ozzy56 Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) jak tak čtu, nevypadá to s tou prací do 67 zas tak špatně, pravděpodobně vás kolem 60 vykopnou a zbytek let do důchodu strávíte na pracáku , leda by si ti s VŠ udělali kurz na svářeče, nebo řidiče autobusu , a ti co makaj rukama se buď udrží, nebo v práci hrdinně skončí..., kujva, to je hrozný bordel https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-sedesatnici-nemohou-najit-praci-nepomaha-jim-ani-vysoka-kvalifikace-40508587 Upraveno 16. únor 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Pepito ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Hodil jsem Ti to do Cirkusu a až se to tady zvrtne, tak to smažu ozzy56, radim.1008 a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) Důchodový věk 67 neznamená, že těm lidem někdo bude shánět práci, ale stát prostě jen ušetří na důchodech. Kdo nebude mít práci, dostane životní minimum a čau, a ještě se tím sníží ten budoucí důchod. Klasická ochcávka, nic víc. P.S. co s tím nevím, je klidně možné, že se mě to časem bude týkat taky. Že by mě někdo zaměstnal za současných podmínek, co mám, s tím absolutně nepočítám. Upraveno 16. únor 2025 uživatelem oddie ozzy56 a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2025 Autor Odesláno 16. únor 2025 takže zkušenosti, sepětí s firmou a ochota udělat i něco navíc atd. jsou vlastně k prdu , v každém případě je dobré, že s tím počítáš , já byl zralý na psychologa jen když mě ,,přesadili'' do jiného provozu proti mé vůli--myslel jsem si, že to psychicky zvládnu lépe..., nakonec jsem to rozchodil, protože musel , ale možná jsem ,,vyhrál'', hodil jsem se poslední rok marod a pak důchod bez vlivu na výši důchodu (ochranná doba), dostal jsem radu od doktorů , takže mladému vedoucímu ten přesun stejně nevyšel... Pepito, toru, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Kde by se vzalo. Nějaká loajalita, to se spíš dneska vykládá tak, že si necháš líbit všechno. Běžnou praxí je, že nově nastupující mají větší plat než ti stálí, protože noví by jinak nenastoupili, a starým se nepřidá, protože proč, když neodchází a nechají si to líbit. Že se nový třeba rok nebo ještě déle zaučujuje a prd firmě přináší? Koho to trápí... Tohle přesně říkám mladým - pokud chcete nějakou kariéru, postup, přidávání, nezůstávejte moc dlouho. Pár let a hurá jinam, kde vám přidaj, tady to nebude. Někteří vedoucí za to na mě koukaj zle Jo, já jsem taky ten stálej trouba, co zůstává, ale nestěžuju si to, vybral jsem si to sám. Má to kupodivu i nějaké výhody, ale celkově, nějaké zvláštní ocenění za to fakt nečekám. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) Oddie Pod to mě podepiš..tak to bohužel je....ono asi fakt není prdel někde začínat pořád od znova když ti je 55+.....znám plno lidí co je práce štve(málo peněz, hodně přesčasu,noční apod...)a třeba i několik let! Když se jich zeptám proč nejdou jinám tak mi řeknou ,že se nechtějí učit zas jinou praci a že se bojí ,zkušební doby ,když tady mají praci na dobu neurčitou atd....a to jsou lidi 25,30,35 let....a dělají tady za 20-25000 čistá.....ale každý svého štěstí strůjce sám..... mamka to měla to samé v 55 ji zrušili misto 3 roky po pracaku a pak se na to vyprdla a šla do předčasnýho..... Upraveno 16. únor 2025 uživatelem Charlie 1 Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) Osobně chci věřit, že v současné pracovní pozici ještě těch 10 - 15 let vydržím Upraveno 16. únor 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 @Medvěd pak se tedy začni víc zajímat o EV , tlak v Praze pro firmy i instituce ze strany vedení města začíná narůstat.... Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Kdyby to bylo jako dřív v 60ti,tak si myslím,že by bylo méně starostí,jak pro zaměstnance tak i zaměstnavatele. Charlie 1, Dýdý a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) Pe.Tr Proto se snažím tlačit školu do nákupu normálních aut Transit se povedl, letos se uvidí jestli bude Superb (to je vize kvestorky a je asi jedno jestli benzin nebo nafta) nebo se vynechá a půjde se rovnou do náhrady za Doblo (asi Custom DCIV L2 v naftě) No a pak bude aspon na X let vystaráno Upraveno 16. únor 2025 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2025 Autor Odesláno 16. únor 2025 Před hodinou, Milan+ napsal: Kdyby to bylo jako dřív v 60ti,tak si myslím,že by bylo méně starostí,jak pro zaměstnance tak i zaměstnavatele. to už se nikdy nevrátí , protože těch co dělají na jednoho důchodce je pořád méně, někde jsem četl, že u nás 1.7 osoby , kdysi to bylo 5-7 pracujících..., tchán byl v důchodu 34 roků (havíř, důchod od 55 let) Milan+, BubakGS a Pepito ohodnotil 3 Citovat
