Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Velký naftový kombík (manuál) do 100 000 Kč max.

Velký naftový kombík do 100 000 Kč max.  

12 hlasů

1. 1. Anketa k tématu

• Mondeo
    • Insignia
    • Octavia II.
    • Superb II.
      0
    • Jiné (do komentářů prosím upřesnit)

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Asi by to chtělo rady ohledně auta rozdělit na:

- velikost

- palivo

Mimochodem Focus Combi v benzínu, kupovaný jako čtyřletý, je nejhorší kýbl, který jsem měl.... Tedy vlastně ještě mám....

Odesláno

@Pe.Tr nápad asi dobrý, ale asi by to mohlo vést ke zbytečným neshodám. O času využití auta, natankování a případných škodách... 

Kdo z nás nechtěl co nejdřív mít vlastní káru? Takže mladému rozumím. Ale ( to jsem ráno nepsal) asi bych tak na první ( dva ) roky doporučil něco menšího a levnějšího ( na vyježdění )

Ale furt nechápu, proč by auto za tyhle peníze mělo být na rozpadnutí, že by měly upadnout dveře nebo že by prošlápnul podlahu? Tak snad  vybere to nejlepší za dané peníze.

No pokud Mondeo, tak asi bych se jel podívat na tyhle dvě :

https://www.tipcars.com/ford-mondeo/kombi/nafta/ford-mondeo-2-0tdci-51958162.html

https://www.tipcars.com/ford-mondeo/kombi/nafta/ford-mondeo-2-0tdci-51958404.html

Nebo na tohle: 

https://www.tipcars.com/ford-mondeo/kombi/nafta/ford-mondeo-combi-1-8-tdci-klima-zaves-11777350.html

Ale to první ( 4AR...) se mi tak zamlouvá nejvíc. Ale chce to pochopitelně vidět naživo.

Odesláno (upraveno)

Jak jsem rád za své rozhodnutí. Mladej dostal malé benzinové auto za třicet, ať se s ním naučí a pak si pořídí co chce sám, klidně za rok - dva. Taky jsem nechtěl, aby se učil na mém, které je drahé jen se na něj podívám a ani na druhém autě, které je naftové. Benzin je benzin.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno
před 46 minutami, Péťa napsal:

benzinové auto za dvacku,

Ještě tak za třicet, většinou to doporučuji, když se mě někdo ptá na první auto. Ještě ideálně, když to má aspoň na rok technickou. V " našich vodách" tak doporučuji 206 / 307, ale každý ať si vybere co chce.

Odesláno

@PaKr Jak jsi to stihnul? Já to zeditoval a ty stejně máš v citaci dvacku :D A máš pravdu, dvacet byla původní představa, nakonec bylo auto skoro za 30 + k tomu nějaký servis. Ale letos na jaře jsme bez problémů prošli STK bez známostí, bez závad.

Omlouvám se Medvědovi za off-topic. Ale trvám si na tom, že bych opět šel touhle cestou, např. @Hugo Boss má mraky zajímavých aut.

Odesláno (upraveno)

@PaKr na mondeo foru jsem dost dlouho, abych videl, co lidi resi za problemy s takovym autem. Velky voci, mam mondeo za 100 tacu a pak brecej, protoze se tam neustale neco sype a kdyz to pak sectou, tak jen cumi na ty ceny....... Neni ti divny, ze auto s podobnym najezdem co jsem mel ja, cili 240+ jsem ja prodal za 185 a na bazaru se nabizi za 85? Vykupka tak 45. Ten rozdil 100 tisic ti neudela vybava ani motor, tech 2,2 se prodava hafo. Jasne, ja to mel v plny palbe (ale to taky nikdo kvuli servisu moc nechce, protoze vse je plus 100 procent v dilech, jen tlumice vychazi na 40 000), ale i tak..... v dobe nakupu sveho jsem si taky mohl koupit podobne za 250, ale misto toho jsem za to sve dal 360 a jediny co jsem resil vetsiho, byl klimakompresor, ale i ten vysel na 22000. A tech stejnych 22 000 to muze stat i na to 2,0 mondeo, a je to jen kompresor, spojka od toho kompresoru stala 6 0000. Kde jsou vstriky, turbo, dpf tyhle auta myslim jeste nemaj.... ale kazdeho vec. Za me blbost.

