Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doufám, že se jedná o pokus o vtip (špatný)

Recommended Posts

Odesláno

To s tím přidáváním při předjíždění je bohužel hodně častý nešvar a díky tomu často jedu o hodně rychleji než jsem původně chtěl. Úplně přesně, na tempomatu nastaveno 130, dojedu někoho pomalejšího, ten začne při předjíždění přidávat, a pak nastanou typicky tři situace. 1. málokdy - přestane ho to bavit a zase ubere, a je klid. 2. přidá natolik, že se vyplatí zařadit zpátky za něj, načež zase ubere a nejpozději za kilometr se situace opakuje. 3. neubere, přidám já a předjíždění dokončím, načež mi to děsně musí "oplatit", předjede zpátky a zase ubere, takže se situace zase opakuje jako u 2.

Pokud je volno, zpravidla stačí to na minutu zvednout na 140 a kousek poodjet, většina takových nesmyslných prudičů se "pustí". Nicméně zbytečný opruz to je... Proč má někdo něco takového zapotřebí fakt nepobírám.   

Odesláno

Oddie - a to buď rád, že neřídíš bílou dodávku a neabsolvuješ podobný manévr při předjíždění bílé, libovolnými samolepkami olepené Ovce nebo Fóbie

Odesláno (upraveno)

Tak na dálnici to ještě nějak ustojíš, ale když ti to udělá na normální státovce, kde třeba naproti jede auto, předjetí by jsi stihl v pohodě dokončit ale tím že přidá tak tě dostává do dost nebezpečné situace.

A někteří takový kreténi se tím vyloženě baví. Táhneš se za ním 4 km a když se rozhodneš ho předjet tak se zezadu vyvalí koudel dýmu a snaží se ti ujet

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Asi ani nemusím mít bílou dodávku, ona 24 let stará 806 designu nakopnuté krabice od bot dráždí asi podobně... a "novější" Ulysse má 16, takže taky od pohledu starej křáp. Prostě drzost s něčím takovým jezdit 130 :D

Na státovce zpravidla nepředjíždím, protože to jen málokdy má smysl.

Odesláno (upraveno)

chování za volantem se v česku asi nikdy nezmění, tady je ten druhý šofér prostě nepřítel i kdyby jel jako pan Bůh, takže každé předjíždění je risk, co ten druhý udělá :myslim ,   s tím mým posledním autem je předjíždění snadné, díky poměrně velkému rozdílu rychlostí, (akceleraci), takže i ten co by chtěl ,,vyrobit'' problém, tak na něj nemá čas , ale paradoxně předjíždím málo, rád jezdím na pohodu do 100 km/h , dálnici v normě 🤠

ale jako každý--někdy chytí oheň plamenem 🙈😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
před 21 hodinami, Dave_k napsal:

Taky mě dojímají ti co absolutně neumí jezdit plynule. Jedu dodávkou v pravým na tempomat 130, dojíždím osobák, kterej jede odhadem 120-125. Kouknu do zrcátka, v levým relativně volno ("xenony" 100-200m za mnou),dám levej blinkr a vybočím. Když su na úrovni toho osobáku zjištuju, že ten dement přidal (telefon na uchu) a jede víceméně stejně rychle jako já (stále tempomat) a "xenony" se blíží. Sešlápnu plyn, abych vyklidil levej, ale ten vedle mne taky. Valíme skoro 150. "xenony" už mám za prdelí. Takže pustím plyn nechám toho dementa vpravo poodjet abych mohl uhnout do pravýho. Mezitím už ten za mnou problikává dálkovejma a dojeli ho další dva. Takže asi tak. Nakonec ten dement sjíždí po 5 minutách k benzínce. Měl jsem 100 chutí sjet za ním a něco mu vysvětlit, ale to nakonec zavrhuju, protože by to stejně nepochopil a já se víc rozčilovat nehodlám.

