Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, nevím jakou máš záruku, ale bez autoriz. servisu tohle asi nevyřešíš, lidi píšou, že Peugeot zaplatí tu nádobku a ty práci s její výměnou, problém je, že za pár roků (pár jsou dva 🙈) můžeš mít stejný problém...

Odesláno
V 15. 1. 2024 at 11:48, bezkocur napsal:

vyhružně blikajici adblue a hláška též vyskakuje snad co 10sekund

Za to vyskakování hlášky každých několik sekund bych někoho pro výstrahu nevím co. Vím, o čem mluvíš. Paráda, že to vyskakuje do navigace, do všeho. Když dám vypnout displej, taky nepomáhá. Prostě ňamka. Já už řešil nádrž 2x (kupoval jsem bazar). Poprvé jako repas, podruhé naštěstí výměna repasu na záruku.

Odesláno (upraveno)

Tak mám vyřešeno, na doporučení člověka z STK jsem vyhledal borce ktery ma potřebné zarizeni a vypnul mě tento nesmysl za 7 klacku. Tak jsem s borcem ještě probral toto nešťastné auto a varoval mě  na výměnu rozvodu které jsou též docela nešťastně udělané kdy by stacilo vyměnit pouze řetázek ktery je dosti slabý, ale ten údajně nejde samotny sehnat, tak pouze celá sada za 20tis.Doporucil vymenu max ve 150tis.,ale znam osobně jednoho co mu to ruplo pri 98tis. A pak ještě nešťastně vyřešené vypouštěcí hrdlo oleje na vaně, ktere je vtahle dovnitř motoru misto ven a tim nejde úplně vypustit olej z motoru a tak tam ty největší s r a c k y  zustanou. To už jsem videl kdesi ze se da udělat přípravek a vytahnout to na druhou stranu. No samá radost, asi muj prvni a posledni peugeot, ikdyz jestli si dnes člověk vubec vybere. 

Upraveno uživatelem bezkocur
Odesláno (upraveno)

Mě po 4 měsících po výměně vstřikovače adblue se znova v mrazech rozsvítila kontrolka urea,pak trojúhelník a druhý den i motor. Dolil jsem 6 litrů adblue,protože od poslední plné nádrže a dolití 6litrů destilky už najeto 23000km,tak jsem myslel,že je málo. Zhasly kontrolky až po 2dnech,ale pak se zase během týdne několikrát rozsvítily a zase pozhasínaly. Pak byl 14 dní klid a zase se rozsvítil motor. Uvidím až se oteplí co to bude dělat. Nádrž zatím původní.Teď jsem zkusil ELM327 vyčíst a ukazuje to P2207 NOx sensor heater control circuit high bank1 . Auto jede pořád stejně.

Upraveno uživatelem t152
Odesláno
V 22. 1. 2024 at 10:05, bezkocur napsal:

Tak mám vyřešeno, na doporučení člověka z STK jsem vyhledal borce ktery ma potřebné zarizeni a vypnul mě tento nesmysl za 7 klacku. Tak jsem s borcem ještě probral toto nešťastné auto a varoval mě  na výměnu rozvodu které jsou též docela nešťastně udělané kdy by stacilo vyměnit pouze řetázek ktery je dosti slabý, ale ten údajně nejde samotny sehnat, tak pouze celá sada za 20tis.Doporucil vymenu max ve 150tis.,ale znam osobně jednoho co mu to ruplo pri 98tis. A pak ještě nešťastně vyřešené vypouštěcí hrdlo oleje na vaně, ktere je vtahle dovnitř motoru misto ven a tim nejde úplně vypustit olej z motoru a tak tam ty největší s r a c k y  zustanou. To už jsem videl kdesi ze se da udělat přípravek a vytahnout to na druhou stranu. No samá radost, asi muj prvni a posledni peugeot, ikdyz jestli si dnes člověk vubec vybere. 

