Orbit87 Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 Dobrý den, moc se omlouvám za příspěvek, ale nemám se s kým poradit, jsem sama se třemi dětmi. Sháním ojeté auto 7-místné prostorné, s měkkými posuvnými samostatnými sedačkami, manuální převodovka, do 200tis. Mám zkušenost s Fiat Ulysse (r.v.2005, 2.2TD), zlobily vstřiky, padalo to do nouzáku, chlazení, ale nekorodoval. Teď jsem projížděla F. Ulysse(rv.2009, 2.0 JTDM, 100kw) a přišlo mi, že netáhne. Auto by mělo zvládnout i delší trasy - Itálie, Španělsko. Poradíte, prosím, mezi čím vybírat a proč? Čeho se vyvarovat? Budu moc vděčná, děkuji. Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 (upraveno) Pokud nechceš investovat,tak tyto auta výpusť z hlavy,to už tady jen kupuje @oddie psal,že má tři. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Milan+ Citovat
ozzy56 Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 ahoj, myslím si co Milan+, leda bys to dovedla sama udržovat v chodu, nebo je po ruce takový přítel Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 (upraveno) Kolem 150 - 200 tKč je rozumnej rozpočet na koupi např. Forda S Max nebo Galaxy. Sám Galaxu mám už 6 let, kupoval jsem za 5600 € + dovoz a servis (celkem cca 170 000 Kč) a nemám si nač stěžovat = jsem velice spokojenej. Za těch 6 let najeto 90 000 km - během toho měněny rozvody, EGR, loni nějakej vstřik a výhledově mě čeká spojka, iinak víceméně jen spotřebák jako oleje, brzdy, pera a tlumiče.... Pozor ale - nebrat automat, nejsou kvalitní a opravy stojí ranec. Jedině manuál a 2,0 TDCI, 1,8 TDCI je lenivá a celkově horší. Možná bystě mohla i koukat na 2,0 benzín 107 kW - těch je sice míň, ale pokud jste klidnější řidička, mohl by stačit. Je to ale pětikvalt, nafty jsou šestikvalty. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Medvěd radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 @Orbit87 vítám Tě na Peugeot clubu Z vlastní zkušenosti můžu doporučit 5008 první generace. Pro představu vybírej z těchto aut https://www.sauto.cz/inzerce/osobni/peugeot/5008?cena-do=200000&palivo=nafta&prevodovka=manualni&varianta=7 mist&razeni=od-nejdrazsich Co se týká investic, tak u starších aut se s tim musí počítat (vlastně i u těch novějších )... radim.1008, Péťa, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
P607Olda Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 (upraveno) Souhlas s @pavelu96. 5008 první generace, 1,6 HDI, asi manuál, ale i automat (robot) je dobrý. Vyzkoušeno. Případně oslov člena @Hugo Boss, jestli něco doveze. 200 t. je už dobrá částka. V každém případě kup jenom od důvěryhodného člověka - zveřejni inzerát tady, my zkritizujeme Na inzeráty autobazarů nereaguj (v tom mám jiný názor, než pavel96), hlavně ne Autoesa a a-čka. Utáhnou tě na vařené nudli. Upraveno 25. leden 2025 uživatelem P607Olda Medvěd, ozzy56 a Hugo Boss ohodnotil 3 Citovat
P607Olda Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 (upraveno) Je tu! C4 Grand Picasso je rodný bratr 5008. Doporučuju. Upraveno 25. leden 2025 uživatelem P607Olda Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 U 5008 i C4 GP bych osobně koukal spíš po 2,0 HDI. Sám jsem s tím sice nejezdil, ale jsem tu na fóru už nějakej ten pátek a než jsem pořídil Galaxy, dost jsem se o MPV zajímal a ta 2,0 HDI byla tehdy opravdu preferovanější. Jsou to holt velká a těžká auta, tak se vyšší výkon hodí. dýzl ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Pánové chápu že nemáte úplně důvěru v 807 a její klony a proto doporučujete to co doporučujete jsou to auta k zamyšlení o tom žádná. Ale podle mého okolo 200 by se dal sehnat klon 807 z konce výroby v ještě hodně dobrém a delší dobu jezditelném stavu. A dost dobře chápu proč paní chce zrovna tuten typ auta z Vás co jste začali radit takové auto provozoval Milan+ ale provozoval ho už v době kdy měl ratolesti velké. Paní píše že má 3 malé děti takže asi ví proč kouká po takovém autě a kdo někdy " provozoval " kombo 3 děti a auto se šoupačkama tak ví jaké to má výhody. Takže pro provoz jaký je zamýšlen mě fakt nejvíc pasuje 807 nebo některý klon proč ? Šoupačky z obou stran perfektní věc když pasuješ smrady do sedačky nemusíš se bát že jak se prdelíš mezi dveřma tak svojema dveřma otloukáš jak své tak okolostojící auto nepotřebuješ tolik místa