Medvěd Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 před 8 hodinami, sitler napsal: @Medvěd to chces stihnout objet za den? Nebo jen nejaky kousek? Moje zkusenost je, ze AAAA i Esa jsou tak na hodinu minimalne kazdy, a jeste te zpravidla ani nevezmou na dohodnuty cas, ale cekas.... Mám na to čas celý den, myslím, že v poledne může být hotovo Citovat
sitler Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 @Medvěd tak přeju hodně štěstí a nervů , ať to klapne podle plánu. Docela by mě pak zajímala zpětná vazba na výkupy. Medvěd a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 Navštíveno VANS CENTRUM ( https://www.vanscentre.com/ ), A. P. AUTO (https://www.dodavky.cz/ ), AUTO ESA dodávky (https://dodavky.autoesa.cz/?_gl=1*1srylz0*_gcl_au*NDMwMzM3OTY1LjE3MjE2NDE2ODc. ), dodávky. com (https://www.dodavky.com/) - tady nikdo nebyl a AAA AUTO (https://www.aaaauto.cz/). Někde byla prohlídka vyloženě povrchní (VANS CENRUM), někde (AAA, ESA) důkladnější - uvidíme jaký mi přijdou do mailu nabídky Citovat
PaKr Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 To jsi zvládl celkem rychle. No nějakou výkupku bych tipnul kolem 200k. Citovat
sitler Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 @Medvěd klobouk dolu za tu rychlost Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 (upraveno) před 2 hodinami, PaKr napsal: To jsi zvládl celkem rychle. No nějakou výkupku bych tipnul kolem 200k. Pobavils Momentálně VANS CENTRUM 60 000 Kč (bez DPH) AAA 130 000 Kč (včetně DPH) ESA 138 000 Kč (včetně DPH) AP Auto 95 000 Kč (bez DPH) Upraveno 22. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 200k vykupka je ponekud nerealna , za 200+ chodi uz ten novejsi model. Tohle bych v prodejce tipnul tak mezi 160-170tis. podle najezdu a stavu vevnitr. Coz tak odpovida vykupce kolem 120-130k Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 (upraveno) Před hodinou jsem přišel z práce domů. Před barákem policajti, vchod do do baráku otevřenej dokořán i proti vchodu dveře na dvorek rozcapený naplno - a hlavně vypáčený vstupní dveře do bytu v přízemí a takovej zvláštní těžkej nasládlej smrad. Bydlel tam o 5 let starší chlap, který byl dlouhodobě (několik let) nemocnej a dnes sousedka volala policajty, že z bytu něco strašně smrdí. Pán to už má za sebou, ale rozkládal se v těch vedrech určitě několik dnů - policajti i pohřebáci říkali, že to byla síla. Blbý je, že pan byl dlouhodobě sám a tak je otázkou, jak to vlastně bude s dědickým řízením potažmo s jeho bytem. Momentálně je objednaná deratizační firma, která bude stát cca 15 - 25 000 Kč a asi ji nejprve zaplatíme z peněz SVJ a další řešit až bude jasněji. Upraveno 22. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 ....právě volali po 4 měsících z krematoria, že se moc omlouvají, že nám omylem dali prázdnou urničku ... (je keramická a rozhodně nás nenapadlo koukat dovnitř ani s ní chrastit) Citovat
sitler Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 (upraveno) ja se na to vsechno vy**ru a bude to. Uz mam zase ocesany auto. Nejakej debilni polak v nakladaku na me najel tak debilne, ze jsem instinktivne cuknul doprava, bohuzel az ke svodidlu. On mi "jen" vyvratil levy zrcatko... a samozrejme zmizel nekam do haje. Nemam ani SPZku.. snad ho PCR najde nekde na kamerach, nahlaseny to je... (byl jsme v pripojovaku a on me v nem "zavrel"). Takze celej pravej bok od svodidel. Hrana dveri (obou) i hrana blatniku je az na plech, takze to budu muset necim osetrit ... Asi to bude chtit kameru za sklo.. Upraveno 22. červenec 2024 uživatelem sitler fotky Citovat
