Přejít na obsah

Petr V.

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    346
  • Registrace

O uživateli Petr V.

  • Datum narození 11.12.1977

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Uherský Brod
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    vycudilik.p@centrum.cz

Návštěvy profilu

1 337 zobrazení profilu

Petr V.'s Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

7

Popularita

  1. Kdyby to tady vadilo poprosím o přesunutí někam jinam.P307 2.0 hdi 66kw RHY zapojení hadiček podtlaku EGR.Ze schématu jsem to nevyčetl.Elektroventil mám jeden a zapojení násladující.Mě jde červeně zakreslená hadička od elektromagnetického ventilu do horní části motoru kde se rozdvojuje a pokračuje do brzdového válce.Druhá modře zakreslená jde přímo z elektroventilu na EGR .Měnil jsem motor vše vyčištěno a chyba motoru P0402.Tak jsem to zaslepil chybu smazal a po chvilce vyskočila znova.Modré kolečko je rozpojení hadičky k EGR.Je to zapojení v pořádku?
  2. Petr V.

    Seřazení vstřikovačů

    Hlavně z těch korekcí.Znatelně to i kouří,ale motor nějakou dobu stál a jak se choval před tím nevím.Taky se mi tam zdá při studeném motoru takové klepkání.
  3. Poprosím o radu,praskla mi na P307 2.0HDi 66kw hlava a měnil jsem motor,na starém motoru jsem měl horší vstřikovače č.1 a č.2,č3 a č.4 jsou v pořádku.Na vyměněném motoru je to to samé horší 1 a 2 a dobré jsou taky 3 a 4.Chci ze starého použít 3 a 4 vstřik a vyměnit na "novém" za 1 a 2. A dotaz je,jestli jsou vstřikovače v diagnostice číslovány od rozvodů??Abych to trefil na poprvé Moc děkuji
  4. P20EE 00 sonda,dávala se tam nová,tak to znova projdu a uvidí se,pokud teda nebude špatný katalyzátor,ten se neměnil ještě ani nečistil
  5. Ale no tak.Vím kde jsem.Vyhledával jsem ve vyhledávači "reset antiemisního systému" a přišel jsem postupně až sem.To že jsem dolíval Eolys bylo napsáno jen z důvodu abych napsal co se taky dělalo mimo jiné výměna zaoxidovaného vstřikovače močoviny,výměna NOx sondy-vše postupně dle závad na diagnostice,samozřejmě doplnění AdBlue. Ale určitě ti musím poděkovat za radu jak na reset antiemisního systému,pardon o tom vlastně nepíšeš nic. doplním,že už jsem to nejspíš našel v tématu "AdBlue,chyba UO59E 81"
  6. Zdravím a požádám o radu na postup resetu antiemisního systému na "origo" čína diagnostice.Vyměnil jsem na svém P5008 vše co se dalo-dle psaných závad na diagnostice,eolys doplněn,vše diagnostikou smazáno a po asi 100 km mi dnes znova vyskočila kontrolka motoru,oranžový trojúhelník a UREA.Co momentálně píše dia nevím,diagnostiku udělám asi až zítra,ale chtěl bych udělat zrovna reset toho systému.Předem děkuji za ochotu.
  7. Petr V.

    snimac tlaku v pneumatikach

    Díky za odpovědi,já jen abych tam nejezdil zbytečně . Asi jak sundali ty zimní se snímačema a nechali je v kufru,tak jednotku to nejspíš zmátlo (nebo je ??)
  8. Petr V.

