Přejít na obsah

dennis77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    65
  • Registrace

O uživateli dennis77

  • Datum narození 3.2.1996

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 9
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

958 zobrazení profilu

dennis77's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

25

Popularita

  1. dennis77

    Čištění FAP

    Stále jezdím a fap je čistý
  2. dennis77

    Netlačí turbo p407 2.0hdi RHR

    Ahoj to by bylo fajn. Když tak mám volno od středy taknapiš kam mám zaject a v kolik?
  3. dennis77

    Netlačí turbo p407 2.0hdi RHR

    ahoj to nevím měřák na to nemám
  4. dennis77

    Netlačí turbo p407 2.0hdi RHR

    Ano dal jsem tam dle servisboxu ten co tam patří PIERBURG. zkoušel jsem i jiný map senzor.
  5. Ahoj řeším závadu na svém autíčku a moc si nevím rady. Auto nedosáhne požadovaného tlaku plnění a přitom na diagnostice nepíše žádné chyby. Při jízdě: ot: 4000 požadavek na tlak turba: 2,3 bar skutečný tlak: 1,57 bar ot: 2200 požadavek na tlak turba: 2,3 bar skutečný tlak: 1,1 bar Měřená dodávka vzduchu s vypočtenou souhlasí počas celé jízdy. Z toho usuzuji že díra nikde v hadici nebude neboť by skutečné množství vzduchu bylo vyšší než vypočtené. Takže co jsem všechno už zkontroloval: Podtlakové vedení žádný únik. Zkoušel jsem ho rozdvojit a turbo napojit na přímo. (dle dia souhlasí kopírovaná poloha s požadovanou) Akční člen turba: membrána není prasklá a pokud připojím podtlak bez solenoidu tak se lopatky hýbou plynule. Všechny gumové hadice na případné praskliny a i tu gumovou propojku mezi turbem a plastovém vedení. Vyndal jsem airbox a plastovou trubku sání co vede k turbu a prstem jsem vyzkoušel vůli rotoru axiálně a radiálně a žádnou jsem necítil. Nakonec jsem si s rotorem zatočil a nezdá se mi přidřený, točí se volně bez zadrhávání. Poslední co mě napadlo je že může být zabetonovaný fap i když dle dia tomu nic nenasvědčuje. Zítra ho zkusím odpojit a projet poté uvidím. Pokud má někdo další nějaké nápady v čem by mohl být problém. Budu rád za případné tipy. Předem všem děkuji.
  6. dennis77

    Nestartujuci 2.0 HDI 100kw RHR

    Musím také odpovědět. pokud je dostatečný tlak v railu a máme synchronizaci vačky s klikou - tak z nějakého důvodu nejspíš nedojde ke vstřiku paliva. První co mě napadá jestli řídící jednotka dostala povel k odblokování od inteligentní jednoty bsi pokud ne tak nedojde ke vstřiku paliva. druhá možnost jaká byla okolní teplota při tom startu na 3 vteřiny. Pokud je tam řj siemens sid803 tak u mého peugeota 407 rhr jak bylo venku pod 10 °C motor nastartoval a po pár vteřinách zhasl. Než jsem řj opravil tak jsem ji musel před jízdou nechat zahřát na pokojovou teplotu. Na závěr vyzkoušet originální diagnostiku. dokáže vyčíst chyby co jiné nikoliv! Zde video mé video jak se to projevovalo:
  7. dennis77

    Čištění FAP

    Ahoj fap jsem nechal čistit u dpfprocar vyšlo mě to na 3000 Kč (fap jsem tam přinesl). Jinak jsem se ho pokoušel vyčistit sám v ultrazvuku s louhem, ale tudy cesta nevede.
  8. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    Tak olej vyměněn. Nalit ten mobil1 ESP 5w-30. Zatím ok časem uvidíme.
  9. dennis77

