Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ale obojí vychází z té T813, ne? :myslim Když jsem byl malý kluk, jezdívala sem do ACHP právě jedna tahle 813 a "strejdové" na dílně jí právě říkali Drtikolka. Jaká verze to ale byla už si nepamatuju :( Vím, jen že to byl vždycky zážitek, když přijela. Oproti tátovo Trambusu to byl kolos a dělala neskutečný randál :D Nebo alespoň tak mi to zůstalo v paměti :aut 

Odesláno (upraveno)

jasně, Tatra má stavebnicovou konstrukci, takže může mít krátkou nebo dlouhou kabinu, náprav a kol kolik chceš, motor taky stavebnice 8V-12válců..., ale Drtikolka z toho filmu byla ta na obr., co jsem dal --mmch., bylo to hrozné auto, jezdil jsem s tím😉--listová péra i vpředu, šofér v tom poskakoval jako by to mělo 6hraná kola 😯,v kabině hrozný kravál, když jsi zvedal korbu, muselo auto stát hodně v rovině, jinak by to lehlo na bok 😯, to 815 už byla lepší, měla vpředu torzky--ale stejnak nejlepší byla T 148 :super

to co má Radim, je tahač přívěsů 6x6

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

ten autobusový návěs musel navrhnout někdo, kdo byl tenkrát na Kubě, bo jinde takové hrůzy nejezdí :roker, už ta vlečka za RTOčkem byla o zdraví--při jízdě vybočovala půl metru do strany 😯, vždycky jsme se jako učni sázeli, jestli dojedeme až na učiliště...

Odesláno (upraveno)

Ozzy - ten návěs sloužil údajně pro svoz dojiček do JZD. Cestou odkudsi řidič svážel dojičky z vesnic, co byly cestou. Po příjezdu do JZD návěs odpřáhl, zapřáhl cisternu a vozil mléko. No a na konci směny cestou domů zase návěs pro lidi a rozvoz bab domů. On potom asi parkoval celou obludu doma na návsi
Byl to prototyp, co jezdil někde na Slovensku a v ČR ho kdosi prakticky znovupostavil

P.S.
Nápis "POZOR VYBOČUJE" doplněný šipkami na obě strany si vybavuju i ze zadních čel v ČSSR hojně provozovaných "čabajek"
image.png.9ab5e830707cf0b7db050af476f73fb1.png

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Krásná vitrína! Osobně bych preferoval, aby vevnitř bylo světla co nejvíce - bílá záda jsou OK, v barvě betonu to trochu ztmavne.

Odesláno

@petrinzaSvětla je tam až moc, na fotce to není poznat, a právě o proto jsem dával bílý záda, ale působí to lacině, proto tam chci dát foto tapetu imitace betonu, tak jak jsou podzemní garáže, pak víc vynikne i bílá barva na autech.

Ale večer sem ještě hodím fotku když je tma, pak bude líp poznat jak to svítí. 

Odesláno

Hafity - chybí toho ještě hrozně moc , namátkou skoro všechno z kapitalistický ciziny, co tu prodával TUZEX

Jinak tyhle modely se prodávají v trafikách a má jich být celkem tuším 75. I když nejsou úplně levné, tak po některých se jen zaprášilo 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...