Milan+ Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen (upraveno) U nás na vsi v JC si nemůžeme stěžovat na emise v městě. Pokud to někomu vyhovuje hluk a smrad,tak o.k. Komu se to nelíbí, tak holt stěhování. Upraveno 30. březen uživatelem Milan+ Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen (upraveno) u nás všechno zrušili před desítkami let , kdo zažil ovzduší v 60 letech v ostravě ví o čem mluvím, prostě nyní rakouské Alpy Upraveno 30. březen uživatelem ozzy56 Pepito, miroska a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Radovanek Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen Byli jsme v osmdesátkách s našima na Lipně. Člověk z Ostravska se tam poznal hned. Než se opřel o zábradlí, přejel ho rukou, totéž lavičku, stůl na zahrádce před hospodou, parapet před oknem, a extrémisti i trávu před usednutím. Takový tu byl na Ostravsku všude mastný černý sajrajt ve vzduchu a všude venku. Ceněná byla Poruba, kde foukaly větry ze směru od továren nejméně a i elektrárna a teplárna byla až ve Svinově, stejně jako první důl. Teď je to naopak, vystupuju v Praze a bleju, jaký tam je smrad z dopravy. Všude a zejména pak na dopravních uzlech MHD. Snažím se proto všude jezdit metrem, páč smard je i v tramvajích. A ty dýzlové busy jsou tragédie, V Ostravě je skoro nemáme, když tak plynové. Naopak Češi jeli do Ostravy na dvoudenní zasedání a byli vyloženě zklamaní. Čekali smrad, mour, bordel, hulící komíny. Dojeli vlakem přes chráněné krajinné území Poodří s volavkami, čápy a rybníky, betonárku, asfaltérnu i kovošrot v Polance skoro nezaznamenali. A už vystupovali na nádherně zrekonstruovaném Svinově s parčíkem před nádražím. Odtamtud jsem je vzal elektromobily přes zelenou Porubu a Hlavní třídu na koleje VŠB hotel Garni***, sousedící s Porubským lesem, za kterým je největší přírodní koupaliště ve Střední Evropě Vřesina. A mj. i Skalka, uměle zasněžovaný svah, kam se jezdí tramvají, skoro jako na sjezdovky v Liberci. Naštěstí jsme večer jeli tramvají na Dolní oblast Vítkovic, kde měli komíny. A z kavárny na věži Bolt viděli hučící Vítkovice a ještě fungující Novou Huť / Mittal / Liberty. I kouř byl. Jinak čuměli jak tele na nové vrata, protože trasa Poruba - centrum je tramvají po Opavské a 28.října mimo sídliště a rodinné domy furt buď úhledné město s činžáky nebo parky, lesopark, řeka, pole atp.. Do toho jsme pak jezdili trolejbusy a elektrobusy, večer zase elektrické taxi. Tak si alespoň druhý den v Landek Parku sáhli na uhlí a ušpinili se. Největší hit mezi upomínkovými předměty byl samozřejmě černé mýdlo. ozzy56, Pepito, Péťa a 5 další ohodnotil 8 Citovat
oddie Odesláno 30. březen Odesláno 30. březen Budiž vám přáno, že se to takhle povedlo. V Praze se snad moje děti taky jednou dočkaj... Veverka, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen @Radovanek jako videt v praze ty jejich busy, co pri lehkem seslapnuti plynu huli jak fabrika... to je katastrofa. To ani v takovy prdeli jako jsou pardubice nejsou takhle hnusny autobusy jako v praze... To v praze potkas bus a cekas, kdy dostanes po drzce briketou z vejfuku ... pritom tohle melo bejt uplne prvni, co ma byt co nejvic bezemisni. Péťa, oddie, Roman Bazi a 3 další ohodnotil 5 1 Citovat
Veverka Odesláno 31. březen Odesláno 31. březen Nevím odkud je tvá konkrétní zkušenost, ale u nás na severu (Ládví až Čakovice) se to za poslední roky dost zlepšilo - významně vice nové busy, hodně už i elektrobusy. Problém je spíš přeplněnost dopravy, zácpy atd. než vozový park DPP Medvěd ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Busy na baterky nebo CNG mame i u nas v te jihoceske perdeli, kde se taky vyskytuju... ..do Prahy jsem satanu-dik uz dlouho nemusel.... Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben to u nás v Nera , v obci kterou za 15 min celou dáš na kole jak nic.... máme nově k dispozici sdílená kola... tady maji totiz kola vsichni , nebo el kolobrndy , ale asi to bylo finančně zajimavý , otazkou je pro koho. Péťa ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Jsem se přidal do nějaké elektroautí skupiny na FB. Jako fakt ze zájmu. Teď tam jeden hrdě hlásil jak e208 dojel na Ukrajinu a zpět asi 4500 km. Průměrku měl 17kW/100km Co jsem hledal tak ta vylepšená má využitelnost 48kWh. Tak jestli to dobře chápu tak dojezd je zhruba 250km? To jako dobíjel 18x? Na druhou stranu psal ,že s nabíječkama nebyl problém. Takže asi super Citovat
