Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky

Recommended Posts

Odesláno

Tak Poláci dělají levněji a i ten materiál se dá koupit u nich levněji. Ale když to chce někdo šidit,  tak bude i u nich i tady. Ale mám pocit,  že oni dělají,  podle toho, co se jim řekne. Pokud někdo řekne, že chce něco, co nejlevněji,  tak to nějak polátají a pak to takhle dopadá....

Odesláno

Dnes taková drobná úpravička podomácku - popelník nepotřebuju a kvůli tomu jeho vypouklému víčku nešel pořádně odkládat telefon. Tak jsem si udělal šablonu a podle ní uříznul záslepku z palubky na vyhození :) Prřilepeno na pěnovou oboustranku a zas trochu radosti :)

IMG-20250322-WA0005.jpg

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - homemade nekuřácká sada
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

včerejši podvečerní dvouhodinovku jsem věnoval výměně předního levého ložiska. Sice jsem minulý týden měl připravenou kompletní těhlici ze zásob rozebraných dílů, ale po sundání té mojí z auta jsem zjistil, že ta náhradní je na poloosu s větším průměrem a 23 zuby, ačkoliv byla z 206 s 1,1 motorem, kde jsem očekával, že bude ta stejná menší poloosa s 21 zuby jako u 1,4hdi.

Inu, dvakrát měř, jednou řež - já dopředu neměřil ani jednou a tak jsem musel rozebírat a skládat na dvakrát :) 

Tenhle týden jsem se už připravil lépe a objednal jsem fungl nové ložisko FAG a vzal jsem k tomu rovnou i novej náboj od GSP - bratru komplet za 529 Kč, tažke žádná hrůza a byla jistota, že kdyby se dodrbal při vyndavání starej, tak mi nezůstane auto v práci na heveru bez předního kola. Vyndání těhlice z auta bylo dílem 20 minut, pak už jen vysoustružení kulatiny na vyražení starého náboje, vyvaření a vyklepnutí vnějšího kroužku starého ložiska z těhlice a pak nalisování nového ložiska a náboje pomocí závitových tyčí. Ložisko a náboj z mrazáku a nahřátí těhlice zaručilo hladké nalisování.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - výměna předního ložiska kola
Odesláno

@ozzy56 jj, bez toho by to bylo slusny drbani, se svareckou je to raz dva. Jen ten krouzek clovek nesmi provarit krz :D

@MJSytic No ja ti nevim, nebudes pres tu hudbu pak slyset autobusy, a kdyz je uz ted ani nevidis, neni to nebezpecny 😛 :D

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak minulý týden v pátek 206tka úspěšně prošla emisemi i TK. Naměřená kouřivost 0,8 (dovolená 1,5) s rozptylem hodnot 0,21 (dovoleno 0,25) a na TK jedna lehká závada "A" - poškozené krycí sklo předního světlometu, která zjevně neovlivňuje fotometrické vlastnosti světlometu.

Tato uvedená závada je groteskní v tom, že před TK jsem vyměnil oba dva přední světlomety za fungl nové Valeo, takže od vybalení z ochranné folie v krabici ujely na TK přesně 10km :D Rozhodně tedy nejsou poškrábané a svítí novotou do dálky asi jako měsíček na hnoji. Ale co, na dva roky pokoj a hlavně svítí úplně skěle (oproti starým origo světlometům) takže neřešit. 

• Ferry changed the title to Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky
Odesláno

Ty origo světla a nová Valeo máš h7+h7 nebo poslední verzi h7+h1? Co mám zkušenost, tak na verzi h7+h1 svítí ty potkávačky mnohem líp :myslim 

Odesláno

mam verzi H7+H1. Rozdil je fakt velkej. Kdyz jsem auto koupil byly v potkavackach narvany H7cky na silu v obracene pozici a byly zdeformovany i ty kryci cepicky pred parabolou, ktere delaji ten vyrez v kuzelu svetla. Sice jsem je tak nejak narovnal, ale nebylo to proste ono. Hazelo to divny fleky na silnici primo pred auto a nebylo mozny to rozumne seridit.

Odesláno

To je asi nějaký sport,  dávat žárovky opačně... když jsem se byl dívat v červenci na jednu 206 ( kousek od Prahy), tak to bylo taky:roll už když s tím prodávající přijel,  tak jsem si toho všiml a dokonce i ženuška si toho všimla a hned říkala,  že to svítí nějak divně :) auto jsem sice nekoupil,  ale žárovky jsem dal správně,  takže jsem to vrátil v lepším stavu :D:roker

Odesláno

je fakt, ze zrovna u ty 206 to tak nejak svadi, jak je tam uchycena ta clonka, tak to vypada, ze tam patri i vystupek patice, ale on patri zrovna smerem nahoru, tak je to takovy nelogicky. Navic tam ani neni prilis videt, na jedny strane krabice s pojistkama a BSM a na druhy zas ECU motoru a trubka od nadrzky ostriku, tak ti mene znali to tam proste nejak naperou a jsou radi, ze zacvakli pruzinku :D 

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

včera konečně přezuto na nové zimní Continental TS 870 a na zadní nárazník přídány samolepicí odrazky ve stylu 206+. V těch LEDkových koncových neorigo světlech ty odrazné plochy stojí za prd a za tmy bez rozsvícených obrysovek to auto nebylo skoro vidět 😛 

odrazky.jpg

Upraveno uživatelem Ferry
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

tak máme spolu 50tis km odjeto, blížíme se k 200tis a krapet začla prokluzovat spojka. Včera dorazila z Allegra nová, tak teď už jen někoho, kdo jí vymění :) Jinak cena 1730Kč za Sachs vcelku ujde, holt čína no :D 

WhatsApp Image 2026-02-24 at 16.19.28.jpeg

WhatsApp Image 2026-02-24 at 16.30.43.jpeg

Odesláno

nechci rýpat, ale sada spojky za ty peníze je k neuvěření, navíc se to sem nějak muselo dostat, co si pamatuju ze školy, tak Čína není za rohem :),  a ve Friedrichshafenu u ZF nemaj co žrát  😂

Odesláno

Je to tak. Je teda nutno podotknout, ze jsem vyuzil slevovy kod 230Kc a doprava byla zdarma, ale i tak. Kdyz to praskaj tamhle kdovikde pod vychazejicim sluncem a pak se to ma sem dopravit. No hlavne aby neco vydrzela a nezaclo treba sustit lozisko po 5 tisicich km

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...