PaKr Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 @MJSytic proč bych měl? jenom jsem vyjádřil svůj dlouhodobý názor do čerstvé diskuze. a naopak - do kómatu teď upadnu. Po noční... Citovat
dracekvo Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) Dnes je nastaveno 130 a jezdí se 150. Kolik se asi bude jezdit až bude povoleno 150? Byl bych pro navýšení rychlosti. Ale jedině pouze v případě, když budou dálnice 3 proudé a policie bude vymáhat ježdění v pravo a strážce prostředního pruhu bude nekompromisně flastrovat. Vidím to pravidelně u prahy. V prostředním se nějaký exot vleče svých 110. V levém ho někdo předjíždí 125. A když chce člověk jet svých tempovatových 140, tak to musí brát pravým pruhem a ten omezenec v prostředním pruhu neuhne ani když ho z dálky vyblikám a pak ho s troubením podjedu. Furt si jede těch svých 110 uprostřed. Asi si myslí, že pravý je vyhražený pro kamiony. A nedovedu si představit jak budou koexistovat auta na dvouproudové dálnici, kde jezdí kamiony 90 a někdo kolem nich bude lítat 150+. To pak když se náhodou za tím kamionem zaseknete s něčím pomalejším, tak už nikdy nebudete mít šanci se vrátit do levého. A proměnlivé značení a měření je pěkná prasárna. To je akorát past na ty, co se náhodou nevšimnou, že je změněná rychlost. Bral bych to ještě, kdyby nejdříve bylo upozornění na překročení, tak jako např bliká informační radar při vjezdu do obce. V těchto případech o bezpečnost vůbec nejde. Vždy šlo jen o to, si namastit obecní pokladnu. Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem dracekvo BubakGS ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) Na promenlivy znaceni jsem zvyklej z nemecka. Tam to funguje dobre, ve spickach to snizi rychlost a rozsiri dalnici o odstavny pruh jako dalsi pruh navic, mimo spicky to zvedne rychlost (popr upne zrusi omezeni) a stahne zpatky pocet pruhu. Takhle ma podle me vypadat promenny znaceny. Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem sitler Dave_k, MJSytic, elton a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Dave_k Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 před 53 minutami, dracekvo napsal: A proměnlivé značení a měření je pěkná prasárna. To je akorát past na ty, co se náhodou nevšimnou, že je změněná rychlost. Bral bych to ještě, kdyby nejdříve bylo upozornění na překročení, tak jako např bliká informační radar při vjezdu do obce. V těchto případech o bezpečnost vůbec nejde. Vždy šlo jen o to, si namastit obecní pokladnu. No ono stačí sledovat jak se lidi chovají když je někde zúžení. 3km dopředu to hlásí cedule nad dálnicí. Pak přijde omezení na 100km/h a po něm na 80km/h. A 70% osobáků valí 130 až do zúžení. Tak je pak jasný proč se to během chvíle celý ucpe. ozzy56 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 27. listopad 2024 Autor Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) před 2 hodinami, dracekvo napsal: ..........A nedovedu si představit jak budou koexistovat auta na dvouproudové dálnici, kde jezdí kamiony 90 a někdo kolem nich bude lítat 150+...... Je čím dál více úseků, kde NA přes 3,5 t do levého pruhu nesmí a je tu jasná snaha je neustále rozšiřovat, takže se výhledově nebude čeho bát Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem Medvěd Citovat
