Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ten zvuk "jako když pere automatická pračka" nám dělají všechna auta. 508, 308 i 206. U všech dělány rozvody v Peugeotu (různé servisy). U všech je to více, jak 5 let od výměny a bez problému. Na klubu se tu tenhle zvuk řeší poměrně často. Jinak teda při vyšších otáčkách to ale takhle nekvílí :myslim

Odesláno

Je to RHY a netuším jakým stylem to dělali, ale servisák mi řikal, že to dal na ty značky na zubech co to bylo posledně. NIcméně takhle to před výměnou rozhodně nehučelo. Teď je otázka, jestli se stím smířit, nebo lpět na tom, aby se na to ještě podíval?

Odesláno

Díky moc všem za postřehy a rady. Je to tak jak řikáte, byl to příliš napnutý řemen. Dnes mi auto předali s tim, že se to napíná přes nějaký rysky a že to poprvé asi napli moc.

HC MAREK - díky za super návod!

Odesláno

Nenapíná se to přes žádné rysky. Napíná se to pomocí měřícího přístroje a kdo ho nemá, napíná to od oka. Pomůcka je, že mezi koly čerpadla a vačky má jít řemen překroutit prsty o 90°, ale každý má taky jinou sílu v prstech, že...

Odesláno (upraveno)

Měl jsem to samé na taky 307 (rhy) - rozvody mi tenkrát dělali přímo v Peugeotu v Litoměřicích také moc napnuli - prý jim blbnul měřák

Upraveno uživatelem jirka307
  • O 1 rok později...
Odesláno

Omlouvám se,ale nenašel jsem podobnější téma mého problému,tak vložím sem.Po výměně rozvodů 2000km Peugeot 307 2.0HDi RHY se z motoru-od rozvodů ozývá dost hlasitý kovový zvuk,který se po chvilce utiší,ale slyšet je stále.Sundal jsem klíňák a stejné,tak jsem tipoval vodní pumpu,auto je teď v servise a vodní pumpa je prej v pořádku,nemá někdo podobnou zkušenost a věděl čím by to mohlo být?Přidávám video,snad se nahraje v pořádku.Děkuji

Odesláno

Vůbec netuším jak ho napínali,ale začalo to až po nějaké době,kdyby to bylo tím napnutím,tak myslím,že by to dělalo od začátku,nebo se pletu?A to napnutí má nějaké patametry?

Odesláno

K napnutí se má používat měřící přístroj.  A nemusí to dělat hned protože jak si sedne napínací kladka atd. tak se ten řemen dopíná proto je tam nějaká hodnota která se má měřit při " skládání " a ta když se dodrží tak je jisté že to dopnutí kladkou bude v pořádku.

Odesláno

Podle mě spíš teplotní záležitost,  přešponovaný řemen je na to citlivý. A že ten měřák skoro nikdo nemá a dělá se to "od oka" je známá věc, pak už záleží,  jaké má kdo oko a cit. Taky se mi to jednou povedlo přepnout, dal jsem pak radši nový řemen. Tady u RHY, RHZ se to holt nastavuje ručně, ty novější RHR už mají napínací kladku s ukazatelem. Za chvilku už to u těch starých ani nikdo nebude umět  :)

Odesláno

jasně--napnu to víc, aby nepřeskočil..., je pak taky jasné, že je to na úkor životnosti :myslim, že si v blízké budoucnosti nevyměníme ani žárovku je taky jisté , prostě jsou některé servisní úkony, které je lepší svěřit autorizáku, třeba proto, že za to musí ručit 😉

Odesláno
před 19 minutami, ChouLu napsal:

Jde to krásně appkou na ladičku kytar :aut 

To je vtipný, a na jaký tón se to ladí? :)

Já to dělám klasicky přetočením řemenu o 90° v prstech, ale na to je třeba cit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...