...braneni v predjizdeni - az 5 litru flastr a az 12 mesicu cistirna...  ..ale tohle a milion dalsich veci  policajti nikdy neresi... ..pritom jak pisou chlapi nade mnou to muze byt pricina oskliveho smrtaku...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

po dnesnim navratu po D11.... doufam, ze vsichni levomrdi pochcipaj na syfilis.... Jedu spokojene pravm pruhem tempomatovych 130, levym se sune snura aut rychlosti 110, protoze 2km daleko je kamion prece. Takze tu bandu tupejch lemplu v klidu zprava predjedu, zaradim se DOLEVA a ZPOMALIM, predjedu kamion, zaradim se doprava a ... muzu zase zrychlit na 130. Takhle se toopakuje asi 6x... a 3x je ten lempl, pred ketryho se vlevo radim, desne dotcenej a blika jak diskoteka. Ty vole, takova banda c**aku se na dalnici nesejde kazdy den. A to vpravo jezdily kamiony v uzasnem rozestupu tak kilometr. Nikomu z tech levomrdu se nevyplatilo se vratit doprava. nikomu. A fizove? Cumeli z benzinky, hovada liny.

**** jsem se tak nasral, ze to muselo ven.

Odesláno (upraveno)

@sitler Ak by tí policajti neboli leniví lempli, tak by si za takéto "podjíždění" sprava dostal pokutu najmenej 4500 Kč x (asi)6. Paradoxom je, že pokuta pre tých jazdiacich pomaly vľavo by bola nižšia (max 1500 Kč x 6).

Som sa dočítal, že ten zdroj sa vraj mýlil: Pokuta za predchádzanie sprava je tiež do 1500 Kč. Teda rovnako ako za bezdôvodné blokovanie ľavého pruhu.

Upraveno uživatelem Akoc
Oprava
Odesláno (upraveno)

No a levoproudařům nic neudělají ale mohlo by se stát že si smlsnou na tobě za podjíždějí, je to taky pěkná banda, naštěstí se zdá že kašlou na všechno.

Ja potkal cestou z prace jen nějakýho střašpytla kterej v každý zatačce brzdil na 60 asi aby se nepřevrátil a když potkal protijedoucí auto na široký silnici tak brzdil na 50 a nasledně se zase rozjel na 80, pecka za timhle jet 20km teprve pak to šlo předjet.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Ja jsem nepodjizdel, ja jsem "jel soubezne". Tezko muzu podjizdet zprava jedouci kolonu, kdyz mam ve svem pruhu volno. 

@Akoc to nebylo 6x, tech aut jelo v kolone dohromady asi 60... Proste souvisla dloooouha kolona v levym pruhu. Kdyby to bylo 6x jedno auto, tak je mi to uplne jedno. Ale tohle byla realne souvisla rada od sjezdu na Nehvizdy az daleko za bristvi.

Odesláno

Tak to je zaujímavá situácia. V ľavom pruhu je vlastne kolóna, v pravom nie. Píše sa, že za predbiehanie vpravo sa nepovažuje, ak je v oboch (všetkých) pruhoch kolóna, t. zn., že sa jazdí súbežne. V Sitlerovom prípade, však v prahom pruhu kolóna nebola. Potom sa nedá povedať, že sa jednalo o súbežnú jazdu.

Odesláno

Nejsem si 100% jistý, ale není ta "souběžná jízda" jen v obcích a mimo obec to je zakázané předjíždění zprava? A přiznávám, že tohle jsem si ještě nerisknul a jedu taky v koloně vlevo (protože kdybych se zařadil doprava, měl bych přizpůsobit rychlost pruhu vlevo a tím bych udělal špunt).

Ale možná si to pamatuji špatně. To bude muset asi rozčísnout nějaká lektorka, třeba @Weri 605

Odesláno

Sitler - často se s podobnou situací setkávám a doby, kdy jsem kolonu podjížděl jako Ty jsou už pro mě minulosti (nechci se totiž dostat do situace, kdy mě řidič jedoucí v levém odmítne před sebe pustit a buďto mě zavře za kamionem jak sis stěžoval včera /už chápu proč se to mě nestává a Tobě X krát/ nebo dojde ke střetu, kde budu jednoznačně označen za viníka).

Kolona vlevo holt někdy vznikne a pak se zase rozjede a tu chvilku vydržet není neřešitelný problem - u řezníka se taky cpeš hned k pultu?