dracekvo Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Ale o to vůbec nejde, že nesmí předjíždět kamion jiný kamion. Jde o to , že se na našich dvouproudových dálnicích budou míjet auta s takovým rozdílem rychlostí. Kamion pojede 80, mezi to se nacpe auto co pojede 110 a bude chtít předjíždět ten kamion a než stačí vybočit tak k němu přiletí někdo, kdo jede 160 a bude blikat jak magor, co že si dovolil ho zpomalit. Takže 150 klidně, ale jen tam, kde jsou 3 pruhy. Dave_k a sitler ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Před hodinou, Medvěd napsal: Je čím dál více úseků, kde NA přes 3,5 t do levého pruhu nesmí a je tu jasná snaha je neustále rozšiřovat, takže se výhledově nebude čeho bát tohle je naprosto silenej popupismus a vubec nic to neresi. Docili jedineho - vpravo bude kolona jedouci 70 a zleva se tam nikdo nikdy nepriradi zpatky. Tim padem se vlevo pojede kilem a fertig, protoze "ten nejpmalejsi" se mezi kamiony stejne nenacpe Citovat
Medvěd Odesláno 27. listopad 2024 Autor Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) Sitler - koukni se na to, jak se D1 v posledním roce zklidnila. Podle mě to omezení NA řeší hodně a k avízovaným špuntům, které i Ty zmiňuješ, nějak nedochází P. S. Na D1 jsem i několikrát týdně Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Porad je tam spousta useku,k de se predjet smi a da. Plosnej zakaz a rozsirujici to bude zhorsovat. A tim vic, cim vetsi bude rozdil mezi levym apravym pruhem. Uz ted je na spouste mist dost problem se dostat doleva, jakmile musis v pravem zpomalit (a jako ze musis, protoze te vetsina debilu radsi zavre, nez aby te nechala v klidu predjet) dracekvo a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) ...zil jsem v Reichu pres 10 let (2005-2016) a nikdy jsem nemel problem - lital jsem tam i 250 km/h - podvecer / malý provoz vcetne 2proudych dalnic a nestavalo se, ze by me to k.okot ve 110ti z praveho pustil pred rozhulakanou karu. To bylo v casech, kdy Severni Turecko bylo jeste pomerne dost nemecke a i provoz na silnicich tomu odpovidal. Dneska uz to neplati a dementu bez aspon elementarnich navyku, znalosti pravidel a schopnosti cokoliv primerene dodrzovat (vcetne trocha slusnosti) je tam uz taky hafo. U nas casteji potkavam debily trvale v levem ci prostrednim pri 110 - 120 km/h na tachu nez zoufalce, co mi to zpoza kamionu na par metrech poslou pred rozjeteho Riftera (obvykle 150 km/h na tachu na tempomat). Tenhle nesvar prameni spis ze dvou veci: skokan chce prejdet kamion, ale neni ochotny dat autu poradne napit - nekomu tam skoci a za sebou utvori vlacek "vlcaku" co ho pri uhnuti do prava zavrou pred dalsi kamion... ti rychlejsi nesundaji nohu z plynu, aby se i ten pomalejsi pred ty kamiony postupne dostal ale zaroven pomalejsi je debil, co neni ochotny zaplatit pul litru paliva aby teda kua chvili valil... Tohle treba v Reichu onehda fungovavalo tak, ze ten vpravo za kamionem mel odstup, zacal blikat ze chce predjet a nekdo v levem tu nohu z plynu vcas sundal... ten v pravem na to naopak slapnul a ve finale s trochou ohledu byli vsichni spokojeni.... ...coz je dneska utopie.... ..ale byly to hezke casy... Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem BubakGS Dave_k, Pepito a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 ja nevim no. V nemecku jsem nikdy nemel problem s tim, ze kdyz dost vcas psutim vpravo blinkr, ze chci doleva, ze by se tam neudelala dira, abych nemusel za kamionem na brzdy. U nas naprosto pravidelne a velmi casto stylem, ze mi debil jede vlevo povesenej na rohu auta, takze nemuzu nic nez slapnout do brzd. Obcas to resim tak, ze fakt zatopim pod kotel a narvu mu to na hulvata pred cumak, ale... Furt je to jen o tom, ze tady vladne totalni bezohlednost. A bohuzel, nez aby sem slo ze zapadu to lepsi, tak se uspesne *neumím psát slušně*i tamni provoz zvykama z vychodu. