ozzy56 Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 ahoj, uvažuju nad pořízením ojetého vozu Nissan Navara nebo Toyota Hilux, oba s motory 2.5 diesel, stáří kolem 8 let..., protože o těch autech vím jenom to, že existují a nemám žádné zkušenosti ani s oběma japonskýma značkama, chci se zeptat místních členů kteří mají s těma autama zkušenosti, co a jak, jak jsou drahé díly, jak jsou auta poruchová, prostě takové ty postřehy z denního ježdění..., protože jsem si všiml, že obě auta používají hodně i firmy a organizace, které se potřebují dostat do terénu, možná s nima někdo v vás jezdí v práci, nebo je máte v rodině, kamarádi atd. díky za jakékoliv postřehy, rady atd., zatím nekupuju, jsem ve fázi sbírání informací, děkuji všem za reakce Citovat
Medvěd Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 Pamatuješ si ještě na Řebíka? Jeho táta Navaru měl od nova a pamatuju si, že Markovi děsně vadilo že Navara na otočení potřebuje půl náměstí (prostě rejd na ***). Myslím, že i dost odcházely čepy náprav a rezlo to. Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 Známý lesák měl Navara, motor 2,5, prý nějaký dost zřídkavý, auto ho málem sežralo na výdavcích, sta tisíc jen letěly. Nyní má Suzuki SX4 a je spokojen. Záleží, jestli opravdu potřebuješ takového pracanta. Citovat
radim.1008 Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 (upraveno) Nevím, co v Navaře měl minulý soused za motor, ale nadával na to, že je to velký do lesa, jednou s tím zkoušel na zpátečku skácet strom Ale co vím, tak jednou dělal repas motoru, najel na tom něco a nakonec to stejně zdechlo na motor. Měl to doublecab. Jednou jsem s tím jel a na autě brzdilo jen levý přední kolo. Zadek byl odpojenej a pravý brzdič se válel na podlaze u spolujezdce. Byl to pravý dělník a podle toho taky vypadala. Kamarád má teď v práci funglovku Hiluxe a prý dobrý. Jezdí to teda přes deset litrů nafty, ale to se dá od takového auta čekat. Edit: Tahleta to byla a teď mi došlo, že ji má i kamarád na jižní Moravě jako pracovní na farmě. Upraveno 23. květen 2020 uživatelem radim.1008 Citovat
ozzy56 Odesláno 23. květen 2020 Autor Odesláno 23. květen 2020 o tom malém rejdu vím, píšou to v testech, servis bude taky asi jinde v porovnání s pežotem, to je jasné, zatím díky Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 Máme teď v rodině 2, 3tí šla do světa - ta najezdila asi 200tis km bez problémů, jen po nehodě asi po 3tis od nova se měnil ohnutý rám a pak byli problémy s elektrikou - věčně něco nesvítilo jak byla celá odstrojená a znovu nastrojená na nový rám. Ty dvě co jsou tu teď - jedna jezdí naprosto bez problému, najeto asi 150tis, jen základní servis plus s měnili žhavky a už má asi 4tý vzpěry okna na boudě nad korbou. Druhá má najeto necelých 100tis a už má 3tí spojku, odešel alternátor, egr ventil, jinak šlape. Pozor na korozi rámu - rádi se zlomí v přechodu kabina-korba. Já s tím jel párkrát, jede to pěkně i s vlekem, ale uvnitř je malá, zadní místa spíš pro děti. Citovat
Péťa Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 @Charlie 607 A píšeš o Navaře nebo Hiluxu? Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 Oj, jsem zapoměl napsat. O Navaře Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 driv jsem o tom taky uvazoval, ale bud navarra nebo LS200. Nez Hilux, radsi uz Tundru. Jo Tundru, tu bych bral. Ty mensi auta v provedeni double cab spise vzadu tak pro deti, naklady nadstandardni oproti osobakum, moc to nejede, je to relativne hlucny. Pak jsem od toho napadu odstoupil a koupil velkej kombik. Ale porad ve me ta myslenka s Tundrou je, ale pro me je to asi zbytecne velky auticko. Samozrejme se pak bavim o V8 Citovat