kolem auta při nakládání smradů posuvné sedačky obrovská výhoda když jsou tři dětské sedačky zkrátka sedačky naposunuješ tak aby se do jedné řady vešli všechny tři buď prostřední vysuneš dopředu nebo dozadu to už záleží ale oproti autu které je sice " velké " a má sedačky v lavici neocenitelné. A když nejhůř dáš dvě sedačky do třetí brázdy a ve druhé necháš prostřední a máš bezva přístup ke všem sedačkám. Za mě 807 nebo klon z konce výroby jednoznačně motor RHR 100 kw nebo jeho ekvivalent a myslím si že by se to dalo i za trochu míň aby zbylo na nějaký prvotní servis. A podle mě by si s dovozem @Hugo Boss dokázal poradit. Troufnu si říct že už je nás tu jak do mariáše kdo 807 nebo její klon provozujeme přiznávám že už delší dobu koukám po náhradě ale hlavně z důvodu který paní nezmiňovala protože z mého pohledu je tam málo na TZ moje 807 neměla nikdy lehkou službu já jsem 4 majitel na budíku je sice 250 kkm ale nedělám si iluze spíš bych to šacoval tak na 600 kkm já mám r. 2006 takže je tam i problém s korozí teď proběhnul velký servis podvozku a pohodlím se tomu nic nedá přirovnat. A jestli to dobře chápu tak takhle velký auto bude potřebovat třeba 2-4 roky než smradi odrostou a nebudou potřebovat dětské sedačky pak už se dá mluvit jako o vhodnějším něco co je doporučováno. @Orbit87 MP a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Tak trochu souhlasím s Venou, co mi na C4 chybí, jsou právě soupacky. Pro děti a jejich kurtovani do sedaček je to věc k nezaplacení. Vena garážmistr a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Je fakt, že ty mnou dopobručované Fordy taky šoupačky nemajou, což je tak trochu handicap. Ale zase mají všechny sedačky jednotlivé a ve druhé a třetí řadě sklopné do podlahy, což znamená, že se s nima nemusím nikam trdlovat a tahat je do garáže, sklepa nebo na půdu, ale můžu je v případě potřeby během okamžiku sklopit a pak zase postavit = z mého pohledu člověka žijícího v bytě bez garáže velká výhoda. Sklopením sedaček sedmimístné verze vznikne plocha 210 x 140 cm, tedy super prostor pro přespání (pétimístná verze nemá podlahu v rovině, ale je tam cca 10 cm vysoký schod - dá se řešit použitím výsuvné desky, která se prodává kolem 2 - 3000 Kč) Upraveno 26. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
radim.1008 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Do 5008 jsem nejvíc dal dvě sedačky a doprostřed podsedák. Tři jsem nikdy nezkoušel. Za mě je dostačující i 1.6HDi v 5008. Není to žádný trhač asfaltu a dlouhodobě jezdím kolem 6l/100km. Pokuty za rychlost s tím jde dostat taky. Ať si paní vyzkouší, co jí vyhovuje. Kamarád má 807mu 2.0HDi kupovanou tady na klubu za cca 50tis.Kč. Prvotní servis během roku sice proběhl ve větší míře, ale od té doby auto dá se říct jenom jezdí. Mají taky tři už větší děti a nemůže si ho vynachválit. Přesedal z Mazdy 6. Oproti 807 je 5008 uvnitř malá. Ale ne každý potřebuje uvnitř auta stěhovat gauč. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem radim.1008 pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 no počkat já jsem ,ale četl o 1.6HDi v 5008 ,že s tím jsou problémy. Já na druhou stranu v C4GP s tím problém nikdy neměl. Když jsem vybíral tak jsem koukal i po Fordu Smax a Galaxy. A taky všude se říkalo vyhni se automatu Citovat
radim.1008 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 U 1.6HDi 82kW odcházejí vstřiky značky Siemens. Už to mám taky za sebou. Jestli je mají i další ekvivalenty 84kW, která mimochodem nemá dvouhmotu , to netuším. Pozdější facelift už býval s 88kW a to už je Euro6 s AdBlue a Stop&Startem. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) jsem penzista, ale jezdím tak nějak normálně a rozhodně nejsem brzda provozu, taky si nemyslím, že 1.6 HDi je slabý motor , ano--pokud se budu rozhodovat mezi STEJNYMA autama ve STEJNEM tech. stavu, vybral bych si 2.0 HDi, ale pokud bude to dvoulitrové hádéíčko vylítanější a horším stavu, vyberu si 1.6 s méně kilometrama, jen musím počítat s tím, že ho budu více točit (cca o 500 více než 2.0), někdy se mi zdá, jak tady čtu, že tady má každý raketu s 500 koňma , přitom ta 1.6 s cca 115 koníkama je NAD průměrem většiny aut a se super spotřebou, pojistkou Upraveno 26. leden 2025 uživatelem ozzy56 Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Já bych vybíral podle důvěryhodného prodejce a podle servisu, kdo mi to bude opravovat - zda umí Peugeot - Citroen. Péťa, radim.1008 a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Já Ulysse provozoval od r.2010,výroba byla 05,koupil jsem ho asi se stovkou na hrbu,prodal loni a měl myslím 260,nepotkalo mě na něm nic zasadniho,klasika dvouhmota a prasklá hlava mezi sedly,co šlo jsem dělal doma.Dneska bych se mu už vyhnul, poslední kousky byly myslím u těchto aut r.2014,tak už to jsou minimalně 11 let starý auta. A málo jeté se bude těžko hledat a bude za nesmysl. Citovat