Lihous Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 @sitler Ve ctvrtek jsem se vracel z Dc a v MB me v pripojovacim (uz byla tma) EXIT 46 smer Pha prislo ze znacka Dej prednost je pro stavbu nikoliv pro nas co se pripojujeme a dopadlo to skoro karambolem - ten kdo toto vytvoril je na velkou cenu!! Ale proc se jdu pochlubit - dostal jsem kontakt na starsiho pana remeslnika co natira okna - reference jsou hodne dobre tak ze jsem ho oslovil a po cca 15min celkem konstruktivniho hovoru z nej vypadlo - "ono bude lepsi kdyz si nechate udelat okna nova ....?? Podotknu okna jako takova NEvidel. Jako chtel za okno - spaletove okno cca 10tis + samozrejme naklady na cestu atp .... ,se vsim jsem souhlasil dokonce i tim ze okna jsou ve stavu ze bude treba nejaka ta dalsi udrzba po natreni v case .... No a pokud se uz "nevyplati" zakazka za cca 150tis to me fakt uz hlava nebere .... pritom na nas baracek plast nechci a drevo vidim tak na 300+ .... ono to neni jen vymenit okna je mnoho dalsich veci ktere bude treba udelat. A uprime proc kdyz jsou okna jako takova v pohode - jen potrebuji natrit Ten svet se fakt uz asi zblaznil a nebo jsem mimo ja ....? Citovat
radim.1008 Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 před 21 hodinami, Vena garážmistr napsal: Ne tvl. proč toho minitraktoristu nepošlete na tábor v lepším termínu copa jste to za rodiče když ho pošlete v sezoně kdy má šanci se vozit od rána do večera s takovejma nádhernejma mašinama? No protože by ho museli hlídat traktoristi. Tento týden už není družina, ani příměstský tábor, co byl minulý týden ani ještě nemáme dovolenou. Ale nebojím se, teprve u nás začali s řepkou. Příští týden se určitě něco naskytne. Když tak zavolám agronomovi. Dnes jsem domaloval obývák. Snad to bude zítra vypadat v pohodě. pavelu96 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 (upraveno) @radim.1008 a ja pa si myslíš že jsem trávil prázdniny u dědy? Ráno jsme se nasnídali a vypadli jsme z baráku a přišli jsme až večer. Dopoledne jsme se motali okolo JZD jak šli kombajnéři a traktoristi do práce tak jsme se nasáčkovali za nima a už jsme jeli dokud jsme byli malí fakani tak jsme podávali vercajk při údržbě jak jsme byli větší tak jsme údržbu dělali pod dohledem kombajnérů nebo traktoristů podle toho ke komu jsme se nasáčkovali ženský z kuchyně moc dobře věděli kolik smradů se kolem kombajnů motá takže když pakovali menáž tak přidali i pro nás a když zapomněli tak chlapy se s náma rozdělili. Potom když už nám bylo kolem těch 13-15 tak jsme dostali na starosti traktor s pluhem a traktor s voznicí co se sebou tahalo na pole aby kdyby zahořelo se mohlo začít bojovat proti červenému kohoutovy. Většinou to někdo z dědků odvezl na pole mechanizátor ho odvezl zpátky na statek a po poli jsme to posunovali my když se přejíždělo z pole na pole přes den tak to nás vzali mezi sebe do kolony a nikdo neřešil že traktor řídí školák. Páč boj o zrno byl vrchol zemědělcovo roku a každý musel ruku přiložit k dílu aby jsme se měli lépe. Děda dělal v JZD skladníka a pehamáka. Teta byla na váze. Strejda jezdil s kombajnem druhej strejda jezdil s IFOU. A celý žně jsme chodili domů jen spát a to bylo kolem osmé jsme se z pole svezli s fůrou a šli domů došli jsme domů od babky jsme dostali vynadáno že nová díra na gatích nebo že gatě od šmíru když se na poli opravovalo, nahnala nás do vany než jsme se odmočili z tý polní špíny tak něco uklohnila k večeři najedli jsme se a šli jsme spát protože ráno jsme chtěli bejt zase od začátku u toho. Ani televizi jsme nepotřebovali. Máti jednou dvakrát za týden telefonovala jak se máme co děláme a když volala dědovy do skladu tak se dozvěděla že večer jsme došli domů a ráno se zase ztratili a že jsme někde v rámci katastru. To bejvali nejlepší prázdniny nepamatuju si že by jsme se byť jen jedno odpoledne nudili za celí měsíc co jsme tam byli. A když začalo pršet a nesekalo se tak jsme celý dny vyřezávali z polistyrénu lodě který jsme chodli pouštět na rybník i když jsme k rybníku nesměly ale byli jsme tam když jsme nebyli na poli nebo v JZD. Nikdo nešílel železem po stromech že když nám ta loďka nechce plavat tak lezeme do rybníku po žebříku nebo že máme na rybníku vor který jsme si udělali ze dvou traktorových duší který byli ve statku přebytečný že jsme si u pražáka půjčili půlku vrat od kůlny aby jsme měli desku na vor. Nikdo si nerval vlasy hrůzou že jsme celej den v povětří a ty co nás měli na starost děda s babkou tak měli většinou jen mlhavou představu kde jsme ale děda byl špička v tutom ten tvrdil že dokud na nás nechodí tetky ze vsi žalovat tak že je všechno v pořádku. A neřešil to ale zase věděl že +- 20.00 přijdeme domů z nějakých 20 minut nedělal aféru a my jsme věděli že i když jede z pole poslední traktor před 19 a další fůrou by jsme to nestihli tak jsme se sebrali a jeli na statek aby jsme byli ve správný čas doma. Upraveno 22. červenec 2024 uživatelem Vena garážmistr BubakGS, dýzl a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 Jj bezstarostný dětství. Můj děda jezdil v JZD s Crystalem 8011. Párkrát jsem s ním byl taky na poli nebo v kravíně za babčou. Moje prázdniny byly i o sušení sena a popojíždění se Suprem. Citovat
