Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@jirka307

Ale, pokud to dobře chápu, STK jsi prošel a teď máš dva roky na to, abys dal údaje do souladu.

@Radek Hurvajz tu situaci popsal přesně. Neuvěřitelný debilové to jsou!

A ještě je problém, že pořádně nefungují systémy, kde by si občan mohl údaje ověřit, jestli je má v pořádku. A ti starší už vůbec...

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

pruser je, ze v ty databazi neni bordel ted po novu. Ten bordel je v ni dlouhy roky a kazdej na to sral. Ta databaze se nezavedla ted kvuli te zmene.

Proto rikam, ze cela slavna ceksa digitalizace je na urovni lokalni kartotety, jeste vedeny uplnym dementem, co neumi pulku pismenek cist a druhou psat.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Neda me to a vy se me divite ze jsem na cokoliv noveho od IT doslova ALERGICKEJ ;)
STK mame na dva roky i s razitkem hotove z minuleho roku a snad - SNAD ten neporadek daji do "hro ma dy" za dalsi dva roky ....

Poznamka byt pracovnikem na regirstu STK ci u PCE ale i MP je asi ted zrovna opruz.

Tak ze od ruzoveho :papa

Odesláno

Nedaji to dohromady, nemaji jak. To by tam musel doslova kazdy naklusat a nechat si to opravit. Nikdy to nebylo v poradku. Urednici nebudou prochazet zaznamy velkych TP a porovnavat to s databazi, zda to na sebe presne sedi. 

Odesláno (upraveno)

Tak proč to kua nemuže udělat ten technik na STK, nebo ať mu dají k ruce uředníka kterej to tam na místě naklepe, za dva roky by to měli hotový, když už to takhle podělali za těch x let zpět.

Stejně po provedené kontrole čekám ještě asi 8 minut až uplyne předepsaný čas, takže prostor by tu byl.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

ale no tak... snad nejses tak naivni, ze by se to jako melo resit nejak, aby to bylo efektivni a funkcni? Ses dost starej na to, aby byl jeste naivni ohledne statni spravy a jejich efektivity.

Odesláno

Já vám to říkal,že ourada se z teplyho místa nenechá vyhnat...teď mají práci na další čtyři roky...no a pak...pak to zruší nebo změní 😁🤪

Odesláno

Pecka. Jako nedělal jsem si iluze, že by nějaká taková změna systému proběhla bez problémů, ale tohle jsem si teda nedokázal představil ani ve zlém snu. Sebereme lidem TP, do systémů zadáme jen půlku údajů a následně budeme lidi buzerovat, aby i když sami vůbec nic nezpůsobili, ve svém vlastním volnu museli přijít na úřad to řešit - a pokud nebudou mít ani kopii toho TP, tak to dokládat kdovíjak - pokud si jim nějaké údaje rovnou "neztratí". Jako fakt nářez...

No, kdo jde na STK a zatím ještě má TP má ještě docela výhodu - viz "„I když se objeví nesoulad informací s registrem silničních vozidel, technik kontrolu provede. Navíc nafotí technický průkaz do informačního systému technických prohlídek a následně dojde zdarma k odstranění nesrovnalostí,“ říká Litová." Kdo se chystáte na STK, tohle si vytiskněte - v tomhle bordelu je totiž klidně možné, že to technik nebude vědět, nedělám si iluze, že by dostali metodický pokyn a navíc jich je spoustu ani moc nečte (sám jsem nedávno jednomu tisknul ten o počtu míst vs počtu sedadel - asi 5 let starý... ).

Odesláno (upraveno)

Obávám se, že to nebude tak jednoduché. STK je soukromá firma, bude se další práci bránit. I když jim to je prd platný (viz např. focení automobilů, povinné kamery,...), bude chvíli trvat, než se do nějakého dopisování dat pustí. V tuto chvíli pravděpodobně ani nemají přístup do systému s právy zápisu.  Ani dnes se od nich nedostane informace o provedené STK online do registru vozidel, ale chvíli to trvá.

Nám nezbývá nic jiného, než si udělat kopii VTP a tu pečlivě chránit.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Výše uvádí, že technik by měl nafotit TP do systému technických prohlídek, kam se dneska stejně fotí auto na lince. Ne že technik bude někam něco dopisovat. Je možné, že pak najmou nějaké "ruce", co to na straně úřadu budou právě z toho systému technických prohlídek do registru doplňovat. Vítejte v 21. století, na jednom monitoru si brigádník pustí systém technických prohlídek, zobrazí si v něm fotku TP a údaje z něj bude ručně klofat do druhého systému na druhém monitoru (teda v lepším případě, jestli jim tak drahou věc jako dva monitory vůbec pořídí :D ).

Připomíná mi to z kdysi dávna "kabelový přenos dat" - vypálené CD-čko se strčilo do kabely a odneslo 😝

Odesláno (upraveno)

Ještě jedna perla- těsně před vánoci jsem potřeboval udělat přepis motocyklu (simson skůtr) zakoupil jsem před 6lety od známého 1majitel - nechtěl jsem přijít o velký TP  - Stk v pohodě  ale na úřadě byl boj simson neexistoval a podle spz do byl nákladní automobil 😁 ale podařilo jse vse vyřešit- ještě že jsem tam měl nějaké  známé na úřadě 😏jinak jsem to řešil asi ještě teď 

Upraveno uživatelem jirka307
Odesláno

Taky řeším. Ale já jsem spokojený. 

Na autě z roku 96 chyběly údaje, jak v portálu občana,  tak v dataovozidlech. 

Minulý týden na úřadě dopsat kola a technik mi tam nahazel chybějící údaje se slovy: nemůžete se divit, to auto je staré, neprekopirovalo se všechno. Ejhle, ale nová kola ale nikde k nalezení. Protože TP mi odebral.

Na portálu občana není kolonka další záznamy. Ale na dataovozidlech ano a mám to tam. Jenom asi s týdenním zpožděním (záleží kdy se to na tento web aktualizuje). Takže u mě nakonec spokojenost. 

Prostě starší auta jsou problem. Musím se podívat na auto z roku 92... ale co jsem koukal na 308čky, tam tam je úplně všechno. Mladý auto, vše bylo digitálně. Tam není problém. 

Odesláno

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/digitalni-technicak-provazeji-problemy-o-chybach-vime-rika-m/r~044ba6f4ae2611ee8c6f0cc47ab5f122/

Citovat

"O pneumatikách víme. Je to dáno tím, že ruční zápis nemusel být pečlivý. Nejjednodušší řešení na nápravu bude již v lednu k dispozici," odpověděl na dotaz redakce mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.

To jsem na to nejjednodušší řešení zvědavý :D :D :D To bude paskvil...

Odesláno

Já bych spíš chtěl vidět tu zadávačku. Protože všechny tyhle problémy zpravidla začínají už u toho, že zadavatel - státní zpráva obzvlášť - není schopen popsat, co vlastně chce a co to má všechno dělat. Popíše se to tak nějak a ty neošetřené a nepopsané věci tak pak buď vůbec nejsou, nebo fungují tak, jak to zrovna náhodou vyšlo. 

Odesláno
V 7. 1. 2024 at 21:54, oddie napsal:

Připomíná mi to z kdysi dávna "kabelový přenos dat" - vypálené CD-čko se strčilo do kabely a odneslo 😝

Kdysi? Dodnes reálný stav v bankovním sektoru. Data směrem do ČNB se pálí na CD/DVD :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...