říká tolik povinností a starostí nemá ani Trump, pak tam skončil a měsíc se z toho léčil, vrátný už není to čo bolo...😂

@oddie  známý dělá zabezpečení budov, kamery atd., dneska už je všecko Blutút, žádné dráty, takže navrtat, hmoždinka, připevnit a tu odbornou práci dělají jiní, furt mě bantuje abych si přivydělal, že platí dobře, firmu má jeho syn--práce je prý habaděj, někdy dělá i víkendy

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno
před 20 minutami, oddie napsal:

Tyhle profese nejsou, protože je nikdo pořádně nechce zaplatit (ve větším rozsahu). Zrovna hodinovej manžel je práce docela za trest, dohadovat se s lidma z ulice o každou korunu. Jo, dá se vybudovat si jméno, ale zdaleka to není pro každýho. Se zeptej lidí, kolik by byli ochotní takovému řemeslníkovi zaplatit. Každej má pocit, že to, co mu zaplatí, je jeho plat, tak co by chtěl. Jenže to je velkej omyl...

kazdy druhy zakaznik je rozvedena panicka nebo matka samozivitelka a ty platit penezma nechteji. coz oto, je to fajn, ale zaprve jednou dvakrat denne jeste jako ok, pak uz ani nemas ani naladu na dalsi ,ale taky je potreba i necim platit slozenky 😁 ( kolega z byvale prace delal hodinoveho asi dva roky pak to vzdal. rikal ze treba nekteri meli pocit ze kdyz mu u toho budou asistovat ze dostanou slevu 😁

Odesláno

že by ses na to nevysra....že?

jak to tady poslocham ,každy tady fakt spoří co může když chce jít každy do duchodu co nejdřív🤔

no taky mám nějaký investice, tak uvidíme jak to výjde...

v rodině mám ě maníky jeden 46 a druhy 40 a oba uz by nemuseli dělat a už žít jen z uroku pěnez v bance.....jeden kancelařsky dělal cely život akcie a firma....druhy obyčejny automechanik....

vše jde....ale oba říkají co by dělali,že by se unudili....tak dělaji jak se jim chce....2-3měsice v roce cestuji...

Odesláno

tak něčím se zabavit člověk musí, třeba proto, aby tu palici a tělo něčím zaměstnal--ležet a čumět do stropu moc dlouho nebaví 🙈, někdo lepí letadla, někdo cestuje, někdo má přes zimu brigádu..., měli jsme v práci penzistu, co přes zimu topil v kotelně a přes léto rajzoval Karibik a podobné destinace, pouštěl nám pak na dílně videa, takže žádné kecy v kleci :bojim

Odesláno
před 24 minutami, Pe.Tr napsal:

rikal ze treba nekteri meli pocit ze kdyz mu u toho budou asistovat ze dostanou slevu 😁

nekde jsem videl cenik:

udelana prace: 1000/hod

budes se mi divat pod ruce: 2000/hod

budes mi rikat, jak to mam delat: 5000/hod :D

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

@Pe.Tr  kdepak, vrátný je úplně v pici, kolega to dělal týden a hlavu měl jak balon 😂, říká tolik povinností a starostí nemá ani Trump, pak tam skončil a měsíc se z toho léčil, vrátný už není to čo bolo...😂

No, povidej mi o tom. Neustale nas jebe dispečer protože si mysli že on od stolu v kanclu ma o ty praci lepši přehled a nuti nas dělat vše jak je psano v propozicich a ne jak je desetileta praxe na objektu. 

A taky třeba mame 18 kamer na dvou monitorech a ja jsem jedinej co to umi ovládát, misto aby ostatnim udelali školeni tak vydali zakaz manipulace s myši a klavesnicí. Kocourkov  jak vyšitej.

Nemit ID už jsem davno jinde, ale bohužel.

Odesláno
před 22 hodinami, ozzy56 napsal:

mladý smrděj korunou už dlouho

Jo, taky mezi takové patřím :( ( jenom nevím,  jestli ještě pořád mezi mladé :myslim )

Hypo je tak třetina výplaty, trvalé platby ( pojištění,  elektrika,  plyn... ) další třetina,  většinou dvě plné nádrže měsíčně a zůstává nula nic prd...:( ještě, že jídlo platí manželka. 

