ozzy56 Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 @Petr 3008 mám stejný názor, zvlášť , když to člověk porovná s takovými státy, kde ,,včera'' ještě jezdili na kole a dnes to tam vypadá jak v Americe a možná ještě líp--vždyť Čína postavila koleje až kamsi do Tibetu i přes bažiny, což američani komentovali, že by to prostě nezvládli , tady trvá postavení kilometru dálnice jeden rok, ale administrativa potřebuje 20 let , počítám, že Česko dostane od EU vyjímku na elektromobilitu do konce století , bo o tom ještě nejednali Děti Země atd. Citovat
*nohafuc* Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 před 4 hodinami, ozzy56 napsal: já být ve věku kolem padesátky, hledal bych už tady https://www.skutry-pro-seniory.cz/trikolove-elektro-skutry-elektricke-trikolky , nebo https://www.skutry-pro-seniory.cz/ctyrkolove-elektro-skutry-elektricke-ctyrkolky Tak já už na tomhle drandím dvanáct let. A zkušenost? OK,ale... Jede to,nabíjet mám kde,ale udávanej dojezd 45km je naprostá utopie.Bydlím v kopcovitým terénu,a když se ochladí,tak sem rád,když hrknu 15km.Jakeš takeš použitelná životnost baterek je tak pět let a za tu dobu najezdím zhruba 1300km.Nový baterky dnes vycházej na 14000,-Kč.Takže skoro 11 Kč/kmHolt si žiju na vysoký noze. (Teda protéze). No a u elektrokháru to bude asi lepší,techologie je jiná a jde dopředu,ale ve spoustě věcí je to podobný.Udávanej dojezd je utopie a navíc i automobilky bez zábran píšou,že v zimě nebo v horku se dojezd sníží o xx%,při jízdě po dálnici o dalších xx% a ve finále zjistíme,že z udávanýho dojezdu sme na polovičce.Senzační rychlost nabíjení udávaj většinou jen na 80% kapacity baterie a to ještě jen na výkonnej rychlonabíječce,protože normálně to budem natloukat xx hodin a to už tak senzační není.Zároveň jedním dechem dodávaj,že časté rychlodobíjení baterce moc nesvědčí,a že je lepší ji dobíjet pomalu ze sítě.No a záruka 8 let? Kontrolní otázka soudruzi.Co se vetšinou stane s každým elektrospotřebičem,když skončí záruka?Ano,správně.P0sere se.Při dnešním průměrným stáří vozového parku v ČR přes 15 let,kde v pohodě sloužej i vozy starší 20-ti let bude potřeba tu baterku aspoň jednou vyměnit,nebo bude dojezd 00 nic.A o pořizovací ceně elektrokháru,a ceně novej baterky nemá smysl ani mluvit.Na ježdění do práce a na nákupy se dá pořídit jakejkoliv starej spalovák za 50 k,ale až spadne cena ojetýho elkháru na tuhle hodnotu,tak z toho budem moct udělat tak akorát kurník pro slepice. A navíc ta neskutečná tlačenka za každou cenu,myslím lidi jen odrazuje.Teda aspoň mě jo. Takže až to protlačej,tak si budou lidi brát hypotéku místo na barák na auto,Na cestu na dovolenou budou potřebovat díky nabíjení jeden den navíc,a když budou nabíjet na rychlonabíječkách,tak to auto rychlejc zničej a stanou se z nich závisláci na kofeinu. ozzy56, JendaB, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 před 23 minutami, *nohafuc* napsal: Nový baterky dnes vycházej na 14000,-Kč.Takže skoro 11 Kč/km No vidíš, to bych si ani nemyslel. To teda žádná sláva Citovat
ozzy56 Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 já si chtěl v té prodejně koupil elektroskůtr v ceně cca 22 tisíc, ale je v něm olověná baterie, prodavač mi říkal, že vydrží záruku a konec..., nová stojí 9 tisíc, ale kdybych chtěl Li-on (myslím), tak 19 tisíc , tak jsem to vzdal Citovat
Péťa Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 před 3 minutami, ozzy56 napsal: prodavač mi říkal, že vydrží záruku a konec... A má pravdu Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 (upraveno) Dneska jsem - jako už poněkolikáté - s Pavlem vyrazil na předváděcí akci v režii Světa motorů - Auta na náplavce. Letos to ale byla opravdu tvrdá propagace elektromobility - čistě spalovacích aut bylo maximálně 20%, zbytek elektro nebo různé hybridy. Překvapila mě vodíková Toyota Mirai - auto na první pohled nádherné, ale naprosto zoufalý kufr. Když jsem se nad tím pozastavil, tak "prodejce" jen utrousil, že "tohle není rodinný auto, ale manažerský" (že by manažer chtěl auto s kufrem jako měl kdysi Favorit?..... ) Jinak u skoro všech prodejců nalejvárna, jak je elektro super, jak to jen lidi neumí používat = přišlo mi, že čerpají buď ze zdejšího vlákna nebo přímo jezdí k Radovánkovi na školení. Upraveno 29. srpen 2021 uživatelem Medvěd *nohafuc* a mmartinkovic ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 29. srpen 2021 Odesláno 29. srpen 2021 Toyota Mirai je klasický gt-cko. Kufr poplatný třídě auta. A ano, manažerský, nikoliv rodinný auto. Pro jednoho až dva na pohodlný plutí po dálnicích za prací. Ne pro celou rodinu na dovolenou. Citovat
Návštěvník Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 A zakladatel Dubaje, šejk Rashid odpověděl: „Můj dědeček jezdil na velbloudu, můj otec jezdil na velbloudu, já jezdím v Mercedesu, můj syn jezdí v Land Roveru a můj vnuk bude jezdit v Land Roveru ... ale můj pravnuk bude muset znovu jezdit na velbloudu. “ Proč je to tak? A jeho odpověď zněla: „Těžké časy vytvářejí silné muže, silní muži vytvářejí snadné časy. Snadné časy vytvářejí slabé muže, slabí muži vytvářejí těžké časy. Mnozí to nepochopí, ale musíte vychovávat válečníky, ne parazity. “ A k tomu přidejte historickou realitu, že všechny velké říše ... Peršané, Trójané, Egypťané, Řekové, Římané a v pozdějších letech Britové ... všichni povstali a zahynuli během 240 let. Nebyli podmaněni vnějšími nepřáteli; uhnily zevnitř. Moderní civilizace překročila hranici 240 let a hniloba začíná být viditelná a zrychluje se. Minuli jsme roky Mercedesu a Land Roveru… velbloudi jsou na obzoru. Citovat
Rikic339 Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 A přesně proto jsem se tam šel podívat akorát na Dodge RAM TRX a Durango Jediný pořádný auta s pořádným motorem Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 Tak TRX je jen takový demonstrační Hard Core ale Durango a jeho HEMI V8, panečku to jo! A nej je to bublání pěkně v nočních ulicích kdy je ticho. To vyzní úplně nejlépe Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 před 24 minutami, sitler napsal: SRT Hellcat v Durangu? https://www.dodge-praha.cz/2021-durango/ Citovat
Rikic339 Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 @HanysR Však jo, TRX je uplnej extrém Už jen ta cenovka 3,8 milionu.. Přeplňovaná 6.2 v8 - 702 koní, 880 nm krouťák v takovým autě je masakr Durango by pro mě byla jasná volba, s cenovkou cca 1,6 až 1,7 milionu s atmosférickou 5.7HEMI a hodně bohatou výbavou je to paráda. RAM je spíš pobláznění - ale stejně bych ho chtěl Citovat
ozzy56 Odesláno 31. srpen 2021 Odesláno 31. srpen 2021 (upraveno) myslím, že reálný pohled na elektroauta v Česku a do budoucnosti, ten konec článku není vůbec optimistický , místo aby se vyráběla malá levná el.auta jako druhá do rodiny, dělá se opak https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-si-cesi-kupuji-elektromobil-maji-ctyri-duvody-a-penize-173389 Upraveno 1. září 2021 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Hafity ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 Nemci jedou bomby: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/duh-zaloba-aktiviste-emise-automobilky-ekologie-vw-bmw.A210903_105301_automoto_fdv Verim tomu ze to nebude dlouho trvat a u soudu to skonci. A takhle nejak si Nemecko a nasledne Evropa necha zlikvidovat ekonomiku posukama. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 Zas ber to tak, k čemu ti bude "ekonomika" na zničený, živořící planetě. Citovat
Medvěd Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 Pacho - tak zrovna tuhle mantru fakt neberu Citovat
sitler Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 @Pacho69 zničená ekonomika na zničeny planetě? Já ti nevím, ale já radši pojedu do řiti v Bentley a pěkným bydlení než na oslu a v jeskyni. A Čína a afrika a Rusko a latinska Amerika ti na nějaký eko kašlou. Evropa to přehnanou snahou a likvidací sama sebe fakt nezachrání, pokud se do toho nezapojí zbytek světa. A je potřeba udržet Evropu ekonomicky v provozu a na vrcholu, jinak nás ty národy, co na to serou, totálně přejedou Hafity, Medvěd a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.