Radek86 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Ahoj, včera mi měnili rozvody a hned po provní jízdě odtud pozoruji dost podivný hluk. Nevíte prosím někdo čím by to mohlo být? Je to příliš napnutý řemen? Moc děkuji za rady! IMG_1753.avi IMG_1754.avi Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Podle mě je, to je RHY nebo RHS a napínali to od oka, ne? Už se mi to taky stalo. Citovat
MJSytic Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Ten zvuk "jako když pere automatická pračka" nám dělají všechna auta. 508, 308 i 206. U všech dělány rozvody v Peugeotu (různé servisy). U všech je to více, jak 5 let od výměny a bez problému. Na klubu se tu tenhle zvuk řeší poměrně často. Jinak teda při vyšších otáčkách to ale takhle nekvílí Citovat
Radek86 Odesláno 6. únor 2023 Autor Odesláno 6. únor 2023 Je to RHY a netuším jakým stylem to dělali, ale servisák mi řikal, že to dal na ty značky na zubech co to bylo posledně. NIcméně takhle to před výměnou rozhodně nehučelo. Teď je otázka, jestli se stím smířit, nebo lpět na tom, aby se na to ještě podíval? Citovat
HC MAREK Odesláno 7. únor 2023 Odesláno 7. únor 2023 Tiež nám toto robilo na bratovej 306 po výmene rozvodov. Remeň bol moc napnutý. Nie je tam žiadna ryska na kladke pokiaľ sa to má napnúť, napína sa to špecialnym merákom na napnutie remeňa . Ešte raz sme to rozhodili a menej napli a už to bolo bez toho zvuku. Tu je aj návod. DW10ATED - Demontáž - montáž _ Rozvodový řemen.pdf OK406 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
inoxing Odesláno 7. únor 2023 Odesláno 7. únor 2023 Dělají to některé značky řemenů. Contitech to nedělá. Citovat
Radek86 Odesláno 8. únor 2023 Autor Odesláno 8. únor 2023 Díky moc všem za postřehy a rady. Je to tak jak řikáte, byl to příliš napnutý řemen. Dnes mi auto předali s tim, že se to napíná přes nějaký rysky a že to poprvé asi napli moc. HC MAREK - díky za super návod! Citovat
oddie Odesláno 9. únor 2023 Odesláno 9. únor 2023 Nenapíná se to přes žádné rysky. Napíná se to pomocí měřícího přístroje a kdo ho nemá, napíná to od oka. Pomůcka je, že mezi koly čerpadla a vačky má jít řemen překroutit prsty o 90°, ale každý má taky jinou sílu v prstech, že... Hafity ohodnotil 1 Citovat
jirka307 Odesláno 10. únor 2023 Odesláno 10. únor 2023 (upraveno) Měl jsem to samé na taky 307 (rhy) - rozvody mi tenkrát dělali přímo v Peugeotu v Litoměřicích také moc napnuli - prý jim blbnul měřák Upraveno 10. únor 2023 uživatelem jirka307 Citovat
Petr V. Odesláno 10. září 2024 Odesláno 10. září 2024 Omlouvám se,ale nenašel jsem podobnější téma mého problému,tak vložím sem.Po výměně rozvodů 2000km Peugeot 307 2.0HDi RHY se z motoru-od rozvodů ozývá dost hlasitý kovový zvuk,který se po chvilce utiší,ale slyšet je stále.Sundal jsem klíňák a stejné,tak jsem tipoval vodní pumpu,auto je teď v servise a vodní pumpa je prej v pořádku,nemá někdo podobnou zkušenost a věděl čím by to mohlo být?Přidávám video,snad se nahraje v pořádku.Děkuji 20240819_122154.mp4 Citovat
oddie Odesláno 10. září 2024 Odesláno 10. září 2024 Za mě příliš napnutý řemen. Podle čeho ho kdo napínal? Citovat
Petr V. Odesláno 10. září 2024 Odesláno 10. září 2024 Vůbec netuším jak ho napínali,ale začalo to až po nějaké době,kdyby to bylo tím napnutím,tak myslím,že by to dělalo od začátku,nebo se pletu?A to napnutí má nějaké patametry? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 K napnutí se má používat měřící přístroj. A nemusí to dělat hned protože jak si sedne napínací kladka atd. tak se ten řemen dopíná proto je tam nějaká hodnota která se má měřit při " skládání " a ta když se dodrží tak je jisté že to dopnutí kladkou bude v pořádku. Petr V. a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 Podle mě spíš teplotní záležitost, přešponovaný řemen je na to citlivý. A že ten měřák skoro nikdo nemá a dělá se to "od oka" je známá věc, pak už záleží, jaké má kdo oko a cit. Taky se mi to jednou povedlo přepnout, dal jsem pak radši nový řemen. Tady u RHY, RHZ se to holt nastavuje ručně, ty novější RHR už mají napínací kladku s ukazatelem. Za chvilku už to u těch starých ani nikdo nebude umět Petr V. ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 Jde to krásně appkou na ladičku kytar ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 jasně--napnu to víc, aby nepřeskočil..., je pak taky jasné, že je to na úkor životnosti , že si v blízké budoucnosti nevyměníme ani žárovku je taky jisté , prostě jsou některé servisní úkony, které je lepší svěřit autorizáku, třeba proto, že za to musí ručit Petr V. ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 před 19 minutami, ChouLu napsal: Jde to krásně appkou na ladičku kytar To je vtipný, a na jaký tón se to ladí? Já to dělám klasicky přetočením řemenu o 90° v prstech, ale na to je třeba cit. Citovat
ChouLu Odesláno 11. září 2024 Odesláno 11. září 2024 dle typu kladek se ladí mezi 70 a 80 Hz to samé se ta ladička dá použít na starou 2.0 HYbdrid při lazení řemene na altíku BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.