Začínám přemýšlet,  že si zaplatím rekvalifikaci,  zkusím ji nějak časově skloubit s prací abych mohl změnit chlebodárce.

Nějak mě to na ty tři směny,  s tím, že si připadám jako blbec pro všechno,  přestává bavit.  Prostě taková ta klasická "kumulace funkcí " ve stylu: "To zvládneš ", ale nějaké osobní ocenění je skoro sci-fi. Jako něco jo, ale žádná sláva to není. 

Ale už jsem řekl i nadřízenému mistra,  že v podstatě jediné,  co mě tam drží je to, že dlužím dvě mega... 

Tak uvidíme,  jak to dopadne...

Odesláno

To mi krásně připomnělo našeho "managera" jak před Covidem při setkání se zaměstnanci nezapomněl zmínit větu "Vezměte si hypotéky, práce tu bude strašně moc" - a od té doby je tu jen polovina zaměstnanců... :aut

Odesláno

ten, co po válce vymyslel tohle žití na dluh ve větším měřítku, nebyl blbej :roker

ale osobně jsem přesvědčen, že tak hrozné podmínky za komunistů jako dnešní mladí jsme neměli, taky musely být půjčky atd., ale zpravidla ve 30 letech jsme se jich zbavili, i když spotřební zboží bylo za jiné částky než dnes..., třeba televize v přepočtu na dnešek cca 150 tisíc Kč 😯, to dnešní zadlužení na celý život je šílené, nedivím se mladým, že žijí jak žijí

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 ...no... to bych se asi hadal... .... jak kdo... jak kde ..  ..a i obcas k cemu se musel kde zavazat...  ...muj otec treba kvuli bytu nakonec skoncil v armade....  ..jinou moznost jako puvodne mladej ucitel s mati na krku nemel... 

EDIT: ..ale uznam, ze dneska to taky neni zadna pr.de.l...  ..ja jsem teda v zivot nemel problem ani s najmem / podnajmem ... ani v Anglii, v Rajchu nebo v 90tkach a 2tisicovkach v Praze.... ...ale tehdy bylo tech moznosti docela hodne - ani tehdy to nebylo vzhledem k platu levny ... ale zasadni problem to nebyl...   ..obcas to byl punk - treba ve 3 (mlady kuci po skolach) jsme bydleli v pomerne vybydlenem domku a skladali se na pronajem....  :D   ... nekonecnej  vecirek...   ..neco jako tohle...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Neco k bydleni:

Existuje několik dalších faktorů, které přispívají k nedostatku bydlení v České republice:

Pomalé stavební procesy: Byrokracie a zdlouhavé povolovací řízení značně prodlužují dobu mezi plánováním a dokončením nové výstavby. Často trvá i několik let, než je projekt schválen a realizován.

Spekulativní investice: Zahraniční i domácí investoři nakupují nemovitosti jako bezpečné investice, aniž by je skutečně obývali nebo pronajímali. To snižuje dostupnost bytů pro běžné obyvatele.

Nedostatek sociálního a dostupného bydlení: Stát a obce neinvestují dostatečně do výstavby cenově dostupných či sociálních bytů, což omezuje možnosti pro nízkopříjmové skupiny a mladé rodiny.

Urbanizace a migrace: Stěhování lidí do velkých měst za prací a lepšími příležitostmi zvyšuje poptávku po bydlení v těchto oblastech, zatímco v menších městech a na venkově zůstávají byty neobsazené.

Krátkodobé pronájmy: Platformy jako Airbnb odvádějí byty z dlouhodobého pronájmu do krátkodobého ubytování turistů, což snižuje nabídku pro místní obyvatele.

Rostoucí náklady na výstavbu: Ceny stavebních materiálů a nedostatek kvalifikovaných pracovníků ve stavebnictví zvyšují náklady na výstavbu nových bytů, což se promítá do konečné ceny pro kupující a nájemníky.

Nedostatečné plánování: Chybějící dlouhodobá strategie rozvoje bydlení a nedostatečná koordinace mezi státem, obcemi a developery vede k nesystémovým řešením a nepokrývá skutečné potřeby obyvatel.