Odesláno (upraveno)

promin, ale souvisla kolona vlevo, kdy vpravo je hromada mista je proste debilita vsech vlevo. Jezdi se vpravo a vlevo nema co byt kolona, kdyz je vpravo naprosto volno. Nejsem blbec, abych trcel v kolone blbcu, co neumi spravne jezdit. A tim spis, ze brzdi vsechny ostatni.

A ne, neni to podjizdeni. To b bylo, kdybych podjel jedno, dve auta a zase jel doleva. Ja jel svym pruhem. Pravym pruhem, zcela predpisove. Naprosto nic mi nedava za povinnost v pravem pruhu zpomalit na uroven dementu v levem pruhu jedoucich v kolone. 

A ano, u reznika bych sel rovnou k volne kase napravo, ktera je otevrena, aniz bych cekal ve fronte u te kasy vlevo, kde stoji vsichni jak banda tupcu a vpravo nikdo neni, "protoze vlevo je to lepsi"

A tahle kolona pomalu jedoucich debilu byla jen proto, ze debilove proste musi jet vlevo... "bo to tam prece min zere vole" . Zajimavy, ze me stacilo jet doleva na celym useku celkem 6x na predjeti kamionu. Oni jeli v levem 25km souvisle... 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Každopádně je Tvoje chování rizikové a znovu píšu, že v případě střetu (nehody) by to byl jednoznačně problém na Tvé straně podpořen svědectvím těch X podle Tebe dementů, cos je podjel.

Jo - taky jsem bejval mladej, blbej a nedočkavej, ale nějak jsem z toho za těch mnoho let za volantem vyrostl

Odesláno

@Péťa Že sa mimo obec nesmie predbiehať vpravo, je jasné. Teda s výnimkou prípojného pruhu a počas súbežnej jazdy v kolónach vo všetkých pruhoch v jednom smere.

Čisto teoreticky. Ak na 2-pruhovej diaľnici je pravý pruh úplne prázdny a v ľavom sa pohybuje auto stálou rýchlosťou napr. 80 km/h, tak podľa zákona všetky autá, včítane nákladných, ktoré ho dobehnú musia jazdiť za ním. Prirodzene, môžu sa preradiť do pravého pruhu, ale nesmú predbehnúť autá v ľavom. Takže musia udržiavať tých 80 km/h, resp. jazdiť ešte pomalšie, čo už nie je na diaľnici dovolené. Možno je dovolené na toho brzdiča blikať, možno aj trúbiť, ale to je asi v tom momente všetko, čo sa dá urobiť.

Odesláno
Před hodinou, sitler napsal:

....

A tahle kolona pomalu jedoucich debilu byla jen proto, ze debilove proste musi jet vlevo... "bo to tam prece min zere vole" . Zajimavy, ze me stacilo jet doleva na celym useku celkem 6x na predjeti kamionu. Oni jeli v levem 25km souvisle... 

Ó nikoli
Ta kolona vznikne kvůli tomu, že ten první "tahoun" odmítá po předjetí pomalejšího auta přejet zpět do pravého, páč přece na obzoru vidí další pomalejší auto - tak proč by vrtěl volantem?
No a jak správně píše Akoc, podjíždět zprava je v našich luzích zakázaný manévr, který si většina řidičů prostě nelajsne, páč si je vědoma rizik s tím spojených

Odesláno

Ne, nepise to spravne a ani ty ne. je-li v tom levem pruhu vice nez jedno auto, uz se jedna o soubeh, tzn. muzu vpravo jet rychleji naprosto legalne. 

Citovat

Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (tzv. souběžná jízda); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

Citace ze zakona. nemuzu podjet jedno auto. ale souvislou radu ano - jedu v rezimu soubezne jizdy. Oni rychleji nemuzou, cimz plni definici. Ja rychleji ve svem pruhu muzu. (a tim spis, nejedu-li sam, jede-li za mnou byt jen jedno jedine auto, nebo prede mnou, delame druhou kolonu jedouci vpravo svou vlastni rychosti.

A stale plati, levy pruh je plny debilu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...