Dave_k Odesláno 19. květen 2024 Odesláno 19. květen 2024 @PéťaNeblázni. S EV do hor? To zkouší jen úplnej magor. Hafity, rhinos, Radovanek a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
PaKr Odesláno 19. květen 2024 Odesláno 19. květen 2024 Nedávno jsem viděl na vrakovišti "hromádku popela" - asi dvouletý Range rover někde jsem četl, že to může být kombinace hodně elektroniky a tenkých drátů a "nové" chladivo ( R1234 yf ) je prý taky dobře hořlavé... Asi na tom něco bude, když u té oktávky hořel " jenom" motor, ale to nové shořelo komplet dýzl ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 28. květen 2024 Odesláno 28. květen 2024 https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/zlamalova-vysvetluje-proc-jsou-ceske-dotace-na-elektromobily-uplnej-bizar Radovanek ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 28. květen 2024 Odesláno 28. květen 2024 vsak to vymyslel totaalni c*rak. Akorat se na tom nekdo napakuje na uverech. Samozrejme z dani. Tak nejak bych nejradsi kazdymu, kdo tuhle dotaci pouzije, flusnul do ksichtu a do elektro*neumím psát slušně*e zatnul krumpac. miroska, rhinos, Radovanek a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 28. květen 2024 Odesláno 28. květen 2024 jakákoliv forma dotace je špatně. Vyrojí se jen hromada pijavic a výsledná cena produktu je sice nižší pro koncového uživatele ,ale vždy vyšší než byla před počátkem dotace. Péťa, Medvěd a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. květen 2024 Odesláno 28. květen 2024 já jenom, když ten nenormální systém dotací popsal nedávno Radovanek, tak jste mu vymalovali příspěvek červenou barvou ano, tak se to dělá v poslední době--prostě si musí sosnout všichni, a hlavně aby byli spokojeni i v Bruselu, protože tam tuhle dotaci vymysleli, jsme totiž poslední v Evropě v nákupu el. aut... přitom je to tak jednoduché--koupíš el. auto a automaticky bude cena nižší o dotaci, ať za hotové, nebo půjčku , jenže to by se nenažralo plno bank okolo... Radovanek a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. květen 2024 Odesláno 29. květen 2024 že to s tou elektrifikací automobilů nepůjde nasílu pochopil už i Fiat , konečně se prosazuje obyčejný selský rozum https://www.garaz.cz/clanek/novinky-ze-sveta-automobilek-fiat-meni-plany-puvodne-ciste-elektricka-stylovka-500-nakonec-dostane-benzinovy-motor-21012603 radim.1008 a Radovanek ohodnotil 1 1 Citovat
BubakGS Odesláno 29. květen 2024 Odesláno 29. květen 2024 před 18 hodinami, ozzy56 napsal: já jenom, když ten nenormální systém dotací popsal nedávno Radovanek, tak jste mu vymalovali příspěvek červenou barvou ano, tak se to dělá v poslední době--prostě si musí sosnout všichni, a hlavně aby byli spokojeni i v Bruselu, protože tam tuhle dotaci vymysleli, jsme totiž poslední v Evropě v nákupu el. aut... přitom je to tak jednoduché--koupíš el. auto a automaticky bude cena nižší o dotaci, ať za hotové, nebo půjčku , jenže to by se nenažralo plno bank okolo... ..ja mu minus nedaval i kdyz s ním ve spouste veci nesouhlasim. Obcas ma prispevek, ktery je nahodou k veci a ma to z vlastni praxe - a to mu klidne dam i palec nahoru. No a k dotacim? Zatim jsem na barak ani jednu nevyuzil. Proc? Protoze i tu podelanou nadrz pod zem na destovku i s cerpadlem jsem bez dotace poridil podstatne LEVNEJI nez pres certifikovanou firmu s dotaci - a navic mam presne, co jsem chtel a jak jsem to chtel..... no kde to jsme, kua?? Péťa, Radovanek, Dave_k a 4 další ohodnotil 7 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. květen 2024 Odesláno 29. květen 2024 no a právě o tom jsem psal, do světa řvou o pomoci přes dotace a přitom jsou vlastně určeny pro banky... Radovanek, miroska, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 30. květen 2024 Odesláno 30. květen 2024 ..mno a kdyz uz se o tom tak bavime, budou volby