Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak popojedem, zasázena rajčátka a natahána závlaha, jedna z nejotravnějších činností. Starší dítě už to sice taky umí,  ale bohužel má nějaké jiné zájmy a je fuč. No co se dá dělat, příště natahá závlahu vedle na to, co zasázela maminka...

Teď už "jenom" zapíchat tyče, osadit reduktor, zapojit gsm spínač a dát do něj sim-ku, co v zimě jezdí v autě a spíná nezávislé topení :D a můžem zalejvat.

20250524_141653.thumb.jpg.cb8980f388e7ed21001214b00a7f8fc4.jpg

Odesláno (upraveno)

@oddie Prostě v Praze je blaze :D :D :D

U nás včera k ránu -1,6°C a dnes -1°C 😮 Večer vše musíme zakrýt netkanou textílií a ráno ji zase zbalit. Máme na to i takové krásné poklopy, ale ty jsou po těch týdnech už na většinu roslin malé. A to pořád dokola už několik týdnů. Okurky nám (ve skleníku!) chcíply, ty budeme muset nahradit a některé lesní jahody pomrzly. Ty Martina ostříhá a zase vyraší.

2025-05-25 10.11.07.jpg

A po deštivém týdnu vylezli slimáci, už jsem myslel, že letos snad ani nebudou. No, nezklamali :(

Takže když to shrnu, zatím jsme slízeli jen ředkvičky, nějaké ty jahody a už máme ve kleníku docela velký salát, ten bude také brzy k tomu.

----------------------------------------------------------------------
Poznámka pod čarou: když píšu v množném čísle, myslím tím Martinu :D Já ji jen pomahám večer s přikrytím a to ještě ne vždy.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

No soused říkal, že cukety ještě dávat ven nebude. Mně už se je nechtělo sušit na balkóně, tak jsem je riskl. Bejvalka si dala už před 3 týdny okurky, tak si je dá znovu...Ředkvičky letos vyrostly brutálně 🤣  A vypadá to, že by mohly být meruňky, i na starém stromě, co je už 3 roky nalomenej a chtěl jsem ho shodit, je jich hodně. No uvidíme, loni nebylo nic, ani jabka, tak letos by to snad mohlo klapnout.

Odesláno (upraveno)

Závlaha zavlahuje, solárko dobíjí, takže konečně jsem to letos vyladil. Zejtra jedu pro ledový saláty a další kedluby. A na podzim budu prodlužovat o další 2 metry. 

20250531_134827.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Polévková lžíce jedlé sody, litr vody a kapka jaru (či jiného přípravku na nádobí). Cca jednou týdně. 

• O 3 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Fuj, to je ale hnusně, i předpověď nevypadá moc růžově, a já bych měl zasadit česnek... asi už naposledy, se ještě odhodlám, stejně ho skoro nikdo nežere, ale roste mi pěkně :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...