Hafity Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 @rhinos : zřejmě budeš obviněn z komunikačního faulování, jako @BubakGS o fous výše.... Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 Nic to nemění na tom, že @Radovanek je lhář. A s jako takovým je s ním třeba jednat Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 Dnes jsem koukal na jedno video na YouTube, kde je několik názorů na elektromobily přímo od člověka, co s nimi má své osobní zkušenosti - požádal jsem Pétu ať ho sem vloží (já neumím oříznout čas od - do a dávat sem více než hodinový video kvůli pěti minutám asi není to pravý ořechový Radovanek ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 (upraveno) srovnávat holandsko s českem je na zdvižené obočí, jak by řekl báťuška klaus, tady žijou rodiny z příjmu 40 tisíc a to pracují oba , kdežto tam má trojnásobek jeden pracující..., když to přeženu, tak hodně lidí žije z ruky do huby, takoví mají jiné potřeby než eleauto, ti jezdí v šunkách za 20 litrů..., já si myslím, že ta elektrovize je dobrá a možná i nutná, ale jestli svět zaspal a fčil to chce rychle dohnat, tak to nevyjde , možná to elektrofanatiky napadne až se ta auta přestanou prodávat, protože jaksi dojdou kupci--vyrábět v milionových seriích se pro horních deset tisíc nevyplatí, že ano Upraveno 11. květen 2023 uživatelem ozzy56 Radovanek, Medvěd a Charlie 1 ohodnotil 2 1 Citovat
sitler Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 (upraveno) Mimo jine, Holandsko ma pomerne stedre dotace na elektroauta. Jak na nove, tak na ojete... pres 3000EUR na nove, 2000EUR na ojete... dotace v sume 70 milionu EUR na rok 2023 ... a loni se vycerpaly zacatkem roku, letos? Ani s touhle pobidkou prodeje tak neleti... Ti co chteli, uz maji a jde to tedy pomalu. K tomu enormni zdaneni paliv - prakticky nejdrazsi paliva v evrope. Naprosto neprekvapije identicky trend jako v nemecku - elektro zastoupilo cca 15% trhu a zbytek ho nechce. Ani pres dotace a pobidky a zdaneni klasickych paliv. Upraveno 10. květen 2023 uživatelem sitler Medvěd a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
BubakGS Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 Za prvé - on to argumentaci faul nebyl, jen mě těžce nepochopil a nechápe. Základní fakt je, ze EU v podstatě elektro nařídila ve jménu záchrany klimatu. Šli na to nepřímo, přes emisní povolenky a normy pro fosily. K tomu dotace. Takže.máme svým způsobem novou totalitu a normální ekonomické teorie vzal Brusel. Dotace se berou z jakých peněz? Takže se na elektro hračičky těm bohatším skladaji všichni, kdo nemohou optimalizovat daně (převážně zamestnani). Ergo ta Radovankova numera jsou nesmysl a energetický mix nejen Číny, ale i Německa je zpět na stole, protože vyvrací tu primární tezi Brusele, že jako záchrana klimatu. Velké kulové. Mě nevadí elektro věci. Mě silné vadí ta politika a dotace kolem toho. Medvěd, ozzy56, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
radim.1008 Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 Mě vadí styl podávání těch zelených informací a jejich násilné nucení... Hafity, Charlie 1, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 před 2 hodinami, Medvěd napsal: Dnes jsem koukal na jedno video na YouTube, kde je několik názorů na elektromobily přímo od člověka, co s nimi má své osobní zkušenosti - požádal jsem Pétu ať ho sem vloží (já neumím oříznout čas od - do a dávat sem více než hodinový video kvůli pěti minutám asi není to pravý ořechový Protože jde především o zvuk, "očesal" jsem kvalitu videa: Kubrt-vypravěč.mp4 pavelu96 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 Video mi ani nejde. Jen zvuk. Nahoďte kdyžtak odkaz. Jen moje úvaha ze zvukové stopy: Srovnává EV se zastaralou technologií bez termomanagmentu baterie (Zoe a I3 (už se nevyrábí)) se spalovákem, kterej je víceméně na současný technologický špici co se naftovýho pohonu týče. Takže popisuje, že doma za 10h nabije 30kW . D27d sazba max, 5kč/kW. A že najede 100km, což je 30kW/100km. To je za mě dost u takhle malýho auta. A vychází mi 1,5/km. Při 2kč/kW co jsem si teď narychlo spočítal u EONu to je 60h/km. A to srovnání s přímotopama. 3kW tak možná na vyhřátí garsonky. To je jako srovnávat domácí pálenku s 5letým rumem. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 10. květen 2023 Odesláno 10. květen 2023 O obraz asi vubec nejde, beztak keca z uplne jinyho auta nebo nekde z benzinky. Citovat