do EP, tak to tam bezte hodit... ..pac zatim je realita takovahle.. "Z ekonomických důvodů již pokračování provozu v Německu po roce 2024 bohužel není v dohledné době možné," řekl výkonný ředitel společnosti Detlef Neuhaus. Radovanek a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 (upraveno) Dneska OL - Salingrad (Brno) a zpet v Tesle Model Y Dual Motor (celkem 393 kW). Nabito na 76% - cesta ráno tam spotreba cca 19 kWh/100 km - jizda na Brňáka - testy akcelerace, chvilkama i 200+ km/h. Auto je pomerne nebezpecne nad 180 km/h - hrozne plave. Podvozek dost drnca, uvnitr pomerne hluk od kol. Infotainment je rychlý, je to spis pocitac nez auto - genialni hlidani mrtvych uhlu - na tabletu pri zapnuti blinkru druhé zpetné zrcatko - obraz z kamer celé strany auta. Autopilot v beta verzi je taky hodne daleko, na stavenistich a zuzenich ale zmatkuje, je nutne fakt pevne drzet volant. Cesta zpet pianko a plynule bez ***in - dalnicni limity - prumerna spotreba cca 15 kWh/100 km, v OL baterka na 36%. Sedacky ok, ale spis pro mensi a hubene lidi, material na *neumím psát slušně - opocena zada a rit. Vnitrni prostor ok, zpracovani interieru v pohode. Za me je to super pojizdnej ajfoun pro hracicky a auto je to na druhem, spis az tretim miste. Navykova akcelerace obou motoru, kdyz clovek probudi vsech 393 kW, co to dohromady ma. To je vazne ficak.... .... ..ale to je asi tak vsechno. Upraveno 5. červen 2024 uživatelem BubakGS Péťa, elton a Radovanek ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 nema ypsilonka uz nataceni zadni napravy ? treba proto se ti to zdalo nestabilni Citovat
BubakGS Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 @Havlicek.Lukas ...ne nema... ten podvozek je proste blbe.... Citovat
rhinos Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 A když to nikdo nechce tak uměle zdaníme to co dává smysl HN je placená a neměl jsem ani chuť si kazit ráno Citovat
BubakGS Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Tohle bude taky jeste sranda... Kdo zaplatí miliardy za uhelné elektrárny? Nakonec zřejmě zákazník... Radovanek ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 já myslím, že po víkendu bude všechno jinak, aspoň v to doufám , vždyť už i Stellantis vrátil auta se spalovacíma motorama Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 No, že Stellnatis vrátil do hry osvědčené spalovací motory, kde si lze vybrat mezi benzínovou verzí s řemenem rozpuštěným v oleji a naftovou verzí s praskajíjícím řetízkem a čerpadlem močoviny měněným častěji než vzduchový filtr, nevidím jako nějakou zvláštní výhru Péťa, Pe.Tr, Roman Bazi a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Ajdamek Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 (upraveno) Tak velice logicky krok, kamarad si objednal toyotu proace city verso, kdyz zrusili riftera v nafte a cekal na ni rok a pul tak po dvou letech konecne pochopili, co zakaznik chce. @oddie ja menim vzduchac casteji nez po 100tkm Upraveno 5. červen 2024 uživatelem Ajdamek Radovanek ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 před 17 hodinami, oddie napsal: No, že Stellnatis vrátil do hry osvědčené spalovací motory, kde si lze vybrat mezi benzínovou verzí s řemenem rozpuštěným v oleji a naftovou verzí s praskajíjícím řetízkem a čerpadlem močoviny měněným častěji než vzduchový filtr, nevidím jako nějakou zvláštní výhru no mě se nejvíc líbí ten oficiální důvod, proč vrátili ta auta se spalovákama--o tom, že skoro nikdo to v elektrice nekupoval ani slovo , je vidět, že i manažeři s obrovskýma platama jsou taky jenom lidi, jeden blbec, druhý pitomec , navíc jsem někde četl, že Stellantis chtěl ukončit spalováky už v 2030 !!! Citovat
BubakGS Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 @ozzy56 ...a třetí úplný d.eb.il Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.