Dopravní dostupnost a infrastruktura: Oblasti s potenciálem pro novou výstavbu často postrádají potřebnou infrastrukturu, jako je kvalitní dopravní spojení, školy či zdravotnická zařízení, což odrazuje jak investory, tak potenciální obyvatele.

Regulační omezení: Přísné stavební předpisy a omezení výšky budov v městských oblastech mohou bránit efektivnímu využití dostupného prostoru pro výstavbu více bytových jednotek.

Ekonomické nerovnosti: Rostoucí rozdíly v příjmech způsobují, že si určité skupiny obyvatel nemohou dovolit ani nájem, natož koupi vlastního bydlení, což zvyšuje tlak na sociální služby a podporu.

Situace na trhu bydlení je tedy výsledkem složitého propletení ekonomických, sociálních a legislativních faktorů. V jiných zemích se osvědčily různé přístupy, jako je podpora družstevní výstavby, větší investice do sociálního bydlení nebo zjednodušení stavebních předpisů.

Odesláno

@BubakGS  nevím jistě, jestli tohle co jsi sepsal mladé lidi zajímá :myslim, možná by radši položili na stůl cca 300 tisíc v přepočtu (já 30 tisíc Kčs) do družstva a během roku bydleli v novém 3+1 jako já 👍

těch dnešních 300 tisíc by splatili celkem lehce (jako já těch 30) 🤠

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

ten, co po válce vymyslel tohle žití na dluh ve větším měřítku, nebyl blbej :roker

ale osobně jsem přesvědčen, že tak hrozné podmínky za komunistů jako dnešní mladí jsme neměli, taky musely být půjčky atd., ale zpravidla ve 30 letech jsme se jich zbavili, i když spotřební zboží bylo za jiné částky než dnes..., třeba televize v přepočtu na dnešek cca 150 tisíc Kč 😯, to dnešní zadlužení na celý život je šílené, nedivím se mladým, že žijí jak žijí

Kdyby se toho člověk tenkrát nebál,nabrat půjčky a dnes by jsi to třeba ještě splácel se směšným úrokem, pokud si pamatuji tak na byt bylo 1%a na zařízení 2. Ale zase vzhledem k výplatám by asi ty půjčky tak vysoké nebyly.

Odesláno (upraveno)

@ozzy56  ..nezajima ... bohuzel situace je takova, jaka je, protoze mame 3 prdele predpisu (v Ameru s planem od architekta v ruce zabehnes na jeden urad a za 14 dni stavis) .... obce a mesta maji zabetonovane uzemni plany - pokud se nekde neco zmeni, radnice to pusti leda kamaradum....  obce a mesta se kdysi stejne jako vody, vytapeni a vsecno zbavily i bytovych fondu....  ..dal, dneska Ti nechvali barak, pokud nebude v podstate v pasivu s tepelym cerpadlem bo GRynDyl ... a tak dal a tak dal .....  ...me dokonce hrozi, ze tu nasi zriceninu z roku 1927  moje deti ani nebudou moci zdedit, protze plany k baraku se nedochovaly, energetickou tridu to ma Zeta Ypsilon ...  takovy pismeno nase abeceda ani nema....   a bez totalni rekonstrukce (pokud bude pokracovat prijimani EU reguli jako dosud) nas z toho jednou urad vyhodi... 

..holt musi chodit k volbam a volit lidi, co to chteji resit - ale rozhodne ne jako Digitalni komunisti (Pirati) a jine podbne strany.....   ...ber to tak, ze Evropa je v pr.del.i .... sociasmus jsme kopli do riti zpet na vychod tak mocne, ze se k nam ze zapadu vratil...  mno a nas nejspis bude cekat reset civilizace v podobe nejake obcanske valky bud uvnits EU nebo nedej-satan s Rusakama....   ... pak bude zalezet, kdo vyhraje a prezije .....   

„Těžké časy vytvářejí silné muže, silní muži vytvářejí snadné časy. Snadné časy vytvářejí slabé muže, slabí muži vytvářejí těžké časy. Mnozí to nepochopí, ale musíte vychovávat válečníky, ne parazity.”  Tohle pry prohlasil zakladatel Dubaje, šejk Rashid... 

Upraveno uživatelem BubakGS

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...