longstarr Odesláno 23. říjen 2024 Autor Odesláno 23. říjen 2024 Ted jsem si teprv vsimnul, ze otocnou paku maji pouze ty zvedaky 2T. Ten, co jsem nakonec vybral - BJC a Sixtol, co psal Ozzy, otocnou hlavu nemaji. Takze posledni dotaz Kdyz k tomu sezenu kratsi tycku (na chalupe u steny moc mista neni), zvladnu to zvednout treba s pakou jen 30 cm? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 No tak se do tý páčky opřeš větší silou. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 (upraveno) zvedneš, ale půjde to hůře...(kratší páka) jinak ten zvedák nemusí být kolmo k autu, dáš si ho jak potřebuješ ohledně místa... a ještě jedna věc, asi blbost co každý zná, ale--když máš garáž úzkou, kontroluj druhou stranu auta (tu co nezvedáš), bo se při zvedání velice rychle přibližuje ke zdi zpětným zrcátkem... Upraveno 23. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Medvěd, OK406, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 Vzhledem k tomu že hever musi popojiždět při zvedani a spouštění měl by být kolmo k autu, při otočení stranou přiliš moc hrozi vylomeni prahu kvuli tomu že hever nepopojede. Je to stejny jako když nebude na pevne podložce. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 mám to vyzkoušené, popojede v každé poloze, ale jak píšu nahoře--MUSI mít pod sebou rovnou a pevnou plochu, ten plech co používám je fakt super Milan+ ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 23. říjen 2024 Autor Odesláno 23. říjen 2024 (upraveno) Videl jsem i na yoube. Chlapik tam mel taky plech i s privarenym madlem. Na chalupu neco takoveho vymyslim a ve meste to bude na betonu Soused pod to dava zase desku, ale u mekeho drva bych mel strach, ze se kolecka zabori a nepopojede to. Takze za mne plech Upraveno 23. říjen 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 taky jsem si navařil madlo, bo ten plech je celkem těžký, abys ho bez madla našteloval jak potřebuješ , a když přijede kluk na mašině, dávám ho pod stojan motorky Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 23. říjen 2024 Odesláno 23. říjen 2024 Používám tenhle,dvoupíst třítuna,pod malý mám tuto desku,ale pod velký to musím udělat,to mám na beton do garáže. Do malého potřebuji novou pumpu,jen se dokopat k objednání. OK406 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. říjen 2024 Odesláno 24. říjen 2024 Mám tuten velký, chtěl jsem 2 pumpy a zdvih okolo 600mm, + spouštění přímo madlem. 4x pumpnu a 307 je nahoře. Je nízký, klasický jsem pod svojí 307 sw nenarval. Tahat ho ze sklepa je opruz, ale nervu ho ven každej tenjden... Páka je skládací na 2 kusy, jen se spodním dílem auto nezvednu, neutáhnu to Pak mám udělaný nájezdy ze 7mm plechu, unesou i naloženýho expedičního patrola. Jeden kousek má 40 kilo xD https://www.profigaraz.cz/pojizdny-zvedak-zaba/zvedak-3t-nizkoprofilovy-rockforce-80-508mm/ OK406 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. říjen 2024 Odesláno 24. říjen 2024 jsi mi připomněl ty nájezdy --ještě když jsem byl v pracovním procesu jsem si nájezdy svařil z plechu 4mm, byly super, dlouhé 120 cm, aby najelo i nízké auto a výška 35 cm, prostě pecka měly ale jednu vadu--sám jsem je neunesl , tak jsem je plazmou rozřezal a hodil do šrotu ještě v práci... Citovat
longstarr Odesláno 24. říjen 2024 Autor Odesláno 24. říjen 2024 Diky chlapi. Objednal jsem ten BJC. Chtel jsem puvodne taky nejaky velky, robustni s vysokym zdvihem, ale bohuzel zatim nemam zadnou garaz a jsem takovy kutil, co opravuje po chalupach, sem tam u garaze a nekdy na chate. Takze jsem bral hlavne podle vahy, vysky zdvihu v teto tride a ten kufrik taky bodne (nez se rozpadne). Vyska zdihu 385 mm snad bude stacit. Vse jsem zatim zvladal se zvedakem z rezervy, takze verim, ze toto musi byt dostacujici OK406 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
mmartinkovic Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 V 22. 10. 2024 at 18:17, P607Olda napsal: Otočná rukojeť je podle mne mínus - pomocí rukojeti ho tlačíš na místo a upřesňuješ, je lepší mít pevnou. Můj sen je toto, jediný problém, že běžný už mám... https://allegro.cz/nabidka/hever-pneumaticky-do-auta-3500kg-polstarovy-3-5t-snehulak-15696135089 Ja uz ho mam , a je to super.... Hafity a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 Dá se u toho nějak jemně ovlivnit výška zdvihu Trochu popiš zkušenosti.... Citovat
ozzy56 Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 dělal jsem s ním, prostě kolik povolíš ventil tolik spadne, něco jako kolik a jak rychle povolíš šroub na hydraulice..., samozřejmě musí být kompresor, což někoho kdo ho nemá omezuje..., jinak na zvedání pod prahem super, ale dávat ho třeba pod rameno atd. jde už hůře , po zvednutí se musí podložit kozou-špalkem atd., jako každý zvedák Citovat
mmartinkovic Odesláno 25. říjen 2024 Odesláno 25. říjen 2024 Vpredu to ma 2 kolieska, ktorymi si to mozem posuvat kde potrebujem, ovladanie zdvihu spustania je riadene 2 ventilmi, prvy - zdvihanie, druhy spuštanie. Vysku zdvihu si mozeš kdekolvek zastavit, stredovy tanier na umiestnenie na zdvij je rovnaky ako na ostatnych zdvihakoch, priemer cca 10cm, s gumou. max vyska zdvihu je pre taketo male zdvihaky asi standartne 350mm, na SUV je to malo, a na moje si musim aspon 10cm podlozit platne pod zdvihak. Inac je to stabilne, aj na maksom podlozi, rychlo sa to nafukne, samovahou vyfukne... Oproti beznym zdvihakom je to asi 10x rychlejsie, no treba mat privod vzduchu, ale ti lepsie vybaveny to maju, takze nie je problem... VID_20230321_180032.mp4 Hafity, OK406 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2024 Odesláno 26. říjen 2024 (upraveno) ještě připomenu zvedák, který jsem dostal na nějaké narozky či co--je to gumový pytel, který nafouknete hadicí nasazenou na výfuk vašeho auta, překvapivě rychle to zvedne auto na volnoběh motoru , navíc je plocha zvedání hodně rozložená , prostě pro zvednutí auta kvůli přehození kol atd. šikovná věc , fotky jsem tu dal, ale už to asi nenajdu Upraveno 26. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
longstarr Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 Ahojte chlapi. Po dlouhe dobe se vracim k tomuto tematu. Hever funuguje vyborne, akorat mam trochu problem s tema gumovyma podlozkama. K heveru mi poslali neco podobneho, jako je na obrazku. Problem je, ze auto vazi temer 2 tuny. Pri zvedani teda prah auta projede tou gumou jako nuz maslem a vesmes se auto zvedne az se opre prah o zelezo... Nemate typ na nejakou poradnou gumu, co vydrzi? Pripadne me napadlo udelat nejaky nadstavec z poradneho duboveho dreva? Citovat
P607Olda Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Kolečka si stříhám z dopravníku ze štěrkovny. Kombinace guma/textil, drží dobře. Možná by šlo i z pneumatiky. Upraveno 9. březen 2025 uživatelem P607Olda OK406 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.