Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ted jsem si teprv vsimnul, ze otocnou paku maji pouze ty zvedaky 2T.

Ten, co jsem nakonec vybral - BJC a Sixtol, co psal Ozzy, otocnou hlavu nemaji. Takze posledni dotaz 😂

Kdyz k tomu sezenu kratsi tycku (na chalupe u steny moc mista neni), zvladnu to zvednout treba s pakou jen 30 cm?

Odesláno (upraveno)

zvedneš, ale půjde to hůře...(kratší páka)

jinak ten zvedák nemusí být kolmo k autu, dáš si ho jak potřebuješ ohledně místa...

a ještě jedna věc, asi blbost co každý zná, ale--když máš garáž úzkou, kontroluj druhou stranu auta (tu co nezvedáš), bo se při zvedání velice rychle přibližuje ke zdi zpětným zrcátkem...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Vzhledem k tomu že hever musi popojiždět při zvedani a spouštění měl by být kolmo k autu, při otočení stranou přiliš moc hrozi vylomeni prahu kvuli tomu že hever nepopojede. Je to stejny jako když nebude na pevne podložce.

Odesláno (upraveno)

Videl jsem i na yoube. Chlapik tam mel taky plech i s privarenym madlem. Na chalupu neco takoveho vymyslim a ve meste to bude na betonu🙂 Soused pod to dava zase desku, ale u mekeho drva bych mel strach, ze se kolecka zabori a nepopojede to. Takze za mne plech💪

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Mám tuten velký, chtěl jsem 2 pumpy a zdvih okolo 600mm, + spouštění přímo madlem. 4x pumpnu a 307 je nahoře. Je nízký, klasický jsem pod svojí 307 sw nenarval. Tahat ho ze sklepa je opruz, ale nervu ho ven každej tenjden... 

Páka je skládací na 2 kusy, jen se spodním dílem auto nezvednu, neutáhnu to

Pak mám udělaný nájezdy ze 7mm plechu, unesou i naloženýho expedičního patrola. Jeden kousek má 40 kilo xD

https://www.profigaraz.cz/pojizdny-zvedak-zaba/zvedak-3t-nizkoprofilovy-rockforce-80-508mm/

Odesláno

jsi mi připomněl ty nájezdy 🙈--ještě když jsem byl v pracovním procesu jsem si nájezdy svařil z plechu 4mm, byly super, dlouhé 120 cm, aby najelo i nízké auto a výška 35 cm, prostě pecka 👍

měly ale jednu vadu--sám jsem je neunesl 🙈😂, tak jsem je plazmou rozřezal a hodil do šrotu ještě v práci...

Odesláno

Diky chlapi. Objednal jsem ten BJC. Chtel jsem puvodne taky nejaky velky, robustni s vysokym zdvihem, ale bohuzel zatim nemam zadnou garaz a jsem takovy kutil, co opravuje po chalupach, sem tam u garaze a nekdy na chate. Takze jsem bral hlavne podle vahy, vysky zdvihu v teto tride a ten kufrik taky bodne (nez se rozpadne).

Vyska zdihu 385 mm snad bude stacit. Vse jsem zatim zvladal se zvedakem z rezervy, takze verim, ze toto musi byt dostacujici🙂

Odesláno
V 22. 10. 2024 at 18:17, P607Olda napsal:

Otočná rukojeť je podle mne mínus - pomocí rukojeti ho tlačíš na místo a upřesňuješ, je lepší mít pevnou.

Můj sen je toto, jediný problém, že běžný už mám...

obrazek.thumb.png.6facea40bb2203cba9c579b28694a7c4.png

https://allegro.cz/nabidka/hever-pneumaticky-do-auta-3500kg-polstarovy-3-5t-snehulak-15696135089

Ja uz ho mam , a je to super.... 🙂 🙂 🙂

IMG_20230421_162450.jpg

Odesláno

dělal jsem s ním, prostě kolik povolíš ventil tolik spadne, něco jako kolik a jak rychle povolíš šroub na hydraulice..., samozřejmě musí být kompresor, což někoho kdo ho nemá omezuje..., jinak na zvedání pod prahem super, ale dávat ho třeba pod rameno atd. jde už hůře ,  po zvednutí se musí podložit kozou-špalkem atd., jako každý zvedák :)

Odesláno

Vpredu to ma 2 kolieska, ktorymi si to mozem posuvat kde potrebujem,
ovladanie zdvihu spustania je riadene 2 ventilmi, prvy - zdvihanie, druhy spuštanie.

Vysku zdvihu si mozeš kdekolvek zastavit,
stredovy tanier na umiestnenie na zdvij je rovnaky ako na ostatnych zdvihakoch, priemer cca 10cm, s gumou.

max vyska zdvihu je pre taketo male zdvihaky asi standartne 350mm, na SUV je to malo, a na moje si musim aspon 10cm podlozit platne pod zdvihak.
Inac je to stabilne, aj na maksom podlozi, rychlo sa to nafukne, samovahou vyfukne...
Oproti beznym zdvihakom je to asi 10x rychlejsie, no treba mat privod vzduchu, ale ti lepsie vybaveny to maju, takze nie je problem... 🙂 🙂 🙂

Odesláno (upraveno)

ještě připomenu zvedák, který jsem dostal na nějaké narozky či co--je to gumový pytel, který nafouknete hadicí nasazenou na výfuk vašeho auta, překvapivě rychle to zvedne auto na volnoběh motoru 👍, navíc je plocha zvedání hodně rozložená 👍, prostě pro zvednutí auta kvůli přehození kol atd. šikovná věc 👍, fotky jsem tu dal, ale už to asi nenajdu ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahojte chlapi. Po dlouhe dobe se vracim k tomuto tematu.

Hever funuguje vyborne, akorat mam trochu problem s tema gumovyma podlozkama. K heveru mi poslali neco podobneho, jako je na obrazku.

Problem je, ze auto vazi temer 2 tuny.

Pri zvedani teda prah auta projede tou gumou jako nuz maslem a vesmes se auto zvedne  az se opre prah o zelezo...

Nemate typ na nejakou poradnou gumu, co vydrzi?

Pripadne me napadlo udelat nejaky nadstavec z poradneho duboveho dreva?

Screenshot_2025-03-09-21-41-50-855-edit_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-03-09-21-41-06-488-edit_com.android.chrome.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...