Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

taky se jich soukromníkům moc neprodalo  ;)

ještě si vzpomínám, že na té mojí 120 z roku 1986 vyrobené na Josefa 🙈😂, teče vod. pumpa, volné a nezajištěné !!! matky poloos, všecky matky a šrouby na spodku vietnamci na páse dotahli jen rukama 😂, víkend jsme s tátou na ní makali, aby se s tím dalo jezdit..., tu tekoucí pumpu řešili půl roku, až začali dávat těsnící kroužek z NSR...

Odesláno
před 35 minutami, oddie napsal:

Hm. Průměrná měsíční mzda v Československu v roce 1970 byla 1915 Kčs, na Š100 za 48tis Kčs bylo tedy potřeba 25 průměrných platů. To odpovídá dnešním 1.173.000,-Kč :)

Ono zase tak špatně nebylo,rok 71 jsme se stěhovaly do Jičína,družstevni bytovka,kde tatík musel oddělat nějaké hodiny a vložit vklad, jo dělal ještě bokem tesařinu,tzn vazby na baráky,vchod měl 16 bytů a nikdo podotýkám nikdo neměl po roce bydlení jeté auto,všichni nové,počínaje š 100, 110,Wartburky353,nejlépe byl vedoucí kovomatu s paní vedoucí hračkářství F 125/1500. Garáž se v té době nechala postavit do cca 10000tisic.

Odesláno

tak ohledně získání bytu se to s dneškem nedá srovnat, normální zaměstnanec se dnes k novému bytu asi nemá šanci dostat, ale nechci zavdat k nějakému dohadování, jak bylo a jak je dnes--zvláště nee s nějakýma mlaďochama, co budou kvákat o rohlíku za 30 haléřů..., žili jsme tehdy a žijeme i dnes, něco bylo lepší kdysi a něco je lepší dnes, ale vcelku si nemáme na co stěžovat, a ohledně aut a dovolených jsem si nikdy nemyslel, že budu mít auto s dieselem, nebo automat. převodovkou, nebo , že se podívám do tolika zemí 😯, vždyť i do toho spřáteleného Polska jsme kdysi potřebovali ,zaprošenie' (pozvání)  🙈:roker

Odesláno (upraveno)
před 14 hodinami, oddie napsal:

Hm. Průměrná měsíční mzda v Československu v roce 1970 byla 1915 Kčs, na Š100 za 48tis Kčs bylo tedy potřeba 25 průměrných platů. To odpovídá dnešním 1.173.000,-Kč :)

ono je to diskutabilní jako asi všecko, protože průměrný plat v roce 1970 celkem odpovídá--ten průměr měli všichni, od doktorů po dělníka..., kdežto dnešní ofiko průměr má asi třetina lidí, takže dvě třetiny berou od 25 do těch cca 45 hrubého, zvlášť tady na Jesenicku berou do 30..., o různých podvodech pomlčím, takže mladí jdou co nejdříve pryč, není se co divit, protože infrastruktura je tu zanedbaná od dob Mařky Terezie, jen bych rád věděl proč, proč se na tenhle kraj, včetně Osoblažska tak se*re, a to ať byl u kormidla komouš nebo kapitalista 🙄

ale pro lidi, co mají stabilní slušný příjem a nepotřebují školy školky atd., je to super👍, to určitě :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Nedávno jsem se na tohle téma bavil s kolegou co dělá technika ve škodovce. Pronesl, že dřív bylo bydlení, ale na lednici šetřil 1-2 roky. Dnes si koupíš z výplaty ledničku, ale s bydlením je to horší.

Osobně dřívější režim nechválím, jednak jsem ho nezažil, ale druhak moje rodina to tehdy dost odnesla. Pradědovi v Kolíně postupně sebrali 2 statky, velká pole, a nakonec skončil v dole a těžil uran... Tam samozřejmě skončil. Doteď z toho nemáme prakticky nic až na kousek pole v Kolíně u Kauflandu a něco u Velimi, co tehdy babička dostala aby jí zavřeli hubu. 

Jinak s platem jak říkáš, utekl jsem ze Zábřehu do Kolína, kdybych zůstal kde jsem byl, měl bych okolo těch 30 v hrubým za to co dělám... Tady mám víc než jednou tolik. Díky bohu za to, žena je kvůli stavu našich dětí doma, a bez toho platu bychom horko těžko přežili. Bratr si udělal zubního technika a vypadl do Hradce. Stejná písnička.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Dnes je to 11 let co se někteří "klubouni" sešli v Trutnově u příležitosti velice smutného obřadu.

Rozloučili jsme se tehdy s kamarádem, který byl jednou ze srazových stálic, který byl vždy v dobré náladě a co pamatuju nikdy žádnou legraci nezkazil

Dnes tedy Džáňo

PIVO NA TEBE

img_2_1752068599422.jpg

P. S.

Děkuju Kobrovi, že mi ten smutný den připomněl

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
Před hodinou, Medvěd napsal:

Dnes je to 11 let co se někteří "klubouni" sešli v Trutnově u příležitosti velice smutného obřadu...

Dnes tedy Džáňo

PIVO NA TEBE

A jeho oblíbenou zelenou. Večer si naleju. 🥃 Na tebe Džáňo. :papa

Jj byl to smutný den a bylo nás tehdy myslím dost. 

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem jel opět stejnou cestu jako včera a tak jsem mohl vyfotit tu krásnou lagunu, která je v ulici před vjezdem do areálu (dnes nepršelo, ale laguna tam byla)
Debatou s Hurvajzem ověřeno, že to je v týhle ulici standartní stav

Jinak s Transitem se sžívám. Už mi nedělá takovej problém vypínání kravin, umím i zobrazit si a vynulovat denní stav km (bohužel současně s tím si smažu i spotřebu) no a těma dlouhejma cestama po dálnici se mi už trochu povedlo mu profouknout trubky. Jedno kolo (Praha - Čížkovice - Brno - Praha) je krásných 560 km a mimo dálnici je to max. 50 km, zbytek prostě dálnice a tak jedu těch 120 - 145 km/h. Spotřeba 10,7 l/100 km mi přijde O.K.

Laguna
image.thumb.png.477a88d5afac90daad24b9ee49b43893.png

image.thumb.png.0d2234aac0d8dbb6db7e531421d88d24.png

Tenhle pytlík hmotní tunu

image.thumb.png.a262f70707d3d20e4ec950cf3945f9dc.png

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)
před 24 minutami, Medvěd napsal:

bohužel současně s tím si smažu i spotřebu

To se dá v menu nastavit. kdy nulovat spotřebu. Jestli s tankováním, nebo s počitadlem, nebo solo. 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Abych nemátl - tímhle Tranďou bude zase po dovolený jezdit kolega a tak by mi to mohlo bejt šumec.
Ale pokud to dopadne a dostanu k Vánocům Customa, tak bude mít asi stejnej infotaiment a tudíž bych se s tím měl naučit

Odesláno (upraveno)

posekal jsem všecky latifundie a přivezl vodu 🙈, bo po těch deštích přibylo ve studni celých 10 cm 😯, hladina je furt pod čerpadlem...😉, resp. pod nasávacím otvorem čerpadla, který je nahoře 

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...