Medvěd Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 (upraveno) Vyprávění začíná tim, že David říká "Hele, předjíždíme elektroauto. My jsme včera natankovali plnou nádrž, byli jsme okouknout s Ondrou auta u Norimberka, dojeli domů a teď jsme zase v Německu a máme dojezd ještě 350 km". A následuje vyprávění o tom známém s i8 Jo a vypráví to v A8, což ale není podstatné, páč by to mohl vyprávět v podstatě v jakémkoli nafťáku. Mě to teda nepřijde jako kecy, ale jako popis konkrétních zkušeností s elektrodebilitou od člověka, co s ní má praktické zkušenosti Upraveno 11. květen 2023 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 Tady máte odkaz na video, ale o obraz skutečně nejde. Jinak já soubor vložil i s obrazem, nevím, proč ho klubové stránky nezobrazí, asi problém s kodeky Citovat
sitler Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 "Keca" ve smyslu ze "mluvi z auta", ne ze placa uplny nesmysly. Ikdyz zrovna v tomhle srovnani je znacne zavadejici, velmi nepresny a cele to stavi na nejakem 2 generace starem malem aute (pricemz minimalne Zoe nebylo nijak dobry auto ani jako uplne novy) Milan+ a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 To video má přes hodinu, inkriminovaný příběh začíná cca od čtvrté minuty Citovat
oddie Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 Tak vtipnou scénku s předjížděním Tesly už jsem tu taky dával k dobru ne že by mě předjíždění nějak zásadně bavilo, prostě mám jen tempomat nastavený na 135 (v Německu) a jede to samo, ale občas mi někdo musí děsně ukázat, že mu ta jeho pixla taky jede tolik nebo dokonce i víc, ale ne moc dlouho. Naši elektromobilisti mi k tomu řekli, že s tou Teslou bych samozřejmě mohl jet taky takhle rychle furt, "jenom" bych si na té cestě musel dát o ještě jedno další kafe navíc, takže bych sice jel rychleji, ale přijel později Pe.Tr, Medvěd a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Dave_k Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 @Medvěd: promiň ale fakt jsem nějak nepobral pointu toho příběhu. Není známo odkud vyjížděli, kde tankovali, v jakém autě a s jakým motorem jedou a pak začne mudrovat o dojezdu EV starý koncepce (I3 ne I8 jak uvádíš). Taky jsem v dodávce předjel na dálnici Ferrari a ....? Kdyby jeli Teslou S, což si myslím by bylo vůči té Audině adekvátní vozidlo, tak by nejspíš ten dojezd měli ještě lepší jelikož by Tesla přes noc byla na zásuvce a vyjížděli by s "plnou". Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 (upraveno) Neměli - viz. příspěvek Oddieho. Nicméně sni si dál svůj elektrosladkej sen, Ty mi ho aspoň - na rozdíl od MyVímeKoho - necpeš násilím až do postele Ta i8 byl překlep, ani nevím, že jsem ho napsal Jinak pro mě je pointa někde uprostřed, kde David mluví o tom, že elektromobil je jen pro bohaté, kteří nepotřebují nic extra řešit, ale určitě není pro lidi, kteří auto potřebují provozovat denně a nemají možnost si ho neustále dobíjet. A k tomu čím jedou jsem se už vyjádřil. Myslím si, že ve videu i zmiňuje, že včera tankoval DOMA (tedy v Nižboru) plnou, jel do Norimberka, tam prohlížel několik aut a večer dorazil domů (to někdy bývá i pozdě v noci). No a ten citovaný záznam je už zase v DE někde na dálnici a má dojezd 350 km. Jak jsem psal, na to nemusí být A8, ale v pohodě stačí i třeba moje Galaxa nebo téměř jakýkoli auto se spalovacím motorem, pokud nebude mít zrovna dvanáctiválec a 50ti litrovou nádrž. Upraveno 11. květen 2023 uživatelem Medvěd Radovanek ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 Celkem jsem ocenil, že mi tu s elektrododávkou začala jezdit PPLka. To je totiž zrovna vyloženě vzorové - za den to najede v součtu celkem prd, motá se to uličkama a furt to někde stojí. Tak těch snad za chvilku bude v Praze většina... Jinak jsem nedávno trávil týden ve Frankfurtu, kde mají poměrně velkou Umweltzone, a docela tam frčí cargo elektrokola. Dost lidí tím vozí děti do školy/školky akorát je to drahý jak čert a je třeba mít to kde zaparkovat, a jsme zase u peněz a prostoru. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 11. květen 2023 Odesláno 11. květen 2023 (upraveno) Oddie - viděl jsem cenu Transita na elektriku a ta teda nebyla vůbec lidová Ale máš pravdu, že na tyhle rozvozy kolem komína se ta elektrika hodí nejlíp, proto s nima jezdí ROHLÍK, I DO, ALZA, DATART a budou asi čím dál víc Upraveno 11. květen 2023 uživatelem Medvěd Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.