    snimac tlaku v pneumatikach

    Abych nezakládal nový dotaz,tak se zeptám tady.Chtěl jsem na svou 5008 koupit na letní kola snímače tlaku,ale servisák co mi přezouvá auto říkal,že je to zbytečné někde shánět a že jak budeme přezouvat na letní (na zimních mám ventilky funkční),tak mi tam nakóduje ventilky co prodává,mám pocit že je to Schrader,nebo CUB.Minulí týden mi to přezul a vše bylo OK,ale až do včerejška,kdy jsem vyndal z kufru a dal do kůlny zimáky (s funkčníma ventilkama).Odjel jsem a kontrolky už svítí.Mám dotaz jde vůbec na mé auto instalovat jiné než origo snímače?Volal jsem mu a říkal že mám přijet a že to dá do pořádku,ale aby se s tím zbytečně nehrál a já nejezdil do kolečka do servisu a domů.Předem děkuji za odpověď.
  9. Akutně prosím o radu.Dnes mi po ujetí 800 km vyskočila chyba motoru a po vhvilce nouzák, na displeji se zobrazilo potřeba opravit-repair needet.Nevím proč,ale dal jsem si do kufru diagnostiku,ta mi napsala :"snímač teploty katalyzatoru,řada válců 1-chyba rozsahu/funkce".Co teď dělat?Chybu jsem smazal,ale po chvilce jízdy znova to samé,tak další zastávka a volání připlacené asistence,bez šance v sobotu ráno v 6 v Itálii,tak druhý pokus chybu smáznout a 140 km bez problému na hotel.Teď mám obavu co bude za týden po cestě domů,zkusit doje,nebo to nechat raději tady opravit.Cesta bude ze soboty na neděli,tak se nejspíš znova nikoho z asistence nedovolám.Nerad bych auto odrovnal úplně.P5008 r.v.2016,1.6BlueHDi,88kW
  10. Tak po koupi auta P 5008 1.6 BlueHDi 88 kW r.v.2016 jsem nechal udělat rozvody,spojku,olej a nějaké drobnosti,absolvovali jsme Itálii,Slovensko,za měsíc najeto 5 tis km a vše v pořádku,ale někdy (a beze srandy je to vždy když jede manželka a já po ní),např i dnes,já jsem jel ráno 60 km pro dceru s vnukem,pak s něma jela manželka na chalupu 25 km tam a 25 km zpět,pak jsme přesedali a já jsem vezl dceru zpět domů a auto se rozjede normálně,ale při rychlosti kolem 80 se auto hodně rozkmitá a to nech je tam 4 , 5 ,nebo 6 rychlostní stupeň,vždy od 1400 ot/min a ručička otáčkoměru se taky třepe nahoru dolů,po ujetí asi 20 km se vše ustálí a je klid.Reakce na plynový pedál je velmi špatná,moc nereaguje-hodně pomalu zrychluje a s přidáním plynu se roztřepe celé auto ještě víc.musím podřadit a auto trochu vytáčet podřazením kolem 3.000 ot tam je klid.Myslel jsem na převodovku,to je jediné co se neměnilo.Manželky jsem se ptal a nedusí to,řadí kolem 2000 ot a ty tam taky drží a jí se to nikdy netřepalo. Netuší někdo čím by to mohlo být.
  11. Tady bych taky ještě poprosil o info ohledně vybavení P5008?VIN:VF30EBHZMFS335784
  12. Zdravím tě a ještě jednou děkuji za zjištění historie a výbavy Partner Tepee,manželka chce auto s minimálně 4 airbagy,lépe 6 vozí hodně často dceru s vnukem,u toho Tepee psal chlapík 6 vaků a nakonec jen dva,tak jsme ušetřili 250 km cesty.Teď se dívala na P5008 VIN:VF30EBHZMFS335784 mohl bych znova požádat o servisní historii a asi i výbavu,je to dovoz,tak není nic jasného.Nechat ti zprávu jen tady,nebo to dát do fóra?

  13. Zdravím,je možné zjistit výbavu vozu podle VIN:VF37JBHY6HN529959 Servis už jsem si nechal zjistit,tak teď to co bude v budoucnu dělat problémy Děkuji
  14. Petr V.

    Přehřívání motoru

    Ten vnitřní větrák byl jen pro srovnání toho točení lopatek,relé na sahaře jsem před měsícem taky už vyměnil,jestli je špatně,že se sahara roztočí po zapnutí A/C klimatizace až za 10 sekund nevím. Co se týká zahřívání,tak jsem právě měl vždy teplotu kolem 80 na 90 to vylezlo max. v Alpách při plném autě,teď je tam 90 pořád a při stání na místě např. někde na parkovišti 95 a malinko víc,ale přes 105 tam nebylo nikdy.Koupím a vyměním ještě ten ventilátor,to mě nezabije,ale před tím ještě zkusím ten bazmek na zjištění úniku CO2 přes nějakou prasklinu kolem hlavy-těsnění,pokud to tak bude,tak asi už nemá cenu nic řešit.Jen jsem si blbec mohl ušetřit čas při výměně toho všeho,ale co bych pro mazlíka za 16 let služby neudělal. Poradí prosím někdo číslo ventilátoru ? VIN: VF33ERHYB83583750
  15. Petr V.

    Přehřívání motoru

    Ten chip dělal borec před 15 lety,nebylo to po domácky,byla to firma,ale název si moc nepamatuji a co s tím dělal nevím už vůbec-papír jsem někam zastrčil,ale auto jede bez problémů,jen svítí kontrolka motoru,když jsem přehodil hadičky podtlaku EGR (AGR) tak kontrolka nesvítila,auto jelo jen občas a hulilo,po vrácení hadiček vše OK jen kontrolka zase svítí.Přehřívání začalo před časem,ale ještě nikdy nevyvřelo jakoby jízdou (jednou trochu zahulilo,když praskla hadice která byla prodřená a po druhé tenhle týden,když jsem měnil čidlo teploty a dal jsem i novou sponu,která byla u čidla,ale ta je z kulatého drátu a čidlo vyletělo,dal jsem ho zpět,naštěstí jsem nevyhodil tu sponu starou placatou a vše v pořádku.Ventilátorem rukou bez problémů pohnu,je pravda,že nejde lehce,ale po brnknutí se točí,ale není nějaký seknutý,nevím jak to napsat,ale když jsem nedávno měnil ventilátor topení,tak ten nový šel taky jakoby z tuha roztočit,ale točil se hladce.Po zapnutí klimatizace se ventilátor rozjede během asi 10 sekund,druhou rychlost jsem zkoušel jen přes dia a jela,ale v provozu jsem druhou rychlost neslyšel,protože se zapíná až za 100°C a to jsem ještě neměl.
×
×
  • Vytvořit...