Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Vlastním Peugeota 5008, 2.0 HDi, rok výroby 2010. Má najeto už 240.000 km. Poslední dobou mě trápí hláška na velkém displeji Gefahr Verstopfung Partikelfilter: S. Betriebs-anleitung, spojená s pípnutím a rozsvícením žluté kontrolky výstražného trojúhelníku. Z překladače jsem zjistil, že to znamená Nebezpečí ucpání filtru pevných částic: viz návod k obsluze. V návodu je k tomu napsáno - zaplnění filtru pevných částic (naftové motory), Jakmile to podmínky provozu dovolí, regenerujte filtr jízdou rychlostí alespoň 60 km/h až do zhasnutí kontrolky „Service“...  Jde o to, že se snažím takhle jezdit. Kontrolka vždy po chvíli (pár set metrů nebo pár kilometrů) zhasne, a to třeba ani nedosáhnu té rychlosti nebo se rychlost hodně sníži při brždění. Ale za další chvíli to znovu pípne, znovu se rozsvítí ta kontrolka a znovu to napíše tu hlášku. A takhle pořád dokola. Během posledních dvou dnů mně to udělalo asi 20x. Můžete mně poradit. Díky moc.

Odesláno

Ano, ve 240 tis bude filtr na výměnu ;) Doporučuji originál repasovaný, který eliminuje veškeré problémy, které nastávají s druhovýrobou, především z Polska.

Cenově vychází filtr cca 20-30 dle typu.

Druhá možnost je, filtr vyndat a nechat vyčistit. Nejsem uplně zastánce této metody, ale budeš na cca 1/4 nákladu ;) Za mě jedině do DPF.cz ;) tam se aspoň snaží a většinou to i funguje po namontování do auta. 

Zároveň doporučuji doplnit aditiva

Odesláno

aditivum pro FAP můžeš dolít i sám, ale když to bude v servisu, nechal bych to na nich--tedy hlavně kvůli případné reklamaci, oni si v případě problémů vymýšlejí neskutečné hovadiny... (jinak aditivum kup podle VIN)

a přepnul bych to na angličtinu, nějak tady více frčí :)

Odesláno

Aditivum si sice můžeš dolít sám, ale potřebuješ ještě origo diagnostiku na vynulování počítadla aditiva, jinak se to bude tvářit jakoby jsi žádné nedolil.

Odesláno

Nechal bych to komplet na autorizáku. ;) Už kvůli pověsti polských náhrad a hlavně záruky, že vědí, co dělají. Vlastní zkušenost. :D A navíc dostaneš slevu na stáří, jestli ji ještě dávají. 

Odesláno

A jaký byste doporučili dobrý autorizovaný servis? Já jsem z jihu čech. Co jsem slyšel od kamaráda, tak v Písku je to prý děs běs. Ale to je "jedna paní povídala", to nemohu potvrdit. O jiných nic nevím. Dojel bych si třeba i někam na Plzeňsko nebo Praha. Doporučte..... Díky.

Odesláno (upraveno)

Jinak stačí najet myší nad Avatar a vyjedou možnosti včetně poslat zprávu, případně na ten Avatar kliknout, otevře se profil a v profilu je také možnost poslat zprávu. Další možnost je vpravo nahoře kliknout na obálku následně vybrat nová zpráva potom vyplnit komu a vybrat ho z nabídek

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
V 27. 9. 2021 at 13:42, Coudi1977 napsal:

A jaký byste doporučili dobrý autorizovaný servis? Já jsem z jihu čech. Co jsem slyšel od kamaráda, tak v Písku je to prý děs běs. Ale to je "jedna paní povídala", to nemohu potvrdit. O jiných nic nevím. Dojel bych si třeba i někam na Plzeňsko nebo Praha. Doporučte..... Díky.

O Písku bude vědět @Petr 3008 , myslím, že má od nich auto.

Já byl na doplnění Eloys (aditivum FAP) u Kalného ve Strakonicích a spokojenost. Ale už je to pár let a pobočku zde zrušil, takže Klatovy nebo Čímice. Včera mi přišel od nich newsleter s nabídkou slev na stáří vozu. (ale to asi mají všichni partneři)

https://www.autokalny.cz/akcni-nabidka/146-kazdy-vek-ma-sve-vyhody.html?utm_source=newsletter-10-2021?utm_medium=každý věk má své výhody&utm_campaign=mail-10-2021&idU=1

Guest Petr 3008
Odesláno

@Coudi1977 Ahoj, já na Písek nemůžu říct půl křivého slova. Jezdím tam již téměř 10 let a naprostá spokojenost, vždycky se mi snažili vyjít vštříc i s tou největší blbostí.  Tím ale neříkám, že musí být všichni spokojeni. Znáš to, dva lidi, dva názory a každý může mít jinou zkušenost.. 

Odesláno

No, já jsem myslel, že to nechám vyčistit, a aditivum potom asi nechám dolít v Peugeotu. Aditiva mám ještě 226ml, a FAP je na 95% - 794g (5008, 2015, 169000km)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...