Ahoj

mužeš prosím sem nebodo Soukrome zpravy poslat odkaz na toho BORCE,  ktery ma potřebné zarizeni a vypnul mě tento nesmysl za 7 klacku ?  Dle toho "Borce" typuji že to bude nekde z jižní moravy :), co by mě "bodlo" protože jsem z okolí Brna....diky předem. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže závada se vrátila. Jako první pomoc jsem tam nalil něco přes litr horké destilky a vyrazil. První hlášení po cca 5 km, potom už nic. Tak uvidím, jak dlouho to vydrží tentokrát. Vrátilo se to po cca 10 měsících. 

Odesláno (upraveno)

@Marc159  ...me se osvedcilo BlueChem AdRescue - po vymene vstrikovace  a protoze s autem zase tak moc nejezdim, vrazil jsem tam rovnou celou flasku. Zatim dobry. Ted se chystam preventivne osetrit plnou nadrz AdBlue znovu - uz ale doporucenym mnozstvim.

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Já používám viz. foto. Ale podle návodu to je proti krystalizaci v katalyzátoru, nikoliv v nádrži. Já si myslím, že problémy co mám já, tedy chyba nízkého tlaku, která se řeší výměnou celé nádrže, je způsobena krystalizací močoviny ještě v nádrži a následným ucpáním čerpadla. Takže to řeším tím, že AdBlue ředím destilovanou vodou. Dočetl jsem se, že když je AdBlue starší a opakovaně zamrzne, tak se tvoří krystaly. Minule chyba zmizela až s jarním oteplením. IMG_20240213_155751.thumb.jpg.29047a80bdaccc4fc729fd8eb4081473.jpg

Odesláno

Je fakt, že když jsem zkoušel krystalky z mocoviny rozpustit na prstu vodou, tak se téměř okamžitě rozpustily, ale samotnou mocovinou jsem to nezkoušel jestli se rozpustí, to by mohl někdo prubnout. Pokud se též rozpustí, pak by měl nastat problém jen tam, kde prolne, ale nedostane se tam už tolik mocoviny aby se krystalky rozpustily. 

Jinak to auto stale něčím překvapuje, ted jsem jel s vozikem a neříkám že ten vozik měl 100%elektriku v pořádku, je souseduv a pokaždé různě boucham do světel aby se rozsvitily, ale na nerovné silnici po 2km jizdy se mě rozsvitila sama kontrolka deaktivace hlídání jizdniho pruhu a už se ma nepodarila zhasnout, tlacitko nereagovalo, po 4 startech stale stejné. Potom jsem odpojil vozik a zkoušel různé kombinace držení toho tlačítka až se mě to podařilo myslím kombinaci vypnuteho klice, držení tlacitka a zapnutí klíče, pak to zmizelo a už to zase funguje jak ma. Nevím jestli to bylo tim vozíkem, ale stalo se to pri něm. 

Ze začátku jsem si říkal no super, aspoň to nebude pořád smékat volantem, ale zase nevím co na STK. Tak je to zase Ok, ale už se děsím ať se cokoli rožne na pristrojovce. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak po opětovném vymazání závady v autorizáku je to tu znovu P20EE 92 a dojezd tentokrát už jen 400 km. Závada bohužel neukazuje na nádrž adblue, tam bych ještě mohl využít nějakou slevu přímo v Peugeotu. Na netu jsem se díval, že by mohl být zanesený vstřik do scr, ale ten byl měněný před rokem společně s celým FAP a turbem. Přístup je k němu vcelku dobrý, tak to dnes zkusím rozdělat.

Do auta už jsem nasypal tolika peněz, že už není vůle v něčem dál pokračovat a přemýšlím o odstavení Adblue systému v ŘJ a chci se zeptat na váš názor. Nebude to mít nějaké jiné dopady?
Za nějakých 8tis. by byl pokoj 🙄

Odesláno

Tak vstřikovač byl pěkně zanesený, ani netuším kudy to mohlo rozprašovat. Po očištění stoupla hlaška dojezdu z cca 400 km na 850 km. Že by to bylo tím? Každopádně to odstavím. 

Je tu někdo, kdo to nechal dělat a poradí kde a za kolik? Nebo přemýšlel jak to "zakonzervovat" pro případ opětovného spuštění?