Edit: @Pe.Trto sdilene auto minimalne do zacatku mne taky napadlo, zvlaste kdyz Medved pise, ze stalo 5500 EUR, Mazda stala 6500 a o Dodge se netreba bavit, ale holkam bych treba Mazdu casem az dorostou v klidu pujcil. Konec koncu, taky jsem si od taty ze zacatku pujcoval Formana, nez jsem ho od nej za 45 koupil a hned prvni mesic jsem s nim v zatacce trefil Tatru :D . Kazdopadne kdyz se neco objevi na mondeo foru, dam Medvedovi vedet, jeho boj.

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

@Medvěd Kde bude junior parkovat? A když to bude odstavené na špalkách, kde to bude mít, než to opraví?

Starší syn má Mondeo v naftě, koupil ho od kolegy za 60 tisíc a za dva roky do něj nasypal dalších 60 a to si vše dělá sám a použvá neoriginální díly. A přesto má nefunkční klimačku a další věci co už nechce řešit. Řešil jenom podstatné věci. Podvozek, brzdy, řízení, motor a podobně.

Už by to nechtěl.

A když opravoval tak třeba měsíc bez auta a stálo u nás na dvoře.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

po autoškole jsem koupil dceři ojetou Corsu C 1.0 benz. třídveřák až v Luhačovicích , sama si ji vybrala--prý mi to bude splácet, asi tak dvakrát to vyšlo a pak už jí to nějak nevycházelo, no holka 🙈😂, tak jsem jí to i servisoval a kupoval benzín někdy 🙈, dodnes na to auto vzpomínáme s vděkem a za olivovou Corsou se i ohlédnu, dělal jsem jen oleje a filtry, dal jsem do nákupu radši více, než ty prachy pak vrážet do dílů a ležet pod tím :)

kluk se mě vůbec na nic neptal, jednou přijel s autem že ho ho má z bazaru na půjčku a fertig, sem tam jsem mu s něčím poradil--ale pomáhat nechtěl, pak mu dali služební a svoje auto cca 25 roků nemá ;)

Odesláno

Jelikož je to teprve nějakých 10 let co jsem si udělal řidičák a řešil své první auto, trochu k tématu přispěju.. V rodině jsme tehdy měli jedno auto - 406 break s asi 250tkm, s taťkou jsem se dohodl, že mi jí za 25k nechá a on si pořídil 407sw. Jenže jsem byl mladý nevyježděný ucho a svou chybou (nedání přednosti - špatně vyhodnocená křižovatka) jsem auto zrušil už po měsíci, bohužel tak že se oprava fakt nevyplatila.. Abych z řízení nevypadl, taťka mě tehdy nutil jezdit ale já se bál, protože jeho 407 byla fakt v topu :) takže mi poskytl půjčku a sehnali jsme 306 hatch za 35k + nějaký prvnitní servis (hlavně rozvody a brzdy) vyšel na 15k.. A byla to nejlepší volba, to auto jsem měl dva roky za které jsem se na něm tak nějak vyjezdil, servisně mě nesežralo (přece jen jsem na začátku tolik nenajezdil) a uspořádal si myšlenky v tom, jaké auto bych do budoucna chtěl a reálně potřeboval. 

Abych to shrnul - už tehdy mě to auto vyšlo na 50k + pojistka byla nějakých 6k protože jsem to měl napsaný na taťku ještě, a to nebylo v bůhvíjak skvělým stavu - klima KO, unavený turbo a dost kosmetiky.. A to byla 306 z 99 roku, proto se přikláním k názorům že tyhle vybrané modely co máš do 100k se vším všudy (když odečtu něco na prvotní servis, povko, parkovací oprávnění tak to je minimálně 25k, spíš víc) fakt neseženeš aby to za něco stálo. Zároveň chápu že nechceš aby mlaďas jezdil sám tvým autem :) Zkusil bych to přehodnotit, na něco obyčejnějšího co nebude takové velké finanční riziko.. 

