Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozumíš tomu správně. Akorát by to znamenalo mít ten drahý diagnostický software nainstalovaný na NB servisáků a montérů.

Raději nebudu psát, jak často se nové Peugeoty (1,5HDi) s...u a kolik stojí opravy. Typicky roztržený řetízek (potkaný motor), závada AdBlue a prasklý filtr (sdružený FAP a AdBlue).

Spíše se mi jedná o klid pracovníků, kterým vyskočí závada někde u Aše, a klidu to nepřidá.

Od 308 jsme se už odklonili, kupujeme KIA Ceed (už 3 ks), zbývá vyřešit, čím nahradit Partnery. Moc smutné.

Odesláno

Tak základní závady by měli jít vyčíst pomocí univerzálního OBD2, ne?Takže objednat v číně příslušný počet adaptérů a řidičům nainstalovat od mobilu nějakou free apku na čtení a mazání poruch.

Jako my máme v práci citroeny, což je to samé. Ale že by to bylo v takovém stavu, že by se lidi báli vyjet bez diagnostiky. To bych asi spíš vyměnil servis.

Odesláno

stačí vyměnit značku aut, protože peugeot už není co byl, začal být poruchový od doby FAP a AdBlue--kdo to nevidí, tak je slepý, bohužel...,a benzínové tříválce nestojí za psaní vůbec..., ofiko peugeot prodejny přibírají najednou do portfolia korejce i číňany--proč asi ??  je fakt smutné, když člověk vidí, jak nejlepší diesel motor 2.0 HDi jde do kopru a všichni se tváří, že to tak má být , něco je někde špatně, řekl bych že PSA nabírá vodu, ale na horní palubě kapela furt hraje :roker

Odesláno (upraveno)

Bohužel ale třeba za Partnera (Riftera) moc náhradu nevidím - Citroen Berlingo, Toyota ProAce, ale i Opel Combo nebo Fiat Doblo jsou identická auta.

Takže zbývá VW Caddy a Ford Tourneo Connect (taky mezi sebou stejná auta) a co dál?

Dachna ?

P. S.

Ještě jsem v téhle velikosti viděl před Vánocema něco od Nissana, ale nevybavím si ani jak to vypadalo ani jestli to je taky nějaký klon nebo ne

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj ,neměl by někdo osvědčenou instalaci diagboxu 9.85 a novější bez vm....... Děkuji za odpověď.

Upraveno uživatelem zipan
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím, mám nainstalovanou 7.57 a mám problém načíst 2.O RHH 120kw. Tam by mohla pomoci 7.62 (vše vyčteno z tohoto fŕa . děkuji). Kde to ale teď roste? Já kdysi instaloval tu svou postupnými updaty a vyšší updaty už nemám. Podaríte? Mám to ve virtuálu VMWare, je to sice pomalé, ale rychle se obnoví poškozená insyalace nebo přenese na nový NB, v neposlední řadě lze snadno mít několik virtuálů s různými verzemi. Jen sehnat tu 7.62. Díky Milan

Odesláno
V 4. 1. 2024 at 7:41, dracekvo napsal:

Tak základní závady by měli jít vyčíst pomocí univerzálního OBD2, ne?Takže objednat v číně příslušný počet adaptérů a řidičům nainstalovat od mobilu nějakou free apku na čtení a mazání poruch.

Jako my máme v práci citroeny, což je to samé. Ale že by to bylo v takovém stavu, že by se lidi báli vyjet bez diagnostiky. To bych asi spíš vyměnil servis.

No ono spíš bude o tom že @P607Olda lidi jsou  nejspíš montéři nebo nějací technici kteří přeci jen mají k technice asi trochu jiný vztah než běžný uživatel auta který se živí jako obchodní cestující nebo kancelářská síla.  

Oldo pokud je to takhle tak bych šel cestou nějaké " hračky" typu ELM27 které se dnes už dělají i jako BT a když k tomu vylosuješ trochu jinej než free program do mobilu tak to tyhle základy na co bys to potřeboval bude umět vyčíst s tím že dotyčný by si zavolal do servisu hele vyčetl jsem to píše to tohle a tohle a servisák řekne jo v pohodě smázni to a pojeď nebo okamžitě stop odtah na dílnu. 

