Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jinak nevím jestli víte - od 1. 1. se už nevylepuje na značku zelená známka. Emise jsou součástí STK, takže dostanete jenom červenou. Zelenou by Vám měli buď sundat, nebo přelepit.

Odesláno (upraveno)

Víme. ;) A jedno takové auto jenom s červenou nálepkou, jsem už viděl. Vypadá to nezvykle divně. Mimochodom 406 coupé. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Jinak nevím jestli víte - od 1. 1. se už nevylepuje na značku zelená známka. Emise jsou součástí STK, takže dostanete jenom červenou. Zelenou by Vám měli buď sundat, nebo přelepit.

Ano, ale na měření emisí jet musíš, dostaneš ale jen protokol. Z Tvého textu bych pochopil, že nepojedu na emise, ale jen na STK, kde si emise zrovna také udělají - tak to není ;)

Odesláno

Určitě ne. Jaká je tam lhůta a jestli vůbec nějaká to nevím. Ale určitě, čím dřív to udeláš, tím líp pro tebe. A dle mého, tě to bude stát jen správní poplatek. :myslim

Co jsem zatím našel, tak je to jak píše Láďa 10dní, to už je ale v mém případě nerálné. Takže uvidim jak budou na mě příjemní po této lhůtě. :)

Odesláno

To už jako vážně nejde, abych si pojistil auto např. na tátu, který má 30 let řízení všechny bonusy a já kterýmu je 20 nemám žádný? :D

Odesláno

On vůbec celý systém vylepování terčíku na SPZ je nešťastný. My si z tý Evropy vždycky musíme vybrat ten nejpitomější systém. A to nemluvím o kvalitě terčíků a sériích, co praskaly a loupaly se, na některých služebákách šly dolu za 14měsíců.

Odesláno

wojtěch: pojišťovák nemá problém uzavřít pojistku na kohokoliv, ale na registru prej kontrolují, že musí být majitel vozidla i jeho pojistníkem, takže pokud odhalí, že nejsi zároveň majitel i pojistník, tak by tě měli vyhodit... :myslim

To je asi nesmysl. Náš mladej si pořídil auto, které je evidované na něho, ale pojistníkem jsem já (sloučeno na mojí pojistku) - ušetřil na tom 50% bonus a na registru s tím žádný problém nebyl. Neřeší kdo platí pojistku pouze zda je vozidlo pojištěno. V případě zaviněné nehody přijde o bonus pouze on.

Odesláno

To je asi nesmysl. Náš mladej si pořídil auto, které je evidované na něho, ale pojistníkem jsem já (sloučeno na mojí pojistku) - ušetřil na tom 50% bonus a na registru s tím žádný problém nebyl. Neřeší kdo platí pojistku pouze zda je vozidlo pojištěno. V případě zaviněné nehody přijde o bonus pouze on.

Já to taky tak mám, ale od nového roku je to "prý" nějak jinak, ale já osobně doufám že ne, pro mě jako studenta je celkem rozdíl platit 5000 ročně nebo 1200 ročně

Odesláno (upraveno)

Pánové, nechci se s vámi hádat, ale platí to, že skutečně je jedno kdo pojistku platí, ale důležité je kdo je uveden na smlouvě. Pokud je smluvní vztah takovou to smlouvou uzavřen s osobou A a ta není vlastníkem vozidla, je vozidlo nepojištěné. Takto mi to právě sdělili v pojišťovně. A to i dřív než po 1.1.2015 

Vychází to z logiky věci, že pouze vlastník dané věci si jí může nechat pojistit. Nikoliv uživatel, ale vlastník. Jedno kdo potom pojistné zaplatí. Toť informace z pojišťovny.

Ještě upravuji a doplňuji. Vlastníkem je ten kdo dané vozidlo koupil, nikoliv ten na koho je například evidované. Vlastnické právo není evidencí dotčené.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

To už jako vážně nejde, abych si pojistil auto např. na tátu, který má 30 let řízení všechny bonusy a já kterýmu je 20 nemám žádný? :D

Taky jsem to chtěl takhle správně česky vochcat s 306 kdysi ale táta mě s tím poslal pryč, že to není fér. Bonusy za beznehodovost si člověk musí zasloužit. Nejdřív mi to trošku pilo krev ale dneska už ho vlastně chápu ... 

Odesláno

mám dotaz:

Když o víkendu (v týdnu jako většina normálních lidí makám) pojedu na druhou stranu republiky do Č. Budějovic koupit motorku, tak mě čeká toto:

1) předem si nechám mailem zaslat kopii TP, tím pádem budu mít předem sjednaný povinný ručení na VIN novýho stroje. po sepsání kupní smlouvy a vyplacení penez si stroj odvezu domů

2) doma si v pracovních dnech musím udělat evidenční kontrolu

3) abych nemusel jak trotl jet zpátky do ČB kvůli přepisu, napíšu si plnou moc k přehlášení na původního majitele a zajdu s tím na checkpoint aby mi to ověřili

4) plnou moc i s protokolem z STK zašlu původnímu majiteli a budu muset doufat, že se na mě nevykašle a přehlásí to

Jestli jsem se spletl, tak mě opravte. Je tu ale zádrhel v bodě 3 - musí nebo nemusí být na plné moci podpis i zmocněnce, tzn. původního majitele? Pak by mi totiž plná moc byla k ničemu a stejně bych se do ČB musel vydat... :roll

Souhlasím s touhle novelou, že tím odstraní polopřevody, ovšem co se týká přihlašování v místě a té lhůty 10ti dní - ta je docela krátká, když si vemu kolik kroků musím udělat a pak to posílat původnímu majiteli, kterej taky nemusí mít čas okamžitě po doručení mýho dopisu pelášit na úřad. Nehledě na to, že v některých městech jsou tam pěkný fronty a připočítám-li internetový rezervace, může se stát, že na člověka vůbec nevyjde v tom dni řada... :nevim

Odesláno

Není tam žádný zádrhel. Pouze ten risk svěřit to tomu prodávajícímu, že to fakt přehlásí. A chybí ti tam, že si TP odvezeš s sebou a budeš jej pak posílat taky, bez TP ti neudělají evidenčku.

Odesláno

Prostě česká klasika. Udělají novelu, aby odstranili polopřevody, což schvaluju, ale zároveň pro běžného člověka, který si vše vždy dotáhl dokonce, to znamená akorát komplikace. :bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...