Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem si, abych se procvičil ve výměně kola, "šikovně" najel k obrubníku a cvaknul si 4 dny starou pneumatiku. Při brouzdání v eshopech s nejbližším termínem dodání nové, jsem narazil na tenhle servis, kde nabízí opravu svařením a vulkanizací. Má s tím někdo zkušenost? Na jednu stranu se mi nechce vyhodit 2.500 za novou gumu, ale riskovat, že se mi ta záplata někde utrhne bych taky nechtěl. 

20210403_175833.jpg

Upraveno uživatelem PetrZe
Odesláno (upraveno)

Jednoduchý pokud to do toho servisu který jsi našel nemáš daleko tak tam zajeď a nech to posoudit toho mistra kterej to umí. Každá taková škuba je specifická záleží jak moc to jde k patce a to je to co musí posoudit ten kdo to dělá. Běžně se takové poškození opravuje technologie na to existuje a je vyzkoušená.  Gumu bych pak hodil na zadek a tím flastrem dovnitřku a nemělo by to nic udělat. Já jsem si takhle kdysi škubnul dva dny jetou Michelinku odvez jsem to ke svému gumaři a ten ji zavařil a dali jsme ji na zadek tím flastrem dovnitř a vydržela úplně stejně jako ostatní. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Jednou jsem se na to ptal v pneu servise. Řekli mi že průrazy bočnice se smí opravovat, ale jen na pneumatikách s rychlostním indexem do 180 km/h. Také mi vysvětlovali že tato metoda bylo vytvořena pro opravy pneumatik nákladních aut nebo traktorů protože tam je ta guma drahá a u osobního auta se nevyplatí. PS: gumu jsem neměl proraženou skrz, ale jen na dráty.

Odesláno

Pokud je pneu "stranová" a ne "směrová"  tak záplatu dovnitř neschováš. Osobně bych asi taky volil, jako většina, novou pneu.

Odesláno

Já podobně loni prorazil gumu na GTi.  To je guma do 270 km/h, možná vic, a zesilena. Nikdo se nechtěl bavit ani o provizorní opravě (pomalý únik), jenom na dojetí (nemám rezervní kolo). Nakonec jsem to přes noc zalepil chemoprenem a dojel do pneuservisu (100 km daleko bez dofukovani), kde měli mojí pneu skladem a vyměnili. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...