MJSytic Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Celý život dělám někde někomu vola, takže pokud zdraví vydrží, o práci se určitě nebojím - volů není nikdy dost Jinak vejminek plánuju od 45, tak se mám co ohánět Pepito a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) ...co se da delat. I my kancelarsky to mame po 50tce tezky. Zacal jsem zase chodit do skoly, bot to AI se uz na dernejch stitkach bouchat neda.... ..Sportku jsem jeste nevyhral a ty eurotodlesto... miliardy taky ne, jak me ten borec s jachtou furt laka... Upraveno 16. únor 2025 uživatelem BubakGS ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Mě žádnej borec nikde nikam neláká, bo nemám tlemevizi a na interfernetu používám adblock. Reklam tak ke mně pronikne úplné minimum, čímž se leckdy ocitám v různých diskuzích úplně out, páč netuším, která bije a o čem to ti lidé mluví. Chytat se můžu akorát tak kontextu, jako zde jsem pochopil, že se asi jedná o nějakou reklamu na nějakou loterii Teoreticky mi do důchodového věku (jestli se v tu dobu vůbec budou vyplácet nějaké důchody) zbývá hezkých 15 let. To si příliš nedělám iluze, že bych v současném působišti překlepal, ale pár let to snad ještě dá. No a pak... uvidíme, co bude za nabídky, co bude za možnosti a co bude za rezervy. Vždy mám ale na paměti velmi inspirativní příběh našeho "náčelníka" (horolezeckého oddílu). Vyprávěl, jak se kdysi rozhodoval o výběru zaměstnání a jak to vlastně nakonec dopadlo. Prý: "Po škole jsem se rozhodoval, jestli půjdu programovat za málo peněz (počítače tehdy začínaly), nebo jestli půjdu dělat výškové práce za hodně. Říkal jsem si, teď jsem mladej, ale co až budu před důchodem, lézt někde po střechách... tak jsem šel radši programovat. Celej život jsem tedy programoval za málo peněz, až mě 5 let před důchodem vyhodili a já pak šel dělat ty výškový práce." Tak si říkám, AI dobrý, ale po střechách asi nepoleze Charlie 1, BubakGS a Péťa ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Dokud nebude vule kompletne predelat nesmyslny prubezny dychodovy system, nikdy to nebude lepsi. Predpokladam, ze ja se sveho "duchdu" nikdy nedockam a budu s to muset zajistit po svym, abych mohl nekdy prestat pracovat. Real je proste takovej, ze odchod do duchodu v 60 nemame sanci ufinancovat. Nebo mame, ale duchodci nebudou mit ani na chleba. A holt po 60 je idealni mit uz firmu a jet si na svoje triko na ICO a ne na zamestnance. Na icare kvuli veku skrz prsty nikdo nekouka. Citovat
Péťa Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 Já se práce rukama nebojím, ale bojím se toho, že nebudou lidi, kteří by za tu práci mohli zaplatit Naštěstí ještě pořád je možnost výměnného obchodu Asi bych měl začít opevňovat pozemek BubakGS a oddie ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2025 Autor Odesláno 16. únor 2025 taky si myslím že poslední roky (v nejhorším) dělat na sebe přes IČO nemusí být katastrofa, samozřejmě to předpokládá man. zručnost a dovednost..., myslím práci rukama, něco jako hodinový manžel atd., tohle přece umí za ty roky každý ženatý chlap , navíc tyhle profese nejsou už dnes... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 to mas taky pravdu, ale kdyz vidim jak v ex firmě bylo a je prace…. ale 80% se dělalo pro lidi 60+ a zbytek mlady co dostali od rodičů byt nebo dům…. to taky vypovídá kdo ma největší kupní sílu, mlady smrděj korunou…. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2025 Autor Odesláno 16. únor 2025 mladý smrděj korunou už dlouho, nová auta kupují jen firmy a penzisti Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 tvl na jednu stranu jsem tad ze hypo mame zaplacenou tak uz to pak jeste človek nějak doklepe…. no ještě 10 let než děti dostuduji se bude trochu človek muset snažit ….v nejhorším muzu ve vsi do kolchozu a tam to doklepat…, ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.