Odesláno

@Vena garážmistr zlaty slova :) , ty univerzalni ELM hracky jsou tak nejak ok na ty uplne nejzakladnejsi udaje, na nejaky obecny kody a tak, ale i tak rady hlasi nesmysly - neumeji to spravne prelozit. Jako uplne nejzakaldnejsi orientace, dejem tomu. Ale nic vic (napr na dovoleny jsme tim diagnostikovali maly tlak na 3. vstriku a vedelo se, ze to newbude fatal pro motor s tim pokracovat dal v ceste. Ale servisovat podle toho nejde.)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim panove, poridil jsem si z Ciny diagnostiku ale za boha s ni nemohu nic naprogramovat. Vzdy kdyz se k necemu dostanu a proklikam se, tak zustanu na kroku viz foto a kdyz odkliknu aj to, tak me to vrati zpet na vyber preprogramovani a dalsich a zase znovu a furt nic. Zjistil jsem ze to ma jen jednu desku a idealne by to melo mit dve aby to bylo tak nejak full. Muze to byt tim nebo jsem jen netrefil zadny vhodny software? Zkusil jsem nekolik verzi jak klasiku tak i pres virtual a kdyz uz me to neotravuje s hlaskou ze to potrebuje internet tak se to proste nikam nedostane. Nebo muze to treba byt spatnym vyberem modelu? Mam 207cc a najizdim pres moznost 207can, je to ok? Poprve jsem zkousel 207+ ale to mi toho taky moc nereklo.

IMG_20240520_143043985.jpg

Odesláno

Jakou verzí se mi prosím podaří načíst chyby Peugeotu 5008 r.v. 2020? Dnes jsem zkoušel svůj dlouho nainstalovaný Diagbox 7.62 a měl jsem smůlu. Automatická detekce nefungovala a při ručním výběru staršího modelu to většinu počítačů neumělo načíst.

• O 5 týdnů později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Krásný den. Mám dotaz. Mám doma CItroena C4 a k tomu diagnostiku kabel s novým FW takže na ní běží lexia i Diagbox. Na citroenu vše OK. Dnes jsem kupil na lítání do práce malého peugeotka 206 rok 11/1999

Zkoušel jsem diagbox ale ten to auto nenajde. Jaky soft na to jde. Nemá někdo link? Díky

Odesláno

Zdravim - kvuli problemu se strechou na P206cc shanim diagnostiku - nechce se mi brat primo z ciny kvuli dobe dodani, proclivani a moznemu placeni DPH a cla,...

Bude s autem fungovat tato diagnostika, nebo doporucite jinou?

https://aukro.cz/diagnostika-pro-peugeot-a-citroen-lexia-3-7045065854

Pripadne kdyby mel nekdo z okoli Moravskeho Krumlova, Ivancic,... diagnostiku a mel by chvili casu se na to mrknout?

Odesláno

Ja bral z Ciny asi za 1300 a nikdo nic neresil a hlavne dph platis uz automaticky pri nakupu. Takze kdyz by ti dosla nejaka vyzva k necemu tak si to udelas sam pres apku zdarma. Takze v tomhle bych problem nevidel. Spis bych ale pocital s tim ze to muze byt smejd jako u me. Z nekolika dni zkouseni vsech moznych verzi softwaru se mi to podarilo pripojit k autu jednou a od te doby nic. Jako Cinan vratil penize a priste si radsi priplatim za o neco lepsi.

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, Hellcooper napsal:

Ja bral z Ciny asi za 1300 a nikdo nic neresil a hlavne dph platis uz automaticky pri nakupu. Takze kdyz by ti dosla nejaka vyzva k necemu tak si to udelas sam pres apku zdarma. Takze v tomhle bych problem nevidel. Spis bych ale pocital s tim ze to muze byt smejd jako u me. Z nekolika dni zkouseni vsech moznych verzi softwaru se mi to podarilo pripojit k autu jednou a od te doby nic. Jako Cinan vratil penize a priste si radsi priplatim za o neco lepsi.

a co myslis ze maji ti prekupnici v na alegru,aukru, bazosi atd ??
pokud chces kvalitu tak origo z francije za 30 tisic plus :D

@Tomashek tak ted to nekdo napichne a pak si poridis na dalsi hrani :D

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...