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 27. listopad 2024 Autor Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) Sitler - na D1 je zákaz jízdy NA v levém pruhu v podstatě od Říčan až do Brna. Předjíždět je možno pouze ve tříproudých úsecích, kde může NA max. do prostředního - tedy buďto tříproud Říčany - Mirošovice nebo různé stoupací pruhy v kopcích, jinak ale v rozmezi 6- 22 fakt ne-e (bo jináč notičky mínus a to dost bolí). Pánové drtiči km sklízí ovoce zaseté jejích bezohlednými kolegy, co měli potřebu předjíždět kolegu jedoucího o směšných 1 - 5 km pomaleji - kdyby předjížděli s rozumnějším rozdílem rychlostí, nikdy by k podobným omezením nedošlo. Že se celá slavná rekonstrukce D1 měla zrovna upravit v režimu 3 + 3 je známá pravda a že k tomu nedošlo víme taky všichni Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem Medvěd dracekvo a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 (upraveno) @sitler ...mno myslim ze dneska bys ten provoz ze soucasneho Severniho Turecka uz tady nechtel taky... Upraveno 27. listopad 2024 uživatelem BubakGS Citovat
sitler Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 @BubakGS vsak rikam, bohuzel se to lepsi neposunulo sem, ale to blby tam BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Taky mě dojímají ti co absolutně neumí jezdit plynule. Jedu dodávkou v pravým na tempomat 130, dojíždím osobák, kterej jede odhadem 120-125. Kouknu do zrcátka, v levým relativně volno ("xenony" 100-200m za mnou),dám levej blinkr a vybočím. Když su na úrovni toho osobáku zjištuju, že ten dement přidal (telefon na uchu) a jede víceméně stejně rychle jako já (stále tempomat) a "xenony" se blíží. Sešlápnu plyn, abych vyklidil levej, ale ten vedle mne taky. Valíme skoro 150. "xenony" už mám za prdelí. Takže pustím plyn nechám toho dementa vpravo poodjet abych mohl uhnout do pravýho. Mezitím už ten za mnou problikává dálkovejma a dojeli ho další dva. Takže asi tak. Nakonec ten dement sjíždí po 5 minutách k benzínce. Měl jsem 100 chutí sjet za ním a něco mu vysvětlit, ale to nakonec zavrhuju, protože by to stejně nepochopil a já se víc rozčilovat nehodlám. Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 28. listopad 2024 Odesláno 28. listopad 2024 98% řidičů si myslí, že řídí dobře... Pouhých 12% to o sobě opravdu může tvrdit, přičemž z těch 12% je 8% těch, kteří to školí nebo vyučují nebo tzv. dopravní experti.. bohužel 2% z těch 8 nejsou dobří ve svém oboru.. Z těch 12% jsou tedy 4% řidičů v celé ČR, ketří opravdu řídí dobře... - mají každodenní zkušenosti, rychlé reakce, předvídají.., nedodržují třeba striktně pravidla, ale rozhodně nejsou nebezpeční pro ostatní, ani pro plynulost provozu.. 4%...!!! Žalostný... Dave_k a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. listopad 2024 Odesláno 28. listopad 2024 No tak to je jasný, takového řidiče prostě nemáme šanci nikdo potkat. Weri 605 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 28. listopad 2024 Odesláno 28. listopad 2024 před 35 minutami, Weri 605 napsal: přičemž z těch 12% je 8% těch, kteří to školí nebo vyučují Ty nevíš, že kdo umí, ten to dělá a kdo neumí, ten to učí? Radek Hurvajz, radim.1008, Dave_k a 5 další ohodnotil 8 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. listopad 2024 Odesláno 28. listopad 2024 před 34 minutami, Weri 605 napsal: nedodržují třeba striktně pravidla, ale rozhodně nejsou nebezpeční pro ostatní, ani pro plynulost provozu.. když se dívám na sebe, tak se musím pochválit, nevypadám věru zle, prostě řidič jak má být oddie, RichVa, Weri 605 a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. listopad 2024 Odesláno 28. listopad 2024 (upraveno) Ale to zpíval Ivan toto teda až na toho řidiče Upraveno 28. listopad 2024 uživatelem Radek Hurvajz Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.