Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, zeptám se zkušených ...koupil jsem si el.motorovku narex a v návodu píšou, že je tam třeba nalít biologicky odbouratelný olej...ale zase prý když se nepoužívá pila často, tak biologicky odboratelný olej rychle stárne a může poškodit pilu....tak mi prozraďte co tam nalít, aby to mazalo, a nebylo to třeba pokaždý vylejvat a čistit....používat ji budu jen občasně...díky za rady...

Guest Scratch
Odesláno

kdyz si prijedes do HoPo tak mam asi 2 litry zdarma, dava mi to Milan+, hlavne to moc neres, i kdybys to mazal slunecnicovym olejem, tak je to jedno, je to jen na kluznost retezu. A mimochodem, ja z motorovky, co nespotrebuju, vylivam automaticky. Tak tam proste toho nalej min, a casteji kontroluj ne?????

Odesláno (upraveno)

Bio olej ztuhne v hadickach a ucpe cely system, to se musi porad proplachovat tim olejem, tzn jen pro kazdodenni pouziti, vyliti nepomuze. Proste mineralni olej, normalne v prodeji. A retez taky neklouze po kde cem, rostlinný oleje z fritaku nemazou, rezez se natáhne lista znici. Mimochodem slunecnicovy a řepkovy olej zrovna ztuhne stejne jako BIO olej. 

Používám Olej DIVINOL Kettenöl H neni drahej a pri spotrebe 2 - 3 litry za rok to neni takova palka abych tam lil nejaky sracky

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Já tam liju zbytky motorovýho nebo takový, který mi nepasuje do žádného vozidla. Vůbec neřeším jaký, hlavně ne ty BIO. Ty se používají kvůli ekologii, ale na moje řezání cca 30 minut za rok mi to je jedno.

Odesláno

Je to v podstatě na tobě.

1) Buď se rozhodneš, že budeš "šetřit" přírodu a začneš tam od začátku lít biologicky odbouratelnej olej. V tom případě budeš mít problémů fůru...

2) Nebo tam dáš kvalitní minerál a žádný problémy mít nebudeš.

Já sem teda čistě sobecky zvolil druhou variantu. Protože na šetření přírody tímhle způsobem nevěřím...Používám "STIHL ForestPlus".

Odesláno (upraveno)

Do lesa beru ten jejich Eko a v podstatě ho tam  spotřebuju  a na dvoře na prasáka motorovej ( taky musí být přeci eko :D

Upraveno uživatelem Davidak79
Odesláno
před 8 minutami, morepower napsal:

Protože na šetření přírody tímhle způsobem nevěřím..

Neříkalo se tomu v dobách dávno minulých rouhání :myslim  :aut

Odesláno (upraveno)

Přesně tohle tvrdím taky :super

Dřív to byly přesličky a plavuně a kdoví, co ještě....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

@Hafity :D tak to rozhodně...

Vono je pěkný vidět, jak se někdo dobrovolně trápí s eko-olejem, přidírá se mu lišta, zacpávaj kanálky a každejch půl roku vyhodí nedolitou pixlu, protože je z toho po půl roce skladování s*ačka.

No a pak takle chudák kluk sedí na pařezu, po tom, co celý dopoledne řezal s eko-olejem mazanou pilou a pro to dřevo si přijede traktor, ze kterýho olej chčije způsobem, že lesák dolejvá každej tejden. Nejen motorovej, ale i hydrauliku nebo převodovku... :D (směju se, ale k smíchu to neni)

Odesláno

Znám lidi který do pily lejou vyjetej motorák. Což je podle mě prasárna první třídy ale s čerstvým motorákem nemám problém ono ho z toho řetezu zas tak moc nikam neukape. Já to řeším tak jako Péťa leju tam co je zrovna načnutý doma pod ponkem. 

Odesláno

Používám několik let klasický řepkový , nebo slunečnicový. A že už toho pila nárazově nařezala. Lišta je původní, mám pořád dva řetězy, které jen přebrousím... Olej je v tom celoročně a ještě se mi nic neucpalo a nepřidřelo :D. Pila elektrická Ryobi.

Odesláno
V 24. 8. 2020 at 11:43, Scratch napsal:

kdyz si prijedes do HoPo tak mam asi 2 litry zdarma, dava mi to Milan+, hlavne to moc neres, i kdybys to mazal slunecnicovym olejem, tak je to jedno, je to jen na kluznost retezu. A mimochodem, ja z motorovky, co nespotrebuju, vylivam automaticky. Tak tam proste toho nalej min, a casteji kontroluj ne??

Přesně tak, máme to odstátý oil na ztrátové mazání cnc strojů. Je to biologicky odbouratelné, píšou to u toho. Chytáme to samostatně do nádržek, místo toho, aby se hadice hodily do vany s emulzí. 

Odesláno

Zkuste si někde najít dobu odbouratelnosti mezi normálním a ekoolejem.Myšleno při použití na řetěz.Už si to přesně nepamatuju ale nebyl to snad ani 5násobek.

Odesláno (upraveno)

Prostě volej je volej.... Některej chcípne dřív a něchterej pozdějc.... :roker

Přesličky/plavuně.... :aut

Upraveno uživatelem Hafity

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...