oddie Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben To bych řekl, že dobíjet mohl i víckrát, páč ne vždy dobíjí přesně od prázdna do plna, někdy to vychází tak, že je vhodné dobíjet dřív. Nicméně celkem prd cesta, kolega se Smartem s dojezdem na nabití asi 100km byl větší dobrodruh, mj. přejetej Grossglockner... Péťa a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
davidse Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Jak to řekl Pepa Vrtal ( fotr na tripu ) nejlepší auta se vyráběla do roku 2015 a pak to jde už jenom z kopce zbynek..s, Veverka, BubakGS a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben (upraveno) @Pe.Tr dotace města @rhinos rozhodující je cena za jeden KM zatím co tak sleduju, tak panelářům se elauto nevyplatí Upraveno 7. duben uživatelem ozzy56 Citovat
oddie Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Tak asi jak který, jeden kolega to tu taky furt zkouší propočítávat, ačkoliv mu současná pixla vydrží klidně 10 let, prostě má roupy, a chatGPT mu prej tvrdí něco o návratnosti 13 let. Kýho výra tam zadával ale netuším. Každopádně mezi ojetinama bych asi vybíral podle nejen dojezdů, baterek atd., ale hlavně podle řešitelnosti, přeci jen jsou to dneska všechno spíš počítače s kolama a když to začne blbnout, tak to stojí za to. A v tomhle u nás furt vede, a jeho koncepce tomu nahrává, VW group. Čína sice všechno válcuje a chrlí nové modely, ale takové rozbité světlo na CityGo mám druhý den vyměněné, páč ho maj všude skladem a ten model se dělal x let, kdežto u řady čerstvých neznáných značek není jisté ani že budou za 5 let ještě existovat elton a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben tak jasně, cena za KM není to jediné..., pokud bych se celoročně přemístil na chatu, tak by s elautem nebyl žádný problém, ale přes zimu to nabíjet u superhyper (mám to sice jen 2 KM) nechci, i když toho přes zimu moc nenajedu (cca 4 tisíce KM), ale možná nechám byt vnučce a pak si ho koupím, zatím prostě nee Citovat
oddie Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Švagrovejm se vysypala pixla, tak jsem jim doporučil zvážit elektro. Švagra to docela nadchlo, akorát e-Up se švagrové děsně nelíbí a nic moc dražšího bych na to použití asi nekupoval. Jede s tím 40km ráno a 40km odpoledne, mezitím to stojí doma. On hned jak si dá na střechu soláry a bude jezdit "zadarmo" - což v tomhle případě je ideální příležitost. Tak jsem zvědavej... Péťa ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben mám vybranou el. R 5, v šourůmu okamžitě k odběru, bohužel žádná sleva atd., ale zatím elektrika nebude, odkládám to o nějaký ten rok , mám vybráno něco jiného s benzínem Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben me se libi ta nova Fiat Panda , ale stelantis fakt nee , takze zase Hyundai Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben před 6 minutami, Pe.Tr napsal: Fiat Panda Jako ta Pandina? Viděl jsi ten interier, naprostej úlet, ostatně jako u Pandy asi vždy, prostě děs. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 7. duben Odesláno 7. duben Měl jsem teď možnost na den jezdit s EX30. A za mne naprosto vyhovující auto (až na tu cenu). Zvyknul jsem si rychle. Řízení jedním pedálem naprosto super. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.