Ajdamek Odesláno 23. květen 2020 Odesláno 23. květen 2020 Stavař, co dělal kamarádovi dům měl Navaru a nadával na ní, že to furt servisuje, nevim ale jestli ji měl od novoty. Pak koupil zánovního Rangera, na ten si zatim prý nestěžoval Minulý rok mi půjčoval kamarád Pathfindera, což by mělo být technicky stejný jako Navara a nechtěl bych v tom jezdit. Jako pickupy se mi líbí, ale ty jízdní vlastnosti na silnici, tvrdý je to, plave to, nejede to, nebrzdí to, v terénu je to velký, neobratný, těžký a akorát to tam člověk zničí. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 24. květen 2020 Odesláno 24. květen 2020 presne jak se tu pise jen teda u Mitsubishi LS200 ?? zlomeny ram mezi kabinou a korbou malo mista jak vzadu tak i vepredu vsude to huci a servis drahy (auto v bejvale praci urcene jen na pocuky po arealu firmy) Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. květen 2020 Odesláno 24. květen 2020 Chlapy uvědomte si že ať Navara/Hilux nebo jakékoliv jiné auto z této kategorie myslím PickUp 4x4 ať už s double nebo single kabinou jsou vozy úplně jiné kategorie než se kterýma jsme zvyklí jezdit běžně pokud se bavím tady o nás co jezdíme Peugeoty. Ty velký krávy jsou těžce pracovní vozidla kde se při vývoji kouká na to aby to fungovalo tam kde to má jezdit a tam kde to jezdit nebude tak aby to aspoň pracovalo. Je jasný že to nejsou auta do města nebo na to aby 100% času a km odjezdili po dálnicích to jsou auta který mají makat na farmách v rozvodných závodech na stavbách ,v lese, pro armádu a záchranný složky apod. A tam se zas tolik nekouká na to jak moc je auto hlučný kolik je v interiéru pohodlí apod. Samozřejmě že to auto je hlučnější než osobák protože má dvě hnané nápravy má převodovku která je dvakrát tak větší než je v osobáku(má dvakrát tolik kvaltů) většinou to má dvě kardanky v přední nápravě volnoběžku. Má to pneumatiky do terénu vezměte si rozdíl v hlučnosti mezi zimní a letní pneu na OA a ten vynásobte xx krát aby jste se dostali na hladinu hluku od normální pneu na 4x4 tím spíš pokud tam budou nějaké opravdu terénní gumy. Většina je ještě klasické koncepce rám a na něj teprve montovaná karoserie přičemž to spojení není pevné ale pružné tak aby se to nelámalo ale v těch spojeních je další zdroj zvuků které zvyšují hlučnost. Žere to jasně však je to jednou spíš dvakrát tak těžký než normální OA v převodech to tahá daleko víc železa který se musí roztočit aby to jelo. Do terénu je to dlouhý ano ale s tím mají problém většinou verze s double cab ty s normální kabinou jsou kratší a obratnější že je v kabině málo místa to je úmysl pro jízdu v terénu protože posádka se v té kabině dokáže lépe " zašprajcovat" když je těsná než když bude tak vzdušná jako je třeba 807 místo vzadu v double cab pro děti a ještě nic extra pohodlného jasně však je to těžce kompromisní řešení mezi nějakou nouzově sklápěcí pryčnou od stěny kabiny na převoz dělníků za prací trvajícím v řádu minut a sedačkama k normální jízdě nacpaný do rozměrů auta aby to auto ještě bylo schopný fungovat při tom k čemu je určený. Co se týče té spolehlivosti tak bych řekl jen to podívejte se na záběry z těch zemí kde se pořád kvůli něčemu perou s čím jezdí ty nepravidelný vojenský oddíly většinou mají Toyoty ať už klasické nebo pick upové takže bych řekl že ty auta na tom se