sitler Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 ad 1.6HDi: nejsem pomaly ridic a v C4GP mi i ta 1.6 staci bohate na to, abych jel dostatecne dynamicky. Jasne, v kopcich je nalozena proste znat, ale pri normalnim jezdeni? Staci na cokoliv. Ad 807> moizna bch uvazoval, jestli misto 807 nevzit novejsi Scubo/Jumpy/Expert. Ale mozna to bude uplne stejnej problem se stavem. Citovat
filoyof012000 Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Hmm... chlapi, 5008 i Grand Picasso/Spacetourer jsou prostě o dost menší a hlavně užší přes sedačky ve druhé řadě o 10cm. Kdysi jsem to zvažoval, když jsme ještě vozili tři dětský sedačky a těch 10cm byl ukrutnej rozdíl v tom, jak šly zapnout pásy. A šoupačky ve druhý řadě jsou fakt gamechanger. Za 200 bych hledal co nejnovější 807/C8 z konce výroby, s tímhle rozpočtem by se mohla najít nějaká rozumná. Osobně zvažuju, že bych svojí P807 2013, RHR 100kW HDi nahradil novým Berlingem ale až vydělám ještě nějaký peníze... tak koncem roku, pokud ta Berla půjde nová koupit za rozumný prachy... Moje je koupená v ČR s historií a cca 170 kkm najetýma... Celkem hezký auta míval Color Cars u Příbrami, třeba tohle https://citroencc.cz/_detail.php?page=detail&id=38 vypadá pěkně, ale je pravda dražší... a nebo tahle C8 https://citroencc.cz/_detail.php?page=detail&id=85 nevypadá špatně a je v rozpočtu.... Honza Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) 807 (C8, Ulysse, Phedra) fakticky nemá mezi osobními auty žádnou relevantní náhradu. 7 míst, kde jsou vše samostatná křesla, samostatně posuvná a každé se samostatně nastavitelným sklonem opěradla, v kombinaci se šoupačkami, nenabízí žádná jiná značka, ani to nemá žádného následovníka. VW (Sharan, Alhambra) mají sice od r. 2010 aspoň ty šoupačky, ale sedačky bída a vnitřní prostor malý a málo variabilní. Ford (Galaxy, Smax) to samé a ani ty šoupačky. To že se sedačky nevyndavají, ale jen sklápí a jsou tak stále k dispozici je sice "hezké", kdyby to všechno ovšem nezabíralo tolik místa. Ale tak každému dle jeho preferencí. Řekl bych, že tazatelce jsem svým použitím auta absolutně nejblíž - cesty s 2-4 dětmi na delší trasy, se sportovním vybavením. Pro cestu v 6 to absolutně nemá konkurenci, pokud nepočítám dodávky, ovšem Caravella je za úplně jiné peníze, že... Pokud to má stát 200tis (nedejbože ještě včetně prvotního servisu), tak ty výše zmíněné požadavky především na sedačky jiné auto fakt nesplní. 5008/C4 Picasso je výrazně menší a nenabízí vůbec nic navíc, spíš naopak. Spolehlivost není větší, servis není levnější, díly taky ne. ZA 200tis nebude ani o moc novější. Galaxy či Sharan už vůbec ne, tam jsou ceny za stavem srovnatelné auto také vyšší. Dodávka typu Expert? Zase dražší, sice víc místa, ale menší pohodlí, menší variabilita, větší spotřeba. Suma sumárum, 807 je sice stará pixla, ale přesně téhle práce odvede zdaleka nejvíc. Zvlášť pokud na to někdo má jen takhle málo peněz. A je celkem bez problémů servisovatelná, což se o mnohých novějších průserech říct nedá... Co do motorů, já mám RHK - 88kW, bez FAP, nejspolehlivější, ale prakticky rozumně nesehnatelná věc. Výroba pouze do 2010, tzn. dnes minimálně 15 let staré. Prakticky to samé je RHR, 100kW a FAP, plus dalších pár kur-vítek k tomu - snímač polohy turba, nádržka na Eolys. Asi nejrozšířenější motor, výroba zase jen 2010 (Euro 4). Od 2011 je Euro 5 a motory RHD 100kW a RHH 120kW - když už bych bral ten novější, tak ten RHH. Plus ještě 2,2HDI 125kW, označení nevím a zkušenost s ním nemám. Benzíny skončily taky 2010, byly jen Euro 4. Takže asi tak... Upraveno 26. leden 2025 uživatelem oddie sitler, radim.1008, MP a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.