Medvěd Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 (upraveno) To já u babči na prázdninách celý dny lítal na kole, od nějakých 12ti let nebyl problém vyjet že Soběslavi třeba do Bechyně, Tejna nebo na Červenou Lhotu. Občas jsem si s sebou z Prahy dovezl spolužáka nebo jsem se na to trajdání na kole dohodnul s partou z pětidomí, kde babča bydlela. Taky si občas na takový prázdniny rád vzpomenu Upraveno 22. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 před 14 hodinami, Medvěd napsal: Momentálně je objednaná deratizační firma, která bude stát cca 15 - 25 000 Kč a asi ji nejprve zaplatíme z peněz SVJ a další řešit až bude jasněji. Tak večer deratizační firma přijela a už jsme na částce 85 tisíců peněz českých (a ani to asi nebude konečná suma - budou se i trhat parkety, likvidovat nábytek a ještě nějaké další humusárny). O tom, že se to bude platit z peněz SVJ by měla rozhodnout členská schůze, jelikož je tu ale nebezpečí z prodlení, tak se výbor SVJ rozhodl zariskovat a uzavřít zakázku na vlastní triko s tim, že až se bude řešit dědictví, tak se přihlásí s pohledávkou. RichVa a Péťa ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 (upraveno) před 15 hodinami, Lihous napsal: No a pokud se uz "nevyplati" zakazka za cca 150tis to me fakt uz hlava nebere .... pritom na nas baracek plast nechci a drevo vidim tak na 300+ .... ono to neni jen vymenit okna je mnoho dalsich veci ktere bude treba udelat. A uprime proc kdyz jsou okna jako takova v pohode - jen potrebuji natrit Ten svet se fakt uz asi zblaznil a nebo jsem mimo ja ....? ...svet se zblaznil. Kastlova okna doma taky renovuju postupne sam - nesehnal jsem nikoho. Pokoj detem vcetne par kusu nabytku na miru taky predelavam sam - nesehnal jsem nikoho - akorat mistni Drevotrust mi aspon na miru nareze dilce z truhlarske preklizky... Celej novej barak by mi remeslnici s radosti postavili, ale takovehle drbacky nikdo ani za zlate prase.... U nas okna postupne i presklivam - od sklenare si beru na miru narezane sklo (s tím se jebat nechci), ale z oken musim mistama odfrezovat znicene casti, vlepit vyspravky a pak dofrezovat, dobrousit zpatky do presneho tvaru. Zasklivaci listy s oboustranne lepicim tesnenim si vyrabim sam - na ten debilni stary sklenarsky tmel kaslu a ve finale natrit a vlepit nova silikonova tesneni.... Upraveno 23. červenec 2024 uživatelem BubakGS pavelu96 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 K lakování oken bych taky uměl něco napsat, ale dostal bych tu takovou čočku, že snad radši mlčím Milan+ a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 Tak zbláznil nezbláznil - spousta drbaček, kterou si děláte pro sebe, byste na kšeft taky nedělali, protože se to nevyplatí a neuživili byste se tím. To je celé to kouzlo... Když mají řemeslníci na výběr, vyberou si to lukrativnější celkem logicky. BubakGS, Vena garážmistr a Péťa ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 (upraveno) @oddie ...tezko rict, 15 tycek za renovaci jednoho okna me neprijde uplne malo a daji se za den udelat i 2 az 3, kdyz uz to umis. Multitoolem vyrezes poskozeny casti, PUR lepidlem vlepis hranolek, elektrickym hoblikem stahnes do roviny, jednorucní horní frezkou s pravitkem vysmahnes drazku na modeni silikonove tesneni.... ... v techle hicech mas lazuru nebo barvu za hodku suchou na troud a hura.... ... ty dnesni moderni samolepici oboustranne pasky na zasklivani jsou taky parada, jen tam pak doklepnes kryci listy na 3 medene hrebicky a je to.... Upraveno 23. červenec 2024 uživatelem BubakGS Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.