spolehlivostí a výdrží nebudou tak špatně a Nissany na tom budou podobně. Chápu @ozzy56 že jeho domovskou stránkou ve světě internetů je náš PC ale obávám se že tady se v této otázce moc rozumných odpovědí nedočkáš hledej na stránkách klubů zmíněných značek protože tam určitě najdeš lidi který jsou do těch aut zapálený stejně jako někteří tady u nás do Peugeotů a budou schopný ti poradit o jaký typ ročník a motorizaci se zajímat pro tvůj účel používání. Protože stejně tak jako v Peugeotech jsou auta který v určité motorizaci jsou průšvih ale tak to má každá automobilka a jen lidi který s těma autama jezdí to dokážou říct který to jsou. Medvěd, ozzy56, David 106s16 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. květen 2020 Autor Odesláno 24. květen 2020 @Vena garážmistr, koukám i na spec. fora obou značek, jen jsem chtěl znát i názory zdejších lidí...,mám tu jednoho, co Navaru má a je to jeho miláček, pomalu auto víc než rodina..., takže jeho názory beru s velkou rezervou, jinak máš pravdu--v telce se s těma ušmudlanýma vousatýma debilama s kalašnikovem vyskytuje hned vedle Nissan, Toytota, nebo Mitsubishi , takže když si člověk uvědomí jejich intelekt, musejí to být velmi odolná auta jinak, že tam jsou ztráty v převodech, spotřeba deset litrů atd. beru jako normální věc, že je tam příhradový rám a na něm navěšený zbytek beru jako výhodu, samozřejmě pokud takové auto přetěžuješ, praskne rám za kabinou...,jsou prostě některé věci, které neodrbeš..., s dálnicí moc nepočítám, v poslední době na dovolenou letíme (letos nee), taky toho moc nenajedu a rád bych si něco takového zkusil, navíc prý pohřební rubáš nemá kapsy, takže asi tak kujva, co to píšu za cypo.viny, mám 64, nikam nahoru (nebo dolů??) se zatím nechystám Péťa, Vena garážmistr, skypeja a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 24. květen 2020 Odesláno 24. květen 2020 před 28 minutami, ozzy56 napsal: pohřební rubáš nemá kapsy Dobrej poznatek Taky na co, že.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 24. květen 2020 Odesláno 24. květen 2020 (upraveno) Peníze se dají utrácet různě, a pokud právě tato velikost auta je tvůj sen... Koukni, kolik stojí pneu... Auto je to mohutné, ne až tak obratné. Mělo by si na sebe vydělat, svými schopnostmi (přívěs i v terénu)... Jiný známý má Jimny a chválí si, hlavně obratnost a průchodnost, hlavně mezi větvemi, křovím. On tedy tahá dřevo jen pro sebe (kládu pod dvoukolím) a ne tunu na prodej, jako ten známý s Navarou. Zhotovil si něco takové Roli hraje taky stav laku - pokud se budeš bát poškrábání... Záleží taky na postoji - existují i zajímavá ruská auta. Takže je otázka, jaký je cíl tohoto - zda jezdit lesem, nebo občas svézt známé. A taky, jak máš povolení vjíždět do lesa a jezdit tam - zda to stojí za to. Jak jsem psal nahoře, v tom Nissanu byl nějaký zřídkavý a problémový motor. Takže snad tu Toyotu. Upraveno 24. květen 2020 uživatelem P607Olda Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 25. květen 2020 Odesláno 25. květen 2020 (upraveno) Navara doma... najeto asi 20km (celkem asi 86t) oprava za 30.000 najeto 50km zase lehla,tak táhla do světa... Toyotu nevím, ale asi bych se jí bála míň... Land Cruiser 170t bez oprav (pak už nevím co bylo dál) Yaris, ten už bude mít víc jak 200 a zatím taky nic.... Corola cca 130t a taky nic.... (nevím proč si kupuju peugeoty... ) Edit: už vím... sou krááásnýýý.. Upraveno 25. květen 2020 uživatelem Weri 605 MJSytic a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.