Fruktis Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Ahoj, zeptám se zkušených ...koupil jsem si el.motorovku narex a v návodu píšou, že je tam třeba nalít biologicky odbouratelný olej...ale zase prý když se nepoužívá pila často, tak biologicky odboratelný olej rychle stárne a může poškodit pilu....tak mi prozraďte co tam nalít, aby to mazalo, a nebylo to třeba pokaždý vylejvat a čistit....používat ji budu jen občasně...díky za rady... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Ja kupuju olej na retezy, normalni mineralni, bezne koupis v garden shopu nebo Obi a pod. Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 kdyz si prijedes do HoPo tak mam asi 2 litry zdarma, dava mi to Milan+, hlavne to moc neres, i kdybys to mazal slunecnicovym olejem, tak je to jedno, je to jen na kluznost retezu. A mimochodem, ja z motorovky, co nespotrebuju, vylivam automaticky. Tak tam proste toho nalej min, a casteji kontroluj ne????? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 (upraveno) Bio olej ztuhne v hadickach a ucpe cely system, to se musi porad proplachovat tim olejem, tzn jen pro kazdodenni pouziti, vyliti nepomuze. Proste mineralni olej, normalne v prodeji. A retez taky neklouze po kde cem, rostlinný oleje z fritaku nemazou, rezez se natáhne lista znici. Mimochodem slunecnicovy a řepkovy olej zrovna ztuhne stejne jako BIO olej. Používám Olej DIVINOL Kettenöl H neni drahej a pri spotrebe 2 - 3 litry za rok to neni takova palka abych tam lil nejaky sracky Upraveno 24. srpen 2020 uživatelem Radek Hurvajz morepower, ozzy56 a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Já tam liju zbytky motorovýho nebo takový, který mi nepasuje do žádného vozidla. Vůbec neřeším jaký, hlavně ne ty BIO. Ty se používají kvůli ekologii, ale na moje řezání cca 30 minut za rok mi to je jedno. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 24. srpen 2020 Autor Odesláno 24. srpen 2020 Díky...do HOPO se nedostanu a řezat potřebuju dneska...díky @Scratch za nabídku. @Radek Hurvajz jo koukám stojí pár kaček...díky za tip pořídím Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Je to v podstatě na tobě. 1) Buď se rozhodneš, že budeš "šetřit" přírodu a začneš tam od začátku lít biologicky odbouratelnej olej. V tom případě budeš mít problémů fůru... 2) Nebo tam dáš kvalitní minerál a žádný problémy mít nebudeš. Já sem teda čistě sobecky zvolil druhou variantu. Protože na šetření přírody tímhle způsobem nevěřím...Používám "STIHL ForestPlus". Bronnsky, OK406 a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
Davidak79 Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 (upraveno) Do lesa beru ten jejich Eko a v podstatě ho tam spotřebuju a na dvoře na prasáka motorovej ( taky musí být přeci eko ) Upraveno 24. srpen 2020 uživatelem Davidak79 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 před 8 minutami, morepower napsal: Protože na šetření přírody tímhle způsobem nevěřím.. Neříkalo se tomu v dobách dávno minulých rouhání Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Kazdej olej musi byt eko, pochazi z ropy a ta je přírodní, ne? skypeja, Hafity, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 (upraveno) Přesně tohle tvrdím taky Dřív to byly přesličky a plavuně a kdoví, co ještě.... Upraveno 24. srpen 2020 uživatelem Hafity Citovat
morepower Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 @Hafity tak to rozhodně... Vono je pěkný vidět, jak se někdo dobrovolně trápí s eko-olejem, přidírá se mu lišta, zacpávaj kanálky a každejch půl roku vyhodí nedolitou pixlu, protože je z toho po půl roce skladování s*ačka. No a pak takle chudák kluk sedí na pařezu, po tom, co celý dopoledne řezal s eko-olejem mazanou pilou a pro to dřevo si přijede traktor, ze kterýho olej chčije způsobem, že lesák dolejvá každej tejden. Nejen motorovej, ale i hydrauliku nebo převodovku... (směju se, ale k smíchu to neni) brutall, Péťa a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Fruktis Odesláno 24. srpen 2020 Autor Odesláno 24. srpen 2020 (upraveno) Tak jsem koupil minerální olej oregon...jinej tu neměli...teda pak měli eko-bio bipol se to jmenovalo tuším... tak uvidím...díky všem za reakce Upraveno 24. srpen 2020 uživatelem Fruktis morepower a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Znám lidi který do pily lejou vyjetej motorák. Což je podle mě prasárna první třídy ale s čerstvým motorákem nemám problém ono ho z toho řetezu zas tak moc nikam neukape. Já to řeším tak jako Péťa leju tam co je zrovna načnutý doma pod ponkem. Citovat
Agrafik Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Používám několik let klasický řepkový , nebo slunečnicový. A že už toho pila nárazově nařezala. Lišta je původní, mám pořád dva řetězy, které jen přebrousím... Olej je v tom celoročně a ještě se mi nic neucpalo a nepřidřelo . Pila elektrická Ryobi. Citovat
Fruktis Odesláno 24. srpen 2020 Autor Odesláno 24. srpen 2020 No jo...kdyz nekdo reze imrvere..to se mu to testuje... Me to prave sezralo nadrzku voleje...to zere jak velryba... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. srpen 2020 Odesláno 24. srpen 2020 Nemaš tam regulaci, některé pily ji mají. Zkus proti kartonu třeba jak moc řetěz odstřikuje olej a podle toho lze seřidit. Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 V 24. 8. 2020 at 11:43, Scratch napsal: kdyz si prijedes do HoPo tak mam asi 2 litry zdarma, dava mi to Milan+, hlavne to moc neres, i kdybys to mazal slunecnicovym olejem, tak je to jedno, je to jen na kluznost retezu. A mimochodem, ja z motorovky, co nespotrebuju, vylivam automaticky. Tak tam proste toho nalej min, a casteji kontroluj ne?? Přesně tak, máme to odstátý oil na ztrátové mazání cnc strojů. Je to biologicky odbouratelné, píšou to u toho. Chytáme to samostatně do nádržek, místo toho, aby se hadice hodily do vany s emulzí. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dýdý Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 Zkuste si někde najít dobu odbouratelnosti mezi normálním a ekoolejem.Myšleno při použití na řetěz.Už si to přesně nepamatuju ale nebyl to snad ani 5násobek. Citovat
Hafity Odesláno 25. srpen 2020 Odesláno 25. srpen 2020 (upraveno) Prostě volej je volej.... Některej chcípne dřív a něchterej pozdějc.... Přesličky/plavuně.... Upraveno 25. srpen 2020 uživatelem Hafity Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.