Guest Tompok76 Odesláno 19. červenec 2022 Odesláno 19. červenec 2022 Ahoj všem Peugeťákům, po nákupu ojeté 206 jsem udělal několik základních oprav a doplnění kapalin. Motor má něco přes sto a začínám si pohrávat s představou, že si udělám rozvody na 206 sám, ale narazil jsem na dva problémy, které budu muset vyřešit. A tak se ptám zde na fóru zkušených lidiček. První je závěs motoru, nemá ně to někdo nějaký český zlepšovák například v podobě podložení motoru? Protože se mi nechce vyrábět závěsný rám, který jsem viděl na Youtube. A druhou je napnutí řemenu, jakou silou, když nevlastním žádnou měrku? Na Youtube to machři moc neřešili ale myslím si, že přepjatý řemen není úplně dobré řešení. Co si o tom myslíte? Či případně jak jste rozvody řešili vy? Děkuji za případné rady a ať vám to jezdí, Tomáš Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 staci opravdu jen podlozit zespod - idealne na to je hydraulicky hever kterym muzes korigovat vysku napnuti jak kdy jak kde - nekde je napsany pruhyb (jde zmerit i metrem) nebo proste prstem prohnout "na cit" Citovat
ChouLu Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 TU je hrozně lehoučký motor Auto na kozu, sundat pravé kolo, podběh, kryt na rozvody, zaaretovat za olejovým filtrem kliku, do vačky vrazit šroub nebo vrták, sundat řemen, vyměnit vodní pumpu, poskládat. Většina rozvodových sad na TU motory má rysku podle které to nastavuješ. Pokud nemá, tak je pravidlo, že v nejdelší části mezi klikou a vačkou by měl jít řemen otočit o cca 90 stupnu, aní vic ani méně smero a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 já být na tvém místě, tak bych tuto opravu svěřil odborníkovi, je to sice jednoduchý motor, ale přece jen to není výměna žárovky v blinkru Citovat
Ferry Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 na napnuti remene je specialni pripravek, jmenuje se dve kila na tyci a funguje dobre, delal jsem s nim rozvody jak u 106 tak 306. Vhodny ctyrhran, shodny s otvorem v napinaci kladce, prodlouzis tyckou a v urcite vzdalenosti zavesis zavazi 2kg, tim ma zajistenou napinaci silu. Je to z knizky Jak na to, myslim pro 306 nebo Xsaru Hafity, pavelu96, inoxing a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 (upraveno) Díky Luky, myslel jsem si to, ale netroufal jsem si potvrdit, že to půjde jen podložit - a hurá! Jde to! Myslel jsem si, že si řemen osahám, jak je napnutý teď a nový napnu dle citu, a pravděpodobně to tak bude... je vidět, že tvé české ručičky jsou k nezaplacení. Moc děkuji za super rady. Díky ChouLu za odpověď. Jak aretovat kliku i vačku jsem viděl na youtube - a s vodní pumpou vyměním i chladící kapalinu, je tam od začátku a má v nádobce pěkný škraloup jako na vychladlém kakaku Rysku jsem viděl také, a jestli jsem to pochopil správně, tak by měla být i na ozubených kolech. Ale s tím otočením to nějak nechápu - moc inženýrsky řečeno... Existuje nějaká jednoduchá verze? Díky moc za přístup, dle tvé rady to vypadá jako hračka každopádně dám vědět jak to dopadlo, ale zdá se mi, že to není žádný problém. Díky za opatrnost, Ozzy, když jsem měnil žárovky u VW, tak mi postup pro výměnu rozvodu u Peugeota přišel asi tak stejně složitý - tak si troufnu a výsledek buď příkladem ostatním (odstrašujícím či povzbuzujícím) Moc děkuji za odopověď, Ferry, tvůj speciálníí přípravek mne velmi zaujal a zdá se, že by mohl opravdu fungovat - nemám sice závaží z váhy, ale nějakou vyřazenou činku v podobné váze doma jistě najdu - jen nevím, jak je ta páka dlouhá. Myslím od čtyřhranu po otvor, ve kterém je drát. Dokážeš to odhadnout, aniž bys to musel někde složitě v garáži hledat a měřit? Závěrem musím konstatovat, že se všemi radami i opatrným přístupem Ozzyho se do akce pustím a rozhodně dám vědět, jak to dopadlo. Jen nevím, zdali mám nafotit nějaký tutoriál, nebo je tady už takových materiálů dost. Ještě jednou moc díky za odpovědi, rady i váš čas a hlavně kolama dolů a anténou nahoru Tomáš Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem pavelu96 Odstraněny 4 úplně zbytečná citace Citovat
PaKr Odesláno 20. červenec 2022 Odesláno 20. červenec 2022 Předloni jsem dělal rozvody na 1.1 (HFX) a v podstatě celé jsem jel podle "Jak na to" a celkem dobrý. Co si pamatuju, tak se zavěšením motoru jsem nic nedělal, napnutí řemenu jsem kontroloval pootočením, akorát jsem nenašel místo pro zajištění kliky a na vačce byla 8 díra, ale v hlavě jenom 6, takže byla trochu vůle. No ale všechno dobře dopadlo, motor po dvouleté pauze chytil, jako by se nic nedělo. Jo a pro jistotu jsem počítal zuby na starém i novém řemenu Citovat
