Medvěd Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 Mám v Galaxy motor 2,0 TDCI 96 kW, najeto reálně 260 000 km (koupeno se stavem 232 000 km a jasnou servisní historií). Auto mě nijak netrápí, olej měním po 10 000 km a od výměny k výměně neubývá, nicméně jsem se dozvěděl o servisu, který nabízí "dekarbonizaci", že prý se motor kompletně vyčistí (včetně vstřiků, EGR i DPF) a auto pak mnohem lépe funguje. Ptám se jednak na to, zda takovou "akcí" nemůžu tomu motoru nějak ublížit, druhak zda byste do toho někdo šel, pokud by jinak pocitově ten motor byl v pohodě? (myslím tím Vás na mém místě, ne že byste se tam měli vypravit se svým autem ) Akce není zrovna levná a tak sonduju, přeci jen tiskárnu na bankovky ještě nevlastním Z komunikace se servisem Zdravím, tak pokud jde o naftaky tam je to delší proces a rovnou říkám že i dražší, na tyhle naftaky nabízím 3balicky: první je full dekarbo kdy udelame komplet všechno od palivové soustavy přes pumpu a vstriky a že ty vstriky u tohoto motoru se dobře zasiraji zároveň tahle chemie čistí a uvolňuje zapečené kroužky a procistuje je to krásně lambdy, katy a DPF , mezi tím i v motoru probíhá za pomoci další chemie čištění. Posléze se napoji sání takže vycistime komplet sání včetně egr a ventilů dokud to prostě není bez sebemenších usazenin a co si budeme povídat tyhle nafty na egr trpí... Po tom všem se vypustí starý olej a dává se nový plus adetiva do oleje a pak i do nádrže komplet tento proces vychází na 11500 vcetne oleje a filtru pak tam máme možnost udělat jen to sání plus výplach motoru a tam jsme na 8500kc včetně oleje a filtru a pak nakonec možnost udělat jen obyčejný ale trošku silnější výplach motoru plus olej a filtr za 4000kc ... Za ty roky co to děláme se nám ještě nestalo, že by někdo neodjel či si někdo stěžoval, naopak všichni velice chválí a někteří jsou až velice překvapení jak to auto najednou jede, což jde vidět i na datech stažené z datalogu před a po čištění, tento proces je velice bezpečný a za pomoci přístrojů je vždy vše hlidano, aby se nic nestalo Co si o tom myslíte? Citovat
MJSytic Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 Myslím si o tom, že těch názorů na dekarbonizaci je na fóru mraky, tak že je to tak trochu zbytečný dotaz. Výsledkem každé diskuze (názorů pro a proti) je, že to je v konečném součtu vždycky jen a pouze na majiteli auta, jestli tomu procesu věří a důvěřuje, nebo naopak Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 Spoj se s Tomem @Stibto,ten to nechal dělat. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 10. březen 2021 Odesláno 10. březen 2021 (upraveno) Myslim, ze to nemuze mit moc efekt. Kolikrat až centimetrovy karbon nejde jen tak necim neinvazivne vycistit- pomaha vypalit nebo spis vyskrabat. Jinak to proste nefunguje. Verim, ze echt silna chemie rozpusti i karbon, ale dil by musel byt ponorenej ve varici lazni s nejakym sajrajtem, ne nejakym rozprasovanim v sani. Stejne tak nepomuzou zadny spreje na cistenin DPF apod. Upraveno 10. březen 2021 uživatelem inoxing Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Má niekto skúsenosť s dekarbonizáciou motora vodíkom? Ak by to skutočne fungovalo a nepoškodzovalo niektoré súčasti motora, tak by to mohla byť zaujímavá metóda, pretože nič netreba rozoberať. Citovat
Péťa Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Napustit a zapálit? MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 @Medvěd podobný dopis ti napíšu za polovinu ceny jinak zkušenosti mi radí do něčeho co funguje nehrabat , dávám jen VIF, nic víc Péťa, Medvěd, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
valenta.ivan Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Ak vodík vstúpi do spalovacéj komory dôjde k jeho horeniu. Pri spálení sa zlúči s kyslíkom 2H2+O2 vznikne 2H2O =100% para a neviem či by to rozpustilo karbón. To je môj názor. Lepšie je chemická dekarbonizácia od BG . Citovat
Medvěd Odesláno 11. březen 2021 Autor Odesláno 11. březen 2021 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: @Medvěd jinak zkušenosti mi radí do něčeho co funguje nehrabat , .... No - doteď tahle cesta fungovala i u mě, tak asi bude fungovat i dál. Zase na druhou stranu - 306ka byla auto, který sice fungovalo a funguje i po té, co jsem ho prodal (včera jsem jí potkal - já v tramvaji, 306á souběžně na silnici), ale tak nějak by mě taková investice nenapadla. Galaxie je z mého pohledu o několik tříd jinde a protože si jí hodlám nechat asi i docela dlouho, tak mě holt napadají chujoviny, které si rád nechám rozumnými argumenty vyvrátit. Takže tímto děkuju za ušetření cca 8500,- Kč a možná i daleko větší sumy ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Stibto myslím nechal pak auto brzdit,někde to tu o tom bude. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Je bez debaty, že na spomaľovanie procesu karbonizácie hlavne moderného benzínového motora je najlepšia prevencia - používanie kvalitného vysokooktánového benzínu s aditívami; čo najviac dlhších jázd s vysokootáčkovými vložkami a naopak čo možno najmenej krátkych jázd (<10 km); nejazdenie pri nízkych otáčkach na tzv. spotrebu; každoročná výmena odporúčaného oleja najneskôr po 15 000 km. Citovat
Agrafik Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Pokud to jede, já bych do toho nevrtal. Mi pomohla chemie do nafty od výměny EGR, kdy auto hlásilo závadu na palubovku, a sporadicky spadlo až do nouzáku. Bylo to buď výměna obou EGR - což by obnášelo rozebrat předek,vytáhnout chladiče..., nebo zkusit vodičku za 600. Pomohlo to a teď to dávám preventivně s výměnou oleje. I přes pozitivní zkušenost nemám odvahu použít čistič do oleje, to bych ho spíš vyměnil několikrát po pár tisících km. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 TADY je chlapík kterého mám nedaleko. Nikdy jsem nebyl ale četl jsem na to dost dobré věci. Chlapík prý super, skvělá domluva, velice ochotný atd a recenze jsou parádní kdy každý říká že to jde poznat a jeho metoda je fakt účinná. Nevím, zkušenost nemám a jak jsem nakoupil, tak prodávám. Každopádně se podívejte a cenově to vychází taky moc dobře viz jeho web. Jsou na něho i recenze na Google. Citovat
miroska Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Asi 1 až 2 měsíce zpět na Hyundai foru to někdo dělal.Popisoval proces a jak se motor změnil.Hrozně to vychvaloval a že po roce pojede znovu. myslím sekce I30,nevím jistě.Někde severní Morava.Zkoušel jsem to dohledat,ale je to hafo příspěvků. Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Tak to bude to co jsem uvedl před tebou Citovat
Medvěd Odesláno 11. březen 2021 Autor Odesláno 11. březen 2021 HanysR - děkuju za info z druhé strany názorového spektra, nicméně se obávám, že ta lokace je pro mě z Prahy hodně z ruky. Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 Jo to jo, omlouvám se @Medvěd, vím že jsi z daleka. Jen kdyby to posloužilo třeba někomu blíž a na čerpání info taky dobré. Má tam dost informací. Citovat
Medvěd Odesláno 11. březen 2021 Autor Odesláno 11. březen 2021 Hele, naprosto v OuKeji. Když to někomu pomůže, jedině dobře. Citovat
Návštěvník Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 před 18 hodinami, Medvěd napsal: Po tom všem se vypustí starý olej a dává se nový plus adetiva do oleje Jaký má prosím smysl dávat aditivum do oleje? Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. březen 2021 Odesláno 11. březen 2021 @vagi aby vyplnilo vzniklou mezeru po karbonu mezi krouzky a vlozkou Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.