Radek Hurvajz Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp Zatím sice co se týče Peugeotů tak jen pro 308 a Boxer, ale konečně se to pohnulo i u nás. OK406, Šalda and Péťa 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Zrovna tohle téma jsem četl večer, a chtěl to tady probrat Škoda že tam je boxer a ne partner, ale je to dobrá cesta, a uvidíme jak dlouho to bude trvat až tam bude více modelů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Kdyby to bylo pro celou řadu, ale ono je to jen pro určitý typ světlometu A dost mě překvapily parametry. Hlavně světelný tok, který je shodný s halogenovou žárovkou (poloviční oproti např. xenonové výbojce) Aby to nakonec nebylo jen o pocitu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Určitý typ světlometu, jak to myslíš? Jinak jo, těch 1500L mě taky zaskočilo, čekal bych rozhodně přes 2000. Klasický Osram laser co mám mají taky cca 1500L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Ono to asi zřejmě víc být nemůže, aby to mohlo nahradit H7. Oslňovalo by to Tak např. pro 308 je jen pro verze světel, které splňují toto: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 A teď by mě zajímalo, zda to číslo s tím E má jen určitý procento 308,a nebo většina. Nicméně podívám se na to ještě líp, na netu, a asi to koupím a bude to. I když zatím (a zda vůbec někdy) tam partner bude zapsaný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 2, 2022 Author Share Posted November 2, 2022 (edited) Hlavně si myslim ze je to jen do čočkovych světel,takže pokud Partner nema čočky tak to ani nezkoušej Edited November 2, 2022 by Radek Hurvajz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaKr Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 @Šalda a nemáš náhodou H4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 nad 2000lm to mít nemůže kvuli ostřikovačům A zrovna o čočce to nebude.. boxer nebo jumper čočky nemá a je to homologováno Šalda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 (edited) a pak to za tebou jede nalepeny a svitit ti to pres zrcatka fajnove do rypacku ted sem se byl podivat na svetlo v Octavii 3 ktera je taky schvalena ale do tech delenych Facelift svetel to homologovane neni na aute E1 4733 Edited November 3, 2022 by Havlicek.Lukas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 to co ti svíti přes zrcátka do rypáku jsou spíš "moderní" "adaptivní" světlomety, které z 99% "nevidí" že auto mí zrcátka venku. Za mne jsou tyhle nedomyšlené technologie na úrovni nehomologovaných H7 LED. Děsím se doby, až se tyhle auta ve velké dostanou do bazarů a začnou je "tůzovat" různí hlupci, protože zjistí, že nový světlo stojí 1000€ a vyměnit jen něco se prostě nedá.... To teprve bude maso. A co s tím budou dělat STK, to by mne fakt zajímalo... To, že to má svítivost jako Osram Laser bude určitě dostatečné, pokud to bude mít 10x vyšší životnost, rozhodně to stojí za úvahu. Obávám se, že to ale fakt bude závislé na konstrukci světlometu a nebude to zatím obecné nahraditelné. martg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 před 21 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Hlavně si myslim ze je to jen do čočkovych světel,takže pokud Partner nema čočky tak to ani nezkoušej Právěže homologaci zatím dělají pro H7, a ty do čoček nejdou. Takže snad brzo začnou dělat i H4. A pokud to prochází v Německu přes zkušebnu, pochybuji že by to oslňovalo tak jak si někdo koupí nějaký LED z Číny atd. Proto jim to trvá tak dlouho, začali s tím už před 2 lety. A počítám že nebude trvat dlouho, a začne i Philips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 607 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 Phillips je v německu už homologovanej, jestli bude i u nás kdo ví. Já ty Osram do Ducata chci zkusit, v seznamu moje auto je včetně použitých světlometů. Sice je to 3600kč za sadu, ale co jsem viděl, oproti halogenům jsou ty Osram LED dost znát. Šalda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 3, 2022 Author Share Posted November 3, 2022 před 42 minutami, Šalda napsal: Právěže homologaci zatím dělají pro H7, a ty do čoček nejdou. Takže snad brzo začnou dělat i H4. A pokud to prochází v Německu přes zkušebnu, pochybuji že by to oslňovalo tak jak si někdo koupí nějaký LED z Číny atd. Proto jim to trvá tak dlouho, začali s tím už před 2 lety. A počítám že nebude trvat dlouho, a začne i Philips. Proč by H7 nešli do čoček? Uplně normalně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 @Radek Hurvajznevím kolik typů čoček je, ale na 307 co máme doma, která má čočky, má H1. Z toho jsem usuzoval že tam H7 nepůjdou, že jsou velký, ale možná někde čočky jsou větší, ale u 307 ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 Tak tam jsou jiné patice na žárovkách,spíše ty lůžka,kam to sedá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 mám v čočkách H7 od nova ale za 3600 si můžou ty LEDky strčit do (někam), navíc podle tabulky mi to stejnak nepasuje , počítám, že tak litr bude ještě za montáž, aby byla záruka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 Když bude odborná montáž tak je záruka 5 let, o 1 rok víc. Každopádně já do toho určitě půjdu, když si vezmu že dávám 2 sady žárovek Osram nightbreaker laser za rok, cca 1200, tak tady ty LED vychází líp, pokud vydrží 4 roky kdy na ně platí záruka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mojo2 Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 5008 tam taky bohuzel neni. Asi bych do toho taky sel, ne ze by H7 svitili spatne (pouzivam philips 150%+) ale ty led by byly lepsi a dele by vydrzeli. Jen jestli jsem to spravne pochopil, tak se jedna o schvaleni pro CR a tedy pokud bych se vydaval za hranice, tak bych tam mel dat klasicke H7 a nebo "riskovat" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sitler Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 @Mojo2 Do zahranici s nima muzes taky. S vyjimkou britanie. Jinak cela evropa. Je to jednak EU homologace, druhak plati pravidla dle statu registrace auta. martg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts