Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když tady píšete o těch brzdách a výměně za větší, vzpomněl jsem si, že moje auto, ač je jinak v originálním stavu, tak jednu "nelegální" úpravu má. Klasika u 406. Výměna předních kotoučů z 260 na 283mm. V závadách na TK teď z února nic nebylo a pochybuju, že si takového "decentního" tuningu technik vůbec mohl všimnout.

Odesláno

pochybuju, že si těchto výměn technik všimne, zvlášť, když se kotouče 283 na 406ce běžně vyskytují (na modelech se silnějším motorem), ono bude asi vždycky problém, když technik bude zažraný fanda značky (resp. konkrétního modelu)--takoví mají technické údaje zaryté v hlavě ;)

Odesláno (upraveno)

taky si myslím,že se to moc hrotí ;) a co teprve motorky :) ty linky co jsem sem dával jsem našel v jednom vlákne na motorkari.cz

edit: různe padací rámy nebo nějaké samodomo úpravy
edit2: ja mám všechno originál,tak mi to je jedno :P 17" v TP,fólie s atestem,denní Osram LEDFOG přesně podle rozměrů

odesláno z Note 4 N910C

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno

Nejlepsi je koupit nove s petiletou zarukou, za 3 roky prodas, neresis stk a jeste prodavas auto s dvouletou zarukou.mas furt krasnou novou karu o kterou se ti stara vyrobce v pripade "prusvihu", neresis stoceny km a skryte vady,nehody apod. Prodavas v dobe kdy te necekaji vydaje za nd s kategorie nesmyslnych cen.

Odesláno

Tak dnešní dovoz,naftová technická a stk.

Máte to ohřáté,sundala se krytka na diag,připíchnuto závada svítila-snímač teplota paliva,tohle prej nevadí,nesmí být závady typu egr,fap.Technik nemá právo a ani tam nelezou na jiné parametry.Zajímají ho jen chyby.Zeptal jsem se,co když mám fap off a i soft,tak mi odpoveděl,že pokud to nebude svítit jako chyba,tak to to nezajímá.

Jinak emise,minuta připojeno,jednou šlápnutí na plyn,pozvolna do omezovače,trochu to zahulilo.Technik je spokojen,tohle je v pohodě.

Na TK,předemnou auto s poklicema-bez problému.

U mě vše nafoceno,pneu,vin,km,typ motoru pod plastem-technik nesmí nic sundavat a ani rozebírat,paradoxně by neměli ani seřizovat světla,jen kontrola.

Vše ok,říká že moc hezká 159,zaplatil jsem,poděkoval a spokojen odjel.

Takže keci že pakárna,hledání nesmyslů atd nehrozí a to jsem byl na hale možná 3 hodiny,než minudělali papíry,bylo tam možná 15 aut za tu dobu,krom blba s drožkou,co svítila napůl a ještě se handrkoval,že prej to teď kontroloval,prej náhoda(přední potkávací,jedna zpátečka,3 tí brzdový a pravé koncové,prostě byl vyhozen,kdyby prej byl normální,tak sinje mohl bez keců vymenit a v pohodě projet,tak tam nebyl jedinný problém.

Takže kluci,na technickounv pohodě,nebát se,ale jet s autem a radši si to projít,pak není zas takovej problém.Jinak kde jsem byl nenapíšu,jen to bylo v Praze a na místě kam se všichni bojej jezdit,prej vyhazujou za všechno.

Odesláno

A pomocný VIN taky nevím, kde hledat. Radku, opravdu za sklem? 

Dneska jsem se ptal a pokud tam není pomocný VIN z výroby, není co řešit, jen se udělá prázdná fotka. Tudíž se není čeho bát. 

Odesláno

...Připomíná mi to tu reklamu na nějakou banku - "tak se podíváme, jestli jsme nezlobili..."

Tu točili v prostorách právnické fakulty v Praze :D

Odesláno (upraveno)

Dle ČT 1 až do června 2016 se na čerstvě vymazané závady z ŘJ.nebude u STK brát zřetel.Ůdajně k vůli tom neprocházelo asi 20% vozidel.

Upraveno uživatelem kurka
Odesláno

To je nová informace?

Dosud, když se čerstvě vymazala chyba, pořád to tam bylo zapsáno a technika to nepustilo vůbec k měření. 

Sám jsem si tímhle u jednoho auta prošel, vyhodilo to 3 chyby, takže zpátky na firmu, tam jsme to načetli, seřídili, vymazali chyby a pak najeli 50 km. Poté znovu načetli a nic to nepsalo, následně emise bez problémů. 

Odesláno (upraveno)

To se jako dá zjistit kdy se ty závady mazaly jo? To slyším (čtu) poprvé. :myslim

P.S. Koukám, že u Škodovky jo. U Peugeotu to jde též?

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

STK mají od pondělí do června "změkčené" normy-čerstvě vymazané chyby nemají vliv na další průběh emisí.

Odesláno

Dave_K: Když jsem se ptal kámoše mechanika, tak mi říkal, že už u pár TK byl a jde o to, že na škodovky a volkswageny mají origo diagnostiky, kdežto na ostatní mají univerzály, tak možná proto právě u škodovky to jde.

Odesláno

Ano, já tam byl se škodovkou, s tím největším sociálem - Fabia Junior. Takže jsem to takto musel podstoupit. 

Je pravdou, že předemnou tam byl někdo s C4, napoprvé ho vyhodil a po chvíli přijel zpět s tím, že kluci mu ty chyby vymazaly, že to už bude OK ... já jsem ale už najížděl do tunelu na TK, takže nevím, jak to dopadlo. 

Nicméně, pokud bude výjimka jen do června, ono to moc nepomůže těm, kterým STK končí v druhé polovině roku ... nicméně věřme, že na frantíky jen tak nedosáhnou. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...