Odesláno
před 4 hodinami, sitler napsal:

Jinymi slovy, jen chce potvrdit, ze vylitany naftovy mondeo je super volba. ok. Hodne stesti. Jako trenazer servisu staryho dieslu to fungovat bude dobre, jako trenazer prace na mrtvym podvozku asi taky.

Ne, není to tak

Ale Vaše plky o tom, jestli je nebo není naftový auto dobrá volba jsou úplně mimo téma, na který jsem se ptal.
O srovnání výběru z daných modelů jsem se tu nedozvěděl takřka nic, za to jsem se tu dočetl jakej nesmysl chci páchat a to od pisálků, kteří mají touhu vnutit svou pravdu v podstatě jakýmkoli tlakem a pak jejich ješitnost není schopna ztrávit, že jejich bláboly může někdo s klidem angličana ignorovat. Nikdo z Vás to auto platit nebude, servis financovat taky ne - tak proč tolik zbytečných vášní?
S provozem naftových aut mám osobně dlouholeté zkušenosti a proto opravdu nemám chuť ani potřebu mladýmu jeho volbu vymlouvat - on je momentálně ve stavu natěšenýho kluka a i já si myslím, že se i v tom finančním limitu dá vybrat auto, co bude rok - dva rozumně sloužit
Naposledy upozorňuju, že to auto NEKUPUJU já, jen půjčuju část peněz a pomůžu s výběrem. Pokud Pavel bude mít auto, které si přeje, bude se k němu chovat jinak než k plechovce, která mu nic neříká a kterou mu táta pod nátlakem jeho kamarádů vnutil.
To Rikic - asi rozumím, možná dokonce budeme muset jít finančně ještě níž než těch předpokládaných 100 000 Kč (dohoda o našetření a našem příspěvku je jasná) a pak se bude otázka co a za kolik koupit týkat úplně jiných modelů aut.

Odesláno

Plky ? Většinou ti to tu píší fotříci co si tím už prošli nebo kluci co se vtom pohybují a vzhledem k tomu, že si psal, že nejsi penězoser tak ti za sebe říkám, že se tak chováš.

@sitler to napsal přesně. 

Jak píšeš, tvoje volba - tvůj boj .

Jdu věnovat čas něčemu smysluplnějšímu .  

Odesláno

@Medvěd napises "neni to tak", a pak to celym odstavcem potvrdis, ze to tak je :D  .

Ja jako chapu, ze si Pavel vysnil velky auto s motorem, ale mel bys mit dost rozumu na to mu rict, ze ac to presne zapada i do tve predstavy auta, tak ze je to uplna kravina, protoze sance, ze v tehle cene sezenes slusne auto je proste miziva. Opakuju, ze resis auto za mene nez desetinu puvodni ceny a 15 let a starsi, bez historie.  A tak nejam bych cekal, ze kdyz je na stiru s financema, ze bude chtit neco, co mu poslouzi dyl nez rok, dva... a pak to bude zraly na vrakac.

Ale jak psal Pe.Tr, tvuj boj, vase prachy... me je po tom prd. Ja to platit a zivit nebudu. Ze zacatku jsem mel pocit, ze chces nazor, ale chces realne jen opravdu slyset, ze je to skvela volba. Takze tedy podle zadani - "je to super volba, neni nic lepsiho, nez 15 let stary 2.0 TDCi Mondeo"

Odesláno
před 1 hodinou, Medvěd napsal:

i v tom finančním limitu dá vybrat auto, co bude rok - dva rozumně sloužit

Právě proto bych koupil co nejlevnější. Na rok, dva...

Ale znáš mě, nedokáži poradit s autem, to je na vás.

Odesláno
před 3 hodinami, oddie napsal:

Když už je řeč o Fordu, přítelkyni jsme našli pěkný Fusion v 1,4 benzínu za 70, akorát to by mladej kluk asi neocenil 🤣

To je pravda. Podobně jako např. Berlu, Parťáka nebo 1007

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...