Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

Hmm parkovák je připraven. Co na to napsat? Když jsme mi "starší" začínali jezdit tak tento vynález nebyl na žádném autě nikde na světě. To znamenalo, že jsme byli nuceni se naučit parkovat podle zrcátek s ohledem na velikost řízeného auta kontra použitelné místo. Také výhled dozadu byl důležitý. U mého prvního vozu Š 100 to celkem šlo. U mého druhého Š 110 R to už byl celkem oříšek. Na Rko jsem si alespoň dodělal zadní stěrač, protože za deště dozadu nebylo vnitřním zrcátkem vůbec nic vidět. Na druhou stranu si myslím, že jsme se parkovat couváním dost dobře naučili. Vnímání velikosti auta bylo nutné. Dnes jsou v autech všelijaké čidla hlásící tu překážku před nebo za autem případně něco ve slepém úhlu po stranách. Já mám trochu obavy aby se to neodrazilo ve schopnostech bezpečně se pohybovat v dnešním velkém silničním provozu nově začínajících řidičů. Já nejsem proti používání třeba té signalizace parkováku. Od doby kdy se tento doplněk dal pořídit tak jej mám na všech vozech které jsou v rodině. Když dávám mojí DS4 do garáže tak mi to v autě řve (signalizuje) trvalým tónem překážku na všech čtyřech rozích karoserie. Jen mi tak trochu v hlavě rotuje zda by se to s tou elektronickou pomocí nemělo moc přehánět. Také jsem si už mnohokrát všiml jak se dnes v autoškolách učí parkovat. Couváním do prostoru kam se vejde autobus se toho asi moc nejde naučit. Kde je doba autoškoly Svazarmu v Teplicích kdy jsme museli na její dvůr projíždět dlouhým průjezdem vozy Praga V3S nebo S5T. Mezera mezi vnějšími zrcátky a stěnou průjezdu byla minimální. Ne opravdu nejsem proti pomocníkům v řízení jen si myslím, že má řidič dobře a bezpečně řídit i bez nich.                         

Odesláno

@JVT ja tam objevil připravu , zjistil sem ze dodelat to dneska uz je za pakatel ( ta puvodni lista v narazniku se mi stejne nelibila byla takova flekata )  , vermi ze po zkusenostech s nasi dcerou je uplne jedno jestli tam nejaky asistent je nebo neni 😁

Odesláno (upraveno)

začínám mít taky ten pocit a to tu nedávám zatím vše... :D 

ale kosmetiku nějak extra neřeším , chci jen aby to měl podvozkově a motorově prostě vcajku . Je to moje milované dítě. 

Upraveno uživatelem Pe.Tr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...