Odesláno

Odstavil jsem to před 2 lety,potom co mi s tím došlo trpělivost. A to nejsem fanoušek podobných řešení. Stalo mě to 4600 Kč. Předtím jsem měl nádrž dole,celou jsem ji opakovaně vyplachl. Asi bych ji naplnil destilkou a chvíli s tím jezdil aby se propláchl i vstřik. Od té doby klid. Taky jsem měl v úmyslu to zpětně zprovoznit až se to definitivně vyřeší,ale vypadá to,že v té době už auto nebudu mít. Mám 270 000 a před týdnem jsem byl na STK. Už se nějak mentálně připravuju na nové auto.

Odesláno (upraveno)

Před dvěma roky 4 600,- a mě to teď nabízí za 8 tis nebo 10 tis. Myslím, že mě trocha tahají za nos. Nebo je to normální cena?

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Vlozil jsem jinam, ale vlozim i sem.

Ad blue a Rifter 1.5 nafta 130k. Uz se mi stalo 4 krat, ze se mi rozsviti zavada Ad blue s chybou P20ee a odpocitavaji se kilometry k poslednimu nastartovani. Vlezu pod auto, zkontroluji trysku mocoviny a je zadelana krystalizaci. Vycistim, jak to nejlepe jde, ale za pul roku zase stejny problem. Doseda tam kov na kov, spojeno jen nerezovou spojkou, tak si rikam, ze to preci nikdy nebude tesnit. Nechapu, jak to ze to nedela vsem. Stalo se mi to poprve az po 4 letech v cca 80 tis a ted je to kazdy pulrok. Prvni oprava krom vycisteni trisky bylo i prehrani softwaru ridici jednotky, ktera je pro tuto zavadu uvedena. Ale ta asi moji krystalizaci mezi vstrikovacem a katalizatorem moc nevyresi. Navic ted pokazde musim do servisu pro reinicializaci NOX, abych se zbavil toho odpoctu km. Mocovinu tankuji u Globusu ze stojanu. Kdybyste vedeli o sikovne diagnostice, ktera reinicializaci dnox umi a zbavi mne odpoctu, pritom nestoji majlant, budu vdecny.

Odesláno

@jenik.neni.doma už 17.4.2024 jsem tě vyzýval k dodržování pravidel fóra. Bez reakce a dnes nahážeš 4x stejný příspěvek do čtyř různých sekcí (a ještě na to stupidně upozorníš nadpisem "Vlozil jsem jinam, ale vlozim i sem.").

Pokud se nezačneš chovat podle pravidel fóra, bude ti omezen přístup na toto fórum. Ber tuto výzvu jako první varování!

S pozdravem moderátor

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Nevím, jestli to někomu pomůže, ale závada se vrátila a skoro rok jsem zase jezdil s hláškou "adblue" s tím, že dojezd je 1100km a pravidelně jsem ji přes diagnostiku mazal. Je to otravné, protože to "pípá" každých 50 km, ale protože už mi jednou zmizela, doufal jsem v opětný zázrak. Najel jsem určitě přes 20 000 km v naději, že se adblue v nádrži vyčerpá a dám tam novou. K tomu ovšem nedošlo. Adblue se zjevně nespotřebovávalo, protože když jsem se konečně rozhodl, že tam doplním novou, tak se do nádržky vešlo cca 10 litrů. Udělal jsem to v letních vedrech, kdy závada zmizela i minule. Bylo to při cestě z Prahy do Ostravy. Nestalo se nic, ale když jsem jel zpátky, tak závada znovu zmizela. Mám od té doby najeto cca 3000km a dobré. Jediné, co jsem vypozoroval bylo, že před tím mi aplikace Car Scanner psala, že NOx se na maximech blížila hodnotě 900ppm a teď jsem zhruba na polovině, takže katalytická reakce asi nefungovala. Proto AdBlue neubývalo. Vůbec nevím, co si o tom mám myslet, ale zdá se, že tam bylo něco ucpaného. Teď jen čekám, že se to časem objeví zas. 

Upraveno uživatelem Marc159
Odesláno

Ahoj řešil jste někdo výměnu nádrže v autorizáku? Mám informaci, že pro slevu/podporu od výrobce je nutná kompletní servisní historie u Peugeotu? Je to skutečně pravda? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...