Ferry Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 tu vzdalenost mam nekde napsanou presne, i s obrazkem z te knizky, jak to pouzit. Mrknu se doma v PC Citovat
Hafity Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 před 19 hodinami, Tompok76 napsal: Ale s tím otočením to nějak nechápu Máš nasazené nové rozvody, koukneš kde je největší vzdálenost mezi konci opásání řemenu (u starých TU vepředu k chladiči mezi vačkou a klikou), zhruba uprostřed té vzdálenosti uchopíš řemen mezi dva libovolné prsty (typicky palec a ukazováček ) a otočíš s ním doleva, nebo doprava (záleží na osobních preferencích).... Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 1 hour ago, Hafity said: Máš nasazené nové rozvody, koukneš kde je největší vzdálenost mezi konci opásání řemenu (u starých TU vepředu k chladiči mezi vačkou a klikou), zhruba uprostřed té vzdálenosti uchopíš řemen mezi dva libovolné prsty (typicky palec a ukazováček ) a otočíš s ním doleva, nebo doprava (záleží na osobních preferencích).... I když jsem podal přihlášku na Matfyz, tak jsem celkem mimo... ale každopádně moc díky za trpělivost a já se s tím nějak poperu 12 hours ago, Ferry said: tu vzdalenost mam nekde napsanou presne, i s obrazkem z te knizky, jak to pouzit. Mrknu se doma v PC Moc díky, nespěchám, jen se snažím svého mazlíčka udržet co nejdéle při životě Citovat
ChouLu Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Tohle video ti dost pomůže Napnutí řemene u TU motoru většinou řeší právě ta kladka s ryskou jak je na videu kup takovou sadu a bude to jen pozor, na 1.1 jsou dva ruzné řemeny.. 104 a 108 zubu.. Hafity ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 @ChouLu tak to mám asi zvláštní verzi něco mi říká, že jsem se dopočítal na rovnou stovku, ale jak jsem psal, jsou to dva roky, tak se můžu mýlit Citovat
pavelu96 Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Milý @Tompok76, už 3.7. jsem Tě vyzval k přečtení a dodržování pravidel - evidentně jsi nečetl a nepochopil... Takže Tě prosím (naposledy) - přestaň neustále citovat vše na co chceš odpovědět - to co tu vytváříš je nepřehledný bordel a už mě nebaví to neustále řešit a opravovat. dýzl, Péťa, Vena garážmistr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Guest Tompok76 Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) Milý @pavelu96, dle mého názoru jsi evidentně arogantní, upjatý a panovačný, a proto z klubu odcházím, díky tobě. Takže tě, prosím (naposledy i za jiné uživatele, co jsem už slyšel...). přestaň s tím emocionálním bordelem a nesmyslem. Tomáš PS: Díky všem za rady a připomínky a hlavně kolama dolů, chlapi a nenechte se vyhnat z klubu nějakým ňoumou... Upraveno 22. červenec 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
MJSytic Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Ten ňouma je Moderátor tohoto fóra a pouze tě poprosil, abys dodržoval pravidla, která tu máme. Opravdu tady tyto citace takhle, jak je používáš, nechceme. Proto je to v pravidlech i popsané. Tak tě prosím "kolama dolů" a respektuj pravidla. Stejně, jako je respektujeme my ostatní jak tady, tak třeba na silnici a vůbec v běžném životě (teda většina z nás) jirka307, Medvěd, pavelu96 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
pavelu96 Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 Takže @Tompok76 , aby jsme to uzavřeli. Pouze jsem Tě poprosil (po druhé je to prostě důraznější) o dodržování pravidel. Kdybych byl "arogantní, upjatý a panovačný", Tak mi jsou u prde*le pravidla a to jak toto fórum vypadá a choval bych se - jako Ty. Ale bohužel (pro Tebe) nejsem "ňouma", ale spíš Morpheus (z Matrixu) a můžu Ti jen ukázat dveře - a je jen na Tobě jestli jimi projdeš nebo ne... Za úmyslné porušení pravidel fóra následuje trest S pozdravem Moderátor P.S. Zajímalo by mě, kam se poděl ten @Tompok76 z 3.7.2022 ??? Citovat Ahoj @pavelu96 díky za přivítání Už to vidím, jedná se o jasné porušení článku č. 4 - jaká hanebnost už se to nestane, slibuji dýzl, Radek Hurvajz, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.