    Prachovka brzdiče

    Ahoj, bohužel budeš muset vyndat ten pístek, protože ta prachovka je v drážce okolo něj. Neboj nic na tom není. 1. povol odvzdušovací šroub na třmenu. vyšroubuj dva šrouby toho třmenu jsou to M8 (13 klíč) 2. Zaškrť brzdovou hadici a vyndej pístek (teoreticky by si nemusel, ale jak se dostaneš do stavu kdy by nádobka na brzdovku byla prázdná. Zavzdušníš esp kostu) 3. vyndej prachovku a gumičku za ní. 4. namaž novou gumičku a dej jí tam. namaž pístek a na jeho konec si nasaď prachovku a následně její konec nacvakni do drážky a vlož pístek. 5. utáhni odvzdušovací šroub a namontuj zpět brzdový třmen. na šrouby třmenu kápni středo pevností lepidlo na závity a utáhni je na 29Nm. Odškrť brzdovou hadici. 6. Odvzdušni brzdu. nasadit na odvzdušovací průhlednou hadičku. Jeden člověk našlape brzdu a druhý povolí odvzdušovací šroub (předtím než pustí brzdu musíš mít už utáhlý odvzdušovací šroub jinak tam natáhneš vzduch ) a až poteče kapalina bez bublin tak máš hotovo. Doporučuji koupit sadu přímo i s pístkem. Mě tenkrát vyšla na cca 350 Kč Jinak když by si bydlel blízko černého mostu tak to můžeme udělat společně. Na 407 jsem už řešil všechny možné i nemožné opravy https://www.instagram.com/tuzing_407/ Přeji úspěšnou práci. 407 - D2F 4 42A30D - PŘEDNÍ BRZDY KOTOUČ TŘMEN DESTIČKY.pdf
  10. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    musím zaklepat spojka zatím drží, ale už jsem musel udělat repas vysokotlakého čerpadla, nelíbilo se mi to cvakání byla vymačkaná hřídel.
  11. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    Čistič určitě dám od tec2000 engine flush. Minulou výměnu když jsem olej přelíval zpět do kanystru tak mi v bedně zbyly kaly.
  12. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    @PaKr den po výměně jsem viděl taky černý olej. Když jsem ho před rokem měnil sám tak vydržel týden potom začal tmavnout. Byl jsem poučen a už nevěřím ničemu co jsem si do auta nenalil nebo neopravil @vagi díky za tip na ten mobil přesvědčil jsi mě (dole videjko z mého zacházení). U toho totalu 5w30 jsem si ani nevšiml že má snížené HTHS. VID_20200525_205924~3.mp4
  13. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    Pro představu já jsem snad jediný kdo jezdí s naftou za 10L někdy jenom 9.5L. Takže si asi umíte představit jak s tím jezdím a proto potřebuji kvalitní olej a s plnotučnou 5w40 od totalu jsem byl spokojený, ale bohužel nesvědčí fapu. Děkuji @vagi za tip na mobil1, ale když bych chtěl dodržet tu normu tak tam hodím total 5w30 ineo. Spíš mi šlo najít olej nejpodobnější totalu 5w40, ale acea c3. Pokud se nemýlím tak pro extrémnější zacházení je lepší 5w40 z hlediska jeho teplotní odolnosti. Zeptám se ještě na jinou to z každého dieslu po roce teče černý olej jak bota nebo jenom mě? Je mi jasný že to černé jsou saze. Předpokládám že z největší části za to může egr, ale v tom případě nechápu proč tam je tak malý olejový filtr.
  14. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    No nic koupím asi ten total mc3. Ještě se mi líbí olej od millers oil jak psal @vagi , určitě to jsou špičkové oleje, ale na mě moc drahé, respektive mi to přijde jako vyhazování peněz.
  15. dennis77

    Olej do 2.0 hdi (RHR) fap

    V pemě ho mají, ale uvadějí iný název https://oleje-pema.cz/zbozi/motorovy-olej-total-quartz-ineo-c3-5w-40-5l_165513 V detailu produktu je už uvedeno mc3. v příručce vozidla mám uvedený olej 5w40 quartz 9000. V roce 2005 nebyl na trhu ještě 5w30 ineo. Potřebuji tam nalít olej low saps a 5w40 bude vhodnější, když to točím. Bohužel žádný takový nesplňuje normu psa (nevím co je v ní uvedeno. nikde jsem ji nenašel).
×
×
  • Vytvořit...