petrinza Odesláno 31. leden Autor Odesláno 31. leden Už mi ta extrémní zima přestává bavit. Dnes vycházka po Pärnu, celkem 2,5 hodiny, za teplot -16 až -13. Jednu ze dvou místních zajímavostí, galerii moderního umění, jsme vynechali, to by Kiru nebavilo. Ale věnovali jsme čas té druhé - minizoo. Kiře i Šárce se tam moc líbilo, I když jsou tam jen plazi, želvy a pavouci. A taky majitel, který jezdíval dříve každý únor do Plzně a lehce pod parou se chtěl věnovat návštěvníkům ze spřátelené země úplně maximálně. Teď se povalujeme na pokoji a čteme pohádky. Párkrát v životě jsme už někde byli jen s baťůžkem a přesunovali se MHD, ale s takhle malým děckem, které daleko nedojde a s takovou hromadou zavazadel to není žádná legrace být pěšákem. Pepito, PaKr, BubakGS a 6 další ohodnotil 9 Citovat
petrinza Odesláno 1. únor Autor Odesláno 1. únor Vrátili jsme se z nedělní tříhodinové procházky. Kolem 11.00 bylo -21, ale oteplilo se na -13. Dost času jsme strávili v nákupáku, potřebovali jsme lékárnu, drogerii,potraviny a spojili to s obědem. Koukal jsem na Google, asi ani tady není tohle počasí úplně normální, neboť pan Google říká, že v únoru je tady průměrná teplota -5, ale cestovatel by raději měl být připraven i na maximálku -9,2. Přijde mi neuvěřitelné, že jsme se tu i na 3 cestách koupali v moři. Sluníčko svítilo a zašli jsme se podívat i na místní řeku. Je komplet zamrzlé a rybáři si v ledu navrtávají díry a chytají ryby. Z docházejících prášků jsou největší problém ty na tlak. Řešíme to tak, že teď o víkendu je vynecháváme a necháváme si je na pondělí a úterý. Je lepší snášet následky teď, než během cesty. U mě zatím ok, Šárka nějaké následky pociťuje. Malá je z dobrodružství s dědečkem a babičkou nadšená, nestýská se jí a říká, že si dovolenou užívá. radim.1008, Péťa, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor Včera jsem schválně koukal do mapy, kde jste, jestli je to v Estonsku město Pärne, tak to je nějakých 15h čistý cesty. Počítám to od nás. To je ještě pěkná štreka. Kdyby to bylo na severu Polska... Citovat
PaKr Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor Taky jsem se díval, ode mě je to asi 13 hodin - podle map - s nějakýma pauzama bych to viděl tak 15 - 16 hodin. Leda bych tak zítra nešel do práce Citovat
petrinza Odesláno 1. únor Autor Odesláno 1. únor Už jsem taky koukal. Vrátit vnučku je něco přes 1500 km,15,5 hod.jízdy. A pak hoďka domů. Zvažuju jet, co to půjde, není to nereálné. Otázka je, jestli se Scala zítra rozjede. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. únor Odesláno 1. únor pokud se nemůžeš střídat za volantem, jak jsi psal, nejel bych to v kuse a to mám za sebou mraky nočních šichet s T 148, navíc máš v autě vnučku Citovat
petrinza Odesláno 1. únor Autor Odesláno 1. únor V noci, když bude malá spát, by se střídat asi dalo. A večer se vždycky nechá najít třeba přes booking něco na noční odpočinek. Už jsme zvládli i samoobslužný check in o půlnoci. Bohužel špatné zprávy máme i z domova. Náš " kočičí hlídač" hlásí, že od pátku se naše kočka nedotkla žrádlo a i záchody jsou prázdné. Britská modrá, 16,5 let. Už loni na podzim nám veterinářka říkala, že v rámci toho plemene je technicky řečeno za hranicí technologické životnosti. A posledního tři čtvrtě roku je to stárnutí znát skoro ze dne na den. V létě nás po dovolené ještě vítala i tím, že za námi v noci přišla do patra, ale už naposled, někdy od podzimu už se při vítání nechtěla nechat vzít do náručí, od Vánoc už nás ani nevítá, jen nás vezme na vědomí, a před odjezdem už ani nechtěla dobroty. Doufal jsem, že se ještě po návratu potkáme. Dneska by to tak ještě bylo. Tak uvidíme, nahlas o tom před malou nemluvíme. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. únor Odesláno 2. únor No hele vím že jste zkušený cestovatelé ale tím víc mě to přijde jako bláznovství skočit za volant a valit 15-16 hodin v cuku. Tím spíš když máš postaráno dovolenou malá do školky taky spěchat asi nepotřebuje takže to jestli dojedeš v úterý nebo ve středu je asi jedno pokud Ti teda v pondělí v nějakým rozumným čase uvolní auto ze servisu. A další věc je že Vám dochází tablety který Vás drží ve formě což může mít taky na to jak se bude řídit vliv. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 2. únor Autor Odesláno 2. únor Tak stačilo by si to rozdělit na dvě etapy a s nějakým odpočinkem na hotýlku se snídaní dorazit zítra večer. Na doplnění zásob léků se pracuje, protože čas odjezdu je stále nejistý. Ve 12.00 jsme se přesunuli z hotelu do servisu. Na auto dnes ještě ani nesáhli, přednost mají auta znepojízdněná mrazem. Za chvilku si Scalu natáhnou na halu. Tak jsem alespoň zkontroloval domácí Range Rover servis, jak pokračují s panem Beruškou. Neudělali nic, protože technik, s kterým jsem si to odsouhlasil, než cokoliv udělal, onemocněl zápalem plic.. Citovat
petrinza Odesláno 2. únor Autor Odesláno 2. únor To je náš oblíbený "sloní" hotel v Rize. Z Pärnu jsme vyrazili těsně před šestou, tohle bylo asi poslední místo, kde mimo přespání s malým děckem se dá i navečeřet. Pepito, PaKr, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 3. únor Autor Odesláno 3. únor Jo jo, Scalou. Po tom, co nás nechali přebalit zavazadla a koupit si letenky, protože budou muset objednat nějaký solenoid, což zabere další 3-5 dnů, někoho napadlo vymontovat ten díl z auta na show roomu. Pepito, RichVa a Péťa ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 3. únor Odesláno 3. únor Tak šťastný zbytek cesty podobně kdysi spravili našim 206 v Bulharsku akorát Bulhaři to zvládli během soboty. Prý auto začalo nějak vynechávat atd., pak táta uviděl nějakou dílnu, tak tam zastavili a za chvíli se dozvěděli, že odešla zapalovací lišta. Nebyl problém objednat novou, ale byli by tam " až " do pondělí, pak jeden mechanik někam odjel na kole a za chvíli přijel citroenem přehodili lištu z citroenu a naši mohli pokračovat Pepito, Péťa, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 3. únor Autor Odesláno 3. únor (upraveno) Zdravíme z domova. Kira už je doma dávno a spinká, my před chvílí vyložili a dali auto do garáže. Nakonec těch 1300 km z Rigy bylo pohodových, malá to dala, velká to dala, Scala to dala a já taky. Dojezd nám ještě zpestřilo sněžení u Staré Boleslavi, ale bylo to nic proti klouzání na polárním kruhu. Fotek moc nemám, já hlavně natáčel a řídil, snad se film povede. Jo a kočka - žije. Vypadá zase víc životem unavená, ale s naším příjezdem trochu pookřála. Dočkala se nás. Upraveno 3. únor uživatelem petrinza Charlie 607, Hafity, PaKr a 6 další ohodnotil 9 Citovat
BubakGS Odesláno 3. únor Odesláno 3. únor ..jak říká jistý olomoucký cestovatel... ...zážitek nemusí být nutně pozitivní, hlavně když je silný.... Dobře vy! Veverka, Hafity a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
petrinza Odesláno 4. únor Autor Odesláno 4. únor (upraveno) Dneska volala dcera, až bude chvilka, chce si poslechnout, jak vlastně výlet probíhal. Vnučka sama moc nevypráví, tak dcera zkouší cílené dotazy. Pak se malá rozvypráví. Sama od sebe vyprávěla jen, že s dědou po večeři krkali a byla to děsná sranda. Upraveno 4. únor uživatelem petrinza Milan+, Péťa, RichVa a 4 další ohodnotil 7 Citovat
petrinza Odesláno 5. únor Autor Odesláno 5. únor Dneska nás kočička opustila. Po 16 letech a 5 měsících. Dočkala se našeho návratu z cest. Neodešla bezmocně vleže, ale ve skoku na gauč v mém pokoji, nejspíš jen chvilku před tím, než jsem přišel z práce. Citovat
petrinza Odesláno 12. únor Autor Odesláno 12. únor Konečně přišel ten den, kdy byl v servisu připraven k vyzvednutí pan Beruška. Kousek jsem ho projel, zdá se OK, tak snad teď nějaký čas vydrží nezlobit